Skijaš
Da, posebno joj je ubitačna teza da bi Hrvati Kiseljaka, Viteza i ostatka srednje Bosne mirno prihvatili podjelu BiH u kojoj bi se "hrvatski" dio zemlje svelo na Hercegovinu.
Da te ispravim: postoje temini koji se zovu diskontinuiteti. Uostalom i tdanašnji teritorij federacije je u diskontinuitetu (PS, USK). Ništa nije složeno niti neizvodivo ako će otkloniti brojne probleme.
Uostalom, ja se ne slažem s uporabom termina ''podjela''. riječ kojom unitarističke i nacionalne stranke nepotrebno plaše svoje glasačko tijelo - školski primjer: govor B. Izetbegovića na Kovačima.
Ili još bolje, da bi to nametanje samo hrvatskog identiteta Hercegovini mirno prihvatili Srbi Trebinja i Nevesinja.
To se u Britanskoj Kolumbiji zove ''plakanje nad tuđim grobom''. Otkuda tiznaš da li su Nevesinjci ili Gačani zadovoljni današnjim stanjem? Trenutno je Nevesinje uokrenutije Mostaru nego Banjaluci - pod tim mislim na biznis, trgovinu. Pa šta ti misliš gdje oni prodavaju danas onu silnu krtolu i sir iz mjeha? Na Palama? A na koncu konaca, može i bez njih.
Mislim, kad čitam šta piše, gajim mrvu nade da je cura na heroinu, jer ako onakve nebuloze sklapa bez utjecaja narkotika, nek' joj je bog na pomoći.
Opet ispod pasa. Ovaj put namjerom
Gdje je nestalo ono zlatno doba ferpleja?