Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hellhammer
#3826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma jok onako ja lupetam o nekim rajfeslusima 
- pirmin
#3827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me oni koji jednostavno ne znaju voziti, nemaju osjecaja, ne znaju se prilagoditi, ne znaju "citati"
kretanje/puls saobracaja.
Debil koji se probija kroz kolonu, agresivno ili neka picajzla koja se strikno drzi pravila iz knjiga su paradni primjeri.
kretanje/puls saobracaja.
Debil koji se probija kroz kolonu, agresivno ili neka picajzla koja se strikno drzi pravila iz knjiga su paradni primjeri.
Last edited by pirmin on 02/03/2015 22:23, edited 1 time in total.
- supercali
#3828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa da si polozio i kad bi ukljucio logiku znao bi sta je rajfeslus u saobracaju al nebitno
- Sodom1
#3829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve je to fino ali u Sa nema linija 
-
Rockport
#3830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Logika je sljedeca.hellhammer wrote:a kojom ti logikom ides iz desne u srednju trakuRockport wrote:Cesto u nedzaricima, na raskrsnici kod radon plaze skrecem prema stupu, lijevo. Na tom semaforu imaju dvije trake koje idu lijevo i nikad mi nece biti jasno kojom logikom skrecu iz krajnje lijeve u srednju traku na glavnoj cesti, i to ne pogleda niko da l ce udarit u drugo auto.
Sto je najtuznije kad im zasviras jer te drugacije nece ni vidjet masu rukama i nesto se deru.
Otimat vozacke bogaljima, druge nema..
Na tom semaforu postoje tri trake. Desna je za pravo, srednja i lijeva su za lijevo ( mozda se moze i iz srednje pravo ali nisam siguran, ne idem nikad pravo. Za potrebe price, nek budu da lijeva i srednja idu samo lijevo)
Kad se skrece iz krajnje lijeve, skrece se u krajnju lijevu, logicno (semafor na skenderiji prema vijecnici). Iz srednje se skrece u sljedecu lijevu, sto ti dodje srednja na glavnoj.
Belaj je kad se maloumnik iz krajnje lijeve zalijece u srednju bez da pogleda i razmislja, sto najcesce rezultira potencijalnim sudarom
- hellhammer
#3831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
netacno da onaj iz desne treba da ide u srednju, imas li ti i jedan dokaz zab toRockport wrote:Logika je sljedeca.hellhammer wrote:a kojom ti logikom ides iz desne u srednju trakuRockport wrote:Cesto u nedzaricima, na raskrsnici kod radon plaze skrecem prema stupu, lijevo. Na tom semaforu imaju dvije trake koje idu lijevo i nikad mi nece biti jasno kojom logikom skrecu iz krajnje lijeve u srednju traku na glavnoj cesti, i to ne pogleda niko da l ce udarit u drugo auto.
Sto je najtuznije kad im zasviras jer te drugacije nece ni vidjet masu rukama i nesto se deru.
Otimat vozacke bogaljima, druge nema..
Na tom semaforu postoje tri trake. Desna je za pravo, srednja i lijeva su za lijevo ( mozda se moze i iz srednje pravo ali nisam siguran, ne idem nikad pravo. Za potrebe price, nek budu da lijeva i srednja idu samo lijevo)
Kad se skrece iz krajnje lijeve, skrece se u krajnju lijevu, logicno (semafor na skenderiji prema vijecnici). Iz srednje se skrece u sljedecu lijevu, sto ti dodje srednja na glavnoj.
Belaj je kad se maloumnik iz krajnje lijeve zalijece u srednju bez da pogleda i razmislja, sto najcesce rezultira potencijalnim sudarom
- hellhammer
#3832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tebi ko je dao vozacku treba ga na tesku robiju poslati, cuj rajfeslus da se pravi iz suprotnih smjerova, ajd molim te reci da se salissupercali wrote:pa da si polozio i kad bi ukljucio logiku znao bi sta je rajfeslus u saobracaju al nebitno
-
Rockport
#3833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
[/quote]netacno da onaj iz desne treba da ide u srednju, imas li ti i jedan dokaz zab to[/quote]
Kojom logikom je netačno tita ti?
Pod pretpostavkom da sve tri trake mogu ići lijevo, glavna ako ima tri trake , a ima iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz srednje u srednju, iz desne u desnu.
