Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suza81

#3826 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by suza81 »

StupskaBitanga wrote:a u Žici oni koji su kupili stan kukaju li kukaju. Apsurdistan
Sta vele??
StupskaBitanga

#3827 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
JThomas

#3828 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

Haris.ba wrote:
Tomahawk11 wrote:Jesu.
Pogotovo dijaspora.
Vec imaju u planu 2,3,4....mozda i 5 stanova uzeti.
Smog zimi, sparina ljeti. Gužva. Redukcije vode. Javni prevoz katastrofa. Zdrasvtvo propada. Javne usluge na izdisaju. Obrazovanje jad i čemer... Konaković premijer. Koldžo načelnik. Da nije Sarajevo, ne bi vrijedilo 100 KM po kvadratu. :D
Apsurdi bosanske ekonomije.
pa tačno je da nove stanove najviše uzimaju oni koji to ne moraju trpiti, tj. oni koji ne žive ovdje. apsurd je u to još veći...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3829 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Stan u Sarajevu je statusni simbol za mnoge provincijske skorojevice.
Naslovnica

#3830 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Jedva čekam da djeca još malo odrastu i odoh ja iz kotline, na selo, okolina Sarajeva, na 300m višoj nadmorskoj visini.
Jebo grad, pogotovu ovakav.
bumerangss

#3831 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bumerangss »

_BataZiv_0809 wrote:Vala meni nikako nije jasno kako oni ondje misle ugurati zgradu od 26 spratova, al' haj. Sta ce tek uraditi takav jedan kolos ionako slabom strujanju zraka, glupo je i pricati. A tek kad raja ujutru odatle krene na posao :-)

Takvu zgradu Sarajevo je imalo prije 50 godina, i nije izazvala problem samo horizontalnu postavljenu stometarku :D
Haris.ba

#3832 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote:Jedva čekam da djeca još malo odrastu i odoh ja iz kotline, na selo, okolina Sarajeva, na 300m višoj nadmorskoj visini.
Jebo grad, pogotovu ovakav.
Vraćam se danas sa Bjelašnice. Omamljen od sunca i plavoga neba. Sarajevo se i ne vidi od smoga.

Dan ranije otišao na drugu stranu prema Kiseljaku. Spavao ko beba kad sam se vratio. Nije krv navikla na toliki kisik.

Sarajevo postalo ko Los Anđeles (smog u "Downtown"). Ima i svoj Beverli Hils - Poljine. :D

A čovjek više nije pametan. Cijene su oko Sarajeva poludile kako su došli Arapi. Ipak trebamo shvatiti gdje živimo. Kanton Sarajevo je jedan od rijetkih sa plusom po broju stanovništva. Mala bara, puno ljudi, slaba država, slabi građani. Takva i novogradnja.
Thorgerson

#3833 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

StupskaBitanga wrote:Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
Pa kome kukaju?

Upravitelj? PEV?

Brate ko da je SF popravit interfon, lift itd.

Dakle, to je problem stanara, problem njihovog upravitelja, te PEV-a. To nema nikakve veze sa novogradnjom, tj. gradnjom. Mora se haustor redovno cistiti, te ostale stvari odrzavati. Narocito u zgradama gdje jedan ulaz ima 80+ stanova. To je haman 200 ljudi po haustoru. Znas sta znaci da 200 ljudi samo prodje haustorom. Ne moraju biti prljavi. :-)

Samo siguran sam da je tu problem neplacanja odrzavanja. U novim zgradama stanari smatraju da to ne moraju placati.
Haris.ba

#3834 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:
StupskaBitanga wrote:Visoki računi za grijanje, nove zgrade a već uništeni interfoni, haustori liftovi i sl.
Pa kome kukaju?

Upravitelj? PEV?

Brate ko da je SF popravit interfon, lift itd.

Dakle, to je problem stanara, problem njihovog upravitelja, te PEV-a. To nema nikakve veze sa novogradnjom, tj. gradnjom. Mora se haustor redovno cistiti, te ostale stvari odrzavati. Narocito u zgradama gdje jedan ulaz ima 80+ stanova. To je haman 200 ljudi po haustoru. Znas sta znaci da 200 ljudi samo prodje haustorom. Ne moraju biti prljavi. :-)

Samo siguran sam da je tu problem neplacanja odrzavanja. U novim zgradama stanari smatraju da to ne moraju placati.
Ko je uništio interfone , haustore i liftove?

Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi? :D

Imaju tri rješenja. Zovu se zaključana vrata, čistačica i majstor.

Veoma je teško upravljati zgradom sa tolikim brojem stanara. Ljudi zaboravljaju da kupovinom stana se kupuju i komšije u ulazu. Kupovinom kuće kupuješ komšije na međi.

