SDP

It_is_a_Leclerc

#38376 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Hamdija Lipovača je među pet-šest najboljih za predsjednika u SDP-u što imate. Realno, lik je obrazovan, populista, zna galamiti, biti ciničan, sarkastičan, uvrijediti. Pragmatičan je, i sa Miloševićem bi našao zajedničku. Fura neki bošnjački patriotizam, Armiju, Nanića, a po potrebi cmizdri o Titu, partiji, Pozdercima... Uglavnom, bio bi to kontinuitet dosadašnjeg predsjednika SDP-a
L u c i f e r

#38377 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Crvene_brigade wrote:Hamdija Lipovaca je po svim raspolozivim dokazima zreo za tvorza i(li) dobre ludare. Jedino osoba sa takvim predispozicajama moze davati ovakve besprizorne izjave.
Jedino on može dostojno zamijeniti Zlaju.
wolf07

#38378 Re: SDP

Post by wolf07 »

It_is_a_Leclerc wrote:Hamdija Lipovača je među pet-šest najboljih za predsjednika u SDP-u što imate. Realno, lik je obrazovan, populista, zna galamiti, biti ciničan, sarkastičan, uvrijediti. Pragmatičan je, i sa Miloševićem bi našao zajedničku. Fura neki bošnjački patriotizam, Armiju, Nanića, a po potrebi cmizdri o Titu, partiji, Pozdercima... Uglavnom, bio bi to kontinuitet dosadašnjeg predsjednika SDP-a
On je u stvari bosnjacka replika Milosevica, minus JNA!
spacek

#38379 Re: SDP

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:49, edited 1 time in total.
prelivoda

#38380 Re: SDP

Post by prelivoda »

Neradin wrote:Ako bi Lipovaca kojim slucajem postao predsjednik SDP-a da li bi i zivio u Sarajevu?
Mislim da je stan već obezbjeđen, mada se eto omaklo mjesto u državnom parlamentu. Predsjednik SDP-a je rezervna funkcija, mada od toga nema ništa, jer on više ne može biti ni predsjednik kantonalnog odbora SDP-a USK-a, a to će se uskoro i vidjeti.
Mnogi nisu prošli na listama, bilo je mnogo izbornog inžinjeringa, i kao isključivog krivca vide Hamdiju Lipovaču. Mahmut Alagić je istupio javno sa ovakvim stavovima, al uskoro možemo očekivati eksploziju nezadovoljstava među krajiškim SDP-ovcima.
Mohamad Sissoko

#38381 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

Ovaj Lipovaca kad god ga vidim i cujem podsjeti me na ovog lika :D

spacek wrote:
Image

SDP treba čovjeka koji je za stranku i državu spreman žrtvovati i vlastitu porodicu, a ja sam taj!

Ovaj kad je spreman žrtvovati vlastitu porodicu, šta bi radio bh građanima koji mu nisu u krvnom srodstvu???
Ovaj je opasno lud i to za trajnog zatvaranja u 4 zida!
dustaban

#38382 Re: SDP

Post by dustaban »

Ovakav mazgum se vise ne radja...

Image
Havatar

#38383 Re: SDP

Post by Havatar »

Ne znam što ga toliko napadate , evo vidi se da je jedan od rijetkih političara koji je odradio ais paket djelindj , možda jedini u SDP i odmah se makar po nečem pozitivnom izdvaja od ostalih iz stranke.
It_is_a_Leclerc

#38384 Re: SDP

Kao da bi političko Sarajevo dozvolilo da neko iz Krajine bude predsjednik ičega. Keep calm.
Ridjobrki

#38385 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

It_is_a_Leclerc wrote:Kao da bi političko Sarajevo dozvolilo da neko iz Krajine bude predsjednik ičega...
...a da mu ne srokaju helikopter ili tako nešto.

Sad otkako je zglajz'o Hamdo mi postaje jako simpatičan svojim ludilom. Lik je diskonektovan od zdrave pameti odavno čemu sam lično svjedočio a sad ga želim vidjeti kao budućeg Predsjednika ezdepea čisto radi zabave.
Ridjobrki

#38386 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

dustaban wrote:Ovakav mazgum se vise ne radja...

