Ja ti pričam šta sam putem kontakt radio emisije čuo, a lično poznajem g. Džemala Murgu, pa sam mu prepoznao modulaciju. On je rekao otprilike ovo što sam napisao, a šta je bilo u Brezi ili Ilijašu, ja ne znam. Neka se oni ''zdogovore'' kolege su. I da, nisam samo ja slušao tu emisiju.kurty wrote:desilo se to u Brezi, a ne u Ilijasu... I nije pobjegao... On licno je momka koji je vozio motor odvukao u bolnicu...PipiDugaDevetka wrote:U kontakt emisiju Radio-FBiH danas se uključio i g. Džemal Murga (Ne znam njegovu sadašnju poziciju u MUP) i izjavio da je i Irfan Nefić, glasnogovornik KMUP-a počinio nešto nedolično i protivzakonito. Službenim automobilom je nekoga udario u Ilijašu i pobjegao sa mjesta nesreće.
Stvarno, razočaravajuće od strane rukovodiLAca KMUP-a što imaju takvog glasnogovornika.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Last edited by PipiDugaDevetka on 11/04/2012 07:19, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
I ja sam za neki oblik samoorganizovanja, ali nekako uraditi da je sve po zakonu. Inače, te samoorganizovane grupe začas ''izlete'' iz okvira zakona. Čini mi se da je takav slučaj sa Crvenim brigadama u Njemačkoj. Molim nekoga ko je informisaniji o Crvenim brigadama da potvrdi ili negira. Neću se ljutiti ako nisam u pravu.Opetja033 wrote:Ma ja ozbiljno razmisljam o tome kako je najbolje napraviti neku vrstu gradjanske garde za samoodbranu, pa onda cistiti kvart po kvart, mahalu po mahalu. Drustveni sporazum izmedju gradjana i drzave pociva na tome da se gradjani odreknu posjedovanja i nosenja oruzja a da ce drzava zauzvrat da se brine o njihovoj sigurnosti. Vidimo svaki dan kako se nasa drzava bori sa ulicnim razbojnicima. Bez oruzanog lista i vatrenog oruzja danas normalan gradjanin ne moze biti miran.
- Kinaski
#3828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Bas imas nick za crne hrnoike , gosp. Duga Devetko 
- PipiDugaDevetka
#3829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nick je posuđen iz Prvog bh. magazina za mlade FAN. Nezamisliva kombinacija Pipi Duge Čarape + Duge 9-tke.187 wrote:Bas imas nick za crne hrnoike , gosp. Duga Devetko
Kada preselim na Ahiret u Vlakovo, nick ostavljam @pitt-u ili @papetu. Ne sjećam se ko je od njih dvojice zakukao da je znao za PipiDuguDevetku i prije nego sam se ja pojavio sa tim nickom.
-
Baudelaire
#3830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ili ovo ili revolucija u pravom smislu te riječi. Ja bih ipak više volio ovu prvu opciju. Još gore kod vas u Starom gradu ima klošara da te glava zaboliOpetja033 wrote:Ma ja ozbiljno razmisljam o tome kako je najbolje napraviti neku vrstu gradjanske garde za samoodbranu, pa onda cistiti kvart po kvart, mahalu po mahalu. Drustveni sporazum izmedju gradjana i drzave pociva na tome da se gradjani odreknu posjedovanja i nosenja oruzja a da ce drzava zauzvrat da se brine o njihovoj sigurnosti. Vidimo svaki dan kako se nasa drzava bori sa ulicnim razbojnicima. Bez oruzanog lista i vatrenog oruzja danas normalan gradjanin ne moze biti miran.
-
Moljito
#3831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Istina je da je Irfan Nefić dovezao motociklistu u bolnicu, samo sa prićom da ga je našao pored ceste da leži. A ne da ga je udario službenim voziolom i pokušao to zataškat .
.
