Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
- cyprus
#3827 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zavisi po kom kriteriju, kojih je mnogo... Po FIFA-inoj rang listi nismo, po prikazanoj igri jesmo, po kvaliteti i širini igračkog kadra mislim da nismo, Brazilu bliži jesmo, a da li bi ih pobjedili u direktnom duelu ne znam...Sarajevo1946 wrote:Jesmo li u ovom momentu ispred Hrvatske Cypruse?
Last edited by cyprus on 13/07/2013 13:50, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3828 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cyprus needs happy pills.
-
svi u napad
#3829 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nastojim da se ne javljam puno na ovom forumu, jer poznajem nas mentalitet i ne zelim upadati u polemike sa ljudima koji nece ni da procitaju sta pise u nekom komentaru. Nekad se je u skolama imao predmet "logika", pa pored njega su se radile i vrsile analize i tako to, Evo ja napisem " Dragi prijatelji, iskreno mi smo jako puno napredovali. Od nas su trenutno u Evropi realno bolji Njemacka, Spanija, Holandija, Italija i Portugal. Sa svim drugima se mozemo nositi i rezultat bi bio neizvjestan."I sta se desi? Jave se pametnjakovici koji kazu da sam ja napisao da smo 6 u Evropi ili da su Belgija, Francuska, Engleska, Svedska, Rusija bolje od nas. Posto neki nemaju vremena da procitaju sta pise i razmisle prije nego sto "pametno" odgovore moram malo objasniti doticnim da protiv ovih 5 nabrojanih nemamo sanse i da cemo od njih izgubiti veliku vecinu utakmica. To ne znaci da ih poneku ne bi i dobili, jer to je fudbal i to mu i daje prednost u odnosu na druge sportove (tako npr. Slovenija pobijedi Ruse iako je puno slabija repka). Protiv svih drugih imamo sanse za pobjedu i ne bi bili levati kao sto neki misle. U ostalom Belgiju smo zveknuli 2 puta, protiv Francuske odlicno 1:1 u Parizu i katastrofalno u Sarajevu. Najmanje bi imali problema sa Englezima jer njihova igra je uvijek odgovarala igri stare jugoslavenske skole kojoj i mi pripadamo (sjetite se meceva Hrvatske i Crne Gore protiv istih). Molim jos jednom Bosance da ne lete pred rudu nego da procitaju sta pise u komentaru pa onda pisu. Samo bez ljutnje molim. I vjerujte u nase momke, jer i drugi (stranci) vjeruju u njih i pisu veoma lijepe stvari o nasoj repki. Sta god vi mislili dali smo 23 gola i to drugi postuju. Podcjenjivanje nasih rezultata u smislu "laka grupa" i slicno ne stoji jer "velika" Hrvatska u istoj grupi zavrsi druga. Kad pricamo o necem onda samo sa dokazima molim. Zivi i veseli bili svi oni koji vole i navijaju za svoju jedinu domovinu Bosnu a bogami i Hercegovinu.
- cyprus
#3830 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A zašto misliš da se recimo ne možemo nositi sa Italijom i Portugalom i da rezultat ne bi bio neizvjesan?svi u napad wrote:Nastojim da se ne javljam puno na ovom forumu, jer poznajem nas mentalitet i ne zelim upadati u polemike sa ljudima koji nece ni da procitaju sta pise u nekom komentaru. Nekad se je u skolama imao predmet "logika", pa pored njega su se radile i vrsile analize i tako to, Evo ja napisem " Dragi prijatelji, iskreno mi smo jako puno napredovali. Od nas su trenutno u Evropi realno bolji Njemacka, Spanija, Holandija, Italija i Portugal. Sa svim drugima se mozemo nositi i rezultat bi bio neizvjestan."I sta se desi? Jave se pametnjakovici koji kazu da sam ja napisao da smo 6 u Evropi ili da su Belgija, Francuska, Engleska, Svedska, Rusija bolje od nas. Posto neki nemaju vremena da procitaju sta pise i razmisle prije nego sto "pametno" odgovore moram malo objasniti doticnim da protiv ovih 5 nabrojanih nemamo sanse i da cemo od njih izgubiti veliku vecinu utakmica. To ne znaci da ih poneku ne bi i dobili, jer to je fudbal i to mu i daje prednost u odnosu na druge sportove (tako npr. Slovenija pobijedi Ruse iako je puno slabija repka). Protiv svih drugih imamo sanse za pobjedu i ne bi bili levati kao sto neki misle. U ostalom Belgiju smo zveknuli 2 puta, protiv Francuske odlicno 1:1 u Parizu i katastrofalno u Sarajevu. Najmanje bi imali problema sa Englezima jer njihova igra je uvijek odgovarala igri stare jugoslavenske skole kojoj i mi pripadamo (sjetite se meceva Hrvatske i Crne Gore protiv istih). Molim jos jednom Bosance da ne lete pred rudu nego da procitaju sta pise u komentaru pa onda pisu. Samo bez ljutnje molim. I vjerujte u nase momke, jer i drugi (stranci) vjeruju u njih i pisu veoma lijepe stvari o nasoj repki. Sta god vi mislili dali smo 23 gola i to drugi postuju. Podcjenjivanje nasih rezultata u smislu "laka grupa" i slicno ne stoji jer "velika" Hrvatska u istoj grupi zavrsi druga. Kad pricamo o necem onda samo sa dokazima molim. Zivi i veseli bili svi oni koji vole i navijaju za svoju jedinu domovinu Bosnu a bogami i Hercegovinu.
