Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Lopov-eliminator

#38376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lopov-eliminator »

insomnia78 wrote:Samo sto je Mujo uvijek donji
To bas i nije tacno ali dobro.
Opet ista karta viktimizacije gdje su svi njihovi djubrad, a nasi fini i krasni.

Je li to znaci da je uredu tuci nekoga zbog pogresnog imena i prezimena?

Gledate imena a ne sta je poenta svega napisanog. Jos jedan primjer koji dokazuje da je narodu na Balkanu bitnija forma od sustine.
insomnia78

#38377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Koja bolan kurceva forma. Jel zapuca eto mitra da ga kolje i tako vec vjekovima
Lopov-eliminator

#38378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

insomnia78 wrote:Koja bolan kurceva forma. Jel zapuca eto mitra da ga kolje i tako vec vjekovima
Ona forma u kojoj ti vidis samo imena, a cemu podredjujes sve ostalo. Ispade sad da je samo Mitar uvijek djubre a nasi su superfini.

Postavio sam ti pitanje, nemoj bjezati sad. Ponavljam: Je li to znaci da je uredu tuci nekoga zbog pogresnog imena i prezimena?

Uostalom, navedeno se ne odnosi iskljucivo na ratovanje.

Drugo pitanje, znas li sta poduzeti da vise ne dolazi do sukoba s Mitrom?
Prpa.ba

#38379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Mozda bi se silne patriote koje iskacu iz pastete zadnjih dana trebali prebaciti na DF-ovu temu. Zasto DF ne pomogne patriotski blok, tj. SDA, i ne bude brana ustasko-cetnickim zavjerama? Njihove ruke su dovoljne na oba nivoa? :-D
insomnia78

#38380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Lopov-eliminator wrote:
insomnia78 wrote:Koja bolan kurceva forma. Jel zapuca eto mitra da ga kolje i tako vec vjekovima
Ona forma u kojoj ti vidis samo imena, a cemu podredjujes sve ostalo. Ispade sad da je samo Mitar uvijek djubre a nasi su superfini.

Postavio sam ti pitanje, nemoj bjezati sad. Ponavljam: Je li to znaci da je uredu tuci nekoga zbog pogresnog imena i prezimena?

Nema tu nikakve forme. Samo istorija
Naravno da znam. Ali to nikad nece biti izvodljivo
Bosanski_kralj

#38381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

Kakvo divno mišljenje pojedini imaju o ljudima sa sela. :roll:
bunk

#38382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

A na drugo pitanje je samo jedan tacan odgovor a to je NATO jarane,pa onda ako ce neko da bije to ce da bude uncle Sam i niko nikada vise :lol:
Lopov-eliminator

#38383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

insomnia78 wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Nema tu nikakve forme. Samo istorija
Naravno da znam. Ali to nikad nece biti izvodljivo
Ima forme, itekako, uhvatio si se imena, a bjezis od sustine. Historija je proslost, ali zivot ide dalje, sadasnjost je tu, a proslosti je mjesto u proslosti. Oni koji zive u proslosti su nespremni za sadasnjost.

S obzirom da si ponovo pobjegao od istog pitanja, idemo po treci put: Je li to znaci da je uredu tuci nekoga zbog pogresnog imena i prezimena?

Indikaticnonje da vec dva puta bjezis od ovog pitanja.

Za ovo drugo pitanje"znas li sta poduzeti da vise ne dolazi do sukoba s Mitrom" rekao si naravno da znas. Hajde da vidimo, sta je to?

Posto kazes da to sto znas, sta god dajm je, nikad nece biti izvodljivo, znaci da ti uopste nemas rjesenje koje ce izaci iz okvira teoretiziranja i ostvariti se u praksi.

Prema tome, ako nemas provodiva rjesenja, zar nije bolje skloniti se ustranu i dati prostora onima koji zele praviti rjesenja koja nece ostati na teoretiziranju nego ih imaju namjeru provesti u praksi.
insomnia78

#38384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Naravno da nije. Mujo ne tuce nikog
Lopov-eliminator

#38385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

bunk wrote:A na drugo pitanje je samo jedan tacan odgovor a to je NATO jarane,pa onda ako ce neko da bije to ce da bude uncle Sam i niko nikada vise :lol:
Tako se ne bi rijesilo nista, samo bi se podstakla jos veca mrznja nego prije.
Lopov-eliminator

#38386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

insomnia78 wrote:Naravno da nije. Mujo ne tuce nikog
Dobro. Znaci, opet skolski primjer crno-bijelog nacionalnog romantizma gdje je nasi uvijek fini i krasni dok djubrad mogu biti samo oni tamo drugi.

