Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drug_profi

#38326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Samo u tangama voziš?
Otud zanci nick bi tanga
:mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#38327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

gologuz vozim :lol:
a za nick je bakir1 odgovoran ,on mi je napravio profil :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#38328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Image

Ovo mi oduvijek ide na krc
I uvijek ovako jbt
Prazno sve i nabije mi se na vrat u pm :shock:
Ne bi li bolje krhno vratima
zdruzdjo

#38329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

drugtito2011 wrote: 21/04/2022 12:20

Danas oko 10.30 su pisali kazne. Samo jednog vlasnika vozila su pozvali da skloni auto.
Bas se pitam kojeg :-)
drug_profi

#38330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja sam vec pisao ovdje da sam bio svjedok kad su moju svastiku jedinu kaznili na istom tom mjestu, iako je cak bila u autu sa upaljenim motorom. Stala da saceka kcer iz Sunca. kad je pitala zasto samo mene, odgovor je bio: ostali me ne zanimaju.
Ovdje su neki dozvolili sebi da mi svasta nagovore za to.
soha96

#38331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

Zato sto si lupio glupost da je kaznjena na nacionalnoj osnovi a ne na nehljebarskobezobraznoj policijskoj osnovi.
drug_profi

#38332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

soha96 wrote: 21/04/2022 22:54 Zato sto si lupio glupost da je kaznjena na nacionalnoj osnovi a ne na nehljebarskobezobraznoj policijskoj osnovi.
Stojim i dalje da je to razlog. Previse se cesto nesto dogadja neka vrsta diskiminacije. Ali ne bih ponovo o tome jer me svaki put razocara nesvjest da je to općeprisutno.
I niko nije ponudio bolji razlog, naravno.
4 auta parkirana i ona peta, jedina u autu sa upaljenim motorom. Dosla ranije ili se kcer zadrzala duze, ne znam, ali samo njoj kazna + bezobrazan nastup i odgovor policajca.
soha96

#38333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

Pa eto sam si dao odgovor. Ona jedina tu na licu mjesta, idealna prilika za nadrkanog drota da se izivljava nad nekim i malo izlijeci komplekse. Boli njega briga hocel napisati papiric i ostaviti na autu covjeku kojeg nece nikad vidjeti u zivotu. Veoma jednostavno objasnjenje evo na prvu.
drug_profi

#38334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

soha96 wrote: 21/04/2022 23:39 Pa eto sam si dao odgovor. Ona jedina tu na licu mjesta, idealna prilika za nadrkanog drota da se izivljava nad nekim i malo izlijeci komplekse. Boli njega briga hocel napisati papiric i ostaviti na autu covjeku kojeg nece nikad vidjeti u zivotu. Veoma jednostavno objasnjenje evo na prvu.
Neuvjerljivo, stajali su desetak minuta tu prije toga i vjerovatno provjeravali tablice. To im nije bilo mrsko.
Ateista

#38335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

U principu je obrnuto, pisace onima koji nisu tu, ko je tu uglavnom prodje sa opomenom.
drug_profi

#38336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ma nebitno. Ne bih opet o tome.
Kazem da me zaista vise pogađa nesvijest ljudi da diskriminacija postoji, od same diskriminacije.
Sama diskriminacija je nesto sto me vise ne iznenadjuje. Mislim logicno je uz sve sto se desava, kakva je politicka i civilizacijska nezrelost, cime se sve bombarduje, da neuki i frustrirani ljudi pribjegavaju tome.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#38337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

E vala ako je sjedila u autu i vidjela policiju da su stali tu, dok je bila parkirana u zabrani parkiranja onda je realno i malo glupa. :mrgreen:

Ona je jedina tu koja se mogla spasiti kazne, ali jok.
drug_profi

#38338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

liaar wrote: 22/04/2022 08:12 E vala ako je sjedila u autu i vidjela policiju da su stali tu, dok je bila parkirana u zabrani parkiranja onda je realno i malo glupa. :mrgreen:

Ona je jedina tu koja se mogla spasiti kazne, ali jok.
Ha čuj. Ne spori ona da je bila u prekrsaju.
Ateista

#38339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

drug_profi wrote: 22/04/2022 00:23 Ma nebitno. Ne bih opet o tome.
Kazem da me zaista vise pogađa nesvijest ljudi da diskriminacija postoji, od same diskriminacije.
Sama diskriminacija je nesto sto me vise ne iznenadjuje. Mislim logicno je uz sve sto se desava, kakva je politicka i civilizacijska nezrelost, cime se sve bombarduje, da neuki i frustrirani ljudi pribjegavaju tome.
Etno/nacionalne i vjerske diskriminacije itekako ima, samo sto nekima ne odgovara da se o tome prica da toga ima kod nas, ne -toga ima samo kod njih, mi smo fini i tolerantni... jesmo da ne kazem sta...
azdralovic

