Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Not My Idea

#3826 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Not My Idea »

:dance: :dance: London style :dance: :mrgreen:
Nisrin

#3827 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

Not My Idea wrote::dance: :dance: London style :dance: :mrgreen:
:thumbup:

S tim da pojedinci (pun ih je grad) i pored love, obilaska UK, Njemacke, Italije i drugih zemalja i dalje nemaju ukusa!
Spaken

#3828 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Spaken »

Better Man wrote:Moje nove čizme MCS!

Image

Image

Gdje su kupljene i koliko para :)
btw predobre suuu :thumbup:
Better Man

#3829 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Better Man »

Kupljene su u MCS do Benettona! Cijena im je 249 KM, a ja sam na BestBrands karticu dobio 3% popusta i koštale su me 241, 53 KM. Hvala svima na pohvalama!
mirche_

#3830 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mirche_ »

Da li je neko imao iskustva s onom italijasnkom radnjom obuce preko puta manga u Ferhadiji, kakav im je kvalitet ?
gladna sam

#3831 Re: Cipelice, cipelice..

Post by gladna sam »

MedenoSrce wrote:kakav je ovo testosteron ovdje

da vam kazem da sam visoka 178 i da najvolim petu preko 8cm id a me sestra zbog toga naziva klipacom :-) al djaba ja volim pa volim tako ja njene oxfordice ne bih dva puta pogledala u izlogu
ista situ'Vacija i s visinom i stiklom
Meni sve ispod 8cm djecija radost, volim visoke potpetice, ne moze me niko od njih odvaditi :D
I stvarno ne kontam pomamu s tim Uggs ili kako se vec zovu, meni su plaho ruznjikave, ali ono sto mi je jos nejasno
zasto su toliko skupe (ako su skupe, ja cula da jesu :D )
nova_korisnica

#3832 Re: Cipelice, cipelice..

Post by nova_korisnica »

mirche_ wrote:Da li je neko imao iskustva s onom italijasnkom radnjom obuce preko puta manga u Ferhadiji, kakav im je kvalitet ?
ja sam kupila jedne kozne sandale kod njih prosle godine...predivne...jos uvijek ih volim :D samo ih nisam nosala od prosle godine (lose vrijeme + trudnoca)...jedan dan sam ih nosila cca 20h, hodala u njima, plesala i skakala (visoka peta sa blagim platoom naprijed) i niti jednog zulja, niti ista!!! ne znam je li ti taj jedan par obuce referenca, ali te jedne sto imam su najudobniji par obuce koje sam kupila sa tako visokom petom....
jedna tamo

#3833 Re: Cipelice, cipelice..

Post by jedna tamo »

Zna li neko gdje u Sa kupiti ženske gležnjače, ravne? Pregledala borovo, planiku, astru i još neke radnje po BBI al nema ništa, il je peta velika il nema.....
azurna_obala

#3834 Re: Cipelice, cipelice..

Post by azurna_obala »

Ima li neko iskustva sa obućom iz one prodavnice Pimkie? Vidim ima dobre obuće, prilično pristupačne cijene, a pri tome kažu da su im čizme kožne?
MajcinaDusica

#3835 Re: Cipelice, cipelice..

Post by MajcinaDusica »

jedna tamo wrote:Zna li neko gdje u Sa kupiti ženske gležnjače, ravne? Pregledala borovo, planiku, astru i još neke radnje po BBI al nema ništa, il je peta velika il nema.....
Ja u petak gledala jedne u BBI u onoj radnji Pia Kakosezove. Prekrasne, ravne, sa gumicama sa strane, boja bijele kafe. A ima i drugačijih nekoliko varijanti.

A vidjela sam i neke, doduše davno, u Winku na početku Kralja Tomislava, na vezanje, u nekoliko boja, pravo jeftine.
mirche_

#3836 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mirche_ »

azurna_obala wrote:Ima li neko iskustva sa obućom iz one prodavnice Pimkie? Vidim ima dobre obuće, prilično pristupačne cijene, a pri tome kažu da su im čizme kožne?
Preporučujem da ne kupuješ, odjeća nije vidjela očima robnu marku Pimkie, većinom je čini mi se turska, samo su zašivene etiketa pod nazivom "Pimkie", ako već želiš kožne čizme odvoji jos koju desetinu KM i kupi provjereno, pozdrav :-D
azurna_obala

#3837 Re: Cipelice, cipelice..

