Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#38276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Da li si siguran da bi ova moja ideja naisla na toliki otpor u bosnjackom dijelu Federacije? Mislim da veliki broj ljudi razmislja kao i ja ali se ne izjasnjavaju jer se boje odmazde. Ako bi se osnovala stranka, vjerujem da izborni rezultati ne bi bili razocaravajuci u Federaciji. U RS-u bismo imali najbolji rezultat od rata na ovamo.
ono ljudi sto ja znam (a znam ih dosta) vjerovatno bi postupili kao u primjeru sa kantom izmeta. da ima ljudi koji misle suprotno, vidimo na tebi.
prema tome, jedini nacin da saznas sta bosanci o tome misle jeste da osnujes stranku ciji ce osnovni programski zadatak biti podjela zemlje.
casica

#38277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casica »

Može dijeliti samo onu zemlju što joj babo ostavi.
Styling

#38278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Havatar wrote:
Styling wrote:
hizo ramidovic wrote: grijesis, nazalost...ovo sad i ono sto ti predlazes k'o nebo i zemlja.
a tebi je najbolje da osnujes stranku, sa sloganom npr 'podijelimo bosnu po etnickom principu'... u rs-u bi garant presla izborni prag, dok bi npr u sarajevu dobila kantu izmeta na glavu...vjerovatno bi tada shvatila gdje ti je mjesto
Da li si siguran da bi ova moja ideja naisla na toliki otpor u bosnjackom dijelu Federacije? Mislim da veliki broj ljudi razmislja kao i ja ali se ne izjasnjavaju jer se boje odmazde. Ako bi se osnovala stranka, vjerujem da izborni rezultati ne bi bili razocaravajuci u Federaciji. U RS-u bismo imali najbolji rezultat od rata na ovamo.
U RS bi posto bi to za njih bilo ostvarenje sna o " krnjoj Jugoslaviji " a u Federaciji bi prosli ko Abdicevci.
Pa Abdićevci imaju svoje predstavnike u Federalnom parlamentu. Nisu zanemarivi.
Havatar

#38279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Pogledaj koliko ih je mrtvo i koliko je njihov vodja bio u zatvoru i na kraju pogledaj da li su ostvarili svoj cilj.
hizo ramidovic

#38280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Pa Abdićevci imaju svoje predstavnike u Federalnom parlamentu. Nisu zanemarivi.
odlicno. znaci da bi, po toj logici, i ti usla u fed parlament i uzimala nekoliko tisuca mjesecno...
probaj, rekoh ti, ne gubis nista a mozes puno dobiti...
Styling

#38281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Havatar wrote:Pogledaj koliko ih je mrtvo i koliko je njihov vodja bio u zatvoru i na kraju pogledaj da li su ostvarili svoj cilj.
Njihov vodja upravlja i iz zatvora a ginuli su i nasi kao i njihovi. I ugurase se u parlament.
Styling

#38282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: Pa Abdićevci imaju svoje predstavnike u Federalnom parlamentu. Nisu zanemarivi.
odlicno. znaci da bi, po toj logici, i ti usla u fed parlament i uzimala nekoliko tisuca mjesecno...
probaj, rekoh ti, ne gubis nista a mozes puno dobiti...
Nije poenta u parama, poenta je u mogucnoti propagiranja i ostvarivanja ideje.
Havatar

#38283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Styling wrote:
Havatar wrote:Pogledaj koliko ih je mrtvo i koliko je njihov vodja bio u zatvoru i na kraju pogledaj da li su ostvarili svoj cilj.
Njihov vodja upravlja i iz zatvora a ginuli su i nasi kao i njihovi. I ugurase se u parlament.
izginuse ali svoj cilj ne ostvarise
Styling

#38284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Havatar wrote:
Styling wrote:
izginuse ali svoj cilj ne ostvarise
Sada idu mirnim putem. Kroz drzavne institucije.
Ni ja ne zelim da ratujemo i da ljudi ponovo ginu. Miran razvod je sve sto predlazem.
Danguba

#38285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Styling wrote:
zbog takvih gluposti kao sto ih i sama zastupas...
Styling

#38286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Danguba wrote:
Styling wrote:
zbog takvih gluposti kao sto ih i sama zastupas...
Neko je ipak za njih glasao, a to znaci da su separatisticki elementi medju bosnjacima itekako prisutni.
Havatar

#38287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Vec je doslo do cijepanja njihove stranke pa je i ono malo uticaja dodatno usitnjeno tako da od mirnog razvoda nema nista .
zavrzlama

#38288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Havatar wrote:Vec je doslo do cijepanja njihove stranke pa je i ono malo uticaja dodatno usitnjeno tako da od mirnog razvoda nema nista .
Kako nema mirnog razvoda..ima itekako,samo sto kuca ostaje onom ko zeli da u njoj zivi a ko ne zeli odlazi u drugu koja mu je draza :wink: ...npr. vecina srba ne zeli nakon razvoda da zivi u kuci,a istu druga strana ne zeli da srusi,znaci ostaje zivjeti u istoj kuci ili se seliti iz nje.. :D
Hafis