žalosno i dalje da bude gasnogovornik
http://www.mojevijesti.ba/novost/59103/
http://www.mojevijesti.ba/novost/59103/
- PipiDugaDevetka
#3832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Kao što rekoh, eno mu kolege iz MUP-a g. Murge Dž., pa neka se dogovori šta je i kako je bilo, ne vjerujem novinama, televiziiji i sudovima u BiH. Zapravo, uzimam to što prezentiraju sa dozom rezerve dok ne saznam istinu.Moljito wrote:Istina je da je Irfan Nefić dovezao motociklistu u bolnicu, samo sa prićom da ga je našao pored ceste da leži. A ne da ga je udario službenim voziolom i pokušao to zataškat ..
http://www.*** SPAM ***.ba/novost/59103/
Irfan Nefić prijavljen za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće
Objavljeno 20.10.2010 u 07:51
Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona podnesena je krivična prijava protiv Irfana Nefića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, zbog, kako saznajemo, učešća u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila krajem avgusta ove godine, a u kojoj je teško povrijeđen motociklista Amar Muratović iz Breze, piše Dnevni avaz.
Operiran dva puta
Jedinici za profesionalne standarde MUP-a Kantona Sarajevo iz zeničke policije dostavljen je zvaničan zahtjev da se obavi istraga u vezi s ovim slučajem.
Nesreća je naknadno prijavljena policiji u Brezi i MUP-u ZDK, nakon što se, kako nam je potvrdio advokat oštećenog Faruk Balijagić, cijeli slučaj pokušao zataškati.
''Nefić je vozeći službeni "golf" na 150 metara prije svoje kuće u Brezi, ne poštujući saobraćajne propise, udario motociklistu Amara Muratovića. U momentu nesreće s Nefićem se u automobilu nalazila njegova supruga i dijete. On je na nagovor supruge odvezao povrijeđenog Amara u Hitnu pomoć u Brezi, a ljekarima je rekao da se radi o padu s motocikla, negirajući pri tome nesreću iako je njegova dužnost, kao i dužnost ljekara, bila da slučaj prijave policiji'' - kazao je advokat Balijagić.
Muratović je nakon pregleda otpušten kući, ali ga je zbog jakih bolova otac Bilal Muratović iste noći odvezao u Klinički centar univerziteta u Sarajevu, gdje je mladiću konstatiran lom skočnog zgloba te je u dva navrata operiran, a u bolnici je zadržan petnaestak dana na liječenju.
''Za to vrijeme Nefić se nikada nije javio, a kada se nesreća desila, rekao je da je u žurbi jer mora ići na neku televiziju kako bi dao izjavu. U prvi mah Muratović nije prijavio Nefića vjerovatno jer je znao o kome se radi i plašio se manipulacije, ali kada je poslije druge operacije shvatio kakve posljedice snosi i šta se zapravo desilo, odlučio je sve prijaviti nadležnima'' - istakao je Balijagić.
Podnesena prijava odnosi se na teško djelo protiv sigurnosti saobraćaja te prikrivanje krivičnog djela. Kopiju prijave je, kaže Balijagić, odmah dostavio i MUP-u KS, a istragu treba završiti MUP ZDK jer se nezgoda desila na njihovom području.
Postoje svjedoci
''Iako mi je u MUP-u ZDK pokazan akt koji je upućen Policijskoj stanici Breza radi provođenja istrage, u ovoj PS tvrde da ne znaju za postojanje tog predmeta. Zbog toga sam obavio razgovor sa Vesnom Kaknjo, glavnom tužiteljicom ZDK, koju sam upoznao o cijelom slučaju. Ona mi je rekla da će pokrenuti istragu jer postoje svjedoci ovog događaja iako je Nefić prikrio izvršenje djela'' - tvrdi Balijagić.
On je naveo da je tužiteljicu upozorio na još nekoliko slučajava koji se odnose, kako kaže, na kriminalne radnje pripadnika PS Breza koji su primili novac za neprijavljivanje krivičnih djela. Slično se desilo i u ovom slučaju jer je, kaže Balijagić, očigledno da PS Breza nastoji prikriti i ovaj događaj.
''Osim prijave MUP-u, pokrenut ću tužbu protiv Kantona Sarajevo za naknadu štete te osiguranja jer je službeno vozilo učestvovalo u nezgodi, a koje je korišteno u privatne svrhe'' - rekao je Balijagić za Dnevni avaz.
