NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

House

#38301 Re: NBA - National Basketball Association

Post by House »

kakav gospodin.

real GOAT
kakavdanakneiskustvu

#38302 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

petorica nuggetsa sinoc dali po 15 poena
MensurM

#38303 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

House wrote:

kakav gospodin.

real GOAT
Kobe Bryant FG%:

When facing elimination: 41.6%

In the NBA Finals: 41.2%

In Game 7's: 38.9%

Career Free Throw Percentage in Game 7's with the Lakers:

Shaquille O'Neal: 70.4%

Kobe Bryant: 67.3%

NBA Finals with the Lakers:

Kobe Bryant:

25.3 PPG / 12.8 missed shots per game

Shaq & Pau combined:

25.8 PPG / 7.2 missed shots per game

Kobe Bryant shot under 39% in 17 of his 37 NBA Finals games.
shalla

#38304 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Jao ovog lika, idi guzi, idi radi nešto u životu mani se kopanja po statistikama :roll: :roll: :roll:
Dobro, shvatili smo, LeBron je GOAT, mislim da ga njegova familija ne brani kol'ko i ti...
Utakmice iz 90-ih su lakrdija a ovo danas je sve rudarenje, teška fizička igra 48 minuta :-) Više poena se postiže nego u Kineskoj ligi i mi pričamo o ozbiljnosti, što bi reko ŽK "ma hajte molim vas"...
MensurM

#38305 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

shalla wrote:Jao ovog lika, idi guzi, idi radi nešto u životu mani se kopanja po statistikama :roll: :roll: :roll:
Dobro, shvatili smo, LeBron je GOAT, mislim da ga njegova familija ne brani kol'ko i ti...
Utakmice iz 90-ih su lakrdija a ovo danas je sve rudarenje, teška fizička igra 48 minuta :-) Više poena se postiže nego u Kineskoj ligi i mi pričamo o ozbiljnosti, što bi reko ŽK "ma hajte molim vas"...
Niko nije rekao da je fizička igra, nego da je efikasnija. Kontaš? S manje posjeda lopte, zabiješ više koševa i kao takav bi razbio Dream Team 1992.
shalla

#38306 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Ma dobro druže, nemam snage, ne znam ni što se uključujem.
LeBron top, MJ flop, eto nastavite vi dalje sa temom, ja odoh čitati Ringer
MensurM

#38307 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

shalla wrote: LeBron top, MJ flop, eto nastavite vi dalje sa temom, ja odoh čitati Ringer
Aj

https://www.theringer.com/nba/2018/2/20 ... -head-edge

https://www.theringer.com/2018/2/23/170 ... -narrative
MensurM

#38308 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

Vako je i Kukoč 88.
mouton noir

#38309 Re: NBA - National Basketball Association

Post by mouton noir »

House wrote:

kakav gospodin.

real GOAT
Kakva zadnja utakmica :shock: :izet: :izet: :izet:

Ali da je GOAT, nije. ni u top 3
MensurM

#38310 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

mouton noir wrote:
House wrote:

kakav gospodin.

real GOAT
Kakva zadnja utakmica :shock: :izet: :izet: :izet:

Ali da je GOAT, nije. ni u top 3
U njegovom stilu - 50 šuteva, najviše u posljednjih 35 godina. I manje od 50 posto uspješnosti, također u njegovom stilu.

Kako je igrao cijelu karijeru, tako se i oprostio.
shalla

#38311 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

MensurM wrote:
shalla wrote: LeBron top, MJ flop, eto nastavite vi dalje sa temom, ja odoh čitati Ringer
Aj

Mislio sam više čitati NEŠTO DRUGO vezano za NBA na Ringeru al hajde :mrgreen:

Mislim pazi, možda je i lično do mene pa me smara ova priča, mene fakat ne tangiraju ove usporedbe, ko je bolji igrač, ko je bolji vozač itd itd, imam svoje mišljenje ali ga ne pokušavam toliko žestoko nametati drugima i onda se nanerviram čitajući ovdje na temi 120 postova oko toga..
Evo ti recimo gledaš kroz prizmu puke statistike, meni je statistika kurac, pokazuje samo djelić onoga što neki igrač zaista jeste ali eto ok, tebe zanimaju statistički podaci i nemam ništa protiv toga ali brate smaraš sa tim koliko pokušavaš ukazati na to da je eto LBJ postigao više od MJ...
MensurM

#38312 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

shalla wrote:
MensurM wrote:
Aj

Mislio sam više čitati NEŠTO DRUGO vezano za NBA na Ringeru al hajde :mrgreen:

Mislim pazi, možda je i lično do mene pa me smara ova priča, mene fakat ne tangiraju ove usporedbe, ko je bolji igrač, ko je bolji vozač itd itd, imam svoje mišljenje ali ga ne pokušavam toliko žestoko nametati drugima i onda se nanerviram čitajući ovdje na temi 120 postova oko toga..
Evo ti recimo gledaš kroz prizmu puke statistike, meni je statistika kurac, pokazuje samo djelić onoga što neki igrač zaista jeste ali eto ok, tebe zanimaju statistički podaci i nemam ništa protiv toga ali brate smaraš sa tim koliko pokušavaš ukazati na to da je eto LBJ postigao više od MJ...
Statistika je sve. Danas se i u fudbalu dovode igrači za 100 miliona eura jer statistika kaže da će se uklopiti u ekipu. U NBA-u je još izraženija jer se lako vidi ko je koliko bitan za ekipu i ko koliko doprinosi. Ako neko puca 55 posto, a drugi 35, jasno je da je prvi bolji i korisniji. Nema tu previše pameti.

