Tako u Igalu isto, bio moj auto parkiran i još nekoliko auta. Na ostalim autima SRB i CG table (PG i tako ti dalji gradovi), al samo ja popuših kaznu, tj. nalog za plaćanje kako se već to zove.kakaljin wrote: ↑22/04/2022 13:28 Evo ti primjer koji se meni desio u EU u Hrvatskoj na moru. Nije bilo parkinga i ja parkiram izmedju dva auta koji su isto bili u prekrsaju ali se moglo prolaziti normalno okolo. tablice na 5 auta tu parkiranih su bile ceska, madjarska, 2 x austrija i ja BIH. I kome je policija pisala kaznu. Samo meni je pisala a ostalima nije nista pisala a isti prekrsaj je bio i svi u redu stojali.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#38351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- black_adrian
#38352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me vozači koji su svjesni da im svjetla nisu u funkciji i ništa ne čine po tom pitanju. Naročito je problem noću i kad zadnje pozicije nisu u funkciji. Treba za to pisati predviđenu kaznu x5 da se dobro opameti.
Prije par godina idem od Lašve prema AP, mrkli mrak, taman zaletio šlepera na 90km/h kad se stvori ispred mene crveni Golf 2, nazad niti jedna sijalica ne radi, prednja jedna radi i to jedva. Ja ne znam kako je on vozio onako a još manje znam kako sam u sekundi uspio preći u lijevu traku da ga ne rastavim od života, sreća nikog nije bilo u suprotnoj traci.
Prije par godina idem od Lašve prema AP, mrkli mrak, taman zaletio šlepera na 90km/h kad se stvori ispred mene crveni Golf 2, nazad niti jedna sijalica ne radi, prednja jedna radi i to jedva. Ja ne znam kako je on vozio onako a još manje znam kako sam u sekundi uspio preći u lijevu traku da ga ne rastavim od života, sreća nikog nije bilo u suprotnoj traci.
- ZoomZoomKiwi
#38353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
^^ u posljednje vrijeme dosta viđam takvih, ništa mu nazad ne radi. Sve više mislim da je to namjerno, samo mi nije jasno zašto.
Isto tako, jako me nervira kad mu pregori jedna sijalica od kratkog svjetla, i onda ono vozi sa dugim svjetlima, valjda da izbjegne kaznu. Najviše sam toga primjetio na francuskim autima, a od njih najviše na prokletim Peugeot-ima.
Jebem mu majku ako već ne znaš zamijeniti jebenu sijalicu, daj nekom na kafu nek ti to riješi za 3 minute, a ne da ja svaki put oslijepim kad tebi pregori jebena sijalica.
PS: Ja još nijednom u životu nisam vidio Peugeota iz intervala godišta od 2000. do 2013. a da mu nije makar jedna sijalica pregorila. Al’ ozbiljno, ili je nazad pozicija, ili je žmigavac, ili je kratko svjetlo. Obratite malo pažnju primjetit ćete uzorak koji se definitivno ponavlja. ???
Isto tako, jako me nervira kad mu pregori jedna sijalica od kratkog svjetla, i onda ono vozi sa dugim svjetlima, valjda da izbjegne kaznu. Najviše sam toga primjetio na francuskim autima, a od njih najviše na prokletim Peugeot-ima.
Jebem mu majku ako već ne znaš zamijeniti jebenu sijalicu, daj nekom na kafu nek ti to riješi za 3 minute, a ne da ja svaki put oslijepim kad tebi pregori jebena sijalica.
PS: Ja još nijednom u životu nisam vidio Peugeota iz intervala godišta od 2000. do 2013. a da mu nije makar jedna sijalica pregorila. Al’ ozbiljno, ili je nazad pozicija, ili je žmigavac, ili je kratko svjetlo. Obratite malo pažnju primjetit ćete uzorak koji se definitivno ponavlja. ???
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#38354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od starijih auta takodje Fiat Punto i Golf 4 imaju taj problem, ali konjine za volanom su problem numero uno.
- Daryl Dixon
#38355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...
Last edited by Daryl Dixon on 28/12/2022 16:48, edited 1 time in total.
- drug_profi
#38356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima tih djecaka sto kad im vratis istom mjerom, obicno promijene plan puta ili imaju nesto da gledaju na drugoj strani.
