Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hellhammer

#3826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

ma jok onako ja lupetam o nekim rajfeslusima :D
pirmin

#3827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pirmin »

Nerviraju me oni koji jednostavno ne znaju voziti, nemaju osjecaja, ne znaju se prilagoditi, ne znaju "citati"
kretanje/puls saobracaja.
Debil koji se probija kroz kolonu, agresivno ili neka picajzla koja se strikno drzi pravila iz knjiga su paradni primjeri.
Last edited by pirmin on 02/03/2015 22:23, edited 1 time in total.
supercali

#3828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

pa da si polozio i kad bi ukljucio logiku znao bi sta je rajfeslus u saobracaju al nebitno
Sodom1

#3829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Sve je to fino ali u Sa nema linija :?
Rockport

#3830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rockport »

hellhammer wrote:
Rockport wrote:Cesto u nedzaricima, na raskrsnici kod radon plaze skrecem prema stupu, lijevo. Na tom semaforu imaju dvije trake koje idu lijevo i nikad mi nece biti jasno kojom logikom skrecu iz krajnje lijeve u srednju traku na glavnoj cesti, i to ne pogleda niko da l ce udarit u drugo auto.
Sto je najtuznije kad im zasviras jer te drugacije nece ni vidjet masu rukama i nesto se deru.
Otimat vozacke bogaljima, druge nema..
a kojom ti logikom ides iz desne u srednju traku :-)
Logika je sljedeca. :D
Na tom semaforu postoje tri trake. Desna je za pravo, srednja i lijeva su za lijevo ( mozda se moze i iz srednje pravo ali nisam siguran, ne idem nikad pravo. Za potrebe price, nek budu da lijeva i srednja idu samo lijevo)
Kad se skrece iz krajnje lijeve, skrece se u krajnju lijevu, logicno (semafor na skenderiji prema vijecnici). Iz srednje se skrece u sljedecu lijevu, sto ti dodje srednja na glavnoj.
Belaj je kad se maloumnik iz krajnje lijeve zalijece u srednju bez da pogleda i razmislja, sto najcesce rezultira potencijalnim sudarom :D
hellhammer

#3831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

Rockport wrote:
hellhammer wrote:
Rockport wrote:Cesto u nedzaricima, na raskrsnici kod radon plaze skrecem prema stupu, lijevo. Na tom semaforu imaju dvije trake koje idu lijevo i nikad mi nece biti jasno kojom logikom skrecu iz krajnje lijeve u srednju traku na glavnoj cesti, i to ne pogleda niko da l ce udarit u drugo auto.
Sto je najtuznije kad im zasviras jer te drugacije nece ni vidjet masu rukama i nesto se deru.
Otimat vozacke bogaljima, druge nema..
a kojom ti logikom ides iz desne u srednju traku :-)
Logika je sljedeca. :D
Na tom semaforu postoje tri trake. Desna je za pravo, srednja i lijeva su za lijevo ( mozda se moze i iz srednje pravo ali nisam siguran, ne idem nikad pravo. Za potrebe price, nek budu da lijeva i srednja idu samo lijevo)
Kad se skrece iz krajnje lijeve, skrece se u krajnju lijevu, logicno (semafor na skenderiji prema vijecnici). Iz srednje se skrece u sljedecu lijevu, sto ti dodje srednja na glavnoj.
Belaj je kad se maloumnik iz krajnje lijeve zalijece u srednju bez da pogleda i razmislja, sto najcesce rezultira potencijalnim sudarom :D
netacno da onaj iz desne treba da ide u srednju, imas li ti i jedan dokaz zab to
hellhammer

#3832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

supercali wrote:pa da si polozio i kad bi ukljucio logiku znao bi sta je rajfeslus u saobracaju al nebitno
tebi ko je dao vozacku treba ga na tesku robiju poslati, cuj rajfeslus da se pravi iz suprotnih smjerova, ajd molim te reci da se salis :? sistem rajfeslus se primjenjuje kada se vozila krecu u istom smjeru, jos jednom da ti ponovim ako neznas voziti, ako skreces lijevo i imas strelice na semaforu za lijevo onda je otvoren samo za tvoju stranu i suprotna te ne interesuje jer ima crveno, ako je semafor bez strelica i imas zeleno onda je otvoren i drugoj strani, e sad ti koji skreces lijevo moras da propustis vozila koja idu ravno iz suprotnog pravca kao i vozila koja skrecu desno, nemas ti tu sta praviti rajfesluse kad si u podredjenom polozaju na toj raskrsnici, tacno me ne cudi kad svaki dan procitam udes u sarajevu, neznanje jos i (ne)kultura u saobracaju su dobitna kombinacija
Rockport

