Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3826 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
2012 je gora godina što se suše tiče od 2015
pa ove godine nije požara bilo kao one gorine ne znam jel 2012 ili 2013
uglavnom pola europe je gorjelo na jugu dole
ma ukratko
nakotilo se ba gamadi i primitivaca nije bitno jel imaju školu ili ne
bitno je da takva firma ne može imati toliko ljudi koji malo rade ili ne rade
pa ove godine nije požara bilo kao one gorine ne znam jel 2012 ili 2013
uglavnom pola europe je gorjelo na jugu dole
ma ukratko
nakotilo se ba gamadi i primitivaca nije bitno jel imaju školu ili ne
bitno je da takva firma ne može imati toliko ljudi koji malo rade ili ne rade
-
vade_mecum
#3827 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Poenta je sta kaze, a ne ko kaze. Kako te nije stid bljuvotina koje pises.PM72 wrote:![]()
![]()
![]()
ko je sad Mamić?
-
PM72
#3828 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nije majka Muju karala što se kockao nego što se vadio.vade_mecum wrote:Poenta je sta kaze, a ne ko kaze. Kako te nije stid bljuvotina koje pises.PM72 wrote:![]()
![]()
![]()
ko je sad Mamić?
- piupiu
#3829 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
U Japanu bi dosad kompletno rukovodstvo počinilo harakiri zbog ove male nezgode s vodom u glavnom gradu države.
Ne da nešto sugeriram, samo kažem da smo narod bez časti (i znanja).
-
Hakiz
#3830 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
U pravu si.piupiu wrote:U Japanu bi dosad kompletno rukovodstvo počinilo harakiri zbog ove male nezgode s vodom u glavnom gradu države.![]()
Ali. Nećemo imati vodu sve dok mi, građani, puštamo njih, vodovod i političare, da nam vodu uskraćuju.
Ni ja ništa ne sugerišem, samo primjećujem.
- piupiu
#3831 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Slažem se sa tvojom nesugestijom.Hakiz wrote:U pravu si.piupiu wrote:U Japanu bi dosad kompletno rukovodstvo počinilo harakiri zbog ove male nezgode s vodom u glavnom gradu države.![]()
Ali. Nećemo imati vodu sve dok mi, građani, puštamo njih, vodovod i političare, da nam vodu uskraćuju.
-
Hakiz
#3832 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Bilježim se s štovanjem. Rukoljub.piupiu wrote:Slažem se sa tvojom nesugestijom.Hakiz wrote:U pravu si.piupiu wrote:U Japanu bi dosad kompletno rukovodstvo počinilo harakiri zbog ove male nezgode s vodom u glavnom gradu države.![]()
-
VjecitiStudent
#3833 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mali doprinos teorijama zavjere:
Iz saopćenja ViK-a za danas
Međutim, za dane Bajrama, ništa od ovih tmurnih opisa stanja snabdijevanja više ne vrijedi, iz iste firme ide saopćenje da će se bez problema pumpati redovne količine vode.Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.
Dana 23.09.2015. godine u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.
http://viksa.ba/internet/aktuelno/..%5C ... 2015_2.pdf
Inače, 3000 l/s je prosječna dnevna količina vode koja se isporučivala u kišnoj 2014. godini.Stanje na glavnom izvorištu Sarajevsko polje, sa stanovišta hidro mašinske i elekto opreme je trenutno uredno. Svi bunari na izvorištima Bačevo, Sokolovići, Stup, rade maksimalnim kapacitetom i trenutno raspoložive količine se kreću do 3000 l/s.
http://viksa.ba/internet/aktuelno/..%5C ... 2015_3.pdf
- karanana
#3834 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
bajraaam bajraaam mubareeek olsuuun.
svaka cast! ljudi se potrudili i obezbijedili vodu za bajram nasemu muslimanskom zivlju da bez vecih problema bajramujemo da mozemo uzet abdest pred namaz i kada kuci dodjemo da se mozemo malo plaknut. svaka cast! mogu mislit kakve su veze potegli da napune akumulaciju.
svaka cast! ljudi se potrudili i obezbijedili vodu za bajram nasemu muslimanskom zivlju da bez vecih problema bajramujemo da mozemo uzet abdest pred namaz i kada kuci dodjemo da se mozemo malo plaknut. svaka cast! mogu mislit kakve su veze potegli da napune akumulaciju.
-
calculator
#3835 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jutros na Butmir sletila dva Antonova puna vode, Erdoğan poslao, Bakir tražiokaranana wrote:bajraaam bajraaam mubareeek olsuuun.