Tvojom logikom iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz krajnje desne u srednju(koja ne ide lijevo uopšte nego samo pravo)
Da sumiramo još jednom. Dvije trake skrecu lijevo, iz lijeve se ide u prvu lijevu, iz desne se ide u sljedecu lijevu (čitaj. srednju na glavnoj), ne znam šta je tu teško shvatiti, još se i ubjedjivati da to nije tako..
Pod pretpostavkom da sve tri trake mogu ići lijevo, glavna ako ima tri trake , a ima iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz srednje u srednju, iz desne u desnu.
Tvojom logikom iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz krajnje desne u srednju(koja ne ide lijevo uopšte nego samo pravo)
Da sumiramo još jednom. Dvije trake skrecu lijevo, iz lijeve se ide u prvu lijevu, iz desne se ide u sljedecu lijevu (čitaj. srednju na glavnoj), ne znam šta je tu teško shvatiti, još se i ubjedjivati da to nije tako..
- hellhammer
#3834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
daj mi dokaz da ovaj iz desne trake koja skrece lijevo mora ici u srednju traku 
- hellhammer
#3835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
netacno da onaj iz desne treba da ide u srednju, imas li ti i jedan dokaz zab to[/quote]Rockport wrote:
Da sumiramo još jednom. Dvije trake skrecu lijevo, iz lijeve se ide u prvu lijevu, iz desne se ide u sljedecu lijevu (čitaj. srednju na glavnoj), ne znam šta je tu teško shvatiti, još se i ubjedjivati da to nije tako..[/quote]
gdje sam ja rekao da iz trake pravo treba da se skrece lijevo, osim sto neznas pravili a ocito ni voziti, neznas niti citati
- hellhammer
#3836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovako sam nekad ucio u autoskoli, evo primjer sa 4 trake
po vama bi trebalo da idu u treci u cetvrtu traku ali je to labavo sto se tice zakona i nigdje ne stoji u zakonu koja bi se traka morala da bira http://prntscr.com/6ca1gn
a evo i odgovora
http://prntscr.com/6ca3rn
a evo i odgovora
-
Rockport
#3837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma upravu si ti boga mi, ti skreci iz krajnje lijeve u koju god hoćeš, ostali nek grah bacaju, pa nek se prilagode.. Nemoj samo ubit nekog života ti..hellhammer wrote:ovako sam nekad ucio u autoskoli, evo primjer sa 4 trakepo vama bi trebalo da idu u treci u cetvrtu traku ali je to labavo sto se tice zakona i nigdje ne stoji u zakonu koja bi se traka morala da bira http://prntscr.com/6ca1gn
a evo i odgovorahttp://prntscr.com/6ca3rn
EDIT: http://www.vozite.com/Skretanje_clip_image001.jpg
Pametnom dosta..
- fidoremilienko
#3838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iz lijeve ide u prvu lijevu, ovaj drugi u drugu lijevu (srednju) - u ovom slučaju. Đes ti učio kako se prestrojava 
- klaki
#3839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haha te kamikaze su najgore. Sve dok jednog dana nekog ne opalim sa strane kad mi se bude uvaljivao, pa nek onda cupa kosu
- supercali
#3840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a u kojem smjeru idu ovi kad se ukljucuju na glavnu?hellhammer wrote:tebi ko je dao vozacku treba ga na tesku robiju poslati, cuj rajfeslus da se pravi iz suprotnih smjerova, ajd molim te reci da se salissupercali wrote:pa da si polozio i kad bi ukljucio logiku znao bi sta je rajfeslus u saobracaju al nebitnosistem rajfeslus se primjenjuje kada se vozila krecu u istom smjeru, jos jednom da ti ponovim ako neznas voziti, ako skreces lijevo i imas strelice na semaforu za lijevo onda je otvoren samo za tvoju stranu i suprotna te ne interesuje jer ima crveno, ako je semafor bez strelica i imas zeleno onda je otvoren i drugoj strani, e sad ti koji skreces lijevo moras da propustis vozila koja idu ravno iz suprotnog pravca kao i vozila koja skrecu desno, nemas ti tu sta praviti rajfesluse kad si u podredjenom polozaju na toj raskrsnici, tacno me ne cudi kad svaki dan procitam udes u sarajevu, neznanje jos i (ne)kultura u saobracaju su dobitna kombinacija
jbt ne mogu da vjerujem
-
Rockport
#3841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma haj što nije učio kako se prestrojava, nije to problem. Nego ubjedjuje još ljude da to nije tako. Zato svako malo neki sudar i bude..fidoremilienko wrote:Iz lijeve ide u prvu lijevu, ovaj drugi u drugu lijevu (srednju) - u ovom slučaju. Đes ti učio kako se prestrojava
Nego, je l iko primijetio kako na malti poslije semafora gdje ima blaga okuka nadesno, niko ne ostaje u traci, svi je sijeku i to hladno. Danas me frajer zamalo udari, centimetri odlucili. Svirnem mu, kontam ne vidi me, kad lola poce mahat rukama nešto dobacivat, ko veli jesam li lud što vozim u svojoj traci...
