Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

komsinica_s_drugog

#38276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Ateista wrote: 18/04/2022 13:11
Optimist wrote: 18/04/2022 12:09 I gdje realno vozis 110-120.
Realno se na vecini magistrala moze ici 110-120, ne naravno cijelom duzinom ali gdje nije ostra krivina moze se bez problema. Moze i vise ba nekima, kanjon prema mostaru se moze i po 150, ali eto ako govorimo o nekoj laganijoj voznji, 110-120 bi bila mjera za dosta dionica za prosjecna danasnja vozila.
Ti ne znas da kad radi semafor saobracajni znak ne vrijedi, ali k'o i svaki debil znas stisnuti papucicu gasa do poda🤮
Dozer

#38277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Jutros me neka mladica umalo ne pokupi na skretanju iz Branilaca grada u Radicevu (desno, pored BBI-ja, prema Titovoj).
Uredno je genijalka montirala u lijevu traku, koja je za pravo u Mis Irbinu, i ha zeleno oplete punim desno, bez zmigavca, i jos sijece raskrsnicu.

I nista ni na sirenu, ona tjera svoje, nema usporavanja, a ni gledanja desno. Da sam nastavio svojom trakom regularno, uredno bi se kompletnom duzinom zalijepila na moju lijevu stranu. Morao zakociti i pobjeci prema taksistima...
Neki stari Pezo 208, sivi. Ako ko zna lujku, neka joj objasni da auto ima retrovizore, da se ponekad treba pogledati u njih, da se ponekad treba pogledati i pored sebe, a pogotovo da prati vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Vozio pored nje, ali nista. Ne skrece to pogled nigdje. Fiksirala cestu ispred sebe, i zivo joj se jebe sta je oko nje. Bitno je samo naprijed.
Last edited by Dozer on 19/04/2022 11:39, edited 1 time in total.
Ateista

#38278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

komsinica_s_drugog wrote: 19/04/2022 11:14
Ateista wrote: 18/04/2022 13:11

Realno se na vecini magistrala moze ici 110-120, ne naravno cijelom duzinom ali gdje nije ostra krivina moze se bez problema. Moze i vise ba nekima, kanjon prema mostaru se moze i po 150, ali eto ako govorimo o nekoj laganijoj voznji, 110-120 bi bila mjera za dosta dionica za prosjecna danasnja vozila.
Ti ne znas da kad radi semafor saobracajni znak ne vrijedi, ali k'o i svaki debil znas stisnuti papucicu gasa do poda🤮
Image
Ateista

#38279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Dozer wrote: 19/04/2022 11:31 Jutros me neka mladica umalo ne pokupi na skretanju iz Branilaca grada u Radicevu (desno, pored BBI-ja, prema Titovoj).
Uredno je genijalka montirala u lijevu traku, koja je za pravo u Mis Irbinu, i ha zeleno oplete punim desno, bez zmigavca, i jos sijece raskrsnicu.

I nista ni na sirenu, ona tjera svoje, nema usporavanja, a ni gledanja desno. Da sam nastavio svojom trakom regularno, uredno bi se kompletnom duzinom zalijepila na moju lijevu stranu.
Neki stari Pezo 208, sivi. Ako ko zna lujku, neka joj objasni da auto ima retrovizore, da se ponekad treba pogledati u njih, da se ponekad treba pogledati i pored sebe, a pogotovo da prati vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Vozio pored nje, ali nista. Ne skrece to pogled nigdje. Fiksirala cestu ispred sebe, i zivo joj se jebe sta je oko nje. Bitno je samo naprijed.
Mene to najvise nervira, kad neko napravi sranje i onda nece ni da te pogleda, ignorise totalno. Pa ako neces da se izvines, posvadjaj se bar, ali nemoj ignorisati.
Dozer

