Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jutarnji

#3826 Re: Edin Džeko...

Post by jutarnji »

komeba wrote:Pozvao bih Bosnian Citizene na realan psristup ocjenjivanu!
hvala za link
Dzeko 10, ostali 1, realno.
Ponosan

#3827 Re: Edin Džeko...

Post by Ponosan »

odlican gol Dzeke,zaista igra u velikoj formi!
kusur

#3828 Re: Edin Džeko...

Post by kusur »

patriotska duznost ispunjena

Dzeko 10, ostali 1

:D
quasar

#3829 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Zanimljivo je sta nam je reziser susreta htio reci sa krupnim kadrom Teveza na klupi dok gricka nokte i zanoktice sa mrgodnom facom utonuo u polulezeci polozaj, dok je vec nekoliko minuta odjekivalo OOOOO EDIN DZEKOOOO.
fosil

#3830 Re: Edin Džeko...

Post by fosil »

Dzeko sve bolji, a i Milner ga gotivi. Danas ga je maksuzije par puta trazio, al mora Silva presjec loptu da i on da go.
udrch

#3831 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Džeko, Kolarov, Toure 10, ostali 1..
Ma mismo nebitni, ali je lijepo vidjeti Džeko 9.2,a Tevez 3,9
NediM17

#3832 Re: Edin Džeko...

Post by NediM17 »

Svaka mu cast, precizni pasovi, neuporedivo brz u odnosu na proslu sezonu, lopta mu se lijepi za nogu... Jedino sto se opet cesto desi da ga nadskacu igraci nizi deset cm u zracnim duelima, to je jos jedino na cemu treba da poradi (iako ima puno veci odraz u odnsu na proslu sezonu, ali opet nedovoljan).
todd_smith

#3833 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

Cuj Silva 1 xD
klixober

#3834 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

todd_smith wrote:Cuj Silva 1 xD
Realno.

p.p.s. POzvao bih ostale da pomaze malo Milnera, danas je dobar bio prema Jacki...ja sam svoj konto za glasanje ispucao.
todd_smith

#3835 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

komeba wrote:
Realno.

p.p.s. POzvao bih ostale da pomaze malo Milnera, danas je dobar bio prema Jacki...ja sam svoj konto za glasanje ispucao.
kako je realno? zato sto nije dodao nasem, u nekoliko prilika? lik je zabio gol, i 1 xD

daj ba suti :lol: , lik ih prosle sezone na ledjima nosio, sad mu se i Dzeko pridruzio kao 2 znatno najbolja igraca u ekipi, na koje mogu racunati, nije imao najbolju utakmicu ali za 1 nije
klixober

#3836 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

todd_smith wrote:
komeba wrote:
Realno.

kako je realno? zato sto nije dodao nasem, u nekoliko prilika? lik je zabio gol, i 1 xD

daj ba suti :lol: , lik ih prosle sezone na ledjima nosio, sad mu se i Dzeko pridruzio kao 2 znatno najbolja igraca u ekipi, na koje mogu racunati, nije imao najbolju utakmicu ali za 1 nije
:oops:
shalla

#3837 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

Samo nastavlja pokazivati da je svjetska klasa :thumbup:
Samo da ga aBd zaobiđu povrede, uz ovakvu igru minimalno 15 golova je zagarantovano. Al ono što me raduje pored gola je činjenica koliko je fizički spremniji nego prošlu polusezonu, pa jbt Muamba i Zat Knight se odbijaju od njega kao djeca a riječ je o onolikim gromadama :mrgreen:
Da je Aguero bio na nivou danas bi Džeko bio i dvostruki asistent al eto, ako ništa lijepo je vidjeti da se "kuže"...

Pjesma sa tribina je priča za sebe, jbt ja se naježim, mogu misliti tek koliko njega ponese :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3838 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

eno na bluemoon ga zovu "Ibraxavi" :mrgreen:

Hajde Laz... Edineeeeee... :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
soccerfan88

#3839 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

Imajuci i vidu koliko je prgav Bolton i kako prljavo igraju(sistem ako ne mozemo gol dati mozemo im noge polomiti) City je dobro odigrao. Odbrana skripala a Hart izgleda da danas nije bio bas svoj na svom. Eh sad Dzeko, inat Bosanski u njemu ne da radi nego kljuca!!! Svaka mu cast. Koliko god saigraci bili sebicni, toliko je cini mi se on jaci. Nosi igrace na sebi i to sve sa osmjehom na licu. Svaka mu cast. Kolarov je prica za sebe. Da ga nije bilo kad je Dzeko tek stigao u City Dzeki bi bar troduplo a vjerovatno i vise od toga teze bilo da se adaptira. Meni su njih dvojica i na terenu i van ko braca. Vidi se da jedan drugom zlo ne misle nego pomazu se pa dokle li, kako li. Silva je jos uvijek sebican, ali imajuci u vidu kakav je bio proslu sezonu, nije vise toliko. Aguero je tek stigao tako da sad mora biti malo sebican da se dokaze, al mislim da je ok momak i Edinu samo pomaze pokusavanje da ga proigra jer ce i Aguero to znati vratiti kasnije. Tevez-hahahahhaahahahahahhahahahhahaha sve je nokte izgrizao danas. Bjezi Carlitos bolje ti je. :lol:
denimb

#3840 Re: Edin Džeko...

Post by denimb »

Ojjjj, ili nam dajte tu pjesmu da cujemo i mi ili nas nemojte vise loziti s njom, ziv se slomi trazeci po netu :D
soccerfan88

#3841 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Evo slika :)
ketronsd1

#3842 Re: Edin Džeko...

