Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nemampojma0

#38351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Lijepo nase Sarajevo, ti si nam dovoljno. Hercegovina nas i ne zanima, Krajina se ionako iseljava, u PC oni sto su se vratili ko ih hebe sto su se vracali i td.
I kad pricamo o fildzan drzavi niko nista nema protiv, samo je pitanje ko ce vladati, a sve ostalo je ok.
Koliko opcinskih odbora NS ima u PC? Ni jedan jedini. Cak i sklepani NB i PDA imaju par nekih odbora.
Ima ba cuka i maca i kontejnera u Prijedoru, Foci, Bijeljini isto kao i u Sarajevu..
Sta rekosmo, drzava ili fildzan drzava?
Svako onaj ko pomišlja da pravi na državnom i federalnom nivou vlast sa kriminalnom, mafijaškom i zločinačkom organizacijom SDA je isti kao oni i treba ih za sva vremena prekrižiti. Mene bi bilo stid i sramota da sam glasao za polupismenu ublehu Željka Komšića, koji u 2 mandata nije ništa uradio. Imali smo izbor, ali ljudima draže glasati za ublehu Komšića, jer su nasjeli na njegovu šuplju, a lik neće ništa uraditi, kao što nije uradio ni mafiozo Čović. Ali šta ćeš, razumijem ja da ljudi koji su glasali za Komšića su nižeg inetelektualnog razvoja i nikad neće razumjeti neke stvari. Isto kao i oni koji su glasali za Čovića, Džaferovića, Dodika i slične. Uz ove stranke koje nas uništavaju godinama, glavni krivci za ovakvo kriminalno stanje su upravo polupismeni zatucani građani koji glasaju za njih. Mene ne zanima ni rat, ni kako se ko zove, ni nacionalističke priče, več čisto ekonomija, razvoj društva, rast zaposlenosti i rast ličnog dohodka građana, jer od toga se živi, a ne od šuplje priče nacionalističkih stranaka i lažnih ljevičara. Rat je davno završio i dosta više bavljenja ratom. S ovakvim političarima, ova zemlja ni za naredne 3 generacije se neće oporaviti. Da bi se ova zemlja oporavila i reformisala, potrebno je da se svijest građana promjeni za 180 stepeni, ali kao što rekoh to je nemoguće, jer nažalost kod večine građana ove zemlje mozak se nije dovoljno razvio i ostao je na nivou ne djeteta, već osobe teškom mentalnom retardacijom i posebnim potrebama.
O napredni gradjanine, hajmo malo u RS da dizemo svijest ljudi, da ne budu zatucani...a mozemo i u zapadnu Hercegovinu, ti izaberi.
paleoconservative

#38352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Meni nije jasno ko uopste ocekuje da NS i slicne alternativne politicke opcije imaju zaboga neku podrsku u klerikalnim ultrakonzervativnim ruralnim sredinama? Covjece pa ljudi se jos bore s prihvacanjem ideje "Ivo ne tuci Jovu jer se drukcije zove" i obratno, a neko zapravo neironicno ocekuje da se isti ljudi pridobiju i prosvjetle nekom tamo idejom nekih tamo ljudskih prava i nekog tamo napretka, skovanog u politickom Sarajevu?

Mislim ono razumijem, SDA oligarhija cjepne od budzeta da se tenderise firma sumnjive pozadine da se asfaltira 100 metara puta (ili se koja bogomolja sagradi) pa se slika sa 10 povratnika i sa tim potezom zacementira emocionalnu privrzenost svih ostalih ruralnih sredina koje se poistovjecuju sa tom idejom, a to sto se koalira sa Dodom i Covom, sto je standard nizi od Bugarske i sto placa 3.400 parafiskalnih nameta, to Bosnju ne interesuje.

Da Pedja (kojeg izuzetno cijenim i u potpunosti podrzavam) radi ovakve poteze trazeci oci javnosti na sebe dok otvara kojekakve putice i dijeli lunch pakete povratnicima, pa mislim da bi bio "proglasen nepozeljnim" u najmanju ruku :) al eto, samo spekulacija.
Kikibombona

#38353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

paleoconservative wrote:Meni nije jasno ko uopste ocekuje da NS i slicne alternativne politicke opcije imaju zaboga neku podrsku u klerikalnim ultrakonzervativnim ruralnim sredinama?
Ne ocekuje niko, samo SDA-ovci nemaju bolji propagandni argument.

