SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#3826 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

King Kenny wrote:vaniila ne pametuj. svako ima svoje misljenje i svoje poglede na politiku. ne znam za koga si ti, a prema postovima kontam da si pristalica SDPa. ako je istina onda nema razloga da pljujes po najvecom i najmocnijoj stranki u ovoj lijepoj drzavi jer svi znamo sta je radio i sta radi lagumdzija.
zato ne pokusavaj nikome nametnuti svoje misljenje i svoje stavove jer u tome neces uspjeti. pozdrav
Kako je neki dan Vanilla branila SDA, sad ću i ja nju. :-D
Druže moj stranački, ovo je forum, i svako svakome nameće svoje stavove - to je valjda osnovna smisao foruma.
Dalje, SDA itekako mora biti samokritična - istina, Bakir i Tihi, a i mnogi drugi su dosta puta priznali da "ko radi taj i griješi", ali isto tako, SDA se mora itekako reformisati i riješiti birokrata koji čame po stranci i čekaju prvu priliku da negdje zasjednu, jer su tobože oni imali velike zasluge u nečemu. Ja sam prilično ubijeđen da je masa ljudi na listama (kako SDA tako i svih ostalih) tu došla ne radi razloga da ponudi nešto novo, već da se uhljebi u OV. Radi toga su se nane i dede vukli za rukav "kako bi dijete dobilo svoj hljeb", a ne radi toga što je taj kandidat mjesecima spremao i istraživao lokalnu problematiku i direktno komunicirao sa potencijalnim biračima. Dakle, meni kao članu i simpatizeru SDA itekako dobro dođu dobronamjerne i iskrene kritike sa strane - da su iz SDP-a pametni pa da slušaju svoju bazu, a Boga mi i protivnike, bolje bi prolazili...
jazzer

#3827 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

King Kenny wrote:vaniila ne pametuj. svako ima svoje misljenje i svoje poglede na politiku. ne znam za koga si ti, a prema postovima kontam da si pristalica SDPa. ako je istina onda nema razloga da pljujes po najvecom i najmocnijoj stranki u ovoj lijepoj drzavi jer svi znamo sta je radio i sta radi lagumdzija.

zato ne pokusavaj nikome nametnuti svoje misljenje i svoje stavove jer u tome neces uspjeti. pozdrav
LeonardoAC wrote: Malo off topic: ti si mi jedan od najiritantnijih, najdosadnijih osoba na forumu. posebno taj odvratni avatar koji imaš...
SNAGA argumenata na djelu :lol: :lol:
bambina78

#3828 Re: SDA-All about

Post by bambina78 »

Dozer wrote:
A SDA se slomila da nas potopi i zavali gdje god je mogla, samo kako se ne bi odbranili kako treba i do kraja. Steta samo sto jos tada, '94 i '95 svi mi takvi ne skontasmo do kraja koliko je sati,
A SDA tada nije ni postojala, sto njih jadne blatis? :?
bogumila

#3829 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

slazem se sa Nafakom. ali kritike trebaju biti dobronamjerne, uljudno srocene i zasnovane na cinjenicama. meni licno se ne da citati ni slusati verbalne fekalije, ako im je jedini cilj da se taj neko olaksa nakon izgubljenih izbora.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3830 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Dozer wrote:
PlainVanilla
odbranila nas kad je bilo najteze :mrgreen:
Jes', al' u qrcu. Odbranio sam nas ja i hiljade ovakvih kao ja, a koji nismo imali nista sa SDA, kao sto nemamo ni danas. A SDA se slomila da nas potopi i zavali gdje god je mogla, samo kako se ne bi odbranili kako treba i do kraja. Steta samo sto jos tada, '94 i '95 svi mi takvi ne skontasmo do kraja koliko je sati, pa da malo cjevke okrenemo i na "svoju" (SDA) stranu... Danas bi sigurno bilo za bobu bolje...
Btw, ako si zeMsko i izgledas kao ta na awataru, deder da se stagod i dogovorimo :D
:thumbup:

poučen prethodnim iskustvom danas kad bi krenulo moj jedini izbor bio bi zduš što dalje ili ako se ne bi moglo onda HVO... bar bi znao da me čeka dobra penzija ako najebem

