Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#3827 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@ Ultima palabra
Ja sam prvi kome ide na zivce ta mistifikacija Barcelone. Ponekad je i neprijatno citati sve te hvalospjeve izgleda kao da su bogom dani. Ok igraju dobar fudbal ali na kraju krajeva to su profesionalci koji su placeni da pobjede. Da li je jedan stil ljepsi od drugoga vec smo prezvakali milion puta. Stvar ukusa. Sigurno da je mnogo ljudi moglo promijeniti misljenje o Barceloni. Ni meni se nisu svidjali oni pokusaji simuliranja. Na kraju krajeva ja sam gledao Puyola, Xavia, Valdesa i kako gube. Tada nije bilo hvalospjeva vec se sumnjalo i u kvalitet tih igraca. Mozda neki ne pamte, ali Xavi je 2003 bio ne putu da bude posudjen Tenerifama. Sto se tice Reala mislim da je na dobrom putu. Ako nastave sa Mourinhom prije ili kasnije ce doci do desete lige sampiona. Bolje je vjerovati u jednu ideju ma koliko god ti se ne svidjala nego lutati bez ideje. Jedino sto bih volio je da se Real kao institucija vrati na pravi put, Sada lice na odmetnike iz sume. Neka se vrate u grad gdje im je i mjesto. Na potezu je Florentino Perez. Predsjednik mora biti predsjednik, trener mora biti trener a igrac mira biti igrac
Ja sam prvi kome ide na zivce ta mistifikacija Barcelone. Ponekad je i neprijatno citati sve te hvalospjeve izgleda kao da su bogom dani. Ok igraju dobar fudbal ali na kraju krajeva to su profesionalci koji su placeni da pobjede. Da li je jedan stil ljepsi od drugoga vec smo prezvakali milion puta. Stvar ukusa. Sigurno da je mnogo ljudi moglo promijeniti misljenje o Barceloni. Ni meni se nisu svidjali oni pokusaji simuliranja. Na kraju krajeva ja sam gledao Puyola, Xavia, Valdesa i kako gube. Tada nije bilo hvalospjeva vec se sumnjalo i u kvalitet tih igraca. Mozda neki ne pamte, ali Xavi je 2003 bio ne putu da bude posudjen Tenerifama. Sto se tice Reala mislim da je na dobrom putu. Ako nastave sa Mourinhom prije ili kasnije ce doci do desete lige sampiona. Bolje je vjerovati u jednu ideju ma koliko god ti se ne svidjala nego lutati bez ideje. Jedino sto bih volio je da se Real kao institucija vrati na pravi put, Sada lice na odmetnike iz sume. Neka se vrate u grad gdje im je i mjesto. Na potezu je Florentino Perez. Predsjednik mora biti predsjednik, trener mora biti trener a igrac mira biti igrac
- Zmijuga loma
#3828 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Evo još jednog heroja

-
baklava2
#3829 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
jednostavno rečeno real nije zaslužio prolazak dalje. ( biti veliki klub a na svom terenu izvesti 8 odbrambenih igrača i ne pokušati pritisnuti protivnika govori sve o njihovoj veličini
) . u revanšu su pokušali igrati i puno bolje je to izgledalo nego na svom terenu.
samo malo manje to nije zaslužila barcelona
.
sve u svemu slaba predstava u svim ovim utakmicama
samo malo manje to nije zaslužila barcelona
sve u svemu slaba predstava u svim ovim utakmicama
- veljaca
#3830 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zmijuga loma wrote:Evo još jednog heroja![]()
Ama nije ovo sto se vidi .... Kriv je ugao kamere .... Ne bi njega dotakao niko iz Reala - dijelom sto ga cijene i vole a dijelom ( puno vecim ) sto u vecini slucajeva to ne mogu ..... mada kada slusaju upute svoga trenera ( a od njega zavise jer on odredjuje ekipu ) cesto posegnu i za ovakvim nesportskim potezima ....
