jel ti to prizivas povratak na vlast stranke demokratske akcije?Micko+ wrote:ne znam kako spadoše sa 16 mostova i 9 tunela sad na tu manju brojku
po svoj prilici to će biti put za nigdje (tačnije u šumu) dabogda da se to ikad dovrši,
čim SDP i bandit Bijedić odu s vlasti, a vjerovatno već iduće godine, to će biti "kaput"
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
fiko_halimic
#3826 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- johntra
#3827 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
došli su na tu manju brojku, jer mapa iz ovog magazina prikazuje čitav put do Kladnja, za koji uopšte nema potrebe da se radi, jer je u boljem stanju od Karaule...vjerovatno će ići samo rekonstrukcija tog dijela puta od silaska sa Karaule, tj., sa ovog novog puta, pa do Kladnja...i ova zaobilaznica je super stvar, pogotovo onome ko stalno putuje, jer su JAKO rijetke situacije kada se Karaula može preći za 15 minuta, odnosno da se ne naiđe barem na jedan šleper...usput, ja bi ostavio kamionima i šleperima stari put, a novi samo za putnička vozila..znam da maštam, ali bi to jako dobro bilo....Micko+ wrote:ne znam kako spadoše sa 16 mostova i 9 tunela sad na tu manju brojku
po svoj prilici to će biti put za nigdje (tačnije u šumu) dabogda da se to ikad dovrši,
čim SDP i bandit Bijedić odu s vlasti, a vjerovatno već iduće godine, to će biti "kaput"
- Micko+
#3828 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ne zna se tu ko su veći banditi, crveni ili zelenifiko_halimic wrote:jel ti to prizivas povratak na vlast stranke demokratske akcije?Micko+ wrote:ne znam kako spadoše sa 16 mostova i 9 tunela sad na tu manju brojku
samo znam da ovi ponovo neće, oni su položili, završit će kao Stranka za BH
- Micko+
#3829 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
problem je valjda što se djelomično preklapaju ta stara i nova dionicajohntra wrote:došli su na tu manju brojku, jer mapa iz ovog magazina prikazuje čitav put do Kladnja, za koji uopšte nema potrebe da se radi, jer je u boljem stanju od Karaule...vjerovatno će ići samo rekonstrukcija tog dijela puta od silaska sa Karaule, tj., sa ovog novog puta, pa do Kladnja...i ova zaobilaznica je super stvar, pogotovo onome ko stalno putuje, jer su JAKO rijetke situacije kada se Karaula može preći za 15 minuta, odnosno da se ne naiđe barem na jedan šleper...usput, ja bi ostavio kamionima i šleperima stari put, a novi samo za putnička vozila..znam da maštam, ali bi to jako dobro bilo....Micko+ wrote:ne znam kako spadoše sa 16 mostova i 9 tunela sad na tu manju brojku
da su bili pametni tako su i trebali uraditi, staru ostavit za kamione i autobuse, a potpuno novu samo za putnička
iako ostajem pri stavu da je uopšte za taj pravac džaba bacanje para
propritetno je Tuzlu povezat na AC i kada bi se spojilo na Žepče kako se planira, neznatno bi bila duža trasa TZ-SA mislim maximalno 130 km, od ove preko Karaule, a brzina i bezbjednost putavanja AC i ovim lokalnim putem je nebo i zemlja
-
fiko_halimic
#3830 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
mozda ti ne znas, ali nisam te to pitao. pitao sam te jel ti to prizivas povratak na vlast stranke demokratske akcije?Micko+ wrote:ne zna se tu ko su veći banditi, crveni ili zelenifiko_halimic wrote:jel ti to prizivas povratak na vlast stranke demokratske akcije?Micko+ wrote:ne znam kako spadoše sa 16 mostova i 9 tunela sad na tu manju brojku
samo znam da ovi ponovo neće, oni su položili, završit će kao Stranka za BH
- Micko+
#3831 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a po čemu si ti to zaključio ??fiko_halimic wrote:
mozda ti ne znas, ali nisam te to pitao. pitao sam te jel ti to prizivas povratak na vlast stranke demokratske akcije?
