Sta vele??StupskaBitanga wrote:a u Žici oni koji su kupili stan kukaju li kukaju. Apsurdistan
Novogradnja u Sarajevu?
-
suza81
#3826 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
StupskaBitanga
#3827 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
- JThomas
#3828 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa tačno je da nove stanove najviše uzimaju oni koji to ne moraju trpiti, tj. oni koji ne žive ovdje. apsurd je u to još veći...Haris.ba wrote:Smog zimi, sparina ljeti. Gužva. Redukcije vode. Javni prevoz katastrofa. Zdrasvtvo propada. Javne usluge na izdisaju. Obrazovanje jad i čemer... Konaković premijer. Koldžo načelnik. Da nije Sarajevo, ne bi vrijedilo 100 KM po kvadratu.Tomahawk11 wrote:Jesu.
Pogotovo dijaspora.
Vec imaju u planu 2,3,4....mozda i 5 stanova uzeti.![]()
Apsurdi bosanske ekonomije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3829 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Stan u Sarajevu je statusni simbol za mnoge provincijske skorojevice.
-
Naslovnica
#3830 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jedva čekam da djeca još malo odrastu i odoh ja iz kotline, na selo, okolina Sarajeva, na 300m višoj nadmorskoj visini.
Jebo grad, pogotovu ovakav.
-
bumerangss
#3831 Re: Novogradnja u Sarajevu?
_BataZiv_0809 wrote:Vala meni nikako nije jasno kako oni ondje misle ugurati zgradu od 26 spratova, al' haj. Sta ce tek uraditi takav jedan kolos ionako slabom strujanju zraka, glupo je i pricati. A tek kad raja ujutru odatle krene na posao
Takvu zgradu Sarajevo je imalo prije 50 godina, i nije izazvala problem samo horizontalnu postavljenu stometarku
- Haris.ba
#3832 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vraćam se danas sa Bjelašnice. Omamljen od sunca i plavoga neba. Sarajevo se i ne vidi od smoga.Naslovnica wrote:Jedva čekam da djeca još malo odrastu i odoh ja iz kotline, na selo, okolina Sarajeva, na 300m višoj nadmorskoj visini.
Dan ranije otišao na drugu stranu prema Kiseljaku. Spavao ko beba kad sam se vratio. Nije krv navikla na toliki kisik.
Sarajevo postalo ko Los Anđeles (smog u "Downtown"). Ima i svoj Beverli Hils - Poljine.
A čovjek više nije pametan. Cijene su oko Sarajeva poludile kako su došli Arapi. Ipak trebamo shvatiti gdje živimo. Kanton Sarajevo je jedan od rijetkih sa plusom po broju stanovništva. Mala bara, puno ljudi, slaba država, slabi građani. Takva i novogradnja.
- Thorgerson
#3833 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa kome kukaju?StupskaBitanga wrote:Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
Upravitelj? PEV?
Brate ko da je SF popravit interfon, lift itd.
Dakle, to je problem stanara, problem njihovog upravitelja, te PEV-a. To nema nikakve veze sa novogradnjom, tj. gradnjom. Mora se haustor redovno cistiti, te ostale stvari odrzavati. Narocito u zgradama gdje jedan ulaz ima 80+ stanova. To je haman 200 ljudi po haustoru. Znas sta znaci da 200 ljudi samo prodje haustorom. Ne moraju biti prljavi.
Samo siguran sam da je tu problem neplacanja odrzavanja. U novim zgradama stanari smatraju da to ne moraju placati.
- Haris.ba
#3834 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ko je uništio interfone , haustore i liftove?Thorgerson wrote:Pa kome kukaju?StupskaBitanga wrote:Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
Upravitelj? PEV?
Brate ko da je SF popravit interfon, lift itd.
Dakle, to je problem stanara, problem njihovog upravitelja, te PEV-a. To nema nikakve veze sa novogradnjom, tj. gradnjom. Mora se haustor redovno cistiti, te ostale stvari odrzavati. Narocito u zgradama gdje jedan ulaz ima 80+ stanova. To je haman 200 ljudi po haustoru. Znas sta znaci da 200 ljudi samo prodje haustorom. Ne moraju biti prljavi.
Samo siguran sam da je tu problem neplacanja odrzavanja. U novim zgradama stanari smatraju da to ne moraju placati.
Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi?
Imaju tri rješenja. Zovu se zaključana vrata, čistačica i majstor.
Veoma je teško upravljati zgradom sa tolikim brojem stanara. Ljudi zaboravljaju da kupovinom stana se kupuju i komšije u ulazu. Kupovinom kuće kupuješ komšije na međi.
Zanimljivo je da takvih iskustava sam imao i vidio u zgradama gdje su stanovi imali jeftiniju cijenu kvadrature. Ne kažem da je kultura tamo gdje je skuplje. Ali, se lakše priča.
-
StupskaBitanga
#3835 Re: Novogradnja u Sarajevu?
i još ako pritom je dobar broj tih stanova pod rentom i tu dolazimo i do još veće koncentracije ljudi
-
Nepass
#3836 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja gledam u svojoj novoj zgradi, to pasati novi, mercedesi, bmw sve mladje od 2013. Oki ne ubacuje racune u sanducice i kad trazim svoj na vecini drugih racuna su dugovi preko 30KM, inace je racun 5,80KM.
Sta ocekivati onda.
Fakat je zgrada cista, sve funkcionira. Useljena je tek mozda 7-8 mjeseci. Do kad ce trajati vidjecemo.