Zanimljivo je da takvih iskustava sam imao i vidio u zgradama gdje su stanovi imali jeftiniju cijenu kvadrature. Ne kažem da je kultura tamo gdje je skuplje. Ali, se lakše priča.
StupskaBitanga

#3835 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

i još ako pritom je dobar broj tih stanova pod rentom i tu dolazimo i do još veće koncentracije ljudi
Nepass

#3836 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Ja gledam u svojoj novoj zgradi, to pasati novi, mercedesi, bmw sve mladje od 2013. Oki ne ubacuje racune u sanducice i kad trazim svoj na vecini drugih racuna su dugovi preko 30KM, inace je racun 5,80KM.
Sta ocekivati onda.
Fakat je zgrada cista, sve funkcionira. Useljena je tek mozda 7-8 mjeseci. Do kad ce trajati vidjecemo.
Gore ne moze biti nego u staroj zgradi gdje dvoje placa upravitelja, cisti se bukvalno jednom godisnje i nemamo struju u haustoru. A nece niko da preuzme funkciju kucipazitelja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3837 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

Haris.ba wrote: Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi? :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ko li je prvi osumnjičeni za ove rabote :D
Innovation

#3838 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Black swan wrote:
Haris.ba wrote: Da neko sa foruma ne zalazi i uništava od ljutnje što se kupuju novi stanovi? :D
:maca:
Haris.ba

#3839 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:
Sumnja se da to radi da bi se zagrijao nako što se smrzne u Grasovom tramvaju zbog šupljih prozora i vrata. :D
Truba

#3840 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

ako je ja ne mogu imati nećete ni vi
mislim na stambenu jedinicu :D
agent_zero

#3841 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Šta očekivati kad se g'o seljak "šljego" u naš grad.

Od zla oce, od gore matere.
milojicabrzi

#3842 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Nepass wrote:Ja gledam u svojoj novoj zgradi, to pasati novi, mercedesi, bmw sve mladje od 2013. Oki ne ubacuje racune u sanducice i kad trazim svoj na vecini drugih racuna su dugovi preko 30KM, inace je racun 5,80KM.
Sta ocekivati onda.
Fakat je zgrada cista, sve funkcionira. Useljena je tek mozda 7-8 mjeseci. Do kad ce trajati vidjecemo.
Gore ne moze biti nego u staroj zgradi gdje dvoje placa upravitelja, cisti se bukvalno jednom godisnje i nemamo struju u haustoru. A nece niko da preuzme funkciju kucipazitelja.
Heh, koliko ljudi znam, koji žive "salonske" živote, to auta, frizure itd. a ovamo ne plaćaju ništa što se ne može isključiti :)

Pogledajte u novinama, to telekomi tuže korisnike zbog dugova od 100-300 KM, skuplja je objava oglasa za tužbu od njihovog duga, ali džaba.

Međutim, raduje me što dolazi polako kod nas sistem prinudne naplate, kao u inostranstvu, pa ti presudom blokira račun, pa nema ni plate ni uplata dok se dug ne namiri :D

Interesantno je da u svakom ulazu od npr. 20 stanova, imaju 2-3 koji ne plaćaju.
VladaFBiH

#3843 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

milojicabrzi wrote:
Heh, koliko ljudi znam, koji žive "salonske" živote, to auta, frizure itd. a ovamo ne plaćaju ništa što se ne može isključiti :)

Pogledajte u novinama, to telekomi tuže korisnike zbog dugova od 100-300 KM, skuplja je objava oglasa za tužbu od njihovog duga, ali džaba.
a šta misliš ko će platiti to na kraju :) - imaš stavku "sudski troškovi" tako da klocevi umjesto 100KM plate 2-3x toliko :)
Hajvan

#3844 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

_BataZiv_0809 wrote:Stan u Sarajevu je statusni simbol za mnoge provincijske skorojevice.

ne nuzno.
htio bih vjerovavti da ih vise iz potrebe kupuje: cesto su u Sa, skolovanje djece, iznajmljivanje...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3845 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Hajvan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Stan u Sarajevu je statusni simbol za mnoge provincijske skorojevice.

ne nuzno.
htio bih vjerovavti da ih vise iz potrebe kupuje: cesto su u Sa, skolovanje djece, iznajmljivanje...
Naravno, ne svima, ali nije zanemariv broj ovih o kojima sam govorio.
Cossack

#3846 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Cossack »

Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
Excello

#3847 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Excello »

Cossack wrote:Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
Meni rekose da ce kvadrat biti 3K, ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo istina - cekam zvanicne info (mada je Waves jos gora lokacija, a onako skup). Sto je jos gore, spominju se neki problemi sa vodom - sad ne znam koliko je to ozbiljno.
Haris033

#3848 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris033 »

Haris.ba wrote:
Tomahawk11 wrote:Jesu.
Pogotovo dijaspora.
Vec imaju u planu 2,3,4....mozda i 5 stanova uzeti.
Smog zimi, sparina ljeti. Gužva. Redukcije vode. Javni prevoz katastrofa. Zdrasvtvo propada. Javne usluge na izdisaju. Obrazovanje jad i čemer... Konaković premijer. Koldžo načelnik. Da nije Sarajevo, ne bi vrijedilo 100 KM po kvadratu. :D
Apsurdi bosanske ekonomije.
Imenjak sve rekao. :thumbup:
Cossack

#3849 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Cossack »

Excello wrote:
Cossack wrote:Šta je se Butmirovim projektom one zgrade pored bazena Otoka? Kriju ga kao zmija noge.
Meni rekose da ce kvadrat biti 3K, ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo istina - cekam zvanicne info (mada je Waves jos gora lokacija, a onako skup). Sto je jos gore, spominju se neki problemi sa vodom - sad ne znam koliko je to ozbiljno.
Cuj 3K. Nije mi jasno po kojem osnovu. Lokacija haman identicna Novoj Otoci koja ide za 2100 po m2. Mozda blizina dzamije i danf Miljacke uticu na cijenu :mrgreen:
Truba

#3850 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

cuj wawes gora lokacija

ilidza je grad za sebe
da ne moram na poso ne bih jednom mjesecno isao gore gdje gume gore :mrgreen:

shvatite da je ilidza svijet za sebe kao i cijene...ne usporedjujte
Post Reply