ako se oni tebi priviđaju, meni sigurno ne
samo sam rekao da će ovi crveni banditi otići s vlasti, a ko će doći nit znam, nit me boli
nema nikog ko je imalo vrijedan po mojim kriterijima, sve sama banda sa primarnim ciljem uhlebljena sebe i familije na državne jasle
- Micko+
#3832 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a po čemu si ti to zaključio ??fiko_halimic wrote:
mozda ti ne znas, ali nisam te to pitao. pitao sam te jel ti to prizivas povratak na vlast stranke demokratske akcije?
ako se oni tebi priviđaju, meni sigurno ne
samo sam rekao da će ovi crveni banditi otići s vlasti, a ko će doći nit znam, nit me boli
nema nikog ko je imalo vrijedan po mojim kriterijima, sve sama banda sa primarnim ciljem uhlebljena sebe i familije na državne jasle
-
fiko_halimic
#3833 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
reci slobodno. prizivas li povratak sda?
- Micko+
#3834 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije tebi dobro, ajd zdravo
kao što reče Brano iz Dubioze kolektiv nabijem na kurac i SDA i SDP i SBB ....
kao što reče Brano iz Dubioze kolektiv nabijem na kurac i SDA i SDP i SBB ....
-
fiko_halimic
#3835 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a taj brano je kao neki autoritet za politicka pitanja?
potpuno je jasno da ce odlaskom, eventualnim odlaskom, sdp-a sa vlasti na njihovo mjesto doci sda i ti to znas i ja znam da ti to znas. ono sto ne znam je kako neko moze svojoj zemlji, svojoj drzavi i svim njenim ljudima zeliti, pozeliti i prizivati takvo zlo kao sto je povratak na vlast te organizovane grupe gramzivih seljacina. pseudopoliticke partije koja nam je socijalnu sredinu zagadila uvozom afroazijskih vjerskih fanatika, koja im je dala drzavljanstva, koja je podsticala brakove sa nasim zenama, koja je u tzv. privatizaciji, a u realnosti masovnoj pljacki, kompletan privredni potencijal ili unistila ili preuzela, tacnije ukrala. grupacija u kojoj postoje elemnti kulta licnosti, dinasticke vladavine, dogmatizma, paraobavjestajnog djelovanja. kockoglavi kreteni preko noci postaju doktori nauka, njihove, nekompetentne zene direktori javnih ustanova nepotizam je podignut na nivo pozeljnog oblika ponasanja, korupcija na nivo elemnta bez kojeg se ne moze nista.
ta organizacija, ti najbolji prijatelji radovana karadjica i osame bin ladena ovoj zemlji i njenim gradjanima nista dobro nisu donijeli za svih ovih dvadeset i nesto godina. samo krv, glad i suze.
kako mozes to prizivati, bez imalo stida?
potpuno je jasno da ce odlaskom, eventualnim odlaskom, sdp-a sa vlasti na njihovo mjesto doci sda i ti to znas i ja znam da ti to znas. ono sto ne znam je kako neko moze svojoj zemlji, svojoj drzavi i svim njenim ljudima zeliti, pozeliti i prizivati takvo zlo kao sto je povratak na vlast te organizovane grupe gramzivih seljacina. pseudopoliticke partije koja nam je socijalnu sredinu zagadila uvozom afroazijskih vjerskih fanatika, koja im je dala drzavljanstva, koja je podsticala brakove sa nasim zenama, koja je u tzv. privatizaciji, a u realnosti masovnoj pljacki, kompletan privredni potencijal ili unistila ili preuzela, tacnije ukrala. grupacija u kojoj postoje elemnti kulta licnosti, dinasticke vladavine, dogmatizma, paraobavjestajnog djelovanja. kockoglavi kreteni preko noci postaju doktori nauka, njihove, nekompetentne zene direktori javnih ustanova nepotizam je podignut na nivo pozeljnog oblika ponasanja, korupcija na nivo elemnta bez kojeg se ne moze nista.
ta organizacija, ti najbolji prijatelji radovana karadjica i osame bin ladena ovoj zemlji i njenim gradjanima nista dobro nisu donijeli za svih ovih dvadeset i nesto godina. samo krv, glad i suze.
kako mozes to prizivati, bez imalo stida?