PS Znam znam, selektivno čitam
Last edited by cyprus on 13/07/2013 13:53, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#3831 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jedva čekam dan kad ćemo u bitnoj utakmici ubiti brašno u portugaliji 
- nKrkan
#3832 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
možda na SPKemal Malovčić wrote:jedva čekam dan kad ćemo u bitnoj utakmici ubiti brašno u portugaliji
- Kemal Malovčić
#3833 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
istjerati ih iz grupe, nek budu treći četvrti, a onda u nastavku se prošetati do polufinalanKrkan wrote:možda na SPKemal Malovčić wrote:jedva čekam dan kad ćemo u bitnoj utakmici ubiti brašno u portugaliji
- fantom slobode
#3834 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
tesko je to. Jaki su, ne znam otkud to ali put za Brazil sirom otvoren. Kod mene porodicna zalost. U inat nosamo svi dresove drugih reprezentacija. Evo mater mi nabavila dres Slovacke, kaze to joj je zadnja nada. Ja nosam donji ves Grcke, iako su nas iznevjerili. Prestali smo pricati sa komsijama, sve me zivciraju sa tom Bosnom i Hercegovinom. Pisao sam i pisma onim tamo sto stalno daju golove, ne bi li ih uvjerio da se ne trude, da podbace sto vise mogu. Makar jedno nerjeseno. Da hoce sve izgubiti do kraja.
Neki kreteni u Srbiji cijene reprezentaciju Bosne i Hercegovine i uzimaju ih kao primjer regije...kako ih nije stid tako nesto reci.
Cypruse nisi sam, sa tobom smo svi mi. U pitanju je neka prevara, ovo 'vako ne ide...Stari kaze, bas bi oni prosli da su bili u grupi sa Njemackom, Spanijom, Italijom, Holandijom. I u pravu je. Bez obzira sto se ne bi ostale dvije plasirale od 4 nabrojane, a jedna morala u baraz. Samo da oni ne odu.
A ako odu, onda ona prica da nece ni boda osvojiti. Naravno.
Cypruse nisi sam, sa tobom smo svi mi. U pitanju je neka prevara, ovo 'vako ne ide...Stari kaze, bas bi oni prosli da su bili u grupi sa Njemackom, Spanijom, Italijom, Holandijom. I u pravu je. Bez obzira sto se ne bi ostale dvije plasirale od 4 nabrojane, a jedna morala u baraz. Samo da oni ne odu.
- cyprus
#3835 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ne bi ti žao utrošit nekoliko minuta na ovaj tekst?fantom slobode wrote:tesko je to. Jaki su, ne znam otkud to ali put za Brazil sirom otvoren. Kod mene porodicna zalost. U inat nosamo svi dresove drugih reprezentacija. Evo mater mi nabavila dres Slovacke, kaze to joj je zadnja nada. Ja nosam donji ves Grcke, iako su nas iznevjerili. Prestali smo pricati sa komsijama, sve me zivciraju sa tom Bosnom i Hercegovinom. Pisao sam i pisma onim tamo sto stalno daju golove, ne bi li ih uvjerio da se ne trude, da podbace sto vise mogu. Makar jedno nerjeseno. Da hoce sve izgubiti do kraja.![]()
![]()
![]()
Neki kreteni u Srbiji cijene reprezentaciju Bosne i Hercegovine i uzimaju ih kao primjer regije...kako ih nije stid tako nesto reci.
