Sirija

Locked
Klavikula

#38251 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pokusavate opovrgnuti nemoguce. sirijski pobunjenici djeluju pod komandom (ili hajmo reci u koordinaciji) sa jordanskom i izraelskom armijom. ovi ih pomazu svime i svacim, od obuke, logistike, vatrene podrske do planiranja operacija. to su cinjenice. a sad svako moze razlicito tumaciti iste, nekom se svidja, nekome ne, stvar ukusa.

a ova informacija o poginulom izraelskom oficiru se vrti po prosirijskim fb stranicama. ja vidio na syrian news. oni prenose sve i svasta. nekad ubodu, nekad ne.
Fantassin

#38252 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Klavikula wrote:pokusavate opovrgnuti nemoguce. sirijski pobunjenici djeluju pod komandom (ili hajmo reci u koordinaciji) sa jordanskom i izraelskom armijom. ovi ih pomazu svime i svacim, od obuke, logistike, vatrene podrske do planiranja operacija. to su cinjenice. a sad svako moze razlicito tumaciti iste, nekom se svidja, nekome ne, stvar ukusa.

a ova informacija o poginulom izraelskom oficiru se vrti po prosirijskim fb stranicama. ja vidio na syrian news. oni prenose sve i svasta. nekad ubodu, nekad ne.
Cisto sumnjam... bilo kakvih dokaza osim propagande nema... a i nelogicno je.
sumirprimus

#38253 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:pokusavate opovrgnuti nemoguce. sirijski pobunjenici djeluju pod komandom (ili hajmo reci u koordinaciji) sa jordanskom i izraelskom armijom. ovi ih pomazu svime i svacim, od obuke, logistike, vatrene podrske do planiranja operacija. to su cinjenice. a sad svako moze razlicito tumaciti iste, nekom se svidja, nekome ne, stvar ukusa.

MA NEMOGUCE JE ... :skoljka:
ko da je problem idf.u priznat daj izgubio ljude na teritoriji susjeda...ko da se nikad nije desilo.
zasto bi sad sutili...paranoja?
i jos neprovjerene info,jedva docekali ko fakat da podijelite,da bi ste koga, sami sebe ubijedili,? :D
Last edited by sumirprimus on 13/03/2015 14:09, edited 1 time in total.
Klavikula

#38254 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Another #FSA brigade (Liwaa Hateen) has defected to the National Defense Forces (#NDF) in southern #Damascus. #Syria via #Syria24

ovo uzelo maha.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#38255 Re: Sirija

Post by arman1 »

Fantassin wrote: "Ja cuo da je Chuck Norris prisupio redovima SAA.A Izrael to sve finansirao..
Bas me zanima za koliko para se prodade"

Tako ti ide rezonovanje....zasljepljen si mrznjom prema Izraelu i primas propagandu usmjerenu prema pobunjenicima od pro-vladinih izvora zdravo za gotovo jer su ti bacili malo prasine u oci sa Izraelom.

Ne zaboravi da sve strane vrse propagandno informisanje ;)
Lupaš ali eto. Izrael ne mrzim nego prezirem kao i sve one koji ga podržavaju. Ne primam propagandu ali sam svjestan da je ta vlada trenutno tamo najmanje zlo. Potpuno sam uvjeren da to što ima pravih pobunejnika u Siriji Željini Manijaci bi toljagama za 5 min rastjerali. Ostalo je ološ koji svojim postupcima zasjenjuje i najgore horde u ljudskoj povijesti.
Svojevremeno su "proljeće" pripremali imalezijskom premijeru jer ij htjeo da se zaduži kod MMF-a.
sumirprimus

#38256 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:Another #FSA brigade (Liwaa Hateen) has defected to the National Defense Forces (#NDF) in southern #Damascus. #Syria via #Syria24

ovo uzelo maha.
20 20 bice stoja do prvog maja... :lol:
Klavikula

#38257 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ne znam, nista ne tvrdim niti poricem, samo sam prenio gdje sam procitao tu vijest.
________
sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:Another #FSA brigade (Liwaa Hateen) has defected to the National Defense Forces (#NDF) in southern #Damascus. #Syria via #Syria24

ovo uzelo maha.
20 20 bice stoja do prvog maja... :lol:
:lol: :lol:
Last edited by Klavikula on 13/03/2015 14:10, edited 1 time in total.
sumirprimus

#38258 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:
Fantassin wrote: "Ja cuo da je Chuck Norris prisupio redovima SAA.A Izrael to sve finansirao..
Bas me zanima za koliko para se prodade"

Tako ti ide rezonovanje....zasljepljen si mrznjom prema Izraelu i primas propagandu usmjerenu prema pobunjenicima od pro-vladinih izvora zdravo za gotovo jer su ti bacili malo prasine u oci sa Izraelom.