Eto, ti bi rekao da je lupam Harden bolji u clutchu od LeBrona, a oni se uopšte ne mogu porediti. Tvojim očima izgleda da je on bolji, a statistika kaže da LeBron zabija triput više i duplo efikasnije. Tako da ćemo se složiti da je statistika puno objektivnija od tvojih očiju.

I nikakva statistika mi ne treba da vidim kako su Bullsi s Jordanom i godinu kasnije bez njega imali isti omjer, a Cavsi bez LeBrona zadnja ekipa lige.
shalla

#38313 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Ako ideš tom logikom, i Lakersi prošle godine bez LBJ su imali isti omjer kao Lakersi ove godine sa LBJ :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#38314 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

House wrote:

kakav gospodin.

real GOAT
:thumbup:
Raigor Stonehoof

#38315 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

MensurM wrote:
Statistika je sve. Danas se i u fudbalu dovode igrači za 100 miliona eura jer statistika kaže da će se uklopiti u ekipu. U NBA-u je još izraženija jer se lako vidi ko je koliko bitan za ekipu i ko koliko doprinosi. Ako neko puca 55 posto, a drugi 35, jasno je da je prvi bolji i korisniji. Nema tu previše pameti.

Eto, ti bi rekao da je lupam Harden bolji u clutchu od LeBrona, a oni se uopšte ne mogu porediti. Tvojim očima izgleda da je on bolji, a statistika kaže da LeBron zabija triput više i duplo efikasnije. Tako da ćemo se složiti da je statistika puno objektivnija od tvojih očiju.

I nikakva statistika mi ne treba da vidim kako su Bullsi s Jordanom i godinu kasnije bez njega imali isti omjer, a Cavsi bez LeBrona zadnja ekipa lige.
Jest al u kurcu.

1) Ako jeste ovako kako je boldirano, onda je opet Jordan GOAT al DeAndre al ne Michael.

2) Ako je statistika tako vazna, LeBum opet nije GOAT jer Wiltu moze samo njusit patike

3) Spursi su povukli dres jednom Bruceu Bowenu, sa 6 poena, 3 skoka i 2 asistencije u prosjeku. 0,8 ukradenih lopti i 0,3 blokade. Garant jer je bio los.
MensurM

#38316 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

Raigor Stonehoof wrote:
MensurM wrote:

Jest al u kurcu.

1) Ako jeste ovako kako je boldirano, onda je opet Jordan GOAT al DeAndre al ne Michael.

2) Ako je statistika tako vazna, LeBum opet nije GOAT jer Wiltu moze samo njusit patike

3) Spursi su povukli dres jednom Bruceu Bowenu, sa 6 poena, 3 skoka i 2 asistencije u prosjeku. 0,8 ukradenih lopti i 0,3 blokade. Garant jer je bio los.
Zato se gleda broj potrošenih lopti. Kad bi DeAndre mogao na 20 šuteva pogađati sa 70 posto uspješnosti, bio bi najbolji. To će eventualno moći Zion.

Wilta niko ne shvata ozbiljno u tim raspravama jer je košarka bila cirkus u njegovo vrijeme, veći cirkus nego u Jordanovo. Igrao je s djecom.

Povukla je Oklahoma Nicku Collisonu, garant jer je bio dobar.
tuzlak1212

#38317 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

House wrote:

kakav gospodin.

real GOAT
Fin je Kobe rado se sjecam njegovog vremena zbog tadasnjeg najboljeg igraca na svijetu Tim Duncana :mrgreen:

Kobe zavrsio karijeru asistencijom :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38318 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

spree wrote:
pa od tebe ne ocekujem :D , a za djecka znamo kakav je. mada fakat i on ima dobrih stvari, ali zna usrati (poput ove objave da su sve utakmice 90-tih smece), pa ga onda ljudi ne mogu uzeti za ozbiljno i kad nesto dobro posta. kad smo vec kod hejta bas me zanima na kojem ti je mjestu lebron na listi najboljih? da vidimo koliki je hejt ili ipak ima objektivnosti.
kombinacija faktora je sjebala lakersima sezonu, ali jedan od njih nije bila igra lebrona, barem ne ona na parketu.
Poslije MJ.
tuzlak1212

#38319 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Statisticki gledano Jabbar je bolji od Lebrona u svemu osim po asistencijama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38320 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

tuzlak1212 wrote:Statisticki gledano Jabbar je bolji od Lebrona u svemu osim po asistencijama.
Tako je, statistički gledano.
tuzlak1212

#38321 Re: NBA - National Basketball Association

Post by tuzlak1212 »

Tomahawk11 wrote:
tuzlak1212 wrote:Statisticki gledano Jabbar je bolji od Lebrona u svemu osim po asistencijama.
Tako je, statistički gledano.
Pa ja :lol:
Vidis da su svi statisticari koji uzdizu Lebrona, prilagodi se okolini Tomo :skoljka:
Layne

#38322 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Layne »

MensurM wrote:
Danas u fudbalu ekipa ima 70% posjeda lopte i 15 šuteva u okvir gola pa izgubi. :roll:
spree

#38323 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Tomahawk11 wrote:
spree wrote:
pa od tebe ne ocekujem :D , a za djecka znamo kakav je. mada fakat i on ima dobrih stvari, ali zna usrati (poput ove objave da su sve utakmice 90-tih smece)z, pa ga onda ljudi ne mogu uzeti za ozbiljno i kad nesto dobro posta. kad smo vec kod hejta bas me zanima na kojem ti je mjestu lebron na listi najboljih? da vidimo koliki je hejt ili ipak ima objektivnosti.
kombinacija faktora je sjebala lakersima sezonu, ali jedan od njih nije bila igra lebrona, barem ne ona na parketu.
Poslije MJ.
:thumbup:
spree

#38325 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Fino je on njega zakačio po bradi (ne samo po dlakama :D )
Post Reply