#38280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Ma kontah da joj se uvalim i da je zaustavim na sred ceste, i da joj onda uzmem kljuc i bacim u saht, ali balavica nekakva....
A ne bi joj bilo dobro da se pocela svadjati. Tada bi joj sigurno sljedovalo upravo ovo gore. Na te "zajebane" se pogotovo osipam i momentalno flipnem.
Laplace

#38281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 19/04/2022 11:34
komsinica_s_drugog wrote: 19/04/2022 11:14

Image
Eto, pa ti onda diskutuj na forumu. Postaviš pitanje sa ciljem da ti neko objasni zašto misli da je u pravu, time ne tvrdeći da on nije u pravu nego te samo zanima da svoju tvrdnju valjano argumentuje (valjana argumentacija nije "nemaš pojma", "kupio si vozačku" itsl.) i on zaključi da ti ne znaš pravila saobraćaja.

Po njihovoj logici ni nastavnik matematike ne zna Pitagorinu teoremu, inače ne bi pitao učenika kako ona glasi.
avijon

#38282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Aha sad si i profesor saobraćaja :lol: cuj neko da mu zakon objasni, frajer se nece nikad otkopat samo dublje tone :lol: komedija
Ateista

#38283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 19/04/2022 12:24
Ateista wrote: 19/04/2022 11:34

Image
Eto, pa ti onda diskutuj na forumu. Postaviš pitanje sa ciljem da ti neko objasni zašto misli da je u pravu, time ne tvrdeći da on nije u pravu nego te samo zanima da svoju tvrdnju valjano argumentuje (valjana argumentacija nije "nemaš pojma", "kupio si vozačku" itsl.) i on zaključi da ti ne znaš pravila saobraćaja.

Po njihovoj logici ni nastavnik matematike ne zna Pitagorinu teoremu, inače ne bi pitao učenika kako ona glasi.
Ma ja, trebali smo se svi nauceni roditi, ili se praviti da sve znamo i kad ne znamo... :-)

Navikao sam ja na takve komentare pa se ne opterecavam tim.
Ateista

#38284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

avijon wrote: 19/04/2022 13:46 Aha sad si i profesor saobraćaja :lol: cuj neko da mu zakon objasni, frajer se nece nikad otkopat samo dublje tone :lol: komedija
Ti pretpostavljam znas cijeli ZOBS napamet?
avijon

#38285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Znam glavne stvari koje mi pomazu da glava ostane dje i jest :lol:
Cuj znas cijeli zobs napamet ne zna o semaforima i odma poistovjetio :skoljka:
black_adrian
Vozim: vjetar

#38286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

ja kad sam učio testove, imao sam ovu piramidu u skripti...

Image
avijon

#38287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Ne dobijes to u koverti jbg, treba neko objasnjavat 20 godina poslije :lol:
Ateista

#38288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

avijon wrote: 19/04/2022 14:37 Znam glavne stvari koje mi pomazu da glava ostane dje i jest :lol:
Cuj znas cijeli zobs napamet ne zna o semaforima i odma poistovjetio :skoljka:
Ko kaze da ne znam o semaforima?

Pitao sam gdje tacno pise da znakovi ne vaze kad radi semafor.
Piramida koju je kolega postavio je vjerovatno svima poznata, ali ima tu dosta finesa, ta piramida moze znaciti i da je semafor stariji samo kad je u koliziji a moze biti i da potpuno ponistava znakove, nisam pricao na pamet jer nisam bio siguran i trazio sam clan zakona koji to govori.
Puno toga se prica medju rajom pa nigdje nije definisano u zakonu ili je drugacije definisano. Dosta ljudi i dalje misli da moras propustiti u kruznom onoga iz unutrasnje ako hoce da izadje a ti vozis vanjsko, neki i pored jasnog pravilnika i dalhe misle da moraju imati lance kao dio zimske opreme i pored zimskih guma, svasta ljudi misle.
Ja bar ne tvrdim da sve znam i uvijek ostavljam mogucnost da mi neko da kontraargument clanom zakona.
Ako ne znas ZOBS na pamet, jesi li bar znao clan koji definise to za semafor, ili si samo mahalski znao za to? :D
komsinica_s_drugog

#38289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

black_adrian wrote: 19/04/2022 14:47 ja kad sam učio testove, imao sam ovu piramidu u skripti...

