Dešavanja u Srbiji

insomnia78

#38276 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol:
Pazi mu pratnje
PETOČASOVNO ZADRŽAVANJE Policija privela članove "Noćnih vukova" iz pratnje patrijarha Irineja http://www.blic.rs/gnfn550
Ovo nidje na svijet nema :lol:
insomnia78

#38277 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

Image
Stan'te pase i ustase
ne dirajte to je nase
u nama je srce lavlje
mi branimo pravoslavlje
megaman4

#38278 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

prljavi Hare wrote:
Fudo387 wrote:
Sad cu ovo kopirati i poslati na fox news. :lol:
Neka vide s kim se zajebavaju! :lol: :lol: :lol:
Image

Ko je ova gospodjica??? :lol:
Kikibombona

#38279 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

prljavi Hare wrote:
insomnia78 wrote:Treba mu poslati Mad Dog Matiisa da ga pogleda onim mrtvim ocima i kaze mu ko Iracanima: “I come in peace. I didn’t bring artillery. But I’m pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I’ll kill you all.”
Najjači dio je ovaj "sa suzama u mojim očima". :lol: :lol: :lol:
Metis je covjek bez duse, bas mrtav pogled, kao zombi :D

Image

Image

:evil:
Maraschino

#38280 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

prljavi Hare wrote:
Fudo387 wrote: Pa ko im je taj?
Hajd ti Fudo malo guglaj i edukuj se,pa se onda vrati na temu. :mrgreen: Čuj ko je? :-) Vulin,lik zajeban do bola.Ministar odbrane(i napada). :mrgreen:

Šta kaže ministar? Da je tu bio dragi Aco,ode Skot kroz prozor. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Mo's mislit da ga dragi Ago presjece onim pogledom i kaze... ''hajmo na veceru''.
seln

#38281 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

LBVIEW wrote:Auu, cigo preti Amerima. :pisnuo:
Mislim da ce u Washingtonu D.C. preko noci nestati svi poklopci sahtova.
DonieBrasco

#38282 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Mene je samo strah polozaja Rusije u ovome svemu tj. njihovi interesi i ciljevi, jer realno lud je onaj ko misli da su srbi tek tako skupili ovo silno naoruzanje. Eto kao oni se naourzali da budu sigurni, kao njih ce neko napasti a oni ce da brane otacbinu od "nekoga".

Sve mi se cini da srbi samo cekaju aminovanje rusa da krenu sa upotrebom sile jer dipolmatski gube svaku utakmicu jer ne zele da se pomire sa realnoscu gubitka Kosova i jos vecom relnoscu da nece biti donosioci odluka u ovom djelu Balkana a pogotovo sa relnoscu ideje "Velike Srbije".

Oni moraju imati potporu nekoga a taj neko je samo Rusija kojoj se opet jebe za srbe nego samo preko njih gledaju svoje interese na ovim prostorima.

Jos jedna stvar koja je mnogo opasna, hipoteticki da ovi krenu vracati Kosovo silom ili ne daj Boze pomire se sa Kosovom i krenu zamjenu za to u nasilnu separaciju RS, a uz ovakvog Dodika ne treba im puno. Zamislite da europa, međunarodna zajednica i svijet opet zazmire i kazu "neka sami rjesavaju svoje probleme" kao sto su uradili 1990-tih pa na kraju sta se desilo ?!.

Ali opet kazem, oni moraju imati jaka leđa za takve planove, ta leđa su samo Rusi jer realno niko drugi ih ne podrzava. Mozda je to veliki suicid jer ako NATO odgovori bice uzas za njih ili da se ponovi ovaj secenario devedesetih.

Mozda sam ja ovo napisao preostro i preuvelicao ali mislim da je ovo relana slika.
zavrzlama

#38283 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

DonieBrasco wrote:Mene je samo strah polozaja Rusije u ovome svemu tj. njihovi interesi i ciljevi, jer realno lud je onaj ko misli da su srbi tek tako skupili ovo silno naoruzanje. Eto kao oni se naourzali da budu sigurni, kao njih ce neko napasti a oni ce da brane otacbinu od "nekoga".

Sve mi se cini da srbi samo cekaju aminovanje rusa da krenu sa upotrebom sile jer dipolmatski gube svaku utakmicu jer ne zele da se pomire sa realnoscu gubitka Kosova i jos vecom relnoscu da nece biti donosioci odluka u ovom djelu Balkana a pogotovo sa relnoscu ideje "Velike Srbije".