Rekao sam, Nasa stranka u Zenici ima 7-8% glasova. U zenickim selima ima 0.1%. Pametnom dosta.

Nasa stranka u drzavi poput BiH ima limit na 100 000. To je maksimum do kojeg mogu doci. Toliko ima onih kojima liberalizam nije mrzak.

Od Nase stranke se ne mogu ocekivati uspjsi u seoskim podrucjima. Previse je stereotipa i nepovjeranje. Pedja i Damir da dodju u neko selo svi bi pomislili da su prevaranti i narkomani, mozda i pederi, a zasigurno nevjernici. Jos kad lokaklni autoritet kaze da mrze jezik, vjeru i sl., tu im je kraj.
insomnia78

#38354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Jebo majku cojk bi reko da prica o vukojebinama “kurdistana”
Lopov-eliminator

#38355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lopov-eliminator »

insomnia78 wrote:Jebo majku cojk bi reko da prica o vukojebinama “kurdistana”
Pa nisu ni odmakli dalje sve dok ne svare prostu recenicu "Ivo, ne tuci Jovu jer se drukcije zove." .
kmirsad

#38356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pa dobro... jes malo pretjetjero... seljaci nikada nisu bili glupi, amaji svi i internet i mobitele... može urbano dijete završiti milion fakulteta... al bukov, nema šanse, s tim se fakultetom rađaš... činjenica da im je lični interes važniji od državnog, država ih je ovijek guzila, bili topovsko meso, i da im dražu štiglić u ruci danas nego zec sutra... ali znaju šta je za njih dobro...kupiš ga za paket, ali te zaboravi ako mu sutra ne doneseš drugi... sve jedno mi je ko ga donose, ako je đabe...
Last edited by kmirsad on 20/01/2019 13:35, edited 1 time in total.
Dr Arsla

#38357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

2/3 stanovništva BIH je ruralno :lol:
bunk

#38358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Lopov-eliminator wrote:
Pa nisu ni odmakli dalje sve dok ne svare prostu recenicu "Ivo, ne tuci Jovu jer se drukcije zove." .
U osnovi grijesis.
Jer je na ovim prostorima Mujo taj koji je najvise nayebo i to u vise navrata
A iopet je najcool od citavog drustva :mrgreen:
Kikibombona

#38359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Nasa stranka
Arnauti - 1 glas - 0.19%
Tetovo - 3 glasa - 1.49%
Babino - 2 glasa - 0.64%
Briznik - 1 glas - 0.18%
Bistricak - 0 glasova - 0%
Gorica - 3 glasa - 1.16%
Ricice - 2 glasa - 0.70%
Serici - 0 glasoca - 0%
Vranduk - 2 glasa - 0.56%
Tisina - 0 glsova - 0%
Bilino polje 1 - 20 glasova - 5.1%
Bilino polja 2 - 17 glasova - 7.69%
Carina 1 - 42 glasa - 12.46%
Carina 2 - 45 glasova - 11.22%
Centar 1 - 34 glasa - 10.30%
Londza 1 - 29 glasova - 8.03%
Nova Zenica 1 - 27 glasova - 7.18
Londza 4 - 26 glasova - 7.33
Odmut 5 - 16 glasova - 6.93%

https://www.izbori.ba/rezultati_izbora_ ... /93/null/0

Prvo su zenicka sela a drugo zenicki gradski kvartovi. Izdvojio sam samo mali dio glasackih mjesta koja oslikavaju razliku izmedju grada i sela. Sto si blize centru NS ima vise glasova - sto si dalje sve manje. Na selima za njih niko ne glasa.

Isto je sa SDP i DF. :idea:

Razlika je drasticna izmedju grada i sela. NS u jednom zenickom izbornom mjestu ima vise glasova nego u svim selima zajedno. Slicno je sa SDP i DF.
insomnia78

#38360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Pa sta je to sad glas za NS ogledalo urbanosti?
Standardne “liberalne” gluposti.
Nivelacija

#38361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Zbog KS je izgubljeno 80% teritorije i svakim danom je sve vise i vise gubimo ali za to nije kriva Nasa stranka nego SDA i lideri bosnjaka.