- Laplace
#38357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imaju, izgleda, probleme sa konektorima. Meni je na desnom faru (P206) svako malo pregorijevala sijalica dok mi autoelektričar nije zamijenio konektor. Otad nije bilo problema. Znalo se desiti da se izgubi kontakt. Lupiš lagano šakom po faru i proradi. Ili, ako to ne uspije, skloniš gumenu zaštitu i gurneš konektor da fino sjedne. Ako ni to ne pomogne i ako ne pomogne vađenje i vraćanje konektora, onda je sijalica krepala.EFD22 wrote: ↑23/04/2022 21:35 ^^ u posljednje vrijeme dosta viđam takvih, ništa mu nazad ne radi. Sve više mislim da je to namjerno, samo mi nije jasno zašto.
Izgleda da farove nisu dobro zaštitili od vlage pa hvata korozija. Slično je bilo i nazad.
- nepass1
#38358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U rs-u cvaja uklanja sav nacionalizam.Ateista wrote: ↑22/04/2022 08:31Etno/nacionalne i vjerske diskriminacije itekako ima, samo sto nekima ne odgovara da se o tome prica da toga ima kod nas, ne -toga ima samo kod njih, mi smo fini i tolerantni... jesmo da ne kazem sta...drug_profi wrote: ↑22/04/2022 00:23 Ma nebitno. Ne bih opet o tome.
Kazem da me zaista vise pogađa nesvijest ljudi da diskriminacija postoji, od same diskriminacije.
Sama diskriminacija je nesto sto me vise ne iznenadjuje. Mislim logicno je uz sve sto se desava, kakva je politicka i civilizacijska nezrelost, cime se sve bombarduje, da neuki i frustrirani ljudi pribjegavaju tome.
-
NediM17
#38359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne mogu duše griješit', ja sam imao pozitivno iskustvo i sa policijom i sa sudom na Sokocu, bez cvaje. 
- jasib
#38360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- jasib
#38361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svaki komentar je suvišanDaryl Dixon wrote: ↑24/04/2022 00:08Slicnu sam situaciju i ja imao ljetos. Vozim autoputem i zadesi se ispred mene u lijevoj traci pasat metalik zelena boja - boja zelene muhe govnare. I normala brat ne jeb.e 2%. Blicnem jednom, ništa, blicnem drugi put ništa. E reko je-bo majku retardiranu šta uraditi. Guslao je on tako jednan period, vec vidim iza mene prilaze vozila. Hajde oprezno cu u desnu i valjda tako idiota zaobidjem. Kad seljo bradati po gasu kada sam otisao u desnu traku. Ok, normalica. Vratim se ja ponovo u lijevu traku kontam pročepio brat. Aha. Samo prvih 100 metara. Opet ga stignem i gusla i ne sklanja se. Sada jos sporiji. Kad odjednom naglo kocenje, kao neki brake-check. Majku ti jebe.m ja poludio, hocu da ga udavim, zena zakukala. I dade napokon gas kreten, ispali se. Ode. Vidim ja njega, vozi sigurno preko 190. Normala. Pratim ja saobracaj, svoj stil vozenje, desna traka. Stignem ja njega na Stupu. Hocu da se revansiram seljoberu. Lagano ga preteknem i u desnu traku i ispred njega. Kocnica, zamalo da se zakuca u gepek. Nesto mu kao nije jasno. Sacekam ga ne bi li sta rekao, nece da me pogleda seljo. Ode prema Burchu, IUS-u, ili je tatin sin ili brada bruda sajfer mahala poserem im se u bradu.zdruzdjo wrote: ↑15/02/2022 00:27 Pored prepadnutih i agesivnih vozaca, najvise mrzim one koji se imaju jaka auta ali ga ne znaju koristiti niti se ponasati na cesti u skladu sa tim. Pogotovo na auto putu.
Izlazim danas iz kruznog u bacicima na auto-put. Hocu u vlakovo. Ukljucujem se i krecem normalno. Ispred mene je neki kasljo mercedes. Predjem ga i vratim se u desnu. Ispred prilazim zadnjoj generaciji aaudi A4 koji pali zmigavac i obilazi nekog kombija. i ja za njim isto radim. Medjutim frajer nastavlja da vozi lijevom ispod dozvoljenog. Kontam skloniti ce se u desnu pa cu ga obici i nastaviti 120-ak. Ali jok. Da idem u desnu i da ga preteknem, hmmmm ne ide. Blicnem mu jednom kratko, lik nista. opet, on malkice ubrza ali opet oduze gas, i dalje ne mice iz lijeve. Opet blicnem on malkice ubrza opet u lijevoj. Vec sam na rubu zivaca. Blicnem ono bezobrazno vise puta dugo. Nista frajer. Kontam garant kucka na insta stori-je i statuse.