evo šta se dešava 17 godina nakon rata u mojoj općini SDA kandiduje trgovca oružjem i ratnog profitera koji je čitav rat proveo u Turskoj....to je pljuvanje u facu svima koji smo ratovali i pišanje po našim drugovima koji su poginuli za ovu državu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3831 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Druže moj stranački, ovo je forum, i svako svakome nameće svoje stavove - to je valjda osnovna smisao foruma.
Dalje, SDA itekako mora biti samokritična - istina, Bakir i Tihi, a i mnogi drugi su dosta puta priznali da "ko radi taj i griješi", ali isto tako, SDA se mora itekako reformisati i riješiti birokrata koji čame po stranci i čekaju prvu priliku da negdje zasjednu, jer su tobože oni imali velike zasluge u nečemu. Ja sam prilično ubijeđen da je masa ljudi na listama (kako SDA tako i svih ostalih) tu došla ne radi razloga da ponudi nešto novo, već da se uhljebi u OV. Radi toga su se nane i dede vukli za rukav "kako bi dijete dobilo svoj hljeb", a ne radi toga što je taj kandidat mjesecima spremao i istraživao lokalnu problematiku i direktno komunicirao sa potencijalnim biračima. Dakle, meni kao članu i simpatizeru SDA itekako dobro dođu dobronamjerne i iskrene kritike sa strane - da su iz SDP-a pametni pa da slušaju svoju bazu, a Boga mi i protivnike, bolje bi prolazili...
hvala :)
samo da dodam jos nesto
ja nisam aktivan clan nijedne stranke, nema me ni na jednoj listi (niti ce biti), nije me nijedna stranka uhljebila.
mene stranke zanimaju jer mi kroje sudbinu, pa bila to stranka za koju glasam, koja mi je simpaticna ili ne...
Ja sam na pocetku ove diskusije rekla da razumijem sve kritike upucene na racun SDP jer su uglavnom (99 posto) tacne, cak bih imala sta jos dodati...samo ne razumijem ljude koju velicaju SDA, kao vide kriminal u SDP, a u SDA ne vide :?
A da ne spominjemo koliko je ljudi promijenilo dresove svih stranaka, kakvih je sve koalicija bilo, ko se s kim sve volio...sve je to politika, a obicni smrtnici obicno su najvece zrtve njihovih igrica...tako da zmiriti na sve to mogu samo oni koji imaju direktnu korist, a mali ljudi cekaju bolja vremena, posao, mogucnost lijecenja...
novi.dan.nova.nafaka

#3832 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

plain vanilla wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
hvala :)
samo da dodam jos nesto
ja nisam aktivan clan nijedne stranke, nema me ni na jednoj listi (niti ce biti), nije me nijedna stranka uhljebila.
mene stranke zanimaju jer mi kroje sudbinu, pa bila to stranka za koju glasam, koja mi je simpaticna ili ne...
Ja sam na pocetku ove diskusije rekla da razumijem sve kritike upucene na racun SDP jer su uglavnom (99 posto) tacne, cak bih imala sta jos dodati...samo ne razumijem ljude koju velicaju SDA, kao vide kriminal u SDP, a u SDA ne vide :?
A da ne spominjemo koliko je ljudi promijenilo dresove svih stranaka, kakvih je sve koalicija bilo, ko se s kim sve volio...sve je to politika, a obicni smrtnici obicno su najvece zrtve njihovih igrica...tako da zmiriti na sve to mogu samo oni koji imaju direktnu korist, a mali ljudi cekaju bolja vremena, posao, mogucnost lijecenja...
Ja jesam član, ali nisam na listi niti planiram biti, kao i ti. Nisam ni funkcioner. Ali jesam samokritičan (barem se nadam) i tako se prema stranci postavljam.
Također, imaj u vidu da ljudi dođu na forum, ne znaju kakav je ko pa te na osnovu jednog posta "procijene". No, "strpljivost je kod prvog udarca" kako reče Poslanik a.s. ;-)
kiky