Na terenu za SDA je vazno 10 kilometara Sarajeva, malo Tuzla i Zenica da ih mogu must ko ovce i to je to. Ostalo halal svima moramo dovuci avion turista iz Rijada.

Prigovara se Covicu sto je halalio cijelu RS ? SDA je halalio cijelu RS i cijelu Hercegovinu.
Duplo gore, ali Sarajevo ima veliki budzet WOW.
Kikibombona

#38362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Pa sta je to sad glas za NS ogledalo urbanosti?
Standardne “liberalne” gluposti.
To je pokazatelj da liberalna opcija u klerikalno-konzervativnim sredinama, a takva su zenicka sela, nema sta traziti. Nadje se neka crna ovca i to je to.

Mozda su tuzlanska sela drugacija, to ne znam. Za zenicka znam sigurno. Poznajem ih u dusu.

Nema jebene sanse da ce Serici i Briznik glasati za Pedju Kojovica i Damira Marjanovica. Prvo - vlasi. Drugo - imaju dugu kosu i nausnice. Trece - izgledaju i oblace se cudno, vjerovatno su narkomani i pederi.

Jaz izmedju grada i sela je cinjenica. Mnogo je predrasuda i stereotipa jednih prema drugima. I nepovjerenja.

...

Jednako tako, recimo, liberali nemaju prolaz u Teksasu i sl, gdje je stanovnistvo konzervativno i religiozno.
Nivelacija

#38363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote:
paleoconservative wrote:Meni nije jasno ko uopste ocekuje da NS i slicne alternativne politicke opcije imaju zaboga neku podrsku u klerikalnim ultrakonzervativnim ruralnim sredinama?
Ne ocekuje niko, samo SDA-ovci nemaju bolji propagandni argument.

Rekao sam, Nasa stranka u Zenici ima 7-8% glasova. U zenickim selima ima 0.1%. Pametnom dosta.

Nasa stranka u drzavi poput BiH ima limit na 100 000. To je maksimum do kojeg mogu doci. Toliko ima onih kojima liberalizam nije mrzak.

Od Nase stranke se ne mogu ocekivati uspjsi u seoskim podrucjima. Previse je stereotipa i nepovjeranje. Pedja i Damir da dodju u neko selo svi bi pomislili da su prevaranti i narkomani, mozda i pederi, a zasigurno nevjernici. Jos kad lokaklni autoritet kaze da mrze jezik, vjeru i sl., tu im je kraj.
Malo je i Nasa stranka je u Zenici profulala neke osnove. U gradu gdje zivi 100 hiljada bosnjaka Boris i Sanja su nosioci stranke a predsjednik stranke Pedja a clan za predsjednistvo Borisa.

Smijesno i neobjektivno je tu ocekivati neki veliki rezultat ma koliko se pravili ultra mega giga multi kulti.

Moraju biti malo namazaniji i pametniji ali eto i ovakvi kakvi su imaju i vijecnika i poslanika u kantonu.
bunk