-
sijedi
#3836 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
LJudi moji, vode stvarno nema.I ta, bajramska je drukanje sistema da bi se dokazao portparol, kako je on promjena, na bolje. Napredak.Sistem može da rokne i da vode bude samo ponekad, a ne da je nema ponekad kao dosad.Al' živi bili..., portparoli su mirakul, što bi ka'zo Giboni.
kissy
kissy
-
PM72
#3837 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A možeš li "pasti na sedždu" sa mišlju da si brata muslimana optužio da laže a nisi bio u pravu? ja ti jutros nešto pričam a ti cirkuzaš.Još ti nudio opkladu a ti u skladu sa muslimanskom tradicijom izbjegavaš kockanje a moreš u kladionicu?karanana wrote:bajraaam bajraaam mubareeek olsuuun.
Kad si toliki vjernik i Musliman,što nisi učio kakve kišne dove da se stanje akumulacija popravi? Šta ti misliš ,da količina vode u rezervoarima varira po vjerskim kalendarima i da neko vodu zatvara iz zajebancije?
- O'zone
- Globalni moderator
#3838 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vakat je da se tema prebaci na PDF Religija
-
BadBoy
#3839 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
O'zone wrote:Vakat je da se tema prebaci na PDF Religija
Baš, opet počeli nemar i jašavluk vlasti svaljivati na višu silu.
- drug_profi
#3840 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja ne znam jel se vi sjecate, a trebali bi jer nemate alzhaimera, da je ovako slicno maltretiranje bilo ono tamo nekad kad su nanijetili da poskupe vodu.
Pa poskupise ono ko fol 20% a u stvari 70%, i najednom ima vode i po danu i po noci, nevezano za kisu ili susu.
E pa samo da vam sugeriram sta su sad nanijetili. Za 10-15 dana ce gdin premijer vunderkind da izadje pred javnost i da objasni da kubik mora biti jedan euro minimalno. Jedino ce popust imati oni koji imaju bazene.
Pa poskupise ono ko fol 20% a u stvari 70%, i najednom ima vode i po danu i po noci, nevezano za kisu ili susu.
E pa samo da vam sugeriram sta su sad nanijetili. Za 10-15 dana ce gdin premijer vunderkind da izadje pred javnost i da objasni da kubik mora biti jedan euro minimalno. Jedino ce popust imati oni koji imaju bazene.
- jao_situacije
#3841 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
meni sad dođe da zovnem national geographic da rješavaju ovu misterijuVjecitiStudent wrote:Mali doprinos teorijama zavjere:
Međutim, za dane Bajrama, ništa od ovih tmurnih opisa stanja snabdijevanja više ne vrijedi, iz iste firme ide saopćenje da će se bez problema pumpati redovne količine vode.Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.
Dana 23.09.2015. godine u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.
http://viksa.ba/internet/aktuelno/..%5C ... 2015_2.pdf
Inače, 3000 l/s je prosječna dnevna količina vode koja se isporučivala u kišnoj 2014. godini.Stanje na glavnom izvorištu Sarajevsko polje, sa stanovišta hidro mašinske i elekto opreme je trenutno uredno. Svi bunari na izvorištima Bačevo, Sokolovići, Stup, rade maksimalnim kapacitetom i trenutno raspoložive količine se kreću do 3000 l/s.
http://viksa.ba/internet/aktuelno/..%5C ... 2015_3.pdf
- karanana
#3842 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
covjek postavi organizacionu strukturu vodovoda bez kene. ti rece da nije u pravu. mene licno bas briga ko je direktor vodovoda jer ne vidim da ce se nesto promijeniti stavljanjem kenana umjesto onog himze ili kako li se vec zove.PM72 wrote:A možeš li "pasti na sedždu" sa mišlju da si brata muslimana optužio da laže a nisi bio u pravu? ja ti jutros nešto pričam a ti cirkuzaš.Još ti nudio opkladu a ti u skladu sa muslimanskom tradicijom izbjegavaš kockanje a moreš u kladionicu?karanana wrote:bajraaam bajraaam mubareeek olsuuun.
Kad si toliki vjernik i Musliman,što nisi učio kakve kišne dove da se stanje akumulacija popravi? Šta ti misliš ,da količina vode u rezervoarima varira po vjerskim kalendarima i da neko vodu zatvara iz zajebancije?
pa vidis da su ljudi uspjeli skupiti vodu za 3 dana bajrama.
i ja ti napisah i citirah novog perspektivnog direktora koji rece da sarajevo bukvalno pliva na podzemnim akumulacijama a ti i dalje govoris da je ljetnja susha i nizak vodostaj rijeka i izvorista problem.