Je li Mujo ne tuce kad nece kao sudija da provede rjesenje o presudi koju si dobio, samo zato sto se pogresno zoves ili prezivas? Je li Mujo ne tuce ako sazna da mu je sin ili neko u familiji postao ateista i odrekne ga se, uz cascenje nazivima poput "komunjara","bolesnik","covjek bez morala" i sl? Je li Mujo ne tuce ako se izjasnis da zelis jednakost svih na svakom pedlju? Je li Mujo ne tuce ako se neko drzne da otvoreno kritizira lose pojave koje su otvoreno rasirene u njegovom narodu? Je li Mujo ne tuce kad glumi velikog muslimana, dok ti ovamo trazi mito samo zato sto nisii musliman, i ne zoves se i prezivas kako njemu odgovara?
Last edited by Lopov-eliminator on 20/01/2019 21:47, edited 1 time in total.
bunk

#38387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Lopov-eliminator wrote:
bunk wrote:A na drugo pitanje je samo jedan tacan odgovor a to je NATO jarane,pa onda ako ce neko da bije to ce da bude uncle Sam i niko nikada vise :lol:
Ahahahahaha
Pa tako kazi kume.
Mozda da se prikljucimo majcici rusiji :lol:
Samo NATO.
NATO ,zapad,Amerika svaku drugi opciju nabijem naqrac ako me slucajno nisi razumio.
Digresija

#38388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Digresija »

Prpa.ba wrote:Mozda bi se silne patriote koje iskacu iz pastete zadnjih dana trebali prebaciti na DF-ovu temu. Zasto DF ne pomogne patriotski blok, tj. SDA, i ne bude brana ustasko-cetnickim zavjerama? Njihove ruke su dovoljne na oba nivoa? :-D
Što da se i mi prebacujemo na DF kad se već vi ne skidate sa njega, neće biti interesantno ako obje struje budu udarale po njima, a još uvijek bezrazložno.
Lopov-eliminator

#38389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

bunk wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Ahahahahaha
Pa tako kazi kume.
Mozda da se prikljucimo majcici rusiji :lol:
Samo NATO.
NATO ,zapad,Amerika svaku drugi opciju nabijem naqrac ako me slucajno nisi razumio.
Ne, uredu je prikljuciti se NATO-u. No, samim prikljucenjem NATO-u dugorocno nece biti rijesen problem, mrznja ce i dalje biti tu.
bunk

#38390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

NATO.
A neka mrznje.
Jer pogled,govor,mahanje rukama ne ubija.
Ali snajper,tenk,minobacac i kama itekako da.
Ovo prvo rado podnosim naviko se ..
A ovog drugog mi je dosta za 3 zivota.
A valjda cemo nakon sto 100godina provedemo pod NATO skontat da je zivot puno ljepsi kad se radi zaradjuje i zivi bez rata svakih 40 godina..
Znam da Mujo hoce :lol:
Last edited by bunk on 20/01/2019 22:01, edited 1 time in total.
meme_machine

#38391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

Lopov-eliminator wrote:
Ne, uredu je prikljuciti se NATO-u. No, samim prikljucenjem NATO-u dugorocno nece biti rijesen problem, mrznja ce i dalje biti tu.
Kontinuitet BiH moze zavisiti ili od dobre volje Srba, ili od americke vojske. Vjerujem da vecina preferira drugu opciju
Prpa.ba

#38392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Digresija wrote:Što da se i mi prebacujemo na DF kad se već vi ne skidate sa njega, neće biti interesantno ako obje struje budu udarale po njima, a još uvijek bezrazložno.
Morate malo takticnije igrati, ovako je bas ocigledno zasto je DF u BH Bloku. :lol:
Digresija

#38393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Digresija »

Prpa.ba wrote:
Digresija wrote:Što da se i mi prebacujemo na DF kad se već vi ne skidate sa njega, neće biti interesantno ako obje struje budu udarale po njima, a još uvijek bezrazložno.
Morate malo takticnije igrati, ovako je bas ocigledno zasto je DF u BH Bloku. :lol:
Baš mi sad uopće nije jasno zašto su u BH Bloku jer za razliku od ovih ostalih invalida još uvijek nisu napravili nijednu pogrešku. :? :?
Prpa.ba

#38394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Digresija wrote:Baš mi sad uopće nije jasno zašto su u BH Bloku jer za razliku od ovih ostalih invalida još uvijek nisu napravili nijednu pogrešku. :? :?
Naravno da nisu, simpltoni iz DF-a postupaju po naredjenju SDA i posao rade vrhunski.