- Richard Wagner
#3831 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Montaža.
-
Bušman
#3832 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ukratko da komentiram na ovo sto sam boldirao.skenderija04 wrote:Ja sam prvi kome ide na zivce ta mistifikacija Barcelone. Ponekad je i neprijatno citati sve te hvalospjeve izgleda kao da su bogom dani. Ok igraju dobar fudbal ali na kraju krajeva to su profesionalci koji su placeni da pobjede. Da li je jedan stil ljepsi od drugoga vec smo prezvakali milion puta. Stvar ukusa. Sigurno da je mnogo ljudi moglo promijeniti misljenje o Barceloni. Ni meni se nisu svidjali oni pokusaji simuliranja. Na kraju krajeva ja sam gledao Puyola, Xavia, Valdesa i kako gube. Tada nije bilo hvalospjeva vec se sumnjalo i u kvalitet tih igraca. Mozda neki ne pamte, ali Xavi je 2003 bio ne putu da bude posudjen Tenerifama. Sto se tice Reala mislim da je na dobrom putu. Ako nastave sa Mourinhom prije ili kasnije ce doci do desete lige sampiona. Bolje je vjerovati u jednu ideju ma koliko god ti se ne svidjala nego lutati bez ideje. Jedino sto bih volio je da se Real kao institucija vrati na pravi put, Sada lice na odmetnike iz sume. Neka se vrate u grad gdje im je i mjesto. Na potezu je Florentino Perez. Predsjednik mora biti predsjednik, trener mora biti trener a igrac mira biti igrac
Barcelonu mistificiraju ljudi koji je i pljuju. Cinjenica je da je to jedna od najboljih ekipa ikada (mislim na ovu generaciju) i da igraju fenomenalno u ovom trenutku. Cinjenica da Real ima fantasticnu ekipu i da ne moze u 5 meceva ove sezone da napravi ikakav iskorak dovoljno govori.
Naravno da je stvar ukusa. Ja recimo ne mogu da razumijem EPL-like igru. Ne lezi mi jednostavno i tako ce biti. Ja u igri najvise volim driblinge, kratke pasove, pasove u for, duge pasove preko pola terena koji igraca pogode "u oko". Isto tako ne volim fizicku igru kakvu igraju u Italiji ili Real protiv Barcelone. I to se nece promijeniti, niti ocekujem da neko drugi promijeni ukus. Na ovom forumu je problem sto se osudjuje "glumatanje" zaboravljajuci naravno da je svom tom "glumatanju" prethodila izrazito gruba igra, pritisci na sudiju (Mourinho) i generalno vrlo losa atmosfera. Ko je ikada "sa rajom" igrao fudbala zna koliko to moze biti lose, pa cak dovesti i do teskih povreda i tuce. Ko voli da gleda takav fudbal - bujrum, neka gleda, ali neka ne trazi opravdanja kada se takva igra, koja je na granici pravilnosti, kaznjava.
Ah ta era Gasparta u Barceloni, od zanemarivanja Cantere, zbog ocitog takmicenja sa Realovom Galacticos ideologijom dovodjeni su razni Anderssoni, Christanvali, Dutrueli itd., do finansijske nestabilnosti u klubu. Svaki navijac se nerado sjeca tog perioda.
Niko ne sumnja da ce nekad osvojiti. Ali opet, kao navijacu Barce, sto je dalje ta titula meni draze
Florentino Perez je dopustio Mourinhu da mu unisti ugled kluba. Na kraju krajeva, cak i da je stvarno bila nepravda biblijskih razmjera (a nije nista posebno bilo, sudija grijesio na obje strane) optuzivati Barcelonu, Uefu, Unicef zbog svoje nemoci je jadno. Da li treba optuziti Real Madrid da je izgubio od Osasune zbog dogovora sa Bwinom? Siguran sam da ce se naci i takvih budala, ali radi se o klubovima kojima je tradicija vrijednija od icega. Brend se danas ipak najvise cijeni.