-
PM72
#3843 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
karanana,
Pravi si protitip Bošnjaka.Optužiš nekog da izmišlja a kad se pokaže da nisi u pravu,ušutiš se ko kurva.Sad te baš briga ko je direktor a jutros si drugu priču pričao.
I neće se ništa promjeniti na bolje da je dva Kenana.Vodovod uništava vladajuća stranka već 20 godina.Vodovod nema radnika.Nema ko iskopati cijev,voziti bager,puštati vodu ili dežurati na objektima.Ima neradnika,pravnika i DIF-ovaca uvaljenih od strane vladajuće garniture.
Najveći problem jeste što nema ko da izađe pred narod pa detaljno objasni šta se dešava i zašto.Avaz se preko leđa radnika prepucava sa SDA,loži ljude protiv radnika Vodovoda a oni su najmanje krivi.SDA je postavila za generalnog direktora čovjeka koji je 10 godina završavao DIF i koji ne zna podjeliti trocifreni broj.On ima podršku u nesposobnom premijeru koji niti je valjao kao košarkaš niti kao privrednik.Ovogodišnja suša je samo ogolila situaciju.U Vodovodu imaju dva ispravna bagera,deset ljudi popravlja 2000 otkrivenih kvarova a nemaju ni materijala niti rezervnih cijevi i dijelova.Nemaju kudelje ni gumenih čizama.Danas poprave deset a pukne novih dvadeset radi redukcija vode.
I neće biti bolje.Može biti samo gore.Kad krenu jesenje kiše,za desetak dana će se napuniti akumulacije i sve će ovo pasti u zaborav.bez ozbiljnih ulaganja u infrastrukturu,tipa promjene kompletnih cjevovoda - neće biti ukidanja redukcija.A to je na dugom štapu.Idu izbori i svašta će se obećati ali bez 100-tinjak miliona eura uloženih u saniranje i promjenu cjevovoda,rezervoara,pumpnih stanica,bez kupovine nove opreme,bagera,mašina i prijema bar 50 ili 100 RADNIKA a ne DIF-ovaca,pravnika sa Kobiljače ili ekonimista iz Travnika,grad će se još dosta napatiti...
Pravi si protitip Bošnjaka.Optužiš nekog da izmišlja a kad se pokaže da nisi u pravu,ušutiš se ko kurva.Sad te baš briga ko je direktor a jutros si drugu priču pričao.
I neće se ništa promjeniti na bolje da je dva Kenana.Vodovod uništava vladajuća stranka već 20 godina.Vodovod nema radnika.Nema ko iskopati cijev,voziti bager,puštati vodu ili dežurati na objektima.Ima neradnika,pravnika i DIF-ovaca uvaljenih od strane vladajuće garniture.
Najveći problem jeste što nema ko da izađe pred narod pa detaljno objasni šta se dešava i zašto.Avaz se preko leđa radnika prepucava sa SDA,loži ljude protiv radnika Vodovoda a oni su najmanje krivi.SDA je postavila za generalnog direktora čovjeka koji je 10 godina završavao DIF i koji ne zna podjeliti trocifreni broj.On ima podršku u nesposobnom premijeru koji niti je valjao kao košarkaš niti kao privrednik.Ovogodišnja suša je samo ogolila situaciju.U Vodovodu imaju dva ispravna bagera,deset ljudi popravlja 2000 otkrivenih kvarova a nemaju ni materijala niti rezervnih cijevi i dijelova.Nemaju kudelje ni gumenih čizama.Danas poprave deset a pukne novih dvadeset radi redukcija vode.
I neće biti bolje.Može biti samo gore.Kad krenu jesenje kiše,za desetak dana će se napuniti akumulacije i sve će ovo pasti u zaborav.bez ozbiljnih ulaganja u infrastrukturu,tipa promjene kompletnih cjevovoda - neće biti ukidanja redukcija.A to je na dugom štapu.Idu izbori i svašta će se obećati ali bez 100-tinjak miliona eura uloženih u saniranje i promjenu cjevovoda,rezervoara,pumpnih stanica,bez kupovine nove opreme,bagera,mašina i prijema bar 50 ili 100 RADNIKA a ne DIF-ovaca,pravnika sa Kobiljače ili ekonimista iz Travnika,grad će se još dosta napatiti...