#38340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by azdralovic »

Mene nedavno radar uslika na nacionalnoj osnovi :D
black_adrian
Vozim: vjetar

#38341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

10min da svjesno stojiš u prekršaju pored policije, pa i ja bih napisao kaznu taman da mi je brat rođeni.
soha96

#38342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

black_adrian wrote: 22/04/2022 09:53 10min da svjesno stojiš u prekršaju pored policije, pa i ja bih napisao kaznu taman da mi je brat rođeni.
Bukvalno provociranje policije.
vjeshalica

#38343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 21/04/2022 22:58
soha96 wrote: 21/04/2022 22:54 Zato sto si lupio glupost da je kaznjena na nacionalnoj osnovi a ne na nehljebarskobezobraznoj policijskoj osnovi.
Stojim i dalje da je to razlog. Previse se cesto nesto dogadja neka vrsta diskiminacije. Ali ne bih ponovo o tome jer me svaki put razocara nesvjest da je to općeprisutno.
4 auta parkirana i ona peta, jedina u autu sa upaljenim motorom. Dosla ranije ili se kcer zadrzala duze, ne znam, ali samo njoj kazna + bezobrazan nastup i odgovor policajca.
Opet ti. Kad je druga rasprava na istu temu bila obrisana javio se neko i imaju msm 2,3 forumasa koji to znaju, i bave se tim poslovima mislim da su upuceni u ssitem IDEAA i objasnio da tvoja tvrdnja da ti je kaznjena ta osoba na nacionalnoj osnovi je neutemeljena i lako se moze dokazati da podmeces. Svaka se provjera mora evidentirati i poduzeti radnja ne moze se random npr 20 auta provjeriti na parkingu pa od tih 20 naci neki Milovan i pisati mu nalog a ostalih 19 ne obrazloziti razlog provjere u sistemu Nisi svjestan koliko si glup ispao sa tim. I najzalosnije pokusavas opet.ostani takav kakav si i zavrseno ljudi su te upoznali i ok9ncajte tu besmislenu pricu
drug_profi

#38344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

vjeshalica wrote: 22/04/2022 10:03
drug_profi wrote: 21/04/2022 22:58

Opet ti. Kad je druga rasprava na istu temu bila obrisana javio se neko i imaju msm 2,3 forumasa koji to znaju, i bave se tim poslovima mislim da su upuceni u ssitem IDEAA i objasnio da tvoja tvrdnja da ti je kaznjena ta osoba na nacionalnoj osnovi je neutemeljena i lako se moze dokazati da podmeces. Svaka se provjera mora evidentirati i poduzeti radnja ne moze se random npr 20 auta provjeriti na parkingu pa od tih 20 naci neki Milovan i pisati mu nalog a ostalih 19 ne obrazloziti razlog provjere u sistemu Nisi svjestan koliko si glup ispao sa tim. I najzalosnije pokusavas opet.
Ja sam ispao glup? Možda tumačimo drugačije glupost.
Nebitno. Necemo opet o tome. Samo sam se nadovezao na gornju pricu da su neke kaznili, a neke pozvali da pomjere auto.
Zašto? Po kojem kriteriju?
Evo i ovdje su ženu kaznili, a ostale nisu ni opomenuli. Isto po nekom kriteriju.
I bio sam svjedok u drugom slučaju kad u ulici ispred zgrade policajac čita tablice i ovaj mu sa veze odgovara ko je vlasnik. Više njih. U vezi sa parkiranjem na invalidska mjesta. Valjda provjeravali jel dupljak iskaznica, šta li. Nemam pojma. Čita mu lik sa veze ime, prezime, adresu na kojoj je prijavljen. Jel pitao Predsjedništvo, američkog ambasadora, Brisel za dozvolu, to ne znam.
Uglavnom, meni se ovdje svašta nagovorilo, a to je u stvari pokazalo koliko "nema diskriminacije".
vjeshalica

#38345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Necu da se raspravljam svaki put je zavrsilo to brisanjem tvoja me prica ne zanima meni ugl ne podmeci. Zbogom
drug_profi

#38346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa neću ni ja da pričam jer se uvijek drugačije tumači od onog što sam htio reći.
Naročito tebi to ide od ruke.
zdruzdjo