Gore ne moze biti nego u staroj zgradi gdje dvoje placa upravitelja, cisti se bukvalno jednom godisnje i nemamo struju u haustoru. A nece niko da preuzme funkciju kucipazitelja.
Sta ocekivati onda.
Fakat je zgrada cista, sve funkcionira. Useljena je tek mozda 7-8 mjeseci. Do kad ce trajati vidjecemo.
Gore ne moze biti nego u staroj zgradi gdje dvoje placa upravitelja, cisti se bukvalno jednom godisnje i nemamo struju u haustoru. A nece niko da preuzme funkciju kucipazitelja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3837 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Haris.ba wrote: Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi?![]()
ko li je prvi osumnjičeni za ove rabote
-
Innovation
#3838 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Black swan wrote:Haris.ba wrote: Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi?![]()
![]()
![]()
![]()
- Haris.ba
#3839 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sumnja se da to radi da bi se zagrijao nako što se smrzne u Grasovom tramvaju zbog šupljih prozora i vrata.Black swan wrote:Haris.ba wrote: Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi?![]()
![]()
![]()
![]()
- Truba
#3840 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ako je ja ne mogu imati nećete ni vi
mislim na stambenu jedinicu
mislim na stambenu jedinicu
- agent_zero
#3841 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Šta očekivati kad se g'o seljak "šljego" u naš grad.StupskaBitanga wrote:Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
Od zla oce, od gore matere.
-
milojicabrzi
#3842 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Heh, koliko ljudi znam, koji žive "salonske" živote, to auta, frizure itd. a ovamo ne plaćaju ništa što se ne može isključitiNepass wrote:Ja gledam u svojoj novoj zgradi, to pasati novi, mercedesi, bmw sve mladje od 2013. Oki ne ubacuje racune u sanducice i kad trazim svoj na vecini drugih racuna su dugovi preko 30KM, inace je racun 5,80KM.
Sta ocekivati onda.
Pogledajte u novinama, to telekomi tuže korisnike zbog dugova od 100-300 KM, skuplja je objava oglasa za tužbu od njihovog duga, ali džaba.
Međutim, raduje me što dolazi polako kod nas sistem prinudne naplate, kao u inostranstvu, pa ti presudom blokira račun, pa nema ni plate ni uplata dok se dug ne namiri
Interesantno je da u svakom ulazu od npr. 20 stanova, imaju 2-3 koji ne plaćaju.
- VladaFBiH
#3843 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a šta misliš ko će platiti to na krajumilojicabrzi wrote:
Heh, koliko ljudi znam, koji žive "salonske" živote, to auta, frizure itd. a ovamo ne plaćaju ništa što se ne može isključiti
Pogledajte u novinama, to telekomi tuže korisnike zbog dugova od 100-300 KM, skuplja je objava oglasa za tužbu od njihovog duga, ali džaba.
- Hajvan
#3844 Re: Novogradnja u Sarajevu?
_BataZiv_0809 wrote:Stan u Sarajevu je statusni simbol za mnoge provincijske skorojevice.
ne nuzno.
htio bih vjerovavti da ih vise iz potrebe kupuje: cesto su u Sa, skolovanje djece, iznajmljivanje...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3845 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Naravno, ne svima, ali nije zanemariv broj ovih o kojima sam govorio.Hajvan wrote:_BataZiv_0809 wrote:Stan u Sarajevu je statusni simbol za mnoge provincijske skorojevice.
ne nuzno.
htio bih vjerovavti da ih vise iz potrebe kupuje: cesto su u Sa, skolovanje djece, iznajmljivanje...
- Cossack
#3846 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
-
Excello
#3847 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Meni rekose da ce kvadrat biti 3K, ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo istina - cekam zvanicne info (mada je Waves jos gora lokacija, a onako skup). Sto je jos gore, spominju se neki problemi sa vodom - sad ne znam koliko je to ozbiljno.Cossack wrote:Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
- Haris033
#3848 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imenjak sve rekao.Haris.ba wrote:Smog zimi, sparina ljeti. Gužva. Redukcije vode. Javni prevoz katastrofa. Zdrasvtvo propada. Javne usluge na izdisaju. Obrazovanje jad i čemer... Konaković premijer. Koldžo načelnik. Da nije Sarajevo, ne bi vrijedilo 100 KM po kvadratu.Tomahawk11 wrote:Jesu.
Pogotovo dijaspora.
Vec imaju u planu 2,3,4....mozda i 5 stanova uzeti.![]()
Apsurdi bosanske ekonomije.
- Cossack
#3849 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cuj 3K. Nije mi jasno po kojem osnovu. Lokacija haman identicna Novoj Otoci koja ide za 2100 po m2. Mozda blizina dzamije i danf Miljacke uticu na cijenuExcello wrote:Meni rekose da ce kvadrat biti 3K, ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo istina - cekam zvanicne info (mada je Waves jos gora lokacija, a onako skup). Sto je jos gore, spominju se neki problemi sa vodom - sad ne znam koliko je to ozbiljno.Cossack wrote:Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
- Truba
#3850 Re: Novogradnja u Sarajevu?
cuj wawes gora lokacija
ilidza je grad za sebe
da ne moram na poso ne bih jednom mjesecno isao gore gdje gume gore
shvatite da je ilidza svijet za sebe kao i cijene...ne usporedjujte
ilidza je grad za sebe
da ne moram na poso ne bih jednom mjesecno isao gore gdje gume gore
shvatite da je ilidza svijet za sebe kao i cijene...ne usporedjujte