Kako je neki dan Vanilla branila SDA, sad ću i ja nju.King Kenny wrote:vaniila ne pametuj. svako ima svoje misljenje i svoje poglede na politiku. ne znam za koga si ti, a prema postovima kontam da si pristalica SDPa. ako je istina onda nema razloga da pljujes po najvecom i najmocnijoj stranki u ovoj lijepoj drzavi jer svi znamo sta je radio i sta radi lagumdzija.
zato ne pokusavaj nikome nametnuti svoje misljenje i svoje stavove jer u tome neces uspjeti. pozdrav
Druže moj stranački, ovo je forum, i svako svakome nameće svoje stavove - to je valjda osnovna smisao foruma.
Dalje, SDA itekako mora biti samokritična - istina, Bakir i Tihi, a i mnogi drugi su dosta puta priznali da "ko radi taj i griješi", ali isto tako, SDA se mora itekako reformisati i riješiti birokrata koji čame po stranci i čekaju prvu priliku da negdje zasjednu, jer su tobože oni imali velike zasluge u nečemu. Ja sam prilično ubijeđen da je masa ljudi na listama (kako SDA tako i svih ostalih) tu došla ne radi razloga da ponudi nešto novo, već da se uhljebi u OV. Radi toga su se nane i dede vukli za rukav "kako bi dijete dobilo svoj hljeb", a ne radi toga što je taj kandidat mjesecima spremao i istraživao lokalnu problematiku i direktno komunicirao sa potencijalnim biračima. Dakle, meni kao članu i simpatizeru SDA itekako dobro dođu dobronamjerne i iskrene kritike sa strane - da su iz SDP-a pametni pa da slušaju svoju bazu, a Boga mi i protivnike, bolje bi prolazili...