#3833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rockport »

[/quote]netacno da onaj iz desne treba da ide u srednju, imas li ti i jedan dokaz zab to[/quote]

Kojom logikom je netačno tita ti?
Pod pretpostavkom da sve tri trake mogu ići lijevo, glavna ako ima tri trake , a ima iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz srednje u srednju, iz desne u desnu.
Tvojom logikom iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz krajnje desne u srednju(koja ne ide lijevo uopšte nego samo pravo)

Da sumiramo još jednom. Dvije trake skrecu lijevo, iz lijeve se ide u prvu lijevu, iz desne se ide u sljedecu lijevu (čitaj. srednju na glavnoj), ne znam šta je tu teško shvatiti, još se i ubjedjivati da to nije tako..
hellhammer

#3834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

daj mi dokaz da ovaj iz desne trake koja skrece lijevo mora ici u srednju traku :run:
hellhammer

#3835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

Rockport wrote:
netacno da onaj iz desne treba da ide u srednju, imas li ti i jedan dokaz zab to[/quote]

Kojom logikom je netačno tita ti?
Pod pretpostavkom da sve tri trake mogu ići lijevo, glavna ako ima tri trake , a ima iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz srednje u srednju, iz desne u desnu.
Tvojom logikom iz krajnje lijeve ide u krajnju lijevu, iz krajnje desne u srednju(koja ne ide lijevo uopšte nego samo pravo)

Da sumiramo još jednom. Dvije trake skrecu lijevo, iz lijeve se ide u prvu lijevu, iz desne se ide u sljedecu lijevu (čitaj. srednju na glavnoj), ne znam šta je tu teško shvatiti, još se i ubjedjivati da to nije tako..[/quote]
gdje sam ja rekao da iz trake pravo treba da se skrece lijevo, osim sto neznas pravili a ocito ni voziti, neznas niti citati
hellhammer

#3836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

ovako sam nekad ucio u autoskoli, evo primjer sa 4 trake :D po vama bi trebalo da idu u treci u cetvrtu traku ali je to labavo sto se tice zakona i nigdje ne stoji u zakonu koja bi se traka morala da bira http://prntscr.com/6ca1gn

a evo i odgovora :D http://prntscr.com/6ca3rn
Rockport

#3837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rockport »

hellhammer wrote:ovako sam nekad ucio u autoskoli, evo primjer sa 4 trake :D po vama bi trebalo da idu u treci u cetvrtu traku ali je to labavo sto se tice zakona i nigdje ne stoji u zakonu koja bi se traka morala da bira http://prntscr.com/6ca1gn

a evo i odgovora :D http://prntscr.com/6ca3rn
Ma upravu si ti boga mi, ti skreci iz krajnje lijeve u koju god hoćeš, ostali nek grah bacaju, pa nek se prilagode.. Nemoj samo ubit nekog života ti..

EDIT: http://www.vozite.com/Skretanje_clip_image001.jpg

Pametnom dosta..
fidoremilienko

#3838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Iz lijeve ide u prvu lijevu, ovaj drugi u drugu lijevu (srednju) - u ovom slučaju. Đes ti učio kako se prestrojava :lol:
klaki

#3839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

Haha te kamikaze su najgore. Sve dok jednog dana nekog ne opalim sa strane kad mi se bude uvaljivao, pa nek onda cupa kosu
supercali

#3840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

hellhammer wrote:
supercali wrote:pa da si polozio i kad bi ukljucio logiku znao bi sta je rajfeslus u saobracaju al nebitno
tebi ko je dao vozacku treba ga na tesku robiju poslati, cuj rajfeslus da se pravi iz suprotnih smjerova, ajd molim te reci da se salis :? sistem rajfeslus se primjenjuje kada se vozila krecu u istom smjeru, jos jednom da ti ponovim ako neznas voziti, ako skreces lijevo i imas strelice na semaforu za lijevo onda je otvoren samo za tvoju stranu i suprotna te ne interesuje jer ima crveno, ako je semafor bez strelica i imas zeleno onda je otvoren i drugoj strani, e sad ti koji skreces lijevo moras da propustis vozila koja idu ravno iz suprotnog pravca kao i vozila koja skrecu desno, nemas ti tu sta praviti rajfesluse kad si u podredjenom polozaju na toj raskrsnici, tacno me ne cudi kad svaki dan procitam udes u sarajevu, neznanje jos i (ne)kultura u saobracaju su dobitna kombinacija
a u kojem smjeru idu ovi kad se ukljucuju na glavnu?