#3833 Re: SDA-All about

Post by kiky »

cetmi wrote:
kiky wrote:normalno cetmi ...
sda je narod dovela do dna i do toga da svoj glas prodaje ...
il češ reč da je to sve od 2010, a prije toga smo plivali u blagostanju ...
sad još samo da to i ozakoni, a što joj i priliči i eto begovima vlasti bez granica ...
prepostavljam da će ti biti drago kad na sljedečim izborima sda izbaci i cjenovnik glasova ...
Ako očekuješ neki odgovor da šta napišem. Inače i sama vidiš da nisi napisala ništa.
Gorčina koja te stezala pred izbore se sad povećala i eskalirala.
Moje mišljenje je da su ljudi skontali da je do 2010. bilo bar nešto, a nakon što u vlast uđoše spasioci ČOVJEKA ne ostaje ništa.
nikakva gorčina, sve normalno ...
sda je na lokalu uvijek imala više opština nego sdp i tu nevidim nikakvu novost, a pogotovo ne neku neočekivanu ili senzacionalnu pobjedu ...
pogledaj statistike ...
prije će bit da je ovolika dreka i slavlje samo pokazatelj koliko se sda prepala da će izletit iz vlasti na državnom nivou ...
šta je bilo prije 2010 ili poslije nije više ni važno jer očigledno živimo u dvije dimenzije, a uzoci problema u ovoj zemlji se posmatraju kako nam se čefne ....
ali ja ti spomenu kupovinu glasova i da to po tebi izgleda da je normalno ...
normalno da nema šta da mi odgovoriš ...
:)
iPod

#3834 Re: SDA-All about

Post by iPod »

kiky wrote:
cetmi wrote:
kiky wrote:normalno cetmi ...
sda je narod dovela do dna i do toga da svoj glas prodaje ...
il češ reč da je to sve od 2010, a prije toga smo plivali u blagostanju ...
sad još samo da to i ozakoni, a što joj i priliči i eto begovima vlasti bez granica ...
prepostavljam da će ti biti drago kad na sljedečim izborima sda izbaci i cjenovnik glasova ...
Ako očekuješ neki odgovor da šta napišem. Inače i sama vidiš da nisi napisala ništa.
Gorčina koja te stezala pred izbore se sad povećala i eskalirala.
Moje mišljenje je da su ljudi skontali da je do 2010. bilo bar nešto, a nakon što u vlast uđoše spasioci ČOVJEKA ne ostaje ništa.
nikakva gorčina, sve normalno ...
sda je na lokalu uvijek imala više opština nego sdp i tu nevidim nikakvu novost, a pogotovo ne neku neočekivanu ili senzacionalnu pobjedu ...
pogledaj statistike ...
prije će bit da je ovolika dreka i slavlje samo pokazatelj koliko se sda prepala da će izletit iz vlasti na državnom nivou ...
šta je bilo prije 2010 ili poslije nije više ni važno jer očigledno živimo u dvije dimenzije, a uzoci problema u ovoj zemlji se posmatraju kako nam se čefne ....
ali ja ti spomenu kupovinu glasova i da to po tebi izgleda da je normalno ...
normalno da nema šta da mi odgovoriš ...
:)
Ocigledan primjer spinovanja :) Trnovo i Kljuc zamjenili za Bihać i Novi Grad, majstorski nema šta. Evo i ova presuda oko Desnice, nemas kud dalje.
kiky

#3835 Re: SDA-All about

Post by kiky »

kakvog, ba, spinovanja ...
:?
brzica

#3836 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Reče netko gore da je potrebno malo više
samokritičnosti. Potpuno se slažem, jer
vidim da sad oni koji su "natezali" za SDP
još uvijek ne odustaju od svoje priče i
probaju sve uvjeriti da je ovo normalno.
Nije normalno, i ovakvim pristupom će
pad biti još veći. Nije mi drago, ali hoće.

A ovi iz SDA, pa nije moguće da ne vidite
sve što se dešavalo. I što se dešava. Jer,
napravili ste monstrume i sad na njih
drvlje i kamenje a ovi što su ih pravili su
kao fini. SDA ima nekih stvari koje su
dobre (koliko god to nekomoe zvučalo
kao oksimoron :D ), i ako mislite dobro
i njima i vama hvalite to. A kudite ono što
ne valja, čega je inače duplo više.
Jer sve što kažete ispada "u svom oku ne
vidiš balvan, a u mom vidiš trun".
udrch

#3837 Re: SDA-All about

Post by udrch »