#38289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

XOX100 wrote:Ovo je Hafis doveo suprugu na ispomoc. :lol:
Bogami ih delje bolje nego ja :lol:
Havatar

#38290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Hafis wrote:
A duplo od nikako je :?: :mrgreen:
Danguba

#38291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Hafis wrote:
nestalo municije... :-)
cova se gubi u zadnje vrijeme... :D
Hafis

#38292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote:
nestalo municije... :-)
cova se gubi u zadnje vrijeme... :D
Nije baš to. Nego ponavljate se konstantno pa dosadilo.
A nešto mi fale i oni ljevičari...nekako mi draže s njima nabilavati, nego s ovim desnim...utušiše :)

Odoh ja polahko na temu o Siriji, da vidim kako moji tamo stoje. Te ISIS, ISIL, FM, SAA, TNT, TDK, FDS, SFRJ....a ništa o nama kjafirima :D
XOX100

#38293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Hafis wrote:

Ja bogami ne bi dopustao svojoj zeni da delje nikoga osim mene.
Ali sta ja znam? Stotinu ljudi, stotinu chudi. :D Neki muzevi su fleksibilni.
Styling

#38294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

XOX100 wrote:
Hafis wrote:

Ja bogami ne bi dopustao svojoj zeni da delje nikoga osim mene.
Ali sta ja znam? Stotinu ljudi, stotinu chudi. :D Neki muzevi su fleksibilni.
Sta ces, otkako je Hrvatska usla u EU nafur'o se da je europljanin pa propagira otvoren brak.
XOX100

#38295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Styling wrote:
Sta ces, otkako je Hrvatska usla u EU nafur'o se da je europljanin pa propagira otvoren brak.
iz HDZea je. Normalno da je Europejac!!. Nije zaostao orijentalac kao mi!!

Em sto dopusta da mu zena delje druge ljude, em sto voli da gleda dok ona to radi :-> :mrgreen:
Pravi Europljanin!!
Skijaš

#38296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Hafis wrote:Ovako mi svejedno, ali vam ona uze mjeru.
Vas 5-6 iskusnih patrijota...uhodana žvaka, i opet joj ne možete ni pera obiti :D
Da, posebno joj je ubitačna teza da bi Hrvati Kiseljaka, Viteza i ostatka srednje Bosne mirno prihvatili podjelu BiH u kojoj bi se "hrvatski" dio zemlje svelo na Hercegovinu. Ili još bolje, da bi to nametanje samo hrvatskog identiteta Hercegovini mirno prihvatili Srbi Trebinja i Nevesinja. Mislim, kad čitam šta piše, gajim mrvu nade da je cura na heroinu, jer ako onakve nebuloze sklapa bez utjecaja narkotika, nek' joj je bog na pomoći.
madner

#38297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nije cura nego zena.

Nista neocekivano, Bosnjacki identitet trazi paritet. Jedan dio je za mali a drugi za veliki Bosnjakistan.
Alfons Kauders

#38298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

al napreduje - sad vise ne govori da KS treba biti distrikt... velikodusno nema sta :D
Hafis

#38299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Skijaš
Da, posebno joj je ubitačna teza da bi Hrvati Kiseljaka, Viteza i ostatka srednje Bosne mirno prihvatili podjelu BiH u kojoj bi se "hrvatski" dio zemlje svelo na Hercegovinu.
Da te ispravim: postoje temini koji se zovu diskontinuiteti. Uostalom i tdanašnji teritorij federacije je u diskontinuitetu (PS, USK). Ništa nije složeno niti neizvodivo ako će otkloniti brojne probleme.
Uostalom, ja se ne slažem s uporabom termina ''podjela''. riječ kojom unitarističke i nacionalne stranke nepotrebno plaše svoje glasačko tijelo - školski primjer: govor B. Izetbegovića na Kovačima.
Ili još bolje, da bi to nametanje samo hrvatskog identiteta Hercegovini mirno prihvatili Srbi Trebinja i Nevesinja.
To se u Britanskoj Kolumbiji zove ''plakanje nad tuđim grobom''. Otkuda tiznaš da li su Nevesinjci ili Gačani zadovoljni današnjim stanjem? Trenutno je Nevesinje uokrenutije Mostaru nego Banjaluci - pod tim mislim na biznis, trgovinu. Pa šta ti misliš gdje oni prodavaju danas onu silnu krtolu i sir iz mjeha? Na Palama? A na koncu konaca, može i bez njih.
Mislim, kad čitam šta piše, gajim mrvu nade da je cura na heroinu, jer ako onakve nebuloze sklapa bez utjecaja narkotika, nek' joj je bog na pomoći.
Opet ispod pasa. Ovaj put namjerom :sad:
Gdje je nestalo ono zlatno doba ferpleja?
Itakoto

#38300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

Ferpley? S kim ili bolje receno s cim? :lol:
Locked