-
Bušman
#3833 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
P.S.
Neko napravio pjesmu
Neko napravio pjesmu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3834 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
sad mi je jasno što kažu da je u Bih siromaštvo.....157 strana šuplje o milionerima 
-
Bosna_u_srcu
#3835 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Barcelona pokazala da je puno jaći protivnik u ovom trenutku, a JM neka se seli iz Madrida 
-
leo karan
#3836 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
4 tekme
1 pobjeda barse, al im je trebao crveni za to
po meni je real ostecen
bilo bi bas guravo da nije bilo crvenog u madridu i onog ponistenog gola sinoc
nisu bas toliko bolji koliko se prica
1 pobjeda barse, al im je trebao crveni za to
po meni je real ostecen
bilo bi bas guravo da nije bilo crvenog u madridu i onog ponistenog gola sinoc
nisu bas toliko bolji koliko se prica
- Kupalo
#3837 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
MARCELO BIELSA, argentinski stručnjak koji je četiri godine vodio Čile, gotovo je sigurno nasljednik Josea Mourinha u Realu, nakon što je njegova prva sezona okončana samo jednim trofejem "sekundarne" važnosti.
Valdano ne podnosi Mourinha pa dovodi prijatelja Bielsu
Ključna figura ove zamjene je glavni Realov direktor Jorge Valdano. Nekadašnji Realov napadač od početka se ne slaže s Mourinhom i već ranije su do javnosti doprle poruke da će predsjednik Perez na kraju sezone morati razriješiti "ili on, ili ja" ultimatum koji je dao Valdano.
Nakon što je sezona završila debaklom (Realu je gledanje u Barcelonina leđa u prvenstvu i Ligi prvaka jedino i samo to), nema puno dvojbi tko će otići. S druge strane, Bielsa je odličan prijatelj sa sunarodnjakom Valdanom. Obojica su potekli u Newell's Old Boysima, klubu iz Rosarija u kojem je s igranjem započeo i Lionel Messi.
Po Bielsi se zove stadion na kojem su počeli igrati Messi i Batistuta, a njega zovu Loco
Nakon što je u veljači napustio klupu Čilea, 55-godišnji Bielsa je odbio ponudu Newell'sa, gdje je božanstvo (klupski stadion se zove po njemu), a upravo je u pregovorima sa Sevillom. Marca dakako očekuje da Bielsa odbije Andalužane čim mu pristupi Real.
Bielsa nije ništa manji osobenjak od Mourinha, bilo da se radi po metodama treninga (svaki dio momčadi trenira odvojeno) ili odnosu s medijima (ne daje intervjue, a presice mu znaju trajati satima). Nakon što je već s 25 godina prekinuo igračku karijeru, posvetio se trenerskom pozivu i već na početku ('90-'92) postigao sjajan uspjeh: Newell's je doveo do argentinskog naslova i finala Cope Libertadores, gdje je na penale izgubio od Sao Paula.
Olimpijsko zlato s Argentinom i totem u Čileu
Nakon toga je četiri godine proveo u Meksiku, vodeći Atlas i Americu. U Argentinu se vratio na klupu Veleza, s kojim je uzeo "Clasuru". Vrijeme je za europsko iskušenje, ali Espanyol napušta odmah nakon što je '98 dobio ponudu da preuzme argentinsku reprezentaciju.
S njom na SP-u 2002. ne prolazi tešku skupinu (Engleska, Švedska, Nigerija), ali ostanak nakon tog neuspjeha opravdava olimpijskim zlatom u Ateni 2004.