:thumbup: :bih: :dance:
Alfons Kauders

#3838 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

LeonardoAC wrote: Malo off topic: ti si mi jedan od najiritantnijih, najdosadnijih osoba na forumu. posebno taj odvratni avatar koji imaš...
jest fakat... ja abdest vazda gubim kad ga vidim... daj nadji neki pinup pokrivene zene za promjenu...
iPod

#3839 Re: SDA-All about

Post by iPod »

kiky wrote:kakvog, ba, spinovanja ...
Kazes da je SDA uvijek bila jaka na opstinskom nivou, a to sto je SDP izgubio dvije jako vazne opstine u BiH, Bihac i Novi Grad Sarajevo, a dobio Trnovo i Ključ je neki uspjeh. Daj bolan uozbilji se i prestani spinovati i trollati forum.
HDZ Novo Sarajevo

#3840 Re: SDA-All about

Post by HDZ Novo Sarajevo »

Alfons Kauders wrote:
jest fakat... ja abdest vazda gubim kad ga vidim... daj nadji neki pinup pokrivene zene za promjenu...
Čemu ovo? Misliš da si nekome zanimljiv sa ovim bolesnim dosjetkama? Zbog tebe i takvih kao ti sve nas je manje u Sarajevu.
drug profi

#3841 Re: SDA-All about

Post by drug profi »

HDZ Novo Sarajevo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Čemu ovo? Misliš da si nekome zanimljiv sa ovim bolesnim dosjetkama? Zbog tebe i takvih kao ti sve nas je manje u Sarajevu.
Koga ba nas?
Ja znam da bi likovi kao ti i nafakas najvise voljeli da smo svi u svom toru.
E nece moci.
brzica

#3842 Re: SDA-All about

Post by brzica »

HDZ Novo Sarajevo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Čovjek je iz Tuzle...a, inače po onome što
ovdje vidjeh, da su svi kao on, ne bi nitko
nigdje išao. Evo, ja sam došao :D
Last edited by brzica on 09/10/2012 15:54, edited 1 time in total.
juventus

#3843 Re: SDA-All about

Post by juventus »

Ljudi moji, šta pominjete više SDP, pa ta stranka više neće da postoji. Ovo im je i dobar rezultat kakav ih čeka iduće izbore. Raskrinkani su i idu u zaborav. Ćao.

A i Fahro će brzo biti razotkriven i od strane onih ljudi koji nisu dovoljno pametni da već sad vide o čemu se tu radi.

SDA će ponovo ujediniti bošnjake, to je izvjesno, a onda nam opet niko neće ništa moći. Ni Dodik, ni Srbija, ni Rusija, ni pizda materina.

Samo polako, doći će bošnjaci opet pameti i udružiti se kao '92, jer će im to veoma brzo biti potrebno, kad skontaju svi kakva im se rupa pod nogama kopa.

Živi bili pa vidjeli.
kiky

#3844 Re: SDA-All about

Post by kiky »

iPod wrote:
kiky wrote:kakvog, ba, spinovanja ...
Kazes da je SDA uvijek bila jaka na opstinskom nivou, a to sto je SDP izgubio dvije jako vazne opstine u BiH, Bihac i Novi Grad Sarajevo, a dobio Trnovo i Ključ je neki uspjeh. Daj bolan uozbilji se i prestani spinovati i trollati forum.
nigdje nisam spomenuo neki ili bilo kakv uspijeh sdp ...
tabirim o sda, držim se teme ...
toliki si balvan da ni posta neznaš pročitat ...
Tiger 033

#3845 Re: SDA-All about

Post by Tiger 033 »

Ovako su obecavali

a dobili su ovo

Alfons Kauders

#3846 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

brzica wrote:Reče netko gore da je potrebno malo više
samokritičnosti. Potpuno se slažem, jer
vidim da sad oni koji su "natezali" za SDP
još uvijek ne odustaju od svoje priče i
probaju sve uvjeriti da je ovo normalno.
Nije normalno, i ovakvim pristupom će
pad biti još veći. Nije mi drago, ali hoće.