Oni moraju imati potporu nekoga a taj neko je samo Rusija kojoj se opet jebe za srbe nego samo preko njih gledaju svoje interese na ovim prostorima.

Jos jedna stvar koja je mnogo opasna, hipoteticki da ovi krenu vracati Kosovo silom ili ne daj Boze pomire se sa Kosovom i krenu zamjenu za to u nasilnu separaciju RS, a uz ovakvog Dodika ne treba im puno. Zamislite da europa, međunarodna zajednica i svijet opet zazmire i kazu "neka sami rjesavaju svoje probleme" kao sto su uradili 1990-tih pa na kraju sta se desilo ?!.

Ali opet kazem, oni moraju imati jaka leđa za takve planove, ta leđa su samo Rusi jer realno niko drugi ih ne podrzava. Mozda je to veliki suicid jer ako NATO odgovori bice uzas za njih ili da se ponovi ovaj secenario devedesetih.

Mozda sam ja ovo napisao preostro i preuvelicao ali mislim da je ovo relana slika.
To sto si ti napisao je tacno,samo je jos i gore od toga...srbija nema sta izgubiti izazivanjem novih sukoba jer su u zadnjim svakako izgubili,pogotovo "MORALNO" jer su im racune pomrsili po njima hrvati(austrijski konjusari) bosnjaci(poturceni srbi) i albanci (siptari slasticari i divljaci)..srpsku ideologiju ne interesuju sopstvene zrtve i narod,njih interesuje tudja teritorija....ratovi 90-tih su mala maca za ono sto srbija prizeljkuje kad po njima dodje povoljan geo-politicki momenat...na svim drugima je da iskoriste ovo medjuvrijeme i spreme se sto bolje.Po svemu sudeci,bosnjaci se najgore pripremaju,zato ce opet u pocetku imati najveci fasung.
insomnia78

#38284 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

Kazem ja. Kopirati postove s foruma pa kad Mitar dodje a ti trznes, na
breuer

#38285 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

insomnia78 wrote:Image
Stan'te pase i ustase
ne dirajte to je nase
u nama je srce lavlje
mi branimo pravoslavlje
S tri se prsta krsti moja desna ruka
učio sam ćirilicu Karadžića Vuka
LBVIEW

#38286 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Ovo kao motoristi? :pisnuo: :pisnuo:
Jel' imaju i kakvu mini - crkvu na prikolici?
breuer

#38287 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

vrlo moguće

Bizantija na točku
LBVIEW

#38288 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

A, jel' Irinej poznat po "blagougodnim" izjavama o muslimanima motorista, ili ga Grunf vozi u crkvi - prikolici? :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38289 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

zavrzlama wrote:
DonieBrasco wrote:Mene je samo strah polozaja Rusije u ovome svemu tj. njihovi interesi i ciljevi, jer realno lud je onaj ko misli da su srbi tek tako skupili ovo silno naoruzanje. Eto kao oni se naourzali da budu sigurni, kao njih ce neko napasti a oni ce da brane otacbinu od "nekoga".

To sto si ti napisao je tacno,samo je jos i gore od toga...srbija nema sta izgubiti izazivanjem novih sukoba jer su u zadnjim svakako izgubili,pogotovo "MORALNO" jer su im racune pomrsili po njima hrvati(austrijski konjusari) bosnjaci(poturceni srbi) i albanci (siptari slasticari i divljaci)..srpsku ideologiju ne interesuju sopstvene zrtve i narod,njih interesuje tudja teritorija....ratovi 90-tih su mala maca za ono sto srbija prizeljkuje kad po njima dodje povoljan geo-politicki momenat...na svim drugima je da iskoriste ovo medjuvrijeme i spreme se sto bolje.Po svemu sudeci,bosnjaci se najgore pripremaju,zato ce opet u pocetku imati najveci fasung.
baba bilja nova beogradjanka je odavno reknula...