(MOJportal)
- BHF_Manijak
#3833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120410008
Joj balavaca ne mogu da vjerujem majkemi mile, ni iz pelena nije izaslo a ono mi utoke osa i roka po gradu! Stoka obicna, fuj!

Joj balavaca ne mogu da vjerujem majkemi mile, ni iz pelena nije izaslo a ono mi utoke osa i roka po gradu! Stoka obicna, fuj!
- kokuz_sa
#3834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... lista.html
na biciklu nema ostecenja bar ovako gledajuci iz trole kad sam prolazio..
bio je parkiran mercedes A klase PL tablice mu pocinju..izgleda da ga je to auto udarilo
na biciklu nema ostecenja bar ovako gledajuci iz trole kad sam prolazio..
bio je parkiran mercedes A klase PL tablice mu pocinju..izgleda da ga je to auto udarilo
-
DON_eARL
#3835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Opetja033 wrote:Ma ja ozbiljno razmisljam o tome kako je najbolje napraviti neku vrstu gradjanske garde za samoodbranu, pa onda cistiti kvart po kvart, mahalu po mahalu. Drustveni sporazum izmedju gradjana i drzave pociva na tome da se gradjani odreknu posjedovanja i nosenja oruzja a da ce drzava zauzvrat da se brine o njihovoj sigurnosti. Vidimo svaki dan kako se nasa drzava bori sa ulicnim razbojnicima. Bez oruzanog lista i vatrenog oruzja danas normalan gradjanin ne moze biti miran.
Šta nam garantuje da se ovi razbojnici neće infiltrirati u te grupe?
- kokuz_sa
#3836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
a sto bi ja volio vidjeti da s eneko tako organizuje..sve su to nebuloze sto pricate..
a ta organizacija makar i za zastitu kako vi kazete
se moze smatrati organizacijom kriminalne grupe..
bar je tako po zakonu..
i ovo je demokratska drzava a ne policijska ili vojna pa da s eprave oruzane grupe za strazu po naseljima
a ta organizacija makar i za zastitu kako vi kazete
se moze smatrati organizacijom kriminalne grupe..
bar je tako po zakonu..
i ovo je demokratska drzava a ne policijska ili vojna pa da s eprave oruzane grupe za strazu po naseljima
-
DON_eARL
#3837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pucnjava ispred dvorane Zetra: Ranjen 21-godišnji mladić
Ispred sportske dvorane Zetra večeras je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen A. T. (21), saznaje portal "Dnevnog avaza" u MUP-u Sarajevskog kantona.
U ulici Alipašina b.b., odnosno jednog od ulaza u dvoranu Zetra, N. N. lice je u 21.05 sati upotrijebilo vatreno oružje i ranilo mladića koji je prebačen na KUM.
Policija vrši uviđaj, a za počiniteljem ovoga krivičnog djela se još uvijek traga, rekao je operativni dežurni MUP-a KS za portal "Dnevnog avaza".
"Mladić A. T. dovezen je u 21.30 sa dvije prostrjelne rane, i to desnog koljena i desne potkoljenice. On je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju i njegovo zdravstveno stanje, prema prvim opservacijama ljekara nije ugroženo", rekla je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.
avaz.ba
Ispred sportske dvorane Zetra večeras je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen A. T. (21), saznaje portal "Dnevnog avaza" u MUP-u Sarajevskog kantona.
U ulici Alipašina b.b., odnosno jednog od ulaza u dvoranu Zetra, N. N. lice je u 21.05 sati upotrijebilo vatreno oružje i ranilo mladića koji je prebačen na KUM.
Policija vrši uviđaj, a za počiniteljem ovoga krivičnog djela se još uvijek traga, rekao je operativni dežurni MUP-a KS za portal "Dnevnog avaza".