Image
Evo jedna sa podjele prvih tradicionalnih ezdepeovih bajramskih kurbana:

Image

:roll:
It_is_a_Leclerc

#38387 Re: SDP

Ridjobrki wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kao da bi političko Sarajevo dozvolilo da neko iz Krajine bude predsjednik ičega...

Sad otkako je zglajz'o Hamdo mi postaje jako simpatičan svojim ludilom. Lik je diskonektovan od zdrave pameti odavno čemu sam lično svjedočio a sad ga želim vidjeti kao budućeg Predsjednika ezdepea čisto radi zabave.
Ne, nego je poznato da Krajišnici u političkim strankama uglavnom igraju ulogu smokvinog lista - do izbora. Onda - po principu - eto ih tamo.
Ridjobrki

#38388 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

It_is_a_Leclerc wrote: Ne, nego je poznato da Krajišnici u političkim strankama uglavnom igraju ulogu smokvinog lista - do izbora. Onda - po principu - eto ih tamo.
Ma tanki su krajiški kadrovi i to nema veze ni sa Sarajevom ni sa nekom diskriminacijom. Ono malo likova koji valjaju su uhljebljeni u par agencija i institucija, ostalo je šaka jada i sa razlogom su smokvin list u svojim strankama.
svi u napad

#38389 Re: SDP

Post by svi u napad »

Ovo je pravo ludilo. Zaista to se samo moze desavati u Bosni. Boze pomozi nam i spasi nas od ove ludnice. Covjek cija je jedina kvalifikacija da vodi porijeklo od Pozderaca (na osnovu toga je sve i dobio) daje ovakve izjave i on bi htio biti predsjednik stranke. Foteljice moja ne mogu bez tebe. Covjek koji pobjegne sa tudjim pasosem iz vlastite zemlje cim se tri covjeka sastanu na ulici hoce da se zrtvuje i bude predsjednik.
Stranka je zaista otisla u ofsajd. Egoisticni predcednik radi sta hoce i zajebava ih u zdrav mozak a poltroncici samo klimaju glavurdama da bi dobili fotelje. Covjek im dovede sa ulice novinarcica i kandidira za clana Predsjednistva i oni svi cute a sad kad su popusili tom istom kandidatu kojem su "davali podrsku" i uvlacili mu se u guzicu sad ne daju da govori.
Sta reci o debilima koji daju "moralne ostavke" a onda se kandiduju za predsjednika stranke. Jebo te koji su to bolesnici. Pa oni uopste ne razmisljaju sta govore. Ali ovaj primitivni narod pusi iste melanholicne i pateticne fore godinama i onda nije ni cudo sto ovi kriminalci izjavljuju ovakve gluposti.
BiH treba SDP ali pravi ocisceni SDP koji je aktivan na cijeloj teritoriji i koji se bori za drzavu BiH i sve njene gradjane bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Ako vec ne mogu rascistiti smece u svom dvoristu i otjerati svu bagru iz Predsjednistva stranke onda je bolje ostaviti ovu narciosidnu psihopatu za dozivotnog predsjednika nego fotelju dati Niksicu, Lipovaci, Hadzicu ili nekom drugom kriminalcu i sitnom prevarantu. Zlatko se je dovoljno nakro za ovog mandata a i obezbjedio je pored uze familije i punca tako da bi u buducnosti imao vise vremena da se posveti SDP-u a manje licnoj koristi.
bella_ciao

#38390 Re: SDP

Post by bella_ciao »

Znaci obrni - okreni od izbora pa do danas u SDPu se nista drasticno nije desilo nit promjenilo.