-
sijedi
#3844 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ovo mi lici na dosta dobru analizu, preciznu i tacnu, insajder je u pitanju, vjerujem.PM72 wrote:karanana,
- O'zone
- Globalni moderator
#3845 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja sam ovo prije par stranica pominjao. Kad je bilo najavljeno poskupljenje vode oni uveli redukcije da bi opravdali, vlada trebala da prihvati na sjednici u toku kao sutrašnjeg dana međutim bile demonstracije građana pred zgradom Kantona i vlada odustane i onda ViK počne da gasi vodu svako veče nekad oko 22:00 nekad 23:00 slabo kad u 24:00 kad su obično započinjala gašenja a ujutro su uvijek kasnili sa puštanjem vode po sat -dvadrugi profil wrote:Ja ne znam jel se vi sjecate, a trebali bi jer nemate alzhaimera, da je ovako slicno maltretiranje bilo ono tamo nekad kad su nanijetili da poskupe vodu.
- karanana
#3846 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ti si pravi prototip da ne kazem cega. vrijedjas po forumu, spustas raji, ponasas se kao da znas sve i svasta kao da si insajder za sva desavanja od kulina bana do nasih dana (prreko rata 92-95). ekspert si za sve.PM72 wrote:karanana,
prvi pocnes vrijedjati, nisi dzaba vec banovan bio vise puta zbog takvih neuracunljivih ispada, i onda kad ti se uzvrati slicnom mjerom onda te druge ljude nazivas budalama, bezobraznim, bosnjacima, kurvama i slicno. meni licno mozes jebat mater, ja se previse necu uzrujati ali sa takvim stavom s tobom je tesko u bilo kakve diskusije ulaziti i vjerujem da si tezak i u Real Lifeu sto se toga tice.
ali manje o tebi i vise o temi.....jeste, zaboli me karina ko je direktor i je li kenan glasnogovornik ili je preko noci unaprijedjen u direktora. bolila me je jutros, evo boli i veceras. siguran sam da ih je bilo gorih i nepodobnijih od njega na toj poziciji.
ja sam svaki dijalog i raspravu s tobom zavrsio. necu da uzvracam istom mjerom kao sto ti sikches i lajes po svakom. haj zdravo.
-
hzsa22
#3847 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Na Vratniku od pola 9 nema vode.. Jebem vam rod i porod. Dabogda vam za lijeka trebalo.
-
splinter
#3848 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Možda je pukla kakva cijevčuga, jbg minusi su sad pa sad nešto pukne.hzsa22 wrote:Na Vratniku od pola 9 nema vode.. Jebem vam rod i porod. Dabogda vam za lijeka trebalo.
-
PM72
#3849 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Argumentovano - nema šta.Te moje "neuračunljive" ispade do sada niko nije bio u stanju da demantuje.Što znači da su diskutanti slabo "potkovani" pa uvredama nastoje nešto dokazati.Baš kao što i ti voliš izvući stvari iz konteksta,prepravljati ,izmišljati i lagati.Ja sam banovan samo jednom i to što sam jednog takvog kao što si ti nazvao - bilmezom.A šta drugo reći za takve nego da su neznalice ali kad mu kažeš da je bilmez to nekako grubo i uvredljivo zvuči.Međutim,na isto se svodi.karanana wrote:ti si pravi prototip da ne kazem cega. vrijedjas po forumu, spustas raji, ponasas se kao da znas sve i svasta kao da si insajder za sva desavanja od kulina bana do nasih dana (prreko rata 92-95). ekspert si za sve.PM72 wrote:karanana,
prvi pocnes vrijedjati, nisi dzaba vec banovan bio vise puta zbog takvih neuracunljivih ispada, i onda kad ti se uzvrati slicnom mjerom onda te druge ljude nazivas budalama, bezobraznim, bosnjacima, kurvama i slicno. meni licno mozes jebat mater, ja se previse necu uzrujati ali sa takvim stavom s tobom je tesko u bilo kakve diskusije ulaziti i vjerujem da si tezak i u Real Lifeu sto se toga tice.
ali manje o tebi i vise o temi.....jeste, zaboli me karina ko je direktor i je li kenan glasnogovornik ili je preko noci unaprijedjen u direktora. bolila me je jutros, evo boli i veceras. siguran sam da ih je bilo gorih i nepodobnijih od njega na toj poziciji.
ja sam svaki dijalog i raspravu s tobom zavrsio. necu da uzvracam istom mjerom kao sto ti sikches i lajes po svakom. haj zdravo.
Last edited by PM72 on 23/09/2015 22:14, edited 2 times in total.
- Matzan
#3850 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mislim da je jedino pravo rješenje da ViK SA u saradnji sa KS uzme kakav povoljan kredit pa da uvezemo vodu iz EU-a.