Sirija

Locked
Kikibombona

#38301 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:30 poginulih i 150 ranjenih u masakru kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u gradu Doumi u Damasku.
Jel barel ili oksigenska? Mozel kakav link sa opisom tog "masakra"

Pitanje je postavljeno ovako jer imam ozbiljne sumnje prema sarajevoxxx ovom izvjestavanju.
Veoma upitni izvjestaji, veoma upitni.....

Izvjestaji napredovanju ISILa su u 90% slucajeva potpuno lazni. Zadnja izvala je da je ISIL preuzeo grad Sindzar i istoimenu planinu. Ta izvala je jednako lazna kao kada bi neko napisao da je SAA potpuno zauzela Deir ez Zor. Nigdje veze!

A bilo je toga kamaru.....

Ove izvjestaje o civilnim zrtvama nisam istrazivao, ali ako su vjerodostojni kao ovi o napredovanju ISILa, onda..... :-)
zrakomlat

#38302 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
cbrt wrote:Dobro da je Asad nije srušio...
Hehehe :thumbup:
Ne može asad srušiti koliko sirijska plemena mogu izgraditi, pardon, opozicija, iračka su plemena, isis ne postoji.
LonelyWolf

#38303 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

94 poginula civila od PLINSKA BOCA bombe u napadima FSA na Damask a medju njima 72 djece, 56 žena i 62 penzionera!

Izvor:
ينقل الأخبار ونشرت مصادر كاذب سراييفو وثلاث مرات س
sarajevoxxxx

#38304 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Douma 15.03.2015 - Masakr kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u kojem je poginulo 30 a ranjeno oko 150 građana

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... CQGTwmE3GM
Challenger__

#38305 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Damask, Douma 15.03.2015 - Masakr kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u kojem je poginulo 30 a ranjeno oko 150 građana

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... CQGTwmE3GM
Ni u naslovu ni u deskripciji videa se ne pominje broj poginulih i ranjenih.
salik79

#38306 Re: Sirija

Post by salik79 »

LonelyWolf wrote:94 poginula civila od PLINSKA BOCA bombe u napadima FSA na Damask a medju njima 72 djece, 56 žena i 62 penzionera!

Izvor:
ينقل الأخبار ونشرت مصادر كاذب سراييفو وثلاث مرات س
:D
JohnnyS

#38307 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

Lako vam je smijati se na račun civilnih žrtava, siguran sam da bi vam bilo primjereno da se u takvom kontekstu spominje žrtve iz našeg rata.
salik79

#38308 Re: Sirija

Post by salik79 »

JohnnyS wrote:Lako vam je smijati se na račun civilnih žrtava, siguran sam da bi vam bilo primjereno da se u takvom kontekstu spominje žrtve iz našeg rata.

Ko se smije civilnim zrtvama rata?!
sarajevoxxxx

#38309 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:30 poginulih i 150 ranjenih u masakru kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u gradu Doumi u Damasku.

Pitanje je postavljeno ovako jer imam ozbiljne sumnje prema sarajevoxxx ovom izvjestavanju.
Evo na ovom linku izvještaj Orient News-a o današnjem masakru u Doumi

https://m.youtube.com/watch?v=gTfwF7ZUU8I
JohnnyS

#38310 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

salik79 wrote:
JohnnyS wrote:Lako vam je smijati se na račun civilnih žrtava, siguran sam da bi vam bilo primjereno da se u takvom kontekstu spominje žrtve iz našeg rata.

Saxxx zasigurno preuveličava cifre, nema sumnje u to. Ali svi ti napadi o kojima on piše su se zasigurno dogodili i tu umiru civili, možda ne u tolikom broju koji on nabirika, ali u nekom dijelu zasigurno da. Meni ne bi bilo nimalo smiješno da netko napiše "Pala bomba na Markale, 5 000 poginulih, od toga 4 000 djece, 2 000 staraca i 7 000 trudnica" u cilju ismijavanja nečije propagande, jer su neki ljudi na tim Markalama stvarno poginuli. Doduše, nemamo svi isti smisao za humor.
salik79

#38311 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Fantassin wrote:

Evo na ovom linku izvještaj Orient News-a o današnjem masakru u Doumi

https://m.youtube.com/watch?v=gTfwF7ZUU8I
Mozda grijesim, ali nisam vidio niti jedno izmasakrirano lice/osobu u ovom prilogu.
salik79

