Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
racionalista
#3826 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ona priča da će serija ići tempom 1 sezona= 1 knjiga uopšte ne stoji. U ovoj sad sezoni ima scena koje se u knjigama tek javljaju u "Plesu zmajeva" ili "Gozbi vrana".
Ovo nije nikakav spoiler, samo čisto da znate da su počeli da miksaju
- Gandalf
#3827 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Miksaju ozbiljno, što je dobro jer 4. knjiga je propast živa, bila mi je užasno dosadna, ni ekranizacija ne bi bila puno bolja, ali ovim miksanjem knjiga 5. sezona neće biti dosadna + konačno zanimljive stvari će se dešavati i Grejyoyevimaracionalista wrote:Ona priča da će serija ići tempom 1 sezona= 1 knjiga uopšte ne stoji. U ovoj sad sezoni ima scena koje se u knjigama tek javljaju u "Plesu zmajeva" ili "Gozbi vrana".
- karanana
#3828 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci najbolji kraj od sve 4 sezone. Jedva cekam
- harisoni
#3829 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gandalf wrote:Miksaju ozbiljno, što je dobro jer 4. knjiga je propast živa, bila mi je užasno dosadna, ni ekranizacija ne bi bila puno bolja, ali ovim miksanjem knjiga 5. sezona neće biti dosadna + konačno zanimljive stvari će se dešavati i Grejyoyevimaracionalista wrote:Ona priča da će serija ići tempom 1 sezona= 1 knjiga uopšte ne stoji. U ovoj sad sezoni ima scena koje se u knjigama tek javljaju u "Plesu zmajeva" ili "Gozbi vrana".
Ovo nije nikakav spoiler, samo čisto da znate da su počeli da miksajuoni su dosada bili nekako najjadnije jade u Westerosu i muka mi ih je bilo gledati što će se i promijeniti
Meni je druga knjiga Gozbe za vrane bila dosta dobra, ali je zato prvi katastrofa svih katastrofa. Moram ovih dana u knjižaru po Ples sa zmajevima.
- jasko_ba
#3830 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko moze, nek odgovori, puno zahvalan! Ako je spojlanje, PM!
Kako je Stannis sa konjima dosao do divljaka i Johna? Sta se desilo tamo gdje su Brann i Hodor? Gdje mala Arya ide?

Kako je Stannis sa konjima dosao do divljaka i Johna? Sta se desilo tamo gdje su Brann i Hodor? Gdje mala Arya ide?
- madFlava
#3831 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Odgovoreno ti je par postova iznad i ja sam slicno pitao.jasko_ba wrote:Ko moze, nek odgovori, puno zahvalan! Ako je spojlanje, PM!![]()
- moon_walker_90
#3832 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Predobra epizoda,u velikom stilu kao sto sam i ocekivao...cini se da je kraj Lanisterima
ali zasto nije bilo nista za Sansu i lorda Baelisha? Oj ko ce docekati narednu godinu
fenomenalna je serija...
-
1Dante1
#3833 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako je samo bila dobra borba izmedju Brienne i The Hounda. 
- moon_walker_90
#3834 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ali najjache mi je kad mala uze one novcice od Hounda1Dante1 wrote:Kako je samo bila dobra borba izmedju Brienne i The Hounda.
- zoza
#3835 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Onaj čiko je neki mrtvac, blijed ko krpa. Zapetljo se u ono korijenje ne može prstom pomaket.
- harisoni
#3836 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U knjigama se spominje da ih vodi nekakav Jednoruki, taj mi ostade vječna misterija. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3837 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
skinuo s torrenta al sd rezolucija evo skidam HD...kako sam prosmekio ono na brzinu...mora se ovo gledat u HD-u...de .BA ne spojlajte tolko...ja cu sam naglasit da bice iznenadjenja i to pozitivnih...napokom kraj sezone s nekom pozitivom a ne klaonicom...
- mixone1995
#3838 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Predobra epizoda
bye, bye tywin 
-
1Dante1
#3839 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tacno je ostalo puno pitanja, Arya ce se izgleda sastat sa starim jaranom a pitanje je sta ce bit sa Tyrionommoon_walker_90 wrote:Ali najjache mi je kad mala uze one novcice od Hounda1Dante1 wrote:Kako je samo bila dobra borba izmedju Brienne i The Hounda.jbg,imala je i od koga nauciti
a tamo gdje je Brann dosao,ja mislim da je ispod onoga drveta,i da ce Brann naslijediti onoga starog čiku,samo ja ne znam koja je njegova uloga...jel on reprezent nekog božanstva,sta li?? a sta je sa onim theonom i onim ludjakom sto ga je mucio? oj toliko pitanja imam
- Atticus Finch
#3840 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Epsko finale. Uživao sam u svakoj sekundi ove epizode.
-
brain bubbles
#3841 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ocekujem 2 stranice veceras kad dodjem, upravo pregledao
izgleda da ce biti svega na zidu, jedva cekam
a tek da vidim reakciju Cercei na smrt oca...
izgleda da ce biti svega na zidu, jedva cekam
a tek da vidim reakciju Cercei na smrt oca...
-
noel_
#3842 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zadnja epizoda fantastična, ispunila je sva moja očekivanja..
samo ne znam kako ću dočekati sljedeću sezonu