jbt ne mogu da vjerujem
Rockport

#3841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rockport »

fidoremilienko wrote:Iz lijeve ide u prvu lijevu, ovaj drugi u drugu lijevu (srednju) - u ovom slučaju. Đes ti učio kako se prestrojava :lol:
Ma haj što nije učio kako se prestrojava, nije to problem. Nego ubjedjuje još ljude da to nije tako. Zato svako malo neki sudar i bude..

Nego, je l iko primijetio kako na malti poslije semafora gdje ima blaga okuka nadesno, niko ne ostaje u traci, svi je sijeku i to hladno. Danas me frajer zamalo udari, centimetri odlucili. Svirnem mu, kontam ne vidi me, kad lola poce mahat rukama nešto dobacivat, ko veli jesam li lud što vozim u svojoj traci...
fidoremilienko

#3842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Image

Jel to to, care moj lijepi? Ovako to treba da ide u civilizovanom svijetu. :izet: :D
bleee_sa

#3843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Dobro doš'o respo. :mrgreen:
fidoremilienko

#3844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Rockport wrote:
fidoremilienko wrote:Iz lijeve ide u prvu lijevu, ovaj drugi u drugu lijevu (srednju) - u ovom slučaju. Đes ti učio kako se prestrojava :lol:
Ma haj što nije učio kako se prestrojava, nije to problem. Nego ubjedjuje još ljude da to nije tako. Zato svako malo neki sudar i bude..

Nego, je l iko primijetio kako na malti poslije semafora gdje ima blaga okuka nadesno, niko ne ostaje u traci, svi je sijeku i to hladno. Danas me frajer zamalo udari, centimetri odlucili. Svirnem mu, kontam ne vidi me, kad lola poce mahat rukama nešto dobacivat, ko veli jesam li lud što vozim u svojoj traci...
Slična je situacija, sa ove dvije traka i na skenderiji. Kod onoe zgrade gdje su poginuli oni radnici. Jedna ide desno. Druga ide desno i pravo. Prije pola godine, zamalo me žena nije spucala :-)
klaki

#3845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

fidoremilienko wrote:http://i57.klix.com/15dm1af.jpg

Jel to to, care moj lijepi? Ovako to treba da ide u civilizovanom svijetu. :izet: :D

Bosnia Edition
Image
Rockport

#3846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rockport »

Slična je situacija, sa ove dvije traka i na skenderiji. Kod onoe zgrade gdje su poginuli oni radnici. Jedna ide desno. Druga ide desno i pravo. Prije pola godine, zamalo me žena nije spucala :-)
Ma jebo što ljudi pogriješe, haj nema veze, nek nije sudar, nek nije nikom ništa, nema veze. desi se.
Al što napravi sranje, pa nešto maše rukama, psuje, kune - e to mi nije jasno. Takvi su najopasniji. ( i ovi što iz krajnje lijeve skrecu u koju hoce jer im se moze :D )
fidoremilienko

#3847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

A ima i situacija kada zeleni krene u krajnju lijevu :D

to su ti bolidi 8-) I klase.
fidoremilienko

#3848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Rockport wrote:
Ma jebo što ljudi pogriješe, haj nema veze, nek nije sudar, nek nije nikom ništa, nema veze. desi se.
Al što napravi sranje, pa nešto maše rukama, psuje, kune - e to mi nije jasno. Takvi su najopasniji. ( i ovi što iz krajnje lijeve skrecu u koju hoce jer im se moze :D )
Još uvijek ne vjerujem da je ovaj lik gore ozbiljan (ovaj što bira traku koju hoće, pod uslovom da nije sam) :D
Rockport

#3849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rockport »

Dok jednom ne dobije po ušima, neće ni naučit u koju se skrece :D
Ja se samo nadam da nikad nece morati da se ukljucuje iz Kralja Tomislava na glavnu, jer će napravit haos :D
fidoremilienko

#3850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Rockport wrote:Dok jednom ne dobije po ušima, neće ni naučit u koju se skrece :D
Ja se samo nadam da nikad nece morati da se ukljucuje iz Kralja Tomislava na glavnu, jer će napravit haos :D
Ako tamo bude udes, prepoznat ćemo ga :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobar, dobar! :thumbup:
Post Reply