Ipak, vrhunac trenerske karijere i uvažavanja, Bielsa je zaradio u Čileu, gdje je izbornik reprezentacije 2007-11. Do SP-a prošle godine došao je nizom impresivnih rezultata (prva pobjeda nad Argentinom u službenoj utakmici, niz gostujućih pobjeda nad ostalim suparnicima u kvalifikacijama) i napadačkom igrom, pa su Čileanci poludjeli za njim, a savez mu nudio doživotni ugovor. Međutim, rekao je da će otići ako Jorge Segovia postane novi predsjednik saveza, što je i učinio.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#3838 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pronađen krivac za Mourinhov poraz
Ni u Uefi nisu odlučili šutjeti na stalne optužbe iz madridskog Reala da pomažu Barceloni. Potpredsjednik Europske nogometne organizacije Sener Erzik u svojoj izjavi je ismijao Josea Mourinha
U Uefi nije običaj da se polemizira s nezadovoljnim trenerima ili igračima, ali nakon Mourinhovih opaski da se Kataloncima pomaže zbog povezanosti s Unicefom i zbog dobrog odnosa sa Senerom Erzikom, oglasio se i sam drugi čovjek Uefe.
'Mourinho je napokon pronašao krivca za madridski poraz. Nisam znao da sam takav fantastičan igrač da mogu pobijediti njegovu momčad', ironično je izjavio Erzik te dodao:
'Imao sam veze s Unicefom prije nego što je Mourinho uopće znao što je nogomet. U ovome trenutku više nemam veze s tom organizacijom, ali i da imam, to ne bi bio nikakav problem.'
Erzik je zatim još malo 'okrznuo' portugalskog stručnjaka.
'Sjećam se slavnog filma 'Dobar, loš i zao'. Možda je vrijeme da Mourinho za promjenu igra dobrog dečka. Već je igrao dvije druge uloge', završio je duhoviti Erzik.
Preuzeto sa tportal.hr
Ni u Uefi nisu odlučili šutjeti na stalne optužbe iz madridskog Reala da pomažu Barceloni. Potpredsjednik Europske nogometne organizacije Sener Erzik u svojoj izjavi je ismijao Josea Mourinha
U Uefi nije običaj da se polemizira s nezadovoljnim trenerima ili igračima, ali nakon Mourinhovih opaski da se Kataloncima pomaže zbog povezanosti s Unicefom i zbog dobrog odnosa sa Senerom Erzikom, oglasio se i sam drugi čovjek Uefe.
'Mourinho je napokon pronašao krivca za madridski poraz. Nisam znao da sam takav fantastičan igrač da mogu pobijediti njegovu momčad', ironično je izjavio Erzik te dodao:
'Imao sam veze s Unicefom prije nego što je Mourinho uopće znao što je nogomet. U ovome trenutku više nemam veze s tom organizacijom, ali i da imam, to ne bi bio nikakav problem.'
Erzik je zatim još malo 'okrznuo' portugalskog stručnjaka.
'Sjećam se slavnog filma 'Dobar, loš i zao'. Možda je vrijeme da Mourinho za promjenu igra dobrog dečka. Već je igrao dvije druge uloge', završio je duhoviti Erzik.
Preuzeto sa tportal.hr
-
palermo
#3839 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mada ne vjerujem u ovu varijantu, ali ne bih imao ništa protiv ovakvog raspleta. Mourihno bi se vratio ondje gdje se on najbolje osjeća (u englesku) a navijači Reala koji smatraju da je Mourihno ugrozio imidž kraljevskog kluba bi došli na svoje. Vjerujem da bi i navijači Barce bili sretni sa ovakvim raspletom.Kupalo wrote:MARCELO BIELSA, argentinski stručnjak koji je četiri godine vodio Čile, gotovo je sigurno nasljednik Josea Mourinha u Realu, nakon što je njegova prva sezona okončana samo jednim trofejem "sekundarne" važnosti.
Ključna figura ove zamjene je glavni Realov direktor Jorge Valdano. Nekadašnji Realov napadač od početka se ne slaže s Mourinhom i već ranije su do javnosti doprle poruke da će predsjednik Perez na kraju sezone morati razriješiti "ili on, ili ja" ultimatum koji je dao Valdano.