samo ne znam kako ću dočekati sljedeću sezonu
-
Juliuscezar
#3843 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako mi je mrsko citati iz pocetka, sta kazu citaci knjige je li moguce poceti citati od 5-te knjige ?
Meni malo zao Hounda
Meni malo zao Hounda
-
racionalista
#3844 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Smatra li se spoilerom ako malo razijasnimo koju ulogu ili moći ima određeni lik iz serije?
-
Son1
#3845 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako bolesna epizoda.
Ko ce sad cekati sljedecu sezonu
Ko ce sad cekati sljedecu sezonu
- Mišo_Kovač
#3846 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Razocaran sam depikcijom Bloodraven i male Leaf... loše loše lošeee 
- annoy
#3847 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni se ne sviđa finale
Sve mi je nekako bezveze napravljeno, a najviše mi je žao što su izbacili razgovor između Tyriona i Jamiea prije nego što ovaj krene kod Tywina
Cersei i njeno "priznanje" Tywinu...povraća mi se kad od nje rade neku paćenicu
Jedino mi je sve bilo ok napravljeno sa Dany, al ajde koliko je kratko bilo, nisu imali šta ni zajebat.
Hound i Brienne...neću uopće komentirat
Jojen

Sve mi je nekako bezveze napravljeno, a najviše mi je žao što su izbacili razgovor između Tyriona i Jamiea prije nego što ovaj krene kod Tywina
Cersei i njeno "priznanje" Tywinu...povraća mi se kad od nje rade neku paćenicu
Jedino mi je sve bilo ok napravljeno sa Dany, al ajde koliko je kratko bilo, nisu imali šta ni zajebat.
Hound i Brienne...neću uopće komentirat
Jojen
- Mišo_Kovač
#3848 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Razgovor izmedju Tyriona i Kraljosjeka je izbačen garant jer su ranije zajebali sa Kraljevom Stražom... Osim Tranta niko se drugi ne pojavljuje, a braća Kettleblack (kojih nema) su poprilično bitni za "jebala je Lancela, Osmunda i možda Malog Lunu" dijalog/monolog

- annoy
#3849 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zaboravljam više tko se pojavljuje a tko ne... dobro, Kettleblacka nema, pa nemaju na temelju čega ubacit taj razgovor, ali meni to i ovako nema smisla, jer taj razgovor je Tyrionu dao motivaciju da se uopće prošeta do odaja svoga ćaće, a i za Jamiea je bio prilično bitan jer ga je kasnije stalno vrtio u glavi i preispitivao neke stvari zbog toga...ma, ja jednostavno previše očekujem. Ne mogu u seriji obuhvatiti sve što je u knjizi, ja to razumijem, ali ovako mi je sve previše površno i jednodimenzionalno. Ne sviđa mi se. Ovo mi je najlošije finale dosad.Mišo_Kovač wrote:Razgovor izmedju Tyriona i Kraljosjeka je izbačen garant jer su ranije zajebali sa Kraljevom Stražom... Osim Tranta niko se drugi ne pojavljuje, a braća Kettleblack (kojih nema) su poprilično bitni za "jebala je Lancela, Osmunda i možda Malog Lunu" dijalog/monolog![]()
Pohvalit ću dio sa Zidom još, to je bilo više-manje korektno.
-
racionalista
#3850 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Udrobljeno svega, dosta likova je izostavljeno, neki se pojave ali to izgleda tako nepovezano da se ljudi često zapitaju kakva je njihova svrha i koji im je uopšte background. U dijelu serije gdje prikazuju Branna nigdje se ne pojavljuje onaj "vodić". Onda imamo primjer onog dedice što se zaglavio među "korijenjem" i sl.
Inače dedica se pojavljuje tek u drugom dijelu "Plesa zmajeva" tako da ej ovo odavno prestalo ići nekom "šemom" kao što je primijenjena u knjigama.
Inače dedica se pojavljuje tek u drugom dijelu "Plesa zmajeva" tako da ej ovo odavno prestalo ići nekom "šemom" kao što je primijenjena u knjigama.