"Mladić A. T. dovezen je u 21.30 sa dvije prostrjelne rane, i to desnog koljena i desne potkoljenice. On je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju i njegovo zdravstveno stanje, prema prvim opservacijama ljekara nije ugroženo", rekla je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.
avaz.ba
-
Baudelaire
#3838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Baš će ti se ovisnik o heroinu infiltrirati u takvu grupu. Mislim, njih je nemoguće ne prepoznati. Možeš da ih ne prepoznaš jedino ako si glupi drot.DON_eARL wrote:Opetja033 wrote:Ma ja ozbiljno razmisljam o tome kako je najbolje napraviti neku vrstu gradjanske garde za samoodbranu, pa onda cistiti kvart po kvart, mahalu po mahalu. Drustveni sporazum izmedju gradjana i drzave pociva na tome da se gradjani odreknu posjedovanja i nosenja oruzja a da ce drzava zauzvrat da se brine o njihovoj sigurnosti. Vidimo svaki dan kako se nasa drzava bori sa ulicnim razbojnicima. Bez oruzanog lista i vatrenog oruzja danas normalan gradjanin ne moze biti miran.
- ranger
#3839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
al ova slika je boli glava vide mu se cak i ledjaDON_eARL wrote:Pucnjava ispred dvorane Zetra: Ranjen 21-godišnji mladić
avaz.ba
-
DON_eARL
#3840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Blago nama ako su samo horsaši problem... Šta ćemo sa gomilom nabildanih kvazi mafijaša, sa utokama oko struka? Jel misliš da bi njima neko mogao da zabrani da se pridruže skupini i iskoriste što se iskoristiti može?Baudelaire wrote:Baš će ti se ovisnik o heroinu infiltrirati u takvu grupu. Mislim, njih je nemoguće ne prepoznati. Možeš da ih ne prepoznaš jedino ako si glupi drot.DON_eARL wrote:Opetja033 wrote:Ma ja ozbiljno razmisljam o tome kako je najbolje napraviti neku vrstu gradjanske garde za samoodbranu, pa onda cistiti kvart po kvart, mahalu po mahalu. Drustveni sporazum izmedju gradjana i drzave pociva na tome da se gradjani odreknu posjedovanja i nosenja oruzja a da ce drzava zauzvrat da se brine o njihovoj sigurnosti. Vidimo svaki dan kako se nasa drzava bori sa ulicnim razbojnicima. Bez oruzanog lista i vatrenog oruzja danas normalan gradjanin ne moze biti miran.
-
Baudelaire
#3841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mislim da su veći problem horsaši, iz prostog razloga jer ih je više. Ja do sada nisam imao problem sa nabildanim kvazimafijašima sa utokama oko struka, sa horsašima jesam.
- plejka2
#3842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jes vala danas ko da se hors i heroin dzaba djele kolko ih je navuceno 
-
matilda33
#3843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... esaka.html
Zna li se ko je ovako uspio da razvije brzinu na Drveniji pa da udari pjesaka...kao da je Sarajevo Hungaroring...
Zna li se ko je ovako uspio da razvije brzinu na Drveniji pa da udari pjesaka...kao da je Sarajevo Hungaroring...
-
DON_eARL
#3844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mene zanima zašto je mladić pretrčavao ulicu van označenog mjesta i dok je bilo crveno za pješake.matilda33 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... esaka.html
Stvarno ne razumijem...
- cappy_tempo
#3845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
DON_eARL wrote:Pucnjava ispred dvorane Zetra: Ranjen 21-godišnji mladić
avaz.ba
ovo alija prebio nekog lika pa ovaj iz muke puco ili se opet klosarija malo "igra" po gradu
- cigara
#3846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
da je isao 50 na sat i da mu je frajer iskocio ne bi uspio zakocitimatilda33 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... esaka.html
- Pasiflora
#3847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma malom Benji bilo dosadnocappy_tempo wrote:ovo alija prebio nekog lika pa ovaj iz muke puco ili se opet klosarija malo "igra" po gradu
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120411102
- despina
#3848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pasiflora wrote:Ma malom Benji bilo dosadnocappy_tempo wrote:ovo alija prebio nekog lika pa ovaj iz muke puco ili se opet klosarija malo "igra" po gradu![]()
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120411102
šta više reći za juniora?
-
manki
#3849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hahahha, ok, pa u cemu je fazon vise s ovim malim Benjaminom?! Ovo je vise za nepovjerovati. 
- Cholina_Lokica
#3850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa moze mu semanki wrote:Hahahha, ok, pa u cemu je fazon vise s ovim malim Benjaminom?! Ovo je vise za nepovjerovati.