#38364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Problem je sto grad Banja Luka kao centar kulture manjeg entiteta ima manje glasova ns nego Tetovo.
A tu pricu o zaostalima,klerikalnima ,strahu od Kurtobainea okaci macku o rep :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#38365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by alibaba_i_30_godina »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Lijepo nase Sarajevo, ti si nam dovoljno. Hercegovina nas i ne zanima, Krajina se ionako iseljava, u PC oni sto su se vratili ko ih hebe sto su se vracali i td.
I kad pricamo o fildzan drzavi niko nista nema protiv, samo je pitanje ko ce vladati, a sve ostalo je ok.
Koliko opcinskih odbora NS ima u PC? Ni jedan jedini. Cak i sklepani NB i PDA imaju par nekih odbora.
Ima ba cuka i maca i kontejnera u Prijedoru, Foci, Bijeljini isto kao i u Sarajevu..
Sta rekosmo, drzava ili fildzan drzava?
Svako onaj ko pomišlja da pravi na državnom i federalnom nivou vlast sa kriminalnom, mafijaškom i zločinačkom organizacijom SDA je isti kao oni i treba ih za sva vremena prekrižiti. Mene bi bilo stid i sramota da sam glasao za polupismenu ublehu Željka Komšića, koji u 2 mandata nije ništa uradio. Imali smo izbor, ali ljudima draže glasati za ublehu Komšića, jer su nasjeli na njegovu šuplju, a lik neće ništa uraditi, kao što nije uradio ni mafiozo Čović. Ali šta ćeš, razumijem ja da ljudi koji su glasali za Komšića su nižeg inetelektualnog razvoja i nikad neće razumjeti neke stvari. Isto kao i oni koji su glasali za Čovića, Džaferovića, Dodika i slične. Uz ove stranke koje nas uništavaju godinama, glavni krivci za ovakvo kriminalno stanje su upravo polupismeni zatucani građani koji glasaju za njih. Mene ne zanima ni rat, ni kako se ko zove, ni nacionalističke priče, več čisto ekonomija, razvoj društva, rast zaposlenosti i rast ličnog dohodka građana, jer od toga se živi, a ne od šuplje priče nacionalističkih stranaka i lažnih ljevičara. Rat je davno završio i dosta više bavljenja ratom. S ovakvim političarima, ova zemlja ni za naredne 3 generacije se neće oporaviti. Da bi se ova zemlja oporavila i reformisala, potrebno je da se svijest građana promjeni za 180 stepeni, ali kao što rekoh to je nemoguće, jer nažalost kod večine građana ove zemlje mozak se nije dovoljno razvio i ostao je na nivou ne djeteta, već osobe teškom mentalnom retardacijom i posebnim potrebama.
:thumbup:
Sve što treba da se kaže se nalazi u boldiranom dijelu. Ovaj dio ponavljati svaki dan, više puta dok mnogima ne postane svakodnevnica i onome čemu se treba težiti.
insomnia78

#38366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Samo sto to ne pije vode. Ne nalazimo se mi izmedju Andore i sta ja znam koga.
shbc

#38367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

insomnia78 wrote:Samo sto to ne pije vode. Ne nalazimo se mi izmedju Andore i sta ja znam koga.
Image

Nalazite
paleoconservative

#38369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

bunk wrote:Problem je sto grad Banja Luka kao centar kulture manjeg entiteta ima manje glasova ns nego Tetovo.
A tu pricu o zaostalima,klerikalnima ,strahu od Kurtobainea okaci macku o rep :mrgreen:
Slobodno quotaj, necu ti zamjeriti niti nauditi :D

Da NS djeluje u Banjoj Luci onda bi bio spin novopecene opozicije kako "Pedjini spijuni" vode glavnu pricu u bosnjackom Sarajevu :thumbup:

Kad se sve te trivijalne sporedne teme isperu i saperu, kad ponestane dodika i bhs-ova i zastava i ostale magle na prodaju, i kad se pocne pricati o ekonomiji i korupciji drzavnog aparata, tad cemo vidjeti ove nase askere patriote hoce li i tada biti "neodgovorno i nemoralno" sastavljati vladu na svim nivoima bez SDA, reformisati ovu napacenu zemlju i nastaviti putem buducnosti bez SDA i njihovih koalicionih partnera. Otom potom, dug je sokak demokratije
palermo

#38370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

paleoconservative wrote:
bunk wrote:Problem je sto grad Banja Luka kao centar kulture manjeg entiteta ima manje glasova ns nego Tetovo.
Slobodno quotaj, necu ti zamjeriti niti nauditi :D

Da NS djeluje u Banjoj Luci onda bi bio spin novopecene opozicije kako "Pedjini spijuni" vode glavnu pricu u bosnjackom Sarajevu :thumbup:

Kad se sve te trivijalne sporedne teme isperu i saperu, kad ponestane dodika i bhs-ova i zastava i ostale magle na prodaju, i kad se pocne pricati o ekonomiji i korupciji drzavnog aparata, tad cemo vidjeti ove nase askere patriote hoce li i tada biti "neodgovorno i nemoralno" sastavljati vladu na svim nivoima bez SDA, reformisati ovu napacenu zemlju i nastaviti putem buducnosti bez SDA i njihovih koalicionih partnera. Otom potom, dug je sokak demokratije
npr ?

al ova tema je bolja od bilokakvog humorističkog show.......jebo Izeta Fazlinovića spram nekih postova ovdje
drug_profi

