SDP
- reis1
#38326 Re: SDP
Slavisa Sucur po meni ima vecu karizmu od Zeljka Komsica, a kolika je vrijednost karizme jedne postene osobe, vidjeli smo na ovim izborima sa DF-om. Samo zbog jedne osobe, koja je percipirana kao neko posten, DF je nadvisio SDP.
A i roditelji i cjela familija Sucura su bili oridjidji partizani - prave Srbende, ali partizancine Srbende. Mlatili cetnike, ustase, i ss-ovce i onomada. Ustvari, kad malo ovo prekontam, to je jos jedna dubiozna debilana SDP-a, kad su pocetkom 2000-tih trebali napasti, "preliti se", i u Radovanov entitet, proklamirati neko-novo-partizancinsko, na celo stranke je izabran Bosnjackog instituta direktor.
Zlako Lagumdzija je posast SDP-ove socijaldemokracije, i jednostavno, tog covjeka moraju skloniti, ukoliko zele sacuvati i preobraziti stranku. Niko ne spori da jeste sposoban covjek, ali skolonost narcisoidnosti, diktatu, i sl. stvara negativnu karizmu koja se prenosi na cijeli SDP.
Ili druga solucija, Zlatko Lagumdzija kao osoba mora biti "na lancu", kontroliran, ne moze on biti onaj koji kontrolira, lider stranke ili nekog njenog dijela.
A i roditelji i cjela familija Sucura su bili oridjidji partizani - prave Srbende, ali partizancine Srbende. Mlatili cetnike, ustase, i ss-ovce i onomada. Ustvari, kad malo ovo prekontam, to je jos jedna dubiozna debilana SDP-a, kad su pocetkom 2000-tih trebali napasti, "preliti se", i u Radovanov entitet, proklamirati neko-novo-partizancinsko, na celo stranke je izabran Bosnjackog instituta direktor.
Zlako Lagumdzija je posast SDP-ove socijaldemokracije, i jednostavno, tog covjeka moraju skloniti, ukoliko zele sacuvati i preobraziti stranku. Niko ne spori da jeste sposoban covjek, ali skolonost narcisoidnosti, diktatu, i sl. stvara negativnu karizmu koja se prenosi na cijeli SDP.
Ili druga solucija, Zlatko Lagumdzija kao osoba mora biti "na lancu", kontroliran, ne moze on biti onaj koji kontrolira, lider stranke ili nekog njenog dijela.
-
hizo ramidovic
#38327 Re: SDP
ja sam jos prije nekolko dana reko da je jedini spas za sdp ako lagundzija ostane na celu partije. nema njega ko zamjeniti u toj stranci, jerbo je jedino on kompletna licnost za tu funkciu, a nisakim se nije zamjerio, svakom dobro cinio.
- Corto Maltese
#38328 Re: SDP
Slaviša je pozitiva, 1/1.
Vrijeme je da neko ko nije Bošnjak bude predsjednik SDP BiH.
To što ga Bakir H. hvali mu je jedan od rijetkih minusa.
- Havatar
#38329 Re: SDP
Možda neki Bosanac ili MuslimanCorto Maltese wrote:Slaviša je pozitiva, 1/1.
- Corto Maltese
#38330 Re: SDP
Харис Плехо и Расим Смајић, уколико се придруже СДП БиХ, могли би унијети дашак мултикултуралности у ту, сасвим побошњачену политичку странку.
Last edited by Corto Maltese on 30/10/2014 11:01, edited 1 time in total.
- dustaban
#38331 Re: SDP
Dakle Lagumdzija (Alister) & BAkir su uspjeli sa ovom smicalicom, raja je pocela traziti novog predsjednika SDP-a i sasvim se odustalo od bezuvjetne ostavke ZL-a!
Mora se priznati, dobar zongleraj...
Mora se priznati, dobar zongleraj...
-
The BEN10
#38333 Re: SDP
Nego, sjeća li se iko ovog cirkusa?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /110919045
"Ne bih mogao sa sigurnošću reći koliko ćemo novca uštedjeti na ovakav način, ali procijenjujem da je to suma do 5.000 KM. Ovo ja naša treća radna posjeta nekom od kantona i prva na koju smo stigli autobusom. Prethodno smo išli u Bihać i Goražde, a priznajem kako je malo iritirajuće kada u grad pod pratnjom dođe 20-ak automobila", kazao je premijer Nermin Nikšić.