- Micko+
#3836 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jel ti to mene provociraš ????
-
miop
#3837 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vladimire Savčiću aka Halimicu nevezano za temu, koga prizeljkujete bez imalo stida u PC, mislim ipak bliza vam je tema?
-
miop
#3838 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vladimir "glumi ulogu Bosanca Fikreta Fike" i to mu je i primarni zadatakMicko+ wrote:jel ti to mene provociraš ????
A vidim poplava nickova na forumu koji glume nesto sto nisu, kao ovaj Vladimir
-
fiko_halimic
#3839 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Micko+ wrote:jel ti to mene provociraš ????
ne micko, pitam te. kako mozes?
- McMoy
#3840 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tema je Autoputevi u BiH, a ne promocija propalih totalitarnih kvazisocijaldemokratskih stranaka.
Još koji mjesec, pa će ova gladna i nesposobna banda crvenih kmera na smeće istorije.
Sve što su uradili u ove 3 godine nema veze s mozgom i samo su nas gurnuli dublje u ralje MMF-a.
SDP noga u guzicu i mahanje...
Još koji mjesec, pa će ova gladna i nesposobna banda crvenih kmera na smeće istorije.
Sve što su uradili u ove 3 godine nema veze s mozgom i samo su nas gurnuli dublje u ralje MMF-a.
- drug_profi
#3841 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
@fiko
Ne bi' ni ja bolje rek'o.
Ne bi' ni ja bolje rek'o.
-
fiko_halimic
#3842 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
McMoy wrote:Tema je Autoputevi u BiH, a ne promocija propalih totalitarnih kvazisocijaldemokratskih stranaka.
mozebit da se malo podcjenjuje bosansko gradjanstvo. mozebit da gradjanstvo ipak vidi i zna da sdp radi sve sto moze, a da sda radi sve sto moze da to sprijeci. mozebit da je autoput najveci trn u papku ovih koji prizivaju restauraciju otomanskog nacina vadavine na teritorijama pod kontrolom arbih i konacno razgranicenje tri rezervata nakon sto potpisu da svako pleme bira svog "predstavnika" u vijecu poglavica, sto ima podrsku sva tri vraca. kao i ovaca koje neumorno bleje: "cetri noge dobre, dvije noge lose".
inace, u ralje mmf-a smo gurnuti 2010., za vrijeme sda, sto je svakako bila neminovnost. mi nemamo kruha da jedemo, a dotle su nas doveli oni koji su se i zaduzili kod mmf-a.
- McMoy
#3843 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sve je to ista bagra koja krade, laže, petlja i radi samo za svoj interes.
SDP je imao svojih 5 minuta slave koje su iskoristili da pozapošljavaju familiju, pohapaju koliko mogu i da potroše novac koji je već ranije obezbjeđen, uz to nas gurnu još dublje u provaliju, a više ni oni sami ne znaju šta im je platforma i s kim su u koaliciji. Možete kmečati do prekosutra, ali to je realnost.
Da ne bude Off Topic:
http://www.dw.de/na-gradnji-puteva-u-bi ... l-1475-rdf
SDP je imao svojih 5 minuta slave koje su iskoristili da pozapošljavaju familiju, pohapaju koliko mogu i da potroše novac koji je već ranije obezbjeđen, uz to nas gurnu još dublje u provaliju, a više ni oni sami ne znaju šta im je platforma i s kim su u koaliciji. Možete kmečati do prekosutra, ali to je realnost.