#38347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Samo cu se nadovezati na ovo gore.
Diskriminacija/segregacija i slicne glooposti kojima se zanima nas posteni svijet(a u tu kategoriju svakako spada i policija jer dolaze iz istog tog naseg postenog svijeta) svakako POSTOJI u nasem drustvu. Kad kazem "nasem", mislim takodje i na ovaj "federalni" dio. To sto se ovdje o tome bas i "ne prica" i mete pod cilim, je skroz drugi par cipela. Nemojmo se lagati i romantizirati neke stvari kad vrlo dobro znamo mi svi to. Naravno da je to puno izrazenije u onom drugom entitetu, ali nije ni nase maslo za ramazana. Tim se naravno zanima neki "polusvijet" ali opste je poznato da je takvih pravo veliki broj u policiji.
Da li je to konkretno bilo u ovom slucaju selektivnog kaznjavanja parkiranja, ne znam. Iskreno mislim da nije. I nadam se da nije. Ali nista me ne bi zacudilo. Najvise takvog selektivnog kaznjavanja vidimo na primjerima bahatog parkiranja i voznje od strane "probranih" sa bijesnim autima gdje ih policija u vecini slucajeva "ne vidi".
Tako da moje misljenje je da su sa moje slike upozorili da se skloni bas ovog sa porsche-om a ostale pokaznjavali.
kakaljin

#38348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

soha96 wrote: 22/04/2022 09:58
black_adrian wrote: 22/04/2022 09:53 10min da svjesno stojiš u prekršaju pored policije, pa i ja bih napisao kaznu taman da mi je brat rođeni.
Bukvalno provociranje policije.
Ja sam jednom stajao na trotoaru sa autom jer nimsa imao gdje drugo stati jer sam cekao mamu koja jedva hoda i to je bila jedina opcija.

Vidim policija dolazi i redom pise kazne na trotoaru i normalno dolaze do mene a ja sam jedini na trotoaru stojao tako da sam bio skoro na cesti gdje mi je desna strana stajala na samom cosku trotoara i pjesaci su normalno mogli prolaziti izmedju zgrade i mog auta dok su drugi auti bili svi uz zgradu i pjesaci su tu morali cak na nekim dijelovima silaziti na cestu.

Kada je policajac dosao i rekao mi da pomaknem vozilo, rekao sam mu da cekam mamu koaj jedva hoda i radi toga stojim tu ali da sam kao sto vidi ostavio tako auto da zastitim pjesake od saobracaja i da mogu proci izmedju zgrade i mene. Policajac je samo se zahvalio i zamolio je da sto prije odem da bas dugo ne stojim.
kakaljin

#38349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote: 22/04/2022 12:50 Samo cu se nadovezati na ovo gore.
Diskriminacija/segregacija i slicne glooposti kojima se zanima nas posteni svijet(a u tu kategoriju svakako spada i policija jer dolaze iz istog tog naseg postenog svijeta) svakako POSTOJI u nasem drustvu. Kad kazem "nasem", mislim takodje i na ovaj "federalni" dio. To sto se ovdje o tome bas i "ne prica" i mete pod cilim, je skroz drugi par cipela. Nemojmo se lagati i romantizirati neke stvari kad vrlo dobro znamo mi svi to. Naravno da je to puno izrazenije u onom drugom entitetu, ali nije ni nase maslo za ramazana. Tim se naravno zanima neki "polusvijet" ali opste je poznato da je takvih pravo veliki broj u policiji.
Da li je to konkretno bilo u ovom slucaju selektivnog kaznjavanja parkiranja, ne znam. Iskreno mislim da nije. I nadam se da nije. Ali nista me ne bi zacudilo. Najvise takvog selektivnog kaznjavanja vidimo na primjerima bahatog parkiranja i voznje od strane "probranih" sa bijesnim autima gdje ih policija u vecini slucajeva "ne vidi".
Tako da moje misljenje je da su sa moje slike upozorili da se skloni bas ovog sa porsche-om a ostale pokaznjavali.
Evo ti primjer koji se meni desio u EU u Hrvatskoj na moru. Nije bilo parkinga i ja parkiram izmedju dva auta koji su isto bili u prekrsaju ali se moglo prolaziti normalno okolo. tablice na 5 auta tu parkiranih su bile ceska, madjarska, 2 x austrija i ja BIH. I kome je policija pisala kaznu. Samo meni je pisala a ostalima nije nista pisala a isti prekrsaj je bio i svi u redu stojali.
Laplace

#38350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 22/04/2022 13:28
zdruzdjo wrote: 22/04/2022 12:50 Samo cu se nadovezati na ovo gore.
Evo ti primjer koji se meni desio u EU u Hrvatskoj na moru. Nije bilo parkinga i ja parkiram izmedju dva auta koji su isto bili u prekrsaju ali se moglo prolaziti normalno okolo. tablice na 5 auta tu parkiranih su bile ceska, madjarska, 2 x austrija i ja BIH. I kome je policija pisala kaznu. Samo meni je pisala a ostalima nije nista pisala a isti prekrsaj je bio i svi u redu stojali.
Kad sam ja tako, prije nekih desetak godina, parkirao u Ulcinju (prvi put u gradu, nisam znao gdje ću odsjesti) pitao da li tu smijem parkirati i da li kažnjava, čovjek kaže "mi jedva čekamo da nam ljudi dođu, taman posla da ih još kažnjavamo".
Post Reply