-
lacrima
#38334 Re: SDP
U Zenicu došli busem, uslikali se, i vratili se autima. Vozači došli baška, bus se vratio prazan za Sarajevo. Zbog ovakvih preseravanja su i završili svoje karijere.The BEN10 wrote:Nego, sjeća li se iko ovog cirkusa?![]()
"Ne bih mogao sa sigurnošću reći koliko ćemo novca uštedjeti na ovakav način, ali procijenjujem da je to suma do 5.000 KM. Ovo ja naša treća radna posjeta nekom od kantona i prva na koju smo stigli autobusom. Prethodno smo išli u Bihać i Goražde, a priznajem kako je malo iritirajuće kada u grad pod pratnjom dođe 20-ak automobila", kazao je premijer Nermin Nikšić.
- Ridjobrki
#38335 Re: SDP
Pljuc.
- Banksy
#38337 Re: SDP
Dokle se stiglo s promocijom Slaviše Šućura?
Hadžiomerović reče da (nešto) počinju u četvrtak?
Hadžiomerović reče da (nešto) počinju u četvrtak?
- Havatar
#38338 Re: SDP
Lipovača: Hadžiomerović je sebi previše uzeo za pravo, tek je došao u SDP
Kongres Socijaldemokratske partije BiH (SDP) koji će biti održan 6. decembra je u pripremi, a imena kandidata za predsjednika te stranke još uvijek nisu poznata. Međutim, dok neki poručuju kako imaju svoje favorite, drugi govore kako čekaju "predsjednika iz Zlatkovog džepa".
Brojna su imena koja se spominju u medijima i u SDP-u za ovu poziciju, međutim veliki je boj onih koji smatraju da će čovjek izabran na vanrednom Kongresu biti upravo Lagumdžijina marioneta.
Kao mogući koji će čuvati Lagumdžiji stolicu spominjao se Bakir Hadžiomerović, kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH koji je izbornu utrku završio na četvrtom mjestu. No, Hadžiomerović je na svom zvaničnom Facebook profilu prije nekoliko dana pozvao SDP-ovce da podrže Slavišu Šućura za predsjednika SDP-a te dodao kako će on učiniti sve da to Šućur i postane.
Hamdija Lipovača koji je također najavio svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako Hadžiomerović nije taj koji treba nekoga kandidirati i nekoga pozivati na podršku.
"Što se tiče Šućura smatram da je to dobar kandidat, on je prije svega dokazani bh. patriota. To je čovjek koji je SDP-ovac od početka. Međutim, smatram da Bakir Hadžiomerović nije taj koji treba inaugurirati bilo kakve kandidate, s obzirom da je on tek prije nekoliko mjeseci ušao u SDP i da Šućura ne treba niko kandidovati, a u svrhu nekog spinovanja. Šućur je institucija u SDP-u. Dovoljno je da on sam kaže da nešto hoće, a Bakir je sebi u odnosu na staž u SDP-u dao previše za pravo", izjavio je Lipovača.
Indikativno je to da je na zvaničnoj web stranici SDP-a objavljeno Hadžiomerovićevo pisanje sa Facebooka, čime je podrška data jednom mogućem kandidatu, ili je po srijedi neki drugi i nečiji drugi interes. Šućur se, koliko je poznato, nije očitovao o ovome. Bar ne javno.
-
skambrljo
#38339 Re: SDP
Reče Hamdija Lipovača, lopov i seljačina kako Bakir netreba predlagati kandidate. Pa nećete vječno Lagumdžija i ti bit u SDP-u i brojat poraze, mora neko drugi doći.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38340 Re: SDP
nema bitke nema rata dok ne udari brat na brataLipovača: Hadžiomerović je sebi previše uzeo za pravo, tek je došao u SDP
puno je krokodila u ovom Prolaznikovu smrdljivu lavoru
- Havatar
#38341 Re: SDP
Takoesimic_weekly wrote:Ja sam na strani Hamde, pa ko je ba Hadziomerovic, dajte ljudi ne budite smijesni. Kakav Hadziomerovic, necemo kopiju, hocemo orginala. Zalij cvijece SDP i nista ne diraj. Je li tako nano? Reci nano da jeste.skambrljo wrote:Reče Hamdija Lipovača, lopov i seljačina kako Bakir netreba predlagati kandidate. Pa nećete vječno Lagumdžija i ti bit u SDP-u i brojat poraze, mora neko drugi doći.