Nakon što je sezona završila debaklom (Realu je gledanje u Barcelonina leđa u prvenstvu i Ligi prvaka jedino i samo to), nema puno dvojbi tko će otići. S druge strane, Bielsa je odličan prijatelj sa sunarodnjakom Valdanom. Obojica su potekli u Newell's Old Boysima, klubu iz Rosarija u kojem je s igranjem započeo i Lionel Messi.
Po Bielsi se zove stadion na kojem su počeli igrati Messi i Batistuta, a njega zovu Loco
Nakon što je u veljači napustio klupu Čilea, 55-godišnji Bielsa je odbio ponudu Newell'sa, gdje je božanstvo (klupski stadion se zove po njemu), a upravo je u pregovorima sa Sevillom. Marca dakako očekuje da Bielsa odbije Andalužane čim mu pristupi Real.
Bielsa nije ništa manji osobenjak od Mourinha, bilo da se radi po metodama treninga (svaki dio momčadi trenira odvojeno) ili odnosu s medijima (ne daje intervjue, a presice mu znaju trajati satima). Nakon što je već s 25 godina prekinuo igračku karijeru, posvetio se trenerskom pozivu i već na početku ('90-'92) postigao sjajan uspjeh: Newell's je doveo do argentinskog naslova i finala Cope Libertadores, gdje je na penale izgubio od Sao Paula.
Nakon toga je četiri godine proveo u Meksiku, vodeći Atlas i Americu. U Argentinu se vratio na klupu Veleza, s kojim je uzeo "Clasuru". Vrijeme je za europsko iskušenje, ali Espanyol napušta odmah nakon što je '98 dobio ponudu da preuzme argentinsku reprezentaciju.
S njom na SP-u 2002. ne prolazi tešku skupinu (Engleska, Švedska, Nigerija), ali ostanak nakon tog neuspjeha opravdava olimpijskim zlatom u Ateni 2004.
Ipak, vrhunac trenerske karijere i uvažavanja, Bielsa je zaradio u Čileu, gdje je izbornik reprezentacije 2007-11. Do SP-a prošle godine došao je nizom impresivnih rezultata (prva pobjeda nad Argentinom u službenoj utakmici, niz gostujućih pobjeda nad ostalim suparnicima u kvalifikacijama) i napadačkom igrom, pa su Čileanci poludjeli za njim, a savez mu nudio doživotni ugovor. Međutim, rekao je da će otići ako Jorge Segovia postane novi predsjednik saveza, što je i učinio.
Al rekoh, ne vjerujem u ovakav rasplet
- Better Man
#3840 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ako bi se desio ovakav rasplet onda bi se jasno vidjelo da uprava Reala nema blage veze sa nogometom i Real bi jos dugo ne bi mogao racunati da ozbiljnije zaprijeti Barceloni, a o trofejima bi mogli samo da mastaju, jer bi oni bili i dalje pusti san. Zato treba Mourinha ostaviti na miru da gradi ekipu koja bi vec iduce sezone mogla da zasja u punom sjaju i da skine Barcelonu sa trona u Spaniji.palermo wrote:Mada ne vjerujem u ovu varijantu, ali ne bih imao ništa protiv ovakvog raspleta. Mourihno bi se vratio ondje gdje se on najbolje osjeća (u englesku) a navijači Reala koji smatraju da je Mourihno ugrozio imidž kraljevskog kluba bi došli na svoje. Vjerujem da bi i navijači Barce bili sretni sa ovakvim raspletom.Kupalo wrote:MARCELO BIELSA, argentinski stručnjak koji je četiri godine vodio Čile, gotovo je sigurno nasljednik Josea Mourinha u Realu, nakon što je njegova prva sezona okončana samo jednim trofejem "sekundarne" važnosti.
Al rekoh, ne vjerujem u ovakav rasplet
- smoki_choko
#3841 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
jimmy kralj, htio chrisitini da nabije kapu na glavu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3842 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
MARCA je također okrenula palac dolje Mourinhu: "Veliki gubitnik polufinala LP podcijenio je vlastite igrače, podčinio ih Barceloni, nije iskoristio zanos nastao osvajanjem Kupa, a igru je temeljio na Pepeu, umjesto na kvaliteti kojom mu momčad obiluje."