Image
Suti dobit ces triple facepalm, jer to nije jedna od stvari koja cuva glavu u saobracaju :mrgreen:
Laplace

#38290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

avijon wrote: 19/04/2022 13:46 Aha sad si i profesor saobraćaja :lol: cuj neko da mu zakon objasni, frajer se nece nikad otkopat samo dublje tone :lol: komedija
Kao prvo, ja sam pitao na osnovu kojeg člana zakona vi tvrdite to što tvrdite. Kao drugo, samo jedan forumaš je naveo taj član zakona. Kao treće, priznao sam da nisam bio u pravu. Nemam se šta ukopavati ako sam pošteno priznao da sam griješio. Možda biste i vi mogli pokušati sa takvom praksom, da priznate kad niste bili u pravu ali vama je to nemoguće dokazati.

Nisam tvrdio da to što su drugo govorili nije tačno nego da ne znam na osnovu kog člana zakona to jeste tačno. Postoji neka razlika, ali niste je sposobni skontati.

Izvinjavam se svima koji napamet znaju cijeli ZOBS.
Laplace

#38291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

black_adrian wrote: 19/04/2022 14:47 ja kad sam učio testove, imao sam ovu piramidu u skripti...

Image
To svi znamo, samo je bilo pitanje na osnovu kojeg člana ZOBS-a se saobraćajni znakovi preskaču. Jedan forumaš ga je naveo, ja sam priznao svoju grešku i sad problem.

Inače, nisam pitao ovo konkretno zbog sebe nego zbog toga što sam primijetio da mnogi nisu načisto sa ovim.

Šta je trebalo? Da se prišutim, nađem taj član ZOBS-a (nikakav problem) i da svi kojima je to teško tražiti ostanu u nedoumici?

Poenta foruma je da se diskutuje a ne da ja dokažem da sam pametniji i da više znam od tebe.

Doduše, kako za koga.
avijon

#38292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Momci ne citam romane, posaljite kovertu mozda procitam
Laplace

#38293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

avijon wrote: 19/04/2022 20:23 Momci ne citam romane, posaljite kovertu mozda procitam
Zašto ne čitaš romane? Ima ih dobrih: https://hr.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8Din_i_kazna
zdruzdjo

#38294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kada se ide od dzemala bijedica prema ante babica od pravca bitumenke, moras biti pravo govno u dusi pa da stanes na semaforu prvi u desnoj traci a hoces da ides u ante babica. Ta traka inace sluzi i za skretanje prema ilidzi i uvijek se pali prvo semafor za ilidzu a tek malo kasnije za ante babica. Uvijek se nadje neki ljudski izmet koji stane prvi i tako zablokira barem 4-5 auta koji skrecu desno, dok se ne upali semafor. Cetvrti mozes stati jer od prilike tako nekako se i upali semafor koji te pusti pravo.

Veceras vozim lagano iz pravca krupca. Ispred mene je octavia. Vozimo nekih 50-60. Niko ispred nas. Lik svakih par sekundi samo onako malo pipne kocinicu da uspori za 10-ak pa opet nastavi ibsve tako u krug. Bukvalno sam ga pretekao na punoj kod binga na stupu jer mi se popeo na neku stvar. Nekakav lik cca 55-60. Nisam prije imao normalne prilike za preticanje od auta iz suprotne strane. Ne kontam zasto.

I na kraju malecki ciganluk. Ono kad imas porsche ali ti je zao dati 1.5 km koliko ovdje kosta sat parkinga. VRHHHHHH.