„„Ja bih više volela da potpuno očistimo istočnu Bosnu od Muslimana. Sve i da zadržimo 70 posto teritorije – nema tu mira. Ja njima ne želim ništa dobro. Ali, da ja budem mirna, ja njima moram dati da oni imaju neki način života, da sebi organizuju život, da ne bi mene sve vreme uznemiravali. Tako ja shvatam tih 30 muslimanskih posto teritorije“Biljana Plavšić
"dva miliona Srba mogu da izginu da bi ostalih šest živelo u slobodi"
Image
spreca

#38290 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Jel vucic nokautirao Scota ...ili ce to bosnaski srbin teskas iz Laktasa....on voli sutirati ambasadore oflazecih administracija :mrgreen:
spreca

#38291 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

prljavi Hare wrote:
Fudo387 wrote:
Sad cu ovo kopirati i poslati na fox news. :lol:
Neka vide s kim se zajebavaju! :lol: :lol: :lol:
Image
Hari ko je ova picka :mrgreen: :lol:
RtrnOfSalisbury

#38292 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RtrnOfSalisbury »

... maric opet gostovo kod dodika u cirilici :mrgreen: vise neg jela karleusa kod senada
155_mm

#38293 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 155_mm »

naravno da treba biti oprezan i spreman na neke moguce scenarije. ako ekonomski i demografski tokovi srba zapadno od drine nastave ovako onda je za ocekivati da ce srbija da dodje u situaciju da nema sta izgubiti. e tad ce biti opasno. tesko je procijeniti za koliko godina to moze biti.

problem srbije je sto postoje veliki centri moci na zapadu kojima nije u interesu da ruska zona uticaja izbije na rijeku unu i time bude skoro zapadnija od beca. ti centri moci nisu promijenili svoje misljenje jos od berlinskog kongresa 1878 kad turci prodase bosnu za 15 tona zlata. i srbija je dobila neku kilu zlata da smiri zivce zbog bosne jer su i tad mislili da bosna treba pripasti njima.

jos jedan problem srbije je to sto je islamski terorizam odsluzio svoje kao neprijatelj broj jedan. sad su tu ponovo rusija a izgleda da se je i kina pojavila u toj igri.

znaci razloga za paniku nema ali ima za opreznost i rad na tome da se neki novi sukob ponovo ne doceka sa cunom u rukama.
muzicar_iz_parka

#38294 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

Una granica istoka i zapada.
Podsjeti me na hrvatsko preseravanje kako oni nisu Balkan nego Srednja Evropa.
Teoretski granica zapada je danas između Rumunije i Ukrajine, te potez granice Poljske sa Ukrajinom i Bjelorusijom, kao i onaj mali djelic estonske granice sa Rusijom.
Da je Srbija stvarno pod ruskom kontrolom i uopšte bila mogućnost vojnog saveza te dvije države, davno bi mi bili primljeni u NATO i EU.
Srbija je bliže NATO nego BiH, pa neki dan je boravio gen sek Stoltenberg u Beogradu, Tony Blair biješe savjetnik Vučića, itd.
Opet NATOu se ne žuri jer nema strateške važnosti ovaj ostali prostor zbog toga što je okružen NATO članicama, ajd da vidim kako bi to Rusija mogla dostaviti ozbiljne količine naoružanja Srbiji preko VP članica alijanse ili luka na Jadranu.
zavrzlama

#38295 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Vulin o Scottovi izjavama da je Kosovo nezavisno: Žao mi je što ambasador bahatost nije pokazao pred Vučićem jer bi tada naglavačke letio iz Vlade
Sve ide po planu 8-)
Djokovic

#38296 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Djokovic »

zavrzlama wrote:
.srpsku ideologiju ne interesuju sopstvene zrtve i narod,njih interesuje tudja teritorija.....

Čija teritorija Turska ili ona koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska. :D

Pa valjda na toj teritoriji zive i neki Srbi cija je to teritorija.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... SFRJMZ.jpg
Last edited by Djokovic on 17/10/2018 09:27, edited 8 times in total.
zavrzlama

#38297 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Djokovic wrote:
zavrzlama wrote:
.srpsku ideologiju ne interesuju sopstvene zrtve i narod,njih interesuje tudja teritorija.....

Čija teritorija Turska ili o teritoriji koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska. :D
U velikosrpskoj politici i ideologiji gdje zive srbi ne postoji termin zajednicko,jedinstveno,multietnicno,nego iskljucivo srpsko i samo srpsko...po toj ideologiji,drugi se istrebljuju,protjeruju a ako ne uspjiu onda se sele...uci trebat ce ti :D
seln

#38298 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Ja volim srbiju...

u trecem agregatnom stanju. :D
zavrzlama

#38299 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

seln wrote:Ja volim srbiju...

volis nesto a neznas koliko je :D
seln

#38300 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

zavrzlama wrote:
seln wrote:Ja volim srbiju...

volis nesto a neznas koliko je :D
Pa, idemo na sigurno, uzimamo najvjerovatniju opciju.... Singidunum sa okolicom.
Post Reply