- fantom slobode
#3836 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nije to nista u odnosu na tvoje sate...vrijedi podrzati ideju...da znas da nisi sam.cyprus wrote:I ne bi ti žao utrošit nekoliko minuta na ovaj tekst?fantom slobode wrote:tesko je to. Jaki su, ne znam otkud to ali put za Brazil sirom otvoren. Kod mene porodicna zalost. U inat nosamo svi dresove drugih reprezentacija. Evo mater mi nabavila dres Slovacke, kaze to joj je zadnja nada. Ja nosam donji ves Grcke, iako su nas iznevjerili. Prestali smo pricati sa komsijama, sve me zivciraju sa tom Bosnom i Hercegovinom. Pisao sam i pisma onim tamo sto stalno daju golove, ne bi li ih uvjerio da se ne trude, da podbace sto vise mogu. Makar jedno nerjeseno. Da hoce sve izgubiti do kraja.![]()
![]()
![]()
- cyprus
#3837 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jedno je trošiti vrijeme na iznošenje svog mišljenja ili stava, a drugo je gubiti vrijeme na izuzetno slab pokušaj ironije... Ako se ne slažeš sa onim što sam rekao, onda je valjda razumljivo da suprotstaviš kontraargumente, a ne da se kreveljiš...fantom slobode wrote:nije to nista u odnosu na tvoje sate...vrijedi podrzati ideju...da znas da nisi sam.
- Muhamed Đakmić
#3838 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fantom slobode je i mene doduše jednom optuživao za neke gluposti, kao da mrzim reprezentaciju ili nešto tako 
- fantom slobode
#3839 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sto ce mi kontraargumenti, kad podrzavam tvoje misljenje i stav?cyprus wrote:Jedno je trošiti vrijeme na iznošenje svog mišljenja ili stava, a drugo je gubiti vrijeme na izuzetno slab pokušaj ironije... Ako se ne slažem sa onim što sam rekao, onda je valjda razumljivo da suprotstaviš kontraargumente, a ne da se kreveljiš...fantom slobode wrote:nije to nista u odnosu na tvoje sate...vrijedi podrzati ideju...da znas da nisi sam.
A usput, mislis da bi argumentacija uticala na tebe da promijenis stav? Nisam to primjetio na ovoj temi. Cak ni dupla pobjeda protiv Slovacke ne bi uticala na to. Svejedno je, cypruse.
Samo da se ne plasiraju...a ako se plasiraju, izgubice sve. Ako ne izgube sve, nisu prosli grupu. Ako su prosli grupu, bila je slaba i gube prvu daljnu utakmicu. I tako dalje. Za finale ne znamo sta cemo, srecom nece dotle dogurati.
Da hoce makar prijateljsku izgubiti...
Ja ti se ne kreveljim...to je tvoj licni utisak.
Ja sam nasao listu gdje nisu ni medju prvih 15 reprezentacija Evrope (znamo i ti i ja da su deveti, trenutno). Ne mogu da je postavim, stara je. Ali mi je svi u kuci rado gledamo. Sestra je uramila, sve je ljubimo kad prolazimo. Nisi sam...bori se, pisi, doce i nasih 5 minuta. Ima nas jos, samo smo se malo u zadnje vrijeme usutili. Na anonimnim anketama redovno glasamo za poraz BiH. Mozda pomogne. Otkud im toliki navijaci, nevjerovatno...Kazu da ce doci i iz susjedi da ih podrze u Brazilu...
- fantom slobode
#3840 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma sad sam na pravoj strani.Sarajevo1946 wrote:Fantom slobode je i mene doduše jednom optuživao za neke gluposti, kao da mrzim reprezentaciju ili nešto tako
- Kemal Malovčić
- cyprus
#3842 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije, to je isključivo tvoje kreveljenje, koje nema niti 1% zajedničkog sa mojim mišljenjem...fantom slobode wrote:Ja ti se ne kreveljim...to je tvoj licni utisak.
- Šibicar
#3843 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da se pridružim jer i ja podržajem famtoma.Kemal Malovčić wrote:@fantom,
- Muhamed Đakmić
#3844 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam famtomiziran 
- cyprus
#3845 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
De da ga onda i ja podržim 
- zalizani
#3846 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
.
Last edited by zalizani on 13/07/2013 21:38, edited 1 time in total.
- zalizani
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3848 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Heroji,a ne zlocinciKvaziExpert wrote:podrska za cyprusa i fantoma
- Infaze Studio
#3849 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Edine, ne pratim nikoga po forumu s ciljem da ga citiram, odgovorim mu, odbrusim itd..ali tvoj "sakazam" je nezaobilazan.Edin H. wrote:Nismo zapadni levati da nesto brljas sa ulaznicama tri mjeseca prije tekme, odes ko pasa na dan utakmice, kulturno i pristojno sa ostalima u redu sacekas i od onog simpaticnog gospodina u kiosku kupis ulaznicumO k3 wrote:Kada ce se moći kupiti ulaznice bih-USA???
Znamo mi svi kakva je situacija I kako stvari rade kod nas, ali ne treba nam dezurni sarkasticar da to sve ismijava, barem ne meni.
Mislim, izvini, ali malo mi idu ti tvoji sarkazmi na zivce.
Zivio!
- psy5000
#3850 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
glupi sarkazami do bola. al fakat