Post by ketronsd1 »

soccerfan88 wrote:Imajuci i vidu koliko je prgav Bolton i kako prljavo igraju(sistem ako ne mozemo gol dati mozemo im noge polomiti) City je dobro odigrao. Odbrana skripala a Hart izgleda da danas nije bio bas svoj na svom. Eh sad Dzeko, inat Bosanski u njemu ne da radi nego kljuca!!! Svaka mu cast. Koliko god saigraci bili sebicni, toliko je cini mi se on jaci. Nosi igrace na sebi i to sve sa osmjehom na licu. Svaka mu cast. Kolarov je prica za sebe. Da ga nije bilo kad je Dzeko tek stigao u City Dzeki bi bar troduplo a vjerovatno i vise od toga teze bilo da se adaptira. Meni su njih dvojica i na terenu i van ko braca. Vidi se da jedan drugom zlo ne misle nego pomazu se pa dokle li, kako li. Silva je jos uvijek sebican, ali imajuci u vidu kakav je bio proslu sezonu, nije vise toliko. Aguero je tek stigao tako da sad mora biti malo sebican da se dokaze, al mislim da je ok momak i Edinu samo pomaze pokusavanje da ga proigra jer ce i Aguero to znati vratiti kasnije. Tevez-hahahahhaahahahahahhahahahhahaha sve je nokte izgrizao danas. Bjezi Carlitos bolje ti je. :lol:
U pravu si!
I kod Edinovog gola pogledao je na lijevo da vidi gdje je Kun i onda tek opalio.
BHF_Manijak

#3843 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Ne mogu nikako da skontam je li Dzeko sam sebi nu loptu u for dao ili je ipak Knight nogom udario???

Ali scena u prvom poluvremenu, Aguero lafo da se gura sa Knightom, otpuha ga frajer ko dijete! :lol: :lol: :roll:

Silva jeste igracina ali isto tako fakat je ckapi od igraca, ne znam sta mu je to toliko Dzeko skrivio, ali uvijek mu je zadnja opcija u pas igri, danas ide sam frajer i otvoren mu Dzeko, da mu je dao usredinu loptu ziher gol, ali on daje Milneru na krilo! :roll: :( Sa druge strane Dzeko ko kreativac, razigrava, centrira, daje lopte i slicno, kako Aguera nekoliko puta nadje, npr onaj centarsut iz koljena ali kepec fuli cistu sansu! :roll:
Jedini problem ove ekipe, to vec evo godinu govorim, jeste sto je to skup pojedinaca svjetske klase koji su zeljni samodokazivanja i vlastitog uspjeha, realno vecinu ih boli kita za City, od Silve pa do Bale...Malo je timskih igraca, a Dzeko, nije fakat sto je nas, je timski igrac, to je i u Wolfsburgu bio, kad moze asistirati on asistira, ne ide po svaku cijenu na dribling, sut, dok sa druge strane uvijek ga zapadne jedan Grafite(sjetite se koliko je to govno srbicno bilo, posebno prvu sezonu!) ili Tevez, Silva, Aguero...Moze neko reci da smo neobjektivni, da mislimo da trebaju sve lopte ici na Dzeku itd itd, nije to majkemi, ali kad vec imaju opciju da mu nabace, daju u for, bar to nek urade, niko ne kaze da kad sami idu na gol da vrate na centar Dzekil loptu, ali bas bih volio vidjet statistiku koliko se na utakmici da loptu prema Dzeki, tj koliko pasova veznjaci njemu upute...

PS Gdje ratata?! 8-) :mrgreen:
Last edited by BHF_Manijak on 22/08/2011 00:20, edited 1 time in total.
soccerfan88

#3844 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

I dok nisam zaboravio, svaka cast navijacima City-a. Mislim da bi Bosancima dosadilo nakon 45 minuta pjevati samo oooo Edin Dzekoooo oooo a oni su mu citavih 90 pjevali! Svaka cast! :)
Rookie

#3845 Re: Edin Džeko...

Post by Rookie »

Pošto i komentator na Sky sportsu reče kako je Zed Knight udario loptu kod gola Džeke, mislim da je ova slika bitna. Da se vidi da je majstorija, a ne neka odbica. Zed je samo mlatnuo Džeku po nozi, ali džaba.

Image
just principe

#3846 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

asmir1 Asmir Begovic
Great goal by Dzeko, he's on fire this season.

:mrgreen:
drmadzija

#3847 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

soccerfan88 wrote:Image
Cika Tevez, pojede l' se sta?
Fol samo dva restorana u Mancesteru, a glava ko u Grizlija.
soccerfan88

#3848 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

drmadzija wrote:
soccerfan88 wrote:Image
Cika Tevez, pojede l' se sta?
Fol samo dva restorana u Mancesteru, a glava ko u Grizlija.
Jedan navijac City-a na facebooku je rekao da se Tevez previse ugojio dok je imao ovu pauzu pa samim time i ulijenio. Oni cini mi se jedva cekaju da ga se otarase. A i ja sa njima. :lol:
denimb

#3849 Re: Edin Džeko...

Post by denimb »

DZEKO!!!!!!!

GOOOLLLLLLLLLL!!!!

What a player!!!
I love you Edin...
That my friends, is an absolute stunner.

Dzeko is a different player this year.
There is a reason why him and Grafite hold the record for most goals scored in the Bundesliga in one season
Reply With Quote
Dzeko is looking good. His hold up play is impressive and he's looking silky at times. Scored in four games running, his confidence must be high as well.
Very very pleased for Edin after all the stick he took during the second half of last season.
Aguero, Slive and Dzeko together will continue to be a beauty to behold!
Post Reply