Namotam u desnu i opletem po gasu. Odjednom lik podje da ubrzava i kao vidim namjeru da bi se nesto prostrojio u desnu sad. Fuuuuuck. E neces sad pa da si mi iz oka ispao.
Opletem po gasu i on isto ali vidim da je vjerovatno bio u 6-oj jer slabo ubrzava. vrati ga u 5-u i ko malo brze krenu ubrzavati i opet ko u desnu bi.
Pukne mi film vratim u cetvrtu zakucam do 4500 i kad sam prebacio u 5-u vec vise nije imao sanse. Bio sam zestoko iznad ogranicenja. Samo sam cekao kad ce glava motora zajedno sa sarafima i komadima zupcastog remena isfurati kroz zatvorenu haubu. Razbudio sam sve konje u motoru koji su u proteklom periodu spavali. Prosao sam ga zestoko i odvojio se lijevo prema iskljucenju za tarcin. Vidim on pokusava da me stigne iza ledja ali ga strah okuke pa ne smije da oplete po gasu. nije mi vise padalo na pamet da ga pustim ispred i da me pegla.
jesam i ja krme, ne kazem(ovan u horoskopu) ali brate daj malo. Desna pa keljaj kako hoces i koliko hoces ali nemoj da ti bude udar na ego ako te neko pretekao a ti imas novo "aVto". Nije te niko vidio i dobro je, progutaj i podrigni.
- black_adrian
- Ateista
- nepass1
- ruud
#38365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U sred Lukavice prosao kroz crveno i lijepa riječ me izvukla 
- Daryl Dixon
#38366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pun grad takvih budala, koliko god normalan bio u saobraćaju ovakav jedan ce se svakome desiti.drug_profi wrote: ↑24/04/2022 00:34 Ima tih djecaka sto kad im vratis istom mjerom, obicno promijene plan puta ili imaju nesto da gledaju na drugoj strani.
- donnie_darko
#38367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da pizdravim levata, idiota i konjinu koji je umalo udario i mene i covjeka desno od mene danas na hrasnom dok semafori nisu radili jer kao kamikaza iz ul. Azize Sacirbegovic bez gledanja desno lijevo izlijece na cestu s prvenstvom prolaza i onda kad vidi dva auta koja brzinom 60km/h idu prema njemu zaledi se i stane.
Znaci sutra kupujem dashcam i ovakve idiote prijavljujem policiji bilo hajra od toga ne bilo... Mogao je ubit nekoga!
Znaci sutra kupujem dashcam i ovakve idiote prijavljujem policiji bilo hajra od toga ne bilo... Mogao je ubit nekoga!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#38368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel realno da su morali postaviti lezece u garazi u Bingeu?? 
- basicm
- Laplace
#38370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgleda da se i na parkinzima moraju stavljati usporivači, zbog ovih parking trkača. To juri parkingom kao da je na brdskim trkama.
Prije nekoliko mjeseci sam vidio pregaženu pticu na parkingu. Inače je skoro nemoguće pregaziti pticu ako ne voziš baš veoma brzo. Na otvorenoj cesti praktično ne moraš ni voditi računa o njima, uvijek se sklone na vrijeme (položaj očiju i stalni oprez).
- Optimist
#38371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad ikad stavljeni lezeci u SCC garazi pa njih niko nije komentarisao.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
husoboss
#38373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Večeras je barem pet policijskih zavodilo red na Energoinvest parkingu
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- ruud
#38375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaustavi me s dva jarana oko pola noći i traži svima dokumente, kako mi je vratio dokumente ja dam drugu da nam razvrsta, nastavim voziti. Drug hvala Bogu glup, sve nam zamjeni. Vraćam se sam poslije kafane kroz par sati, gluho doba, i kod plave kuće lijevo kroz crevno, zaustavljaju me isti. Ja opet dokumente, kaže mi frajer ovo nisi ti, ja uzmem vozačku i skontam ovo ranije napisano. I dok sam ja njima, trojica ih bila, objasnio šta se tu desilo, sjećate se maloprije bla-bla ha ha... zaborave haman i što me zaustaviše i rastasmo se