Osim onih par ostavki da se zamazu oci to je to zapravo...
Neradin

#38391 Re: SDP

Post by Neradin »

Ridjobrki wrote:

De malo detalja znatizeljni smo ako si vec licno svjedocio :D
Crvene_brigade

#38392 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

Neradin wrote:
Ridjobrki wrote:

Ne znam cemu je mogao "licno svjedociti" kada je po citav dan na forumu, pisuci nekakve komentare koje niko vise ne cita. :lol:
Skijaš

#38393 Re: SDP

Post by Skijaš »

Image
Image
L u c i f e r

#38394 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

:lol: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#38395 Re: SDP

Neradin wrote:
Ridjobrki wrote:

Jel dovoljno ono kad je selamio armijske generale, vikao političkim protivnicima da su bručke, za govornicom iznosio podatke koliko čiji sin od političkih protivnika ima krivičnih prijava, prijetio da će ostaviti bez posla muževe političkih protivnika, pripit vrijeđao Romana Jurića i nazvao ga "ustaškim metiljem" ?
L u c i f e r

#38396 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Znam lika od birvaktile. :)
Jeni bardo.
Neradin

#38397 Re: SDP

Post by Neradin »

[/quote]Jel dovoljno ono kad je selamio armijske generale, vikao političkim protivnicima da su bručke, za govornicom iznosio podatke koliko čiji sin od političkih protivnika ima krivičnih prijava, prijetio da će ostaviti bez posla muževe političkih protivnika, pripit vrijeđao Romana Jurića i nazvao ga "ustaškim metiljem" ?[/quote]

Mislio sam da si kontao da privatne situacije,ovo sve stoji sto si napisao.Krajsnici su se nekad kleli u njega a danas na pomen njegova imena psuju.Ne znam zasto cilja na mjesto predsjednika ezdepea kad vec zna da ga raja omrazava na svakom cosku.
Cujem da ga nazivaju pedofilom,,zasto iskreno ne znam jer po onim pricama u vezi njega i minstrice Sinhe ne idu u prilog.
Last edited by Neradin on 01/11/2014 17:54, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#38398 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Pa kad pogledaš šta priča i kako se ponaša za govornicom zamisli samo šta radi kad malo popije ljudima iz svoje okoline koji su interesno vezani za njega. Ono nekidan što je Alagić pričao da mu je Hamdo psovao i prijetio nije ništa novo - samo što sad smije pričati o tom. Ja znam iz prve ruke da je članove KO SDP USK gađao pepeljarama i da je psovanje majke tamo kao dobar dan. I znam recimo koji ga seljaci iz B. Novog i B. Petrovca snabdijevaju pršutom i drugim krmećim asortimanom, valjda kad mu ponestane tog kurbanskog mesa...

@crvene_brigade: stignem ja i oborit i kojeg SDP-ovog načelnika općine đahkad :D

Kasmo kod ovog, fakat zanimljivo kako isti pattern njima šljaka od vrha do dna. Sjećam se kad je prije dvije godine općinskom odboru SDP u Bosanskom Petrovcu doveden Ermin Hajder da im bude kandidat na izborima. Sav odbor izišao iz stranke, ostalo pet ljudi tamo, pokušali ga progurati da gura Hamdine talove i lik propao famozno. Pa kad takav eksperiment ne uspije u takvoj mikrosredini kako bi tek mogao uspjeti sa Bakirom H. na državnom nivou? I kako takvi likovi imaju obraza doći ljudima koji su cijeli život u SDP-u dijeliti lekcije i nametati svoje neke kontove?

Ja sam se iskreno nadao da će SDP grohnuti i da će se nakon toga dohavizati i reformirati što bi mi bilo pravo drago - ipak sam i ja nekad u njih polagao nade i volio bih vidjeti da se oporave kako treba. Ovo što se sad dešava je nastavak kraha i ni ja nisam vjerovao da mogu još dublje potonuti. Izgleda da su oni koji su trvdili da u SDP-u nema dovoljno jakih zdravih snaga bili u pravu. Ono nema ko reformirati.

Budući da je oporavak nemoguć ja sad navijam da Hamdija bude izabran da predsjednika pa nek ide sve u Moravu 'ladnu. Bar neće biti dosadno.
Lokman

#38399 Re: SDP

Post by Lokman »

Image

Građanin svijeta i revolucionar. Pobjedio četnike i ustaše. Na dugogodišnju robiju poslao Aliju Izetbegovića i Hasana Čengića. To je profil čovjeka koji treba da stane na čelo socijalističke opcije u BiH. :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
sinuhe

#38400 Re: SDP

Post by sinuhe »

Prevelika ocekivanja su najveci problem u BiH.
Post Reply