Umjesto prirodne koalicije sa SDA koja im znaci i skori nestanak, ulaze u nekakav BH Blok ne bi li iznutra prikupili podrsku za Platformu 2 + HDZ. :lol: Ukratko, samoubilacki napad sa sto vise kolateralnih zrtava kako SDA ne bi imala kredibilnu konkurenciju 2022. :thumbup:
Digresija

#38395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Digresija »

Prpa.ba wrote:
Digresija wrote:Baš mi sad uopće nije jasno zašto su u BH Bloku jer za razliku od ovih ostalih invalida još uvijek nisu napravili nijednu pogrešku. :? :?
Naravno da nisu, simpltoni iz DF-a postupaju po naredjenju SDA i posao rade vrhunski.

Umjesto prirodne koalicije sa SDA koja im znaci i skori nestanak, ulaze u nekakav BH Blok ne bi li iznutra prikupili podrsku za Platformu 2 + HDZ. :lol: Ukratko, samoubilacki napad sa sto vise kolateralnih zrtava kako SDA ne bi imala kredibilnu konkurenciju 2022. :thumbup:
Vidim baš si iz nekog razloga kivan pa neargumentovano udaraš pretpostavkama i smajlijima. Ako ostanu ovakvi kakvi su sada poboljšat će rejting do sljedećih izbora. SDA će imati konkurenciju, nestat će ovi neki pokušaji od stranaka poput NB-a, PDA ako opet ne zajašu TK, NiP ako ostane bez vlasti u KS-u, ali će se formirati neke nove stranke koje će građanima dati novu lažnu nadu u bolje sutra.
jefff

#38396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Čampara: Konaković je preuzeo ulogu premijera, nekada mi je tužno gledati na šta je Forto pristao
20. Januara 2019.

Nepunih mjesec dana nakon formiranja novog saziva Vlade Kantona Sarajevo, Kantonalni odbor SDA zatražio je od aktuelnog premijera Edina Forte (Naša stranka) ostavku na tu poziciju. Poziv je uslijedio nakon što je Forto ponovo zatražio isplatu paušala, što je, pojasnio je u intervjuu za Faktor zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara, bio samo povod, a razlozi su mnogo dublji.

“Imamo politički anemičnog premijera Fortu koji ima manjak iskustva i manjak samopouzdanja, a na drugoj strani imamo predsjedavajuceg Skupštine, Konakovića, koji ima manjak znanja, ali višak samopouzdanja. Premijer Forto djeluje kao trbuhozborac Konakovićevih ideja, namjera i ciljeva, zbog čega se potpuno izbrisala linija između zakonodavne i izvršne vlasti.

Konaković je potpuno preuzeo ulogu premijera, pojavljuje se, u funkciji tutora i mentora, na premijerovim sastancima i press konferencijama, određuje mu politiku i u potpunosti je usmjerava. Nekada mi je tužno gledati šta rade “premijeru-statisti”, i na šta je Forto sam pristao”, zaključuje Čampara.
Digresija

#38397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Digresija »

jefff wrote:
Čampara: Konaković je preuzeo ulogu premijera, nekada mi je tužno gledati na šta je Forto pristao
20. Januara 2019.

Nepunih mjesec dana nakon formiranja novog saziva Vlade Kantona Sarajevo, Kantonalni odbor SDA zatražio je od aktuelnog premijera Edina Forte (Naša stranka) ostavku na tu poziciju. Poziv je uslijedio nakon što je Forto ponovo zatražio isplatu paušala, što je, pojasnio je u intervjuu za Faktor zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara, bio samo povod, a razlozi su mnogo dublji.