Post by azurna_obala »

mirche_ wrote:
azurna_obala wrote:Ima li neko iskustva sa obućom iz one prodavnice Pimkie? Vidim ima dobre obuće, prilično pristupačne cijene, a pri tome kažu da su im čizme kožne?
Preporučujem da ne kupuješ, odjeća nije vidjela očima robnu marku Pimkie, većinom je čini mi se turska, samo su zašivene etiketa pod nazivom "Pimkie", ako već želiš kožne čizme odvoji jos koju desetinu KM i kupi provjereno, pozdrav :-D
Hvala :) :-D
zamzija

#3838 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

mirche_ wrote:
a šta fali Turskoj robi? Ako je nešto kvalitetno urađeno, da li je važno gdje je urađeno? :-)

I sve velike firme i brandovi ne šiju i ne rade odjeću ili obuću u svojim zemljama nego im je puno jeftinije raditi u Indiji, Kini, Pakistanu, Vietnamu itd itd... Onda udare svoju etiketu i velikim kontejnerima dovoze u svoje zemlje i distribuiraju po svijetu...
Tako se radi i sa elektronskom opremom, radi se u zemljama trećeg svijeta i onda samo udari etiketu te firme...
Ti recimo kad odeš u jedan Mango vidiš na etiketi made in China ili made in Vietnam...

Drugi je "par cipela" kao što se kaže što postoje razlilčita tržišta, postoji tržište zapadne evrope i istočne evrope pa se u istočnu evropu - gdje i mi pripadamo šalju manje kvalitetne stvari...
Npr detrdžent koji kupiš kod nas i recimo u njemačkoj nije istog kvaliteta, tako je i sa nekom odjećom i obućom...

I šta ti znači "provjereno". Kako nešto znaš kod nas šta je provjereno...
Ja sam prošle godine kupila tene u Nike-u, koja bi trebalo da bude oficijelna radnja Nike-a, to je kao "provjerena" radnja, a piše na teni Made in China... :D
jedna tamo

#3839 Re: Cipelice, cipelice..

Post by jedna tamo »

e bila sam u toj Pii al opet ću sutra otići možda su nešto novo dobili..thanks
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3840 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

Zaobidji u sirokom luku.
jedna tamo

#3841 Re: Cipelice, cipelice..

Post by jedna tamo »

znam za tu trgovinu, extra modeli al meni je tamo sve skupo iskreno :roll: al et otići ću i pogledati
thanks
mirche_

#3842 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mirche_ »

zamzija wrote:
mirche_ wrote:
a šta fali Turskoj robi? Ako je nešto kvalitetno urađeno, da li je važno gdje je urađeno? :-)

I sve velike firme i brandovi ne šiju i ne rade odjeću ili obuću u svojim zemljama nego im je puno jeftinije raditi u Indiji, Kini, Pakistanu, Vietnamu itd itd... Onda udare svoju etiketu i velikim kontejnerima dovoze u svoje zemlje i distribuiraju po svijetu...
Tako se radi i sa elektronskom opremom, radi se u zemljama trećeg svijeta i onda samo udari etiketu te firme...
Ti recimo kad odeš u jedan Mango vidiš na etiketi made in China ili made in Vietnam...

Drugi je "par cipela" kao što se kaže što postoje razlilčita tržišta, postoji tržište zapadne evrope i istočne evrope pa se u istočnu evropu - gdje i mi pripadamo šalju manje kvalitetne stvari...
Npr detrdžent koji kupiš kod nas i recimo u njemačkoj nije istog kvaliteta, tako je i sa nekom odjećom i obućom...

I šta ti znači "provjereno". Kako nešto znaš kod nas šta je provjereno...
Ja sam prošle godine kupila tene u Nike-u, koja bi trebalo da bude oficijelna radnja Nike-a, to je kao "provjerena" radnja, a piše na teni Made in China... :D

Pod " provjereno " mislim na robne marke obuće ( u ovom slučaju čizama ) koje su sinonim za kvalitet tipa Tamaris, Gabor, Marco Tozzi itd. da ne nabrajam, a istoimene su dostupne na našim prostorima, i mislim da su čak čizme u toj tzv radnji " Pimkie " od 120 KM - pa na dalje, smatram da je mnogo isplativije dodati jos koju desetinu KM i uzeti nešto kvalitetno, a ne plaćati tursku robu koja se može naći i po pijaci i uopšte ne vrijedi toliko.

I nemam ništa protiv turske robe, nisi shvatio/la poentu mog posta, djevojci sam sugerirala da ne uzima jer ono nije vidjelo očima robnu marku Pimkie kao što se deklariraju, i prodaju tursku robu koja je znatno skuplja u odnosu na onu koja se može naći po pijaci ili gdje već. Isto bi bio slučaj da ja sada otvorim butik pod nazivom "Mango" i prodajem odjeću i obuću koja nema veze s istoimenim brandom, i ofirno prišivam etikete na pojedine komade odjeće.

