KatarinaKosaca wrote:Ostavih proteine dfinitivno, preporučene na ovoj temi. Otiđoh, kupih, napatih se i udebljah se još
Ujutro sam jela neku zob u nemasnom mlijeku i poslije podne te proteine, ništa više, napatila se kao konj, nisam kuhala da ne dođem u iskušenje , mužu naručivala iz nanine kuhinje, jučer stanem na vagu 5 kg dobila
Tako da prelazim na salate i povrće definitivno...
Žitarice su ti pokvarile plan. Nisi ušla u ketozu, pa ti je ostala glad, jer tijelo nije krenulo da topi masnoću i stvara ketone.
Druga greška, nemoj da izbjegavaš masne stvari. Na proteinskoj dijeti je ok da jedeš punomasno mlijeko i meso. Kada sam čitao o Dukan dijeti, koja je ketonska, osnovna primjedba nutricionista je izbacivanje masnoće.
Dakle, jedi meso, sireve svih vrsta, zeleno povrće, gljive, mlijeko i jogurte, a zaboravi svu hranu bogatu šećerom i ugljikohidratima.
Nadam se da se razumijemo, kada govorimo o proteinima, govorimo o hrani koja je bogata proteinima (meso, riba, sirevi...), a ne o prahu koji koriste bilderi
Doduše, ni ti proteini nisu loši. Ja ih koristim kao zamjenu za slatkiše. Kada poželim slatko, razmutim mjericu proteina sa okusom čokolade, bude mi super zamjena.