“Imamo politički anemičnog premijera Fortu koji ima manjak iskustva i manjak samopouzdanja, a na drugoj strani imamo predsjedavajuceg Skupštine, Konakovića, koji ima manjak znanja, ali višak samopouzdanja. Premijer Forto djeluje kao trbuhozborac Konakovićevih ideja, namjera i ciljeva, zbog čega se potpuno izbrisala linija između zakonodavne i izvršne vlasti.

Konaković je potpuno preuzeo ulogu premijera, pojavljuje se, u funkciji tutora i mentora, na premijerovim sastancima i press konferencijama, određuje mu politiku i u potpunosti je usmjerava. Nekada mi je tužno gledati šta rade “premijeru-statisti”, i na šta je Forto sam pristao”, zaključuje Čampara.
Ovo je svima jasno, Dino se lakta da kroz masu da bude viđen i pati od toga da bude glavni, mada hajde znaj, možda je sve to dio koalicionog dogovora.
kluz franjo

#38398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Podiglo se i staro i mlado!

Još jednom da se prisjetimo izbornih rezultata.

Dakle, na izborima (koji su proglašeni fer i demokratskim) se pobjednicima na državnom i entitetskim nivoima mogu smatrati:
- SNSD koalicija, SDA, HDZ i DF.

Na državnom nivou navedene stranke imaju sve potrebne većine i u Predsjedništvu i u Parlamentu sa 26 od 42 zastupnika, a na federalnom 53 od 98. Sve jasno i jednostavno.

U najvažnijem trenutku za budućnost, opstanak, puko preživljavanje ove države, nacije, konstitutivnih naroda, jezika i pisama su pobjednici spremni učiniti istorijski iskorak, ali... To prokleto ali.
Ali ih jebe izdajnička, petokolonaška, dugokosa i neobrijana Naša stranka sa dva državna i šest federalnih zastupnika.

Ja sam siguran da će Bakir, Milorad, Dragan i Željko imati državničke i političke hrabrosti i mudrosti (kao i do sada) da prebrode lične antagonizme u interesu države, nacije, konstitutivnih naroda, jezika i pisama. I da će formirati snažnu koaliciju protiv 2 zastupnika NS u državnom i 6 u federalnom parlamentu.

PS: Edine Forto. Ako su SDA/HDZ/SNSD jedinice mjere za korupciju i destrukciju, Vi se Premijeru kandidujete za jedinicu mjere za glupost. Pozdrav
MK81

#38399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

NS nema iskustva to je sada već očigledno. Edin se provaljuje, stalno je defanzivi i dopustio je da sa njim upravlja dojučerašnji SDA debil. Nasjeo je na njegovu priču o nekakvim promjenama, stručnosti itd. što ništa nije tačno jer vidimo kadrove i vidimo imenovana lica.
NS-i ovakav vid djelovanja šteti, poklonili su dio svog imidža strankama koje su nebrojeno puta do sada iznevjerile. Edin nije trebao podnijeti zahtjev za paušal. Ali hajde što ga je podnio, već se vadi kao dijete zamrljano čokoladom a priča da nije jeo čokoladu. Naivno i plitko. Pored ovoga, njemu je najbitnije recimo da ne koristi reprezentaciju, npr. kafu koja košta 0,20 KM što je u redu, ali mnogo je bitnije upravljati budžetom od 900 miliona, rješavati probleme, i kvalitetno kadrovati. Ništa od toga nije urađeno.
Birači NS u većini slučajeva su "osjetljivi", nije to kao kod SDA možeš raditi šta hoćeš a nekakav krezavi polupismeni debil i dalje zaokružuje. Predstavnici NS ako izaberu pogrešnu kravatu imaće kritiku. Banalno ali je tako. Ja ne mogu da vjerujem da NS nema kvalitetne ljude, tu mislim i na ljude u javnom sektoru koji su dobri i na sličnom fonu. Potrebno je iskustvo sa raznih strana.
Milenkov buraz

#38400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Milenkov buraz »

pemanapemani wrote:Svaka čast NS. :thumbup:

Nadam se da će tako postupiti SDP i DF. Vjerovatno bi bilo preletača, ali to bi dugoročno učvrstilo BH blok. Formirati vlast u kantonima u kojima imaju kontrolni paket, a na entitetskom i državnom nivou iz opozicije čvrsto podržavati NATO i EU integracije i forsirati pozitivna rješenja.
Po meni to je jedino logično, ali...ostaje da vidimo kako i šta.
Locked