A ovi iz SDA, pa nije moguće da ne vidite
sve što se dešavalo. I što se dešava. Jer,
napravili ste monstrume i sad na njih
drvlje i kamenje a ovi što su ih pravili su
kao fini. SDA ima nekih stvari koje su
dobre (koliko god to nekomoe zvučalo
kao oksimoron :D ), i ako mislite dobro
i njima i vama hvalite to. A kudite ono što
ne valja, čega je inače duplo više.
Jer sve što kažete ispada "u svom oku ne
vidiš balvan, a u mom vidiš trun".
dobro, ali "ovi iz SDA" imaju jace razloge za glasanje od ostatka naroda - jer se mahom radi o uhljebljenim klanovima... da se razumijemo, isto vazi za SDP u tuzli ili HDZ u dijelovima hercegovine, samo SDA ima vise stranackih vojnika i zaduzenih budzetskih dzabojeda

na konto cega je SDA inace mogla dobiti glasove ovaj put? pa bili su svo vrijeme u vlasti sa SDP-om, dijele odgovornost, ali SDP je tu primio kitu - SDA je majstorski kopirala SBiH, koja je redovno pred izbore pocinjala glumiti opoziciju i osvajala metar glasova... to sam govorio jos kad su se zimus natezali oko budzeta, i gle cuda - obistinilo se... a crveni bekani nisu skontali sta im se sprema...

zato sad imaju dvije godine da se dozovu i ne zijane totalno na sljedecim izborima, ali sudeci prema dosadasnjim potezima cini mi se da nemaju dovoljno sivih celija da to skontaju
brzica

#3847 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Osim što pojedinci ovdje moraju poraditi
na samokritičnosti, bilo bi dobro da malo
unaprijede pismenost i način obraćanja
sugovornicima.

@alphonse
Ne odnosi se na tebe nego na neke prije
tebe što su pisali.
Last edited by brzica on 09/10/2012 15:57, edited 1 time in total.
Dozer

#3848 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

bambina78 wrote:
Dozer wrote:
A SDA se slomila da nas potopi i zavali gdje god je mogla, samo kako se ne bi odbranili kako treba i do kraja. Steta samo sto jos tada, '94 i '95 svi mi takvi ne skontasmo do kraja koliko je sati,
A SDA tada nije ni postojala, sto njih jadne blatis? :?
Ha?! :shock: :shock: :shock: :?
Alfons Kauders

#3849 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

HDZ Novo Sarajevo wrote:
Alfons Kauders wrote:
dragi kolega, nismo u pakistanu - ovdje se jos uvijek smije zajebavati na racun vjere... :wink: ako ti smeta, sad kada se sa starim drugarima iz SDA i SDS vratite na vlast, mozete pokusati kriminalizirati blasfemiju ili ateizam... :D mislim mozete pokusati, ali nesto sumnjam da bi u mom gradu dobro prosli... :D

cudi me jedino da to niste pokusali jos u onom sistemu - i tad ste bili na vlasti, samo ste umjesto kriza i tespiha nosali partijske knjizice, a umjesto u boga vjerovatli u marsala... :D

doduse, za razliku od boga, marsal je fakat postojao...
brzica

#3850 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Alfons Kauders wrote: dobro, ali "ovi iz SDA" imaju jace razloge za glasanje od ostatka naroda - jer se mahom radi o uhljebljenim klanovima... da se razumijemo, isto vazi za SDP u tuzli ili HDZ u dijelovima hercegovine, samo SDA ima vise stranackih vojnika i zaduzenih budzetskih dzabojeda

na konto cega je SDA inace mogla dobiti glasove ovaj put? pa bili su svo vrijeme u vlasti sa SDP-om, dijele odgovornost, ali SDP je tu primio kitu - SDA je majstorski kopirala SBiH, koja je redovno pred izbore pocinjala glumiti opoziciju i osvajala metar glasova... to sam govorio jos kad su se zimus natezali oko budzeta, i gle cuda - obistinilo se... a crveni bekani nisu skontali sta im se sprema...

zato sad imaju dvije godine da se dozovu i ne zijane totalno na sljedecim izborima, ali sudeci prema dosadasnjim potezima cini mi se da nemaju dovoljno sivih celija da to skontaju
Baš tako, primili su ga do balčaka na glupu
foru. To je ono što im i zamjeram, naravno
pored ovih korupcijskih stvari. Kad me netko
naguzi, nije mi kriv on nego sam ljut sam na
sebe. I ovi bi mozgonje trebali malo tako
razmišljati. Jer će ga primiti opet, možda već
na prekompoziciji državne vlasti.
Post Reply