#38312 Re: Sirija

Post by salik79 »

JohnnyS wrote:
salik79 wrote:

Saxxx zasigurno preuveličava cifre, nema sumnje u to. Ali svi ti napadi o kojima on piše su se zasigurno dogodili i tu umiru civili, možda ne u tolikom broju koji on nabirika, ali u nekom dijelu zasigurno da. Meni ne bi bilo nimalo smiješno da netko napiše "Pala bomba na Markale, 5 000 poginulih, od toga 4 000 djece, 2 000 staraca i 7 000 trudnica" u cilju ismijavanja nečije propagande, jer su neki ljudi na tim Markalama stvarno poginuli. Doduše, nemamo svi isti smisao za humor.
Stavi navedeni "izvor" u google translate. Znajuci za njegovu propagandu, raja se sprda s njim i tom propagandom, jer, realno, zaboli njega i njegove finansijere neka stvar da li se je desio neki masakr, ili nije. Pise o zrtvama "Asadovog bombardovanja", a ne spominje krivce za bombardovanje, dok u Palestini uredno okrivljuje Hamas za zlocine IDF-a, odnosno Natenjahua.
JohnnyS

#38313 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

salik79 wrote: Stavi navedeni "izvor" u google translate. Znajuci za njegovu propagandu, raja se sprda s njim i tom propagandom, jer, realno, zaboli njega i njegove finansijere neka stvar da li se je desio neki masakr, ili nije. Pise o zrtvama "Asadovog bombardovanja", a ne spominje krivce za bombardovanje, dok u Palestini uredno okrivljuje Hamas za zlocine IDF-a, odnosno Natenjahua.

OK, stvar izbora i smisla za humor. Ja sam samo naveo da mi je to bezze, jer tamo umiru stvarni ljudi, starci, žene i djeca, a ne neki imaginarni iz Medievel: Total war, pa da se s time u bilo kom kontekstu šprda
sarajevoxxxx

#38314 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Facebookstranica iz Doume. Objavljena su imena 20 poginulih građana među njima 3 djevojčice

https://m.facebook.com/Douma.Revolution ... evolution0
sarajevoxxxx

#38315 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Douma - Prvi trenuci straha i šoka nakon današnjeg masakra kojeg su počinile snage sirijskog režima

18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0729029892
zrakomlat

#38316 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

evo i džazira piše o napadu, nakve vakumske bombe.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/si ... na-naselje
Co0l

#38317 Re: Sirija

Post by Co0l »

Nažalost,u Siriji nista novo,ovakvi masakri su svakodnevnica tamo :(
A ovi koji se tome smiju su sljam poput onih ISIL-ovih simpatizera.
Klavikula

#38318 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Neki sirijski, ruski i libanonski izvori prenose informaciju da je u napadu SyAF-a, na osnovu obavjestajnih podataka (navodno sirijske obavjestajne sluzbe) ubijen veliki broj, navodno preko 100, boraca Nusre, na Golanu. da li ima istine u ovome, ne znam. cifra je jako velika. stavio sam posto se ovo pocelo vrtiti i po malo ozbiljnijim medijima od prosirijskih fb stranica.

takodjer, ubijen je i neki Assadov rodjak. komandant neki bio, pojma nemam.
Fantassin

#38319 Re: Sirija

Post by Fantassin »

zrakomlat wrote:evo i džazira piše o napadu, nakve vakumske bombe.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/si ... na-naselje
Bacane su (doduse ispaljivane takve i po Jugi) Mjesavina exploziva i zapaljive materije... nakon explozije dolazi implozija zbog naglog hladjenja zraka i trosenja kisika..
husein_kapetan

#38320 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Klavikula wrote:Neki sirijski, ruski i libanonski izvori prenose informaciju da je u napadu SyAF-a, na osnovu obavjestajnih podataka (navodno sirijske obavjestajne sluzbe) ubijen veliki broj, navodno preko 100, boraca Nusre, na Golanu. da li ima istine u ovome, ne znam. cifra je jako velika. stavio sam posto se ovo pocelo vrtiti i po malo ozbiljnijim medijima od prosirijskih fb stranica.