-
skambrljo
#38342 Re: SDP
Hadžiomerović možda nije baš najbolje rješenje, ali u svakom slučaju je bolji od "slučajnog prolaznika" i od Damira Hadžića reketaša. Ova dvojica podhitno moraju napustiti sve funkcije i stranku, zatim Nikšić koji je na vagi i samo jedna greška mu fali da se pridruži ovoj dvojici. Lipovača jeste seljačina i lopov ali u svakom slučaju je blaža varijanta od ovih gore. Njega treba ostaviti kao zadnje rješenje, a ipak se okrenuti Šućuru, Hadžiomeroviću ili kad bi Bogićević htio to bi bio BUM.simic_weekly wrote:Ja sam na strani Hamde, pa ko je ba Hadziomerovic, dajte ljudi ne budite smijesni. Kakav Hadziomerovic, necemo kopiju, hocemo orginala. Zalij cvijece SDP i nista ne diraj. Je li tako nano? Reci nano da jeste.skambrljo wrote:Reče Hamdija Lipovača, lopov i seljačina kako Bakir netreba predlagati kandidate. Pa nećete vječno Lagumdžija i ti bit u SDP-u i brojat poraze, mora neko drugi doći.
Bez ovog nema napretka!!!
-
Crvene_brigade
#38343 Re: SDP
Hamdija Lipovaca je bahati i tesko korumpirani lik koji bi trebalo da bude iskljucen iz clanstva SDP-a.
On je i jedan od onih koji su tesko zloupotrijebili i diskreditovali SDP, te ga doveli ga do ruba propasti. Krajnje je vrijeme da se nadlezni tuzilacko-sudski organi pozabave rasprostranjenim lopovlukom neuravnotezenog Hamdije Lipovace.
On je i jedan od onih koji su tesko zloupotrijebili i diskreditovali SDP, te ga doveli ga do ruba propasti. Krajnje je vrijeme da se nadlezni tuzilacko-sudski organi pozabave rasprostranjenim lopovlukom neuravnotezenog Hamdije Lipovace.
Last edited by Crvene_brigade on 31/10/2014 17:39, edited 1 time in total.
- shibonja
#38344 Re: SDP
Uskoro akcija SIPE,kodnog naziva Code Red 
-
hizo ramidovic
#38345 Re: SDP
hamdija lipovaca je jedan od rijetkih postenih, iskrenih i strucnih ljudi u sdp-u koji bi, mozda, mogli da zamjene lagumdziju.
hamdija je pametan, sposoban i snalazljiv covjek, ima viziju razvoja i nema oraha u dzepovima, ima veliku bazu iza sebe, dobar je vjernik itd, tako da bi mozda on bio najbolje rjesenje, nakon lagundzije
hamdija je pametan, sposoban i snalazljiv covjek, ima viziju razvoja i nema oraha u dzepovima, ima veliku bazu iza sebe, dobar je vjernik itd, tako da bi mozda on bio najbolje rjesenje, nakon lagundzije
-
Crvene_brigade
#38346 Re: SDP
Primite ga u vasu SDA, ako vam je tako dobar, posten i uspjesan.hizo ramidovic wrote:hamdija lipovaca je jedan od rijetkih postenih, iskrenih i strucnih ljudi u sdp-u koji bi, mozda, mogli da zamjene lagumdziju.
- reis1
#38347 Re: SDP
Pitam se da li bi bilo steta da se SDP kao stranka okruni na nivo neke minijaturne stranke i da sve preuzme DF, ili bi bolje bilo da se SDP racunajuci infrastrukturu koju je mukotrpno gradio, ipak dohaviza, tako da imamo dvije jake soc-dem stranke...
Kakvo je vase misljenje o tome?
Kakvo je vase misljenje o tome?
-
hizo ramidovic
#38348 Re: SDP
pogresio si, rodzo, nisam ti ja u sda.Crvene_brigade wrote:Primite ga u vasu SDA, ako vam je tako dobar, posten i uspjesan.hizo ramidovic wrote:hamdija lipovaca je jedan od rijetkih postenih, iskrenih i strucnih ljudi u sdp-u koji bi, mozda, mogli da zamjene lagumdziju.
-
Crvene_brigade
#38349 Re: SDP
Malo poradi na pismenosti, to je najvaznije za tebe. Covjece, nepismen si, a hoces da bistris politiku.hizo ramidovic wrote:pogresio si, rodzo, nisam ti ja u sda.Crvene_brigade wrote:Primite ga u vasu SDA, ako vam je tako dobar, posten i uspjesan.hizo ramidovic wrote:hamdija lipovaca je jedan od rijetkih postenih, iskrenih i strucnih ljudi u sdp-u koji bi, mozda, mogli da zamjene lagumdziju.
Last edited by Crvene_brigade on 31/10/2014 18:10, edited 1 time in total.
- shibonja
#38350 Re: SDP
Varam li se ili iscitavam unutarstranacke sukobe neke minorne opozicione stranke