Kad ovako nešto napiše Marca, koja je praktično Realov fanzin, onda je jasno da se radi o situaciji kao kada Mamićevi kućni novinari po medijima krenu razvlačiti Dinamovog trenera koji to uskoro više neće biti.
Marcino "optužujem!" za Josea, u najčitanijem tekstu danas na njihovoj stranici, naslovljenom "Mourinho i samo Mourinho je krivac za eliminaciju", ne staje naravno optužbama iz uvoda:
"Njegovim optužbama nakon prvog susreta, klub je doveo u nezavidnu pravnu situaciju i ludilo primjerenije odvjetničkom uredu koji se priprema za pravnu bitku, nego za nogometni klub koji se priprema za težak uzvrat" osvrnula se Marca na Mourinhov ispad na presici poslije prve utakmice u Madridu i farsične Realove tužbe Uefi koje su ga slijedile.
"Ne treba se biti previše pametan kako bi znali da će nakon toga reakcija Uefe biti onakva kakvu je demonstrirao De Bleeckere svojim suđenjem na uzvratu - može reći da je situacija s Ronaldom bila nesreća, ali svi znamo da radi o pljački."
Vratili su se ipak Mourinhu: "Tijekom cijelog polufinala nije bio spreman na terenu ili van njega. Taktika mu je bila katastrofalna, a diplomacija još gora. Sada će opet navući svoj kostim mučenika i vratiti se u svoj svijet, u kojem je samo on u pravu, a sve drugo je laž."
"Stvarnost je ipak drugačija. Najkraći put za dostizanje finala bio je - igranje nogometa. Međutim, on je odabrao onaj straha i šarlatanstva."
- ultima_palabra
#3843 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne znam, eno na naslovnoj Marce CR7 i Mourinho i naslov: Opljačkani smo
I navode rezultate ankete po kojoj se sa njima slaže 61% čitalaca.
Real Madrid kad planira da smijeni trenera, taj čovjek je najusamljeniji na svijetu tih par dana
Pa valjda se klub ne bi tužakao sa Uefom i medijima nego bi sve svalio na čovjeka kojeg čekaju vješala...
Real Madrid kad planira da smijeni trenera, taj čovjek je najusamljeniji na svijetu tih par dana
- ascari
#3844 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
to je to! aa mozda ga i stede za kraj sezoneultima_palabra wrote:Ne znam, eno na naslovnoj Marce CR7 i Mourinho i naslov: Opljačkani smoI navode rezultate ankete po kojoj se sa njima slaže 61% čitalaca.
Real Madrid kad planira da smijeni trenera, taj čovjek je najusamljeniji na svijetu tih par danaPa valjda se klub ne bi tužakao sa Uefom i medijima nego bi sve svalio na čovjeka kojeg čekaju vješala...
- ascari
#3845 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
za ljubitelje teorije zavjere! gvardiola ii prije sahtara znao da barca ide u finale
http://www.youtube.com/watch?v=PpuLlTxY ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=PpuLlTxY ... r_embedded
- skafiskafsnjak
#3846 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zar ova tema jos nije LOCK ? hahah
- ascari
#3847 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
L00d wrote:Zar ova tema jos nije LOCK ? hahah
- skafiskafsnjak
#3848 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ma LOOOOCCCCKKK . Hahhaahhahahahascari wrote:L00d wrote:Zar ova tema jos nije LOCK ? hahahne forsiraj
- ExNihilo
#3849 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
I šta smo zaključili nakon 158 stranica i hiljada postova?
Ko je bolji, Real il Barca
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3850 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Navijači Barce kažu Barca, a navijači Reala kažu Real. Neutralni kažu Barca. To je to.Ellinor wrote:I šta smo zaključili nakon 158 stranica i hiljada postova?