Da ne bude Off Topic:
http://www.dw.de/na-gradnji-puteva-u-bi ... l-1475-rdf
-
fiko_halimic
#3844 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
bas je super kad zagovornici povratka sda na vlast pricaju o zaposljavanju familije. ima li i jedan jedini sda-ovac ili clan porodice radno sposoban (cuj mene, sda-ovac radno sposoban) da nije "na budzetu"?
da ne bude off topic:
http://www.klix.ba/forum/7-6km-puta-za- ... 44896.html
da ne bude off topic:
http://www.klix.ba/forum/7-6km-puta-za- ... 44896.html
-
fiko_halimic
#3845 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nista gluplje u zivotu nisam procitao. na gradnji autoputa se ukrade milijarda maraka?! kako? odakle tolike mijarde? cije su to pare? odakle dolaze, gdje stoje? znaju li oni kolika je milijarda?
missim... za milijardu se moze napraviti, stajaznam, 80 km autoputa, a u clanku tvrde da se toliko ukrade godisnje. pa to ni sam brankovic ne bi mogao da uradi. cak ni u bosni ovakvoj kakva jeste.
danas bilo na tv, vezano za 3 cm tanji asfalt na sda-ovoj dionici, da je budzet ostecen za 300.000 maraka.
-
The BEN10
#3846 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
E vala sigurnost - kad je zadnji put bio udes na Karauli, pitam se ?Alfons Kauders wrote:jest skupo, ali nije da se ne isplati barem djelimicno... a da ne pominjemo sigurnost itd.
Btw, slažem se da je korisno skraćenje, još da mi je znati gdje je tačno sa strane Sarajeva ulazak na te vijadukte - jel iznad one česme što bude sa desne strane, ili negdje ranije. Ima li kakva karta ?
- Micko+
#3847 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nema
sve neki stručnjaci a niko da postavi kartu gdje bi se jasno vidjelo gdje je to skraćenje i u čemu je dobitak

sve neki stručnjaci a niko da postavi kartu gdje bi se jasno vidjelo gdje je to skraćenje i u čemu je dobitak

- Maystor
#3848 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dobar prilog
-
VjecitiStudent
#3849 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kako da ne. Da ne bi SIPE, asfalt bi pojela maca.
I ponavljam, ovo je vjerovatno samo vrh ledenog brijega.
I ponavljam, ovo je vjerovatno samo vrh ledenog brijega.
- Alfons Kauders
#3850 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
sa sjeverne strane pocinje tamo gdje su poceli radovi... 200-300 metara od mostica na pocetku karaule... s juzne strane ce se izlaziti u dolinu kod odmorista montana, i onda se dalje nastavlja na onaj vec uradjeni dio puta prema olovskim lukama... cijeli taj potez od pocetka do olovskih luka ce se komotno prolaziti sa minimum pet minuta ustede, cak i da prosjecna brzina ostane ista, a najcesce ce usteda biti osjetno veca, vise od 10 minuta kad je guzva, i jos vise kad je snijeg (nisam jednom gore prolazio s 20tak na sat kad se uhvati kolona po snijegu)The BEN10 wrote:E vala sigurnost - kad je zadnji put bio udes na Karauli, pitam se ?Alfons Kauders wrote:jest skupo, ali nije da se ne isplati barem djelimicno... a da ne pominjemo sigurnost itd.![]()
Btw, slažem se da je korisno skraćenje, još da mi je znati gdje je tačno sa strane Sarajeva ulazak na te vijadukte - jel iznad one česme što bude sa desne strane, ili negdje ranije. Ima li kakva karta ?
ima i na kartama ali mi se ne da trazit... cijela nova trasa ide par stotina metara istocno od postojece, i 100 metara nize
smrtonosnih udesa na karauli nema cisto zato jer su brzine niske... ali bude li udesa? bude itekako, sate i sate sam gore izgubio, a zimi sam se nagledao prevrnutih autobusa i kamiona.... svaki dan cemo imati ustede od nekoliko milja maraka na gorivu, ne racunajuci vrijeme i sigurnost... usteda od 5% ili vise goriva na tako frekventnoj dionici nije zanemariva, rijec je o milionima kad se gleda dugorocno