Ovo što navodite da su npr. patike Nike- Made in China nema nikakve veze s postom, jasno je da veliki brandovi i kompanije, iskorištavaju jeftinu radnu snagu i imaju pogone gdje ostvaruju jeftinije troškove proizvodnje, upravo zbog toga nama odjeća, hrana i ostale potrebštine su ispod kvalitete koja se nudi zemljama Evrope i to po znatno pristupačnijim cijenama, upravo zbog toga su nam i npr. Milka, Nike itd porijeklom Made in Romania, Bulgaria, Vietnam, China itd .... Znači ne bi bilo problema da Pimkie prodaje odjeću koja je doista Pimkie, pa bilo da je porijeklom iz gore navedenih zemalja, nego prodaju neku nižerazrednu tursku robu i deklariraju je kao Pimkie, i upravu iz tog razloga sam sugerirala djevojci da ih zaobilazi u širokom luku !
mirche_

#3843 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mirche_ »

Jessie B wrote:
jedna tamo wrote:znam za tu trgovinu, extra modeli al meni je tamo sve skupo iskreno :roll: al et otići ću i pogledati
thanks
Za mene je sve preskupo iz razloga što u ovoj zemlji niko ne nabavlja ni najobičniju a da ne spominjem lijepu žensku obuću za žene koje nose brojeve iznad 40, pa ja ionako moram otići u druge zemlje, platiti put i sve ostalo. Nije nikakav hir.
Prije par dana ulazila sam u istoimenu radnju mislim da se zove Nia ili Noa tako nešto, čizme su im prejeftine u odnosu na obične cipele koje stoje na izlogu, skoro identične čizme kao ove Tamarisove http://www.zalando.co.uk/tamaris-boots- ... z-708.html koštale su 220 KM i najmanji broj koji je ostao bio je čini mi se 38, predpostavljam da su im kraće čizmice u odnosu na ove dublje jeftinije :-D
anonimus03

#3844 Re: Cipelice, cipelice..

Post by anonimus03 »

jedna tamo wrote:Zna li neko gdje u Sa kupiti ženske gležnjače, ravne? Pregledala borovo, planiku, astru i još neke radnje po BBI al nema ništa, il je peta velika il nema.....
Pogledaj u Alpini na Marijin Dvoru, tamo kod skole u onim bijelim ciglanim zgradama.

EDIT: Pogledaj i u onoj radnji pored BBI, kod taksi standa. Izgleda neugledno izvana, ali su prosle sezone imali velikog izbora i to kvalitetne obuce. :)
zbunjena2010

#3845 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zbunjena2010 »

Imam jedno pitanjce.

Svidio mi se ovaj Skechers-ov model ali mi rekose da nisu tople i da cak propustaju. Ima li neko iskustva sa ovim cizmama Image
MajcinaDusica

#3846 Re: Cipelice, cipelice..

Post by MajcinaDusica »

Ja sa Skechers cipelama generalno imam vrlo negativno iskustvo, nisu ni udobne ni kvalitetne. Ne bi me čudilo da su ove hladne i da propuštaju.
twixkraj

#3847 Re: Cipelice, cipelice..

Post by twixkraj »

obuca...ah :) moja slaba tacka...:)
jedna tamo

#3848 Re: Cipelice, cipelice..

Post by jedna tamo »

jučer umjesto čizmica kupim torbu :lol:
al vidjeh u bbi dole kod konzuma otvorila se bata, extra čizmice 125 KM koža pretpostavljam, samo nisu postavljene, ustvari su više za kiše, a baš su cool, ak ništa ne nađem uzimam te, čula sam da se u importaneu otovrila neka prodavnica obuće....
fakat su pete uzele maha, nema ništa bez onih peta a da je slatko i lijepo a i udobno :roll:
*mima*

#3849 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

zbunjena2010 wrote:Imam jedno pitanjce.

Svidio mi se ovaj Skechers-ov model ali mi rekose da nisu tople i da cak propustaju. Ima li neko iskustva sa ovim cizmama Image

ma ko to kaze......preudobne.....tople....sumnjam da propustaju...... :)
Michun

#3850 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

*mima* wrote:
zbunjena2010 wrote:Imam jedno pitanjce.

ma ko to kaze......preudobne.....tople....sumnjam da propustaju...... :)
ja do sad sve sto sam kupila propusta - osim timberland cizama. veoma slicne, prosle zime kupila.
Post Reply