#38371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote:
drug_profi wrote:
nemampojma0 wrote:
Proglasavate smak svijeta ovdje zbog BH blok-Sda vlasti, a tek bi bio smak svijeta da krene kakav belaj u drzavi. Garant bi nam drzavu spasavali Forto i Pedja, uz postovanje njima kao osobama, ali sumnjam da imaju cak i ideju sta raditi u slucaju secesije PC. O sposobnostima NS kadrova u vodjenju drzave, ne kantona ili opcine, mozda najbolje govori onaj njihov kandidat za Predsjednistvo BiH.
Hajmo ovako.
Prvo mislis li da bi se nesto pitali sve da oni i hoce da se odvoje? A nece jer nema geopolitickih predispozicija.
Ako u nekom momentu okolnosti i krenu njima u prilog jel mislis da mi tu nesto mozemo promjeniti?
Drugo, nije potrbno biti u koaliciji sa SDA da bi parlamentarnim djelovanjem bili na liniji zastite drzave, sve kad bi to SDA stvarno namjeravala raditi.
Trece. Imas li ti ideju sta raditi u slucaju secesije RS-a?
E to je ta prica, ne mozemo mi nista uciniti ako ovi krenu..anestezirate javnost i umrtvljujete reakciju. Vi i ne bi nista ucinili, samo nek vam ne diraju KS, a ako bi krenuli na KS vi bi se ispalili.
Za razliku od nekih Pedja i Falatara, a sa sigurnoscu smijem reci i za tebe, ja sam znao i u onom belaju sta treba raditi, pa i u buducem bih znao.
Aha.
Pa de reci sta bi to bilo?
Kikibombona

#38372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote:Malo je i Nasa stranka je u Zenici profulala neke osnove. U gradu gdje zivi 100 hiljada bosnjaka Boris i Sanja su nosioci stranke a predsjednik stranke Pedja a clan za predsjednistvo Borisa.

Smijesno i neobjektivno je tu ocekivati neki veliki rezultat ma koliko se pravili ultra mega giga multi kulti.

Moraju biti malo namazaniji i pametniji ali eto i ovakvi kakvi su imaju i vijecnika i poslanika u kantonu.
NS privlaci specificnu grupu ljudi kojoj nije bitno da li je lider stranke Sanja ili Senada. Poznajem nekoliko glasaca NS i niko od njih nije konstitutivan. Jedan drug je predani musliman, ali se nacionalno ne izjasnjava. Politicki je liberal i prezire nacionalizam. Nekako je spojio vjeru i liberalizam. :D Drugi je Bosanac, otac musliman majka pravoslavka. Treci jaran dolazi iz islamskog kulturnog kruga ali je ateista i nacionalno Bosanac. Ima u Zenici prilican broj takvih ljudi i vecinu je pokupila NS.

Ja mislim da nije problem NS sto su nosioci stranke Sanja i Boris vec je problem sto nema vise Sanja i Borisa, pa neka se zovu kako god.

Problem je ovdje Sarajevo koje je prilicno zapostavilo stranacke odbore u drugim gradovima. Misljenja sam da Pedja, Sabina i ostali moraju cesce dolaziti u Zenicu i zajedno sa zenickim odborom raditi na privlacenju postenih ljudi u stranku.

Ako se pogledaju rezultati u gradskim kvartovima, rezultati su solidni, ali mogu i moraju biti znatno bolji.

Sto se tice sela - t e s k o. Treba raditi i pokusavati, svaki glas je vrijedan, nase je selo kao i grad, ali znacajne rezultate svakako ne treba ocekivati.

Tako je u cijelom svijetu, ne samo u BiH. Liberali obicno imaju prolaz u gradovima. Sela su svugdje konzervativna i religiozna.
Lopov-eliminator

#38373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

bunk wrote:
Lopov-eliminator wrote:
U osnovi grijesis.
Jer je na ovim prostorima Mujo taj koji je najvise nayebo i to u vise navrata
A iopet je najcool od citavog drustva :mrgreen:
Grijesis ti, jer se pravis da ne vidis poentu. Stavi Muju umjesto Ive ili Jove, ista je stvar.
insomnia78

#38374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Samo sto je Mujo uvijek donji
Lopov-eliminator

#38375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Zanimljivo kako svi kod nas staticno gledaju na stvari, pa ovdje uzimaju stanje i smatraju da kako je sad, da tako mora biti zauvijek. Niko ne smije da stisne i krene mijenjati stvari, najlakse je reci "to je tako i to je to". Imajte petlju i recite "hajmo nesto uraditi da to vise ne bude tako".
Locked