Image
ucenik1234

#38295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ucenik1234 »

Optimist wrote: 18/04/2022 13:40 Dionica Biljesevo-Lasva-Drivusa, ogranicenje je 100 i komotno se citavom dionicom moze voziti 110-120.
Put rezervisan za saobracaj motornih vozila, ravno, sa dosta pravaca te isprekidanom linijom.
Upravo tako, ali je problem specijalac koji gusla 80 (jer realno 80 je nista za taj dio ceste) i moras nabit na 110-120 da ga preteknes a u susret ti ide neko ko isto toliko vozi. Zna zajebano biti u procjeni.
Logovan

#38296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Standardne guzve cim padne saka jada necega. :D
soha96

#38297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

zdruzdjo wrote: 19/04/2022 23:27 Kada se ide od dzemala bijedica prema ante babica od pravca bitumenke, moras biti pravo govno u dusi pa da stanes na semaforu prvi u desnoj traci a hoces da ides u ante babica. Ta traka inace sluzi i za skretanje prema ilidzi i uvijek se pali prvo semafor za ilidzu a tek malo kasnije za ante babica. Uvijek se nadje neki ljudski izmet koji stane prvi i tako zablokira barem 4-5 auta koji skrecu desno, dok se ne upali semafor. Cetvrti mozes stati jer od prilike tako nekako se i upali semafor koji te pusti pravo.

Veceras vozim lagano iz pravca krupca. Ispred mene je octavia. Vozimo nekih 50-60. Niko ispred nas. Lik svakih par sekundi samo onako malo pipne kocinicu da uspori za 10-ak pa opet nastavi ibsve tako u krug. Bukvalno sam ga pretekao na punoj kod binga na stupu jer mi se popeo na neku stvar. Nekakav lik cca 55-60. Nisam prije imao normalne prilike za preticanje od auta iz suprotne strane. Ne kontam zasto.

I na kraju malecki ciganluk. Ono kad imas porsche ali ti je zao dati 1.5 km koliko ovdje kosta sat parkinga. VRHHHHHH.

Image
I ja sam ovog ponija jednom zaobilazio na ovom parkingu. Kakav kloc.
Ateista

#38298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

komsinica_s_drugog wrote: 19/04/2022 17:02

Image
Suti dobit ces triple facepalm, jer to nije jedna od stvari koja cuva glavu u saobracaju :mrgreen:
Facepalm se dobija samo kad napises glupost kao sto si ti napisala. :D
Ako malo razmislis, mozda i skontas zasto.
Ateista

#38299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 19/04/2022 19:46

Image
To svi znamo, samo je bilo pitanje na osnovu kojeg člana ZOBS-a se saobraćajni znakovi preskaču. Jedan forumaš ga je naveo, ja sam priznao svoju grešku i sad problem.

Inače, nisam pitao ovo konkretno zbog sebe nego zbog toga što sam primijetio da mnogi nisu načisto sa ovim.

Šta je trebalo? Da se prišutim, nađem taj član ZOBS-a (nikakav problem) i da svi kojima je to teško tražiti ostanu u nedoumici?

Poenta foruma je da se diskutuje a ne da ja dokažem da sam pametniji i da više znam od tebe.

Doduše, kako za koga.
Vecina tako radi, tvrdi nesto sa sigurnoscu i kad se nadje clan zakona koji u potpunosti pokazuje da nisu bili u pravu samo se usute i ignorisu. Koliko je samo njih tvrdilo da imaju prednost uz dzidzikovac i niko da kaze - bili ste u pravu , isto i za lance sa zimskim gumama. Ne kontam cemu to.
Laplace

#38300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 20/04/2022 09:30
Laplace wrote: 19/04/2022 19:46

Doduše, kako za koga.
Vecina tako radi, tvrdi nesto sa sigurnoscu i kad se nadje clan zakona koji u potpunosti pokazuje da nisu bili u pravu samo se usute i ignorisu. Koliko je samo njih tvrdilo da imaju prednost uz dzidzikovac i niko da kaze - bili ste u pravu , isto i za lance sa zimskim gumama. Ne kontam cemu to.
Ma, ovi nepogrešivi ne razumiju nas smrtnike.
Post Reply