- fidoremilienko
#3842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Jel to to, care moj lijepi? Ovako to treba da ide u civilizovanom svijetu.
- bleee_sa
#3843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro doš'o respo. 
- fidoremilienko
#3844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slična je situacija, sa ove dvije traka i na skenderiji. Kod onoe zgrade gdje su poginuli oni radnici. Jedna ide desno. Druga ide desno i pravo. Prije pola godine, zamalo me žena nije spucalaRockport wrote:Ma haj što nije učio kako se prestrojava, nije to problem. Nego ubjedjuje još ljude da to nije tako. Zato svako malo neki sudar i bude..fidoremilienko wrote:Iz lijeve ide u prvu lijevu, ovaj drugi u drugu lijevu (srednju) - u ovom slučaju. Đes ti učio kako se prestrojava
Nego, je l iko primijetio kako na malti poslije semafora gdje ima blaga okuka nadesno, niko ne ostaje u traci, svi je sijeku i to hladno. Danas me frajer zamalo udari, centimetri odlucili. Svirnem mu, kontam ne vidi me, kad lola poce mahat rukama nešto dobacivat, ko veli jesam li lud što vozim u svojoj traci...
- klaki
#3845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
fidoremilienko wrote:http://i57.klix.com/15dm1af.jpg
Jel to to, care moj lijepi? Ovako to treba da ide u civilizovanom svijetu.![]()
Bosnia Edition

-
Rockport
#3846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma jebo što ljudi pogriješe, haj nema veze, nek nije sudar, nek nije nikom ništa, nema veze. desi se.Slična je situacija, sa ove dvije traka i na skenderiji. Kod onoe zgrade gdje su poginuli oni radnici. Jedna ide desno. Druga ide desno i pravo. Prije pola godine, zamalo me žena nije spucala
Al što napravi sranje, pa nešto maše rukama, psuje, kune - e to mi nije jasno. Takvi su najopasniji. ( i ovi što iz krajnje lijeve skrecu u koju hoce jer im se moze
- fidoremilienko
#3847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ima i situacija kada zeleni krene u krajnju lijevu
to su ti bolidi
I klase.
to su ti bolidi
- fidoremilienko
#3848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Još uvijek ne vjerujem da je ovaj lik gore ozbiljan (ovaj što bira traku koju hoće, pod uslovom da nije sam)Rockport wrote:Ma jebo što ljudi pogriješe, haj nema veze, nek nije sudar, nek nije nikom ništa, nema veze. desi se.Slična je situacija, sa ove dvije traka i na skenderiji. Kod onoe zgrade gdje su poginuli oni radnici. Jedna ide desno. Druga ide desno i pravo. Prije pola godine, zamalo me žena nije spucala
Al što napravi sranje, pa nešto maše rukama, psuje, kune - e to mi nije jasno. Takvi su najopasniji. ( i ovi što iz krajnje lijeve skrecu u koju hoce jer im se moze)
-
Rockport
#3849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok jednom ne dobije po ušima, neće ni naučit u koju se skrece 
Ja se samo nadam da nikad nece morati da se ukljucuje iz Kralja Tomislava na glavnu, jer će napravit haos
Ja se samo nadam da nikad nece morati da se ukljucuje iz Kralja Tomislava na glavnu, jer će napravit haos
- fidoremilienko
#3850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako tamo bude udes, prepoznat ćemo gaRockport wrote:Dok jednom ne dobije po ušima, neće ni naučit u koju se skrece
Dobar, dobar!