Ne zaboravi da sve strane vrse propagandno informisanje ;)
Lupaš ali eto. Izrael ne mrzim nego prezirem kao i sve one koji ga podržavaju. Ne primam propagandu ali sam svjestan da je ta vlada trenutno tamo najmanje zlo. Potpuno sam uvjeren da to što ima pravih pobunejnika u Siriji Željini Manijaci bi toljagama za 5 min rastjerali. Ostalo je ološ koji svojim postupcima zasjenjuje i najgore horde u ljudskoj povijesti.
Svojevremeno su "proljeće" pripremali imalezijskom premijeru jer ij htjeo da se zaduži kod MMF-a.
ovo se malo ulagujes ha :D ma nema sanse opet...
joe_black

#38259 Re: Sirija

Post by joe_black »

Fantassin wrote:
japin_mutapi wrote:
:lol:

Aaaaaaa evo tko baca barel bombe, a savoxxxx petlja da to sadi SAA :lol: :lol: :lol: :lol:
exliberal-ex

#38260 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

Ama djaba sve nema Savoxxxx-a sa udarnim vjestima, da nije otisao braci da pomogne...ili se usutio zbog stanja na terenu...a mozda su I braca prestala da placaju
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#38261 Re: Sirija

Post by arman1 »

sumirprimus wrote:.................Željini Manijaci
ovo se malo ulagujes ha :D ma nema sanse opet...[/quote]

NIKAD Kad sam se rodio umotali su me u plavu pelenu :) ŽELJOOOOOOOOOOO
Fantassin

#38262 Re: Sirija

Post by Fantassin »

exliberal-ex wrote:Ama djaba sve nema Savoxxxx-a sa udarnim vjestima, da nije otisao braci da pomogne...ili se usutio zbog stanja na terenu...a mozda su I braca prestala da placaju
Ja bih rekao da je zbog nepovoljnih "vremenskih uvjeta" (mlate mu one njegove) odlucio da se primiri dok je zaprimi kakvu informaciju o oslobodjenom sljiviku :D

Moguce je da je otanjala i finansijska motivacija :D
sumirprimus

#38263 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:
sumirprimus wrote:.................Željini Manijaci
ovo se malo ulagujes ha :D ma nema sanse opet...
NIKAD Kad sam se rodio umotali su me u plavu pelenu :) ŽELJOOOOOOOOOOO[/quote]
izvini boga ti,pogrijesio sam,zamijenio sam te s nekim drugim... pepeo,pada po meni.
sarajevoxxxx

#38264 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Više od 50 poginulih pripadnika režimskih snaga u selu i brdu Dorin u Latakiji
- Pripadnici IS-a nastavljaju napredovati u istočnom Homsu i u Hasaki.Danas su zauzeli režimski vojni punkt Sed Hanureh u istočnoj okolini Homsa, a u okolini Tel Temra u Hasaki zauzeli su nekoliko sela koja su bila pod kontrolom kurdskih snaga.
- Sa deset hitaca likvidiran delegat skupštine Damaska u djelu teritorije koja je pod kontroom režima.
Fantassin

#38265 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:- Više od 50 poginulih pripadnika režimskih snaga u selu i brdu Dorin u Latakiji
- Pripadnici IS-a nastavljaju napredovati u istočnom Homsu i u Hasaki.Danas su zauzeli režimski vojni punkt Sed Hanureh u istočnoj okolini Homsa, a u okolini Tel Temra u Hasaki zauzeli su nekoliko sela koja su bila pod kontrolom kurdskih snaga.
- Sa deset hitaca likvidiran delegat skupštine Damaska u djelu teritorije koja je pod kontroom režima.
Izvor - Al bradati onlajn :D
Fantassin

#38266 Re: Sirija

Post by Fantassin »

SAA radi u Dzobaru...
fosna2014

#38267 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

sarajevoxxxx wrote:- Više od 50 poginulih pripadnika režimskih snaga u selu i brdu Dorin u Latakiji
*Kakva pusiona Nusre. Sta ti ono rece vratili Dorin? :D Isto kao i 50 mrtvih vojnika. To opet kontra kad pjeni iz usta. :mrgreen:
fosna2014

#38268 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*Dorin, Latakija:

Image

Image
dragma
Vozim: Pješe

#38269 Re: Sirija

Post by dragma »

arman1 wrote: ..........Željini Manijaci bi toljagama za 5 min rastjerali.
To ti vjerujem jer gore spomenuti to jedino i znaju.

Kakav klub takvi i navijači :lol:
Herr Flick

#38270 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Sta im je falilo prije rata,sloboda,demokratija??? Jest mozda im je falilo slo0bode i demokratije ali su makar imali MIR i SIGURNOST

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38271 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Akibh wrote: Ti opet bezobrazan...Poslije ovih mjesec dana, ti jos ludji i bolesniji
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Akibh

2 sedmice
fosna2014

#38272 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*Peshmerge & PKK zapadno od Kirkuka:

Image

Image

Image

*SAA u Latakiji:

Image
fosna2014

#38273 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Lucky Strike wrote:Slažete li se sa mojom konstantacijom da je stanje po pitanju razrušenosti gradova i uništene infrastrukture i opljackanih dobara, da je stanje u Siriji sad 2015 gore nego u Bosni 1995. god?
Slazem se.
cbrt

#38274 Re: Sirija

Post by cbrt »

Prelazak vojnika SAA na stranu FSA u Alepu
https://www.youtube.com/watch?v=rUB-dnCrX7M&app=desktop
ioannes

#38275 Re: Sirija

Post by ioannes »

cbrt wrote:Prelazak vojnika SAA na stranu FSA u Alepu
https://www.youtube.com/watch?v=rUB-dnCrX7M&app=desktop
ja mislim da je ovo prvi korak pri rjesnju sukoba u korist FSA :D
Last edited by ioannes on 13/03/2015 22:51, edited 1 time in total.
Locked