Ovo je već 4-5 put u zadnjjih 10 dana da ovako uspiješno kapitaliziraju besprijekorne obavještajne podatke, rekao bih, sumirajući ovo već izvjesno pravilo, sa recentnom radikanom promjenom strategije, generalno.. mislim da pripremaju teren za odlučnije poteze kako na vojnom tako i na političkom planu..
Zaboravih.. izgleda da su na ovom postrojavanju nusrića prisustvovali 3 jordanska i 1 izraelski oficir za vezu, koji podjeliše ovu neočekivanu sudbinu sa nusrićima..
Maystor

#38321 Re: Sirija

Post by Maystor »

Kapetane, Iran stoji iza posljednjih genijalnih operacija. Meni nije jasno šta namjeravaju, ali u Kuneitru su poslali stotine vojnika. Mislim da to ima više veze sa slanjem poruke Izraelu, nego sa samim Asadom.
Fantassin

#38322 Re: Sirija

Post by Fantassin »

husein_kapetan wrote:
Klavikula wrote:Neki sirijski, ruski i libanonski izvori prenose informaciju da je u napadu SyAF-a, na osnovu obavjestajnih podataka (navodno sirijske obavjestajne sluzbe) ubijen veliki broj, navodno preko 100, boraca Nusre, na Golanu. da li ima istine u ovome, ne znam. cifra je jako velika. stavio sam posto se ovo pocelo vrtiti i po malo ozbiljnijim medijima od prosirijskih fb stranica.

Ovo je već 4-5 put u zadnjjih 10 dana da ovako uspiješno kapitaliziraju besprijekorne obavještajne podatke, rekao bih, sumirajući ovo već izvjesno pravilo, sa recentnom radikanom promjenom strategije, generalno.. mislim da pripremaju teren za odlučnije poteze kako na vojnom tako i na političkom planu..
Zaboravih.. izgleda da su na ovom postrojavanju nusrića prisustvovali 3 jordanska i 1 izraelski oficir za vezu, koji podjeliše ovu neočekivanu sudbinu sa nusrićima..
Jel to opet odokativni izvori ili .. ? Tvrdnje o Izrelskim vezistima tamo su van pameti.. al ajd neka :D
Fantassin

#38323 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Maystor wrote:Kapetane, Iran stoji iza posljednjih genijalnih operacija. Meni nije jasno šta namjeravaju, ali u Kuneitru su poslali stotine vojnika. Mislim da to ima više veze sa slanjem poruke Izraelu, nego sa samim Asadom.
Bolje si infromisan od CIAe :D :lol: poslo neko stotine vojnika i to okrece rat u kojemu se 400 000 ljudi sukobljava ... i pazi sad vrhunski Iranski oficiri pametuju ljudima u njihovoj zemlji koji su isto zavrsili vojne akademije i imaju 4 god rata iza sebe ... al neka ajde :D
Co0l

#38324 Re: Sirija

Post by Co0l »

Realno,i bugarski oficiri bi ovim sirijskim mogli pametovat sudeci po do sada pokazanoj vjestini ratovanja.

Nego,prica se po tviteru da su i kralj Abdulah i Netanjahu za dlaku izbjegli udar sirijske avijacije.
husein_kapetan

#38325 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Fantassin wrote:
husein_kapetan wrote:

Jel to opet odokativni izvori ili .. ? Tvrdnje o Izrelskim vezistima tamo su van pameti.. al ajd neka :D
Ja opet mislim da bi čudno bilo da nisu prisustvovali, gledaj da je najveći dio ranjenih u ovom događaju ekpresno prebačen u Jordan na liječenje.. može se pisati danima o ovom opovrgavajući ili tvrdeći bilo šta.. ali nepobitno postoji niz epizoda u kojim su tutori ovih "pobunjenika" direktno implicirani i svojim djelovanjem mjenjali tok događaja.. ili i ovo donosi na nekakvu teoriju zavjere..
Polazeći od činjenice da, u ovom dijelu ratišta ovi "pobunjenici" djeluju na širem pograničnom području sa ove dvije zemlje i imaju kao primarnu logističku liniju snadbjevanja upravo preko Jordana i Izraela( izuzev libana koji je poseban slučaj)
Na koji način bi ovi mogli opstati i opstaju uprkos veoma aprosimativnoj vojnoj obučenosti ograničenim MTS-om..? ..i na koji način se ovaj "posao" inače radi.. ili ima nešto što ti možda znaš a da je nama nedostupno...
Locked