Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#3826 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

_Reds_ wrote:
L00d wrote:Imam Xperia NEO V i prvi mi je android telefon...
da li ga mogu rootovat sam ili je bolje da nekome odnesem ? :P
Naravno dA mozes :D

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1450
ne razumijem...

s ovim samo odradim i to je to?

1.DooMLoRD's Easy rooting toolkit <v3.0>
_Reds_

#3827 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

L00d wrote:
_Reds_ wrote:
L00d wrote:Imam Xperia NEO V i prvi mi je android telefon...
da li ga mogu rootovat sam ili je bolje da nekome odnesem ? :P
Naravno dA mozes :D

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1450
ne razumijem...

s ovim samo odradim i to je to?

1.DooMLoRD's Easy rooting toolkit <v3.0>
Pa imas nekoliko nacina, slijedis upustva sta ti pise i rootas.
skafiskafsnjak

#3828 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

"Then connect your phone to the pc via USB cable , and run the app and follow on-screen instruction ,Do not unplug the usb cable while the APP is doing its work . and within seconds you are done. Rooting complete ."

As simple as that :lol:
adis.p

#3829 Re: Android OS

Post by adis.p »

Lafo popunio sam karticu od 16gb, a nemam haman pa nista na njoj.. imam 3 jace igrice koje zauzimaju 2gb, onda par filmova 3gb, muzika 1gb i slike 1gb.. gdje je preostalih 7-8? xd :D jel mogu nekako formatirat karticu, a da ostavim ove bolje igre i da ne brisem neke dodatne fileove od po 300-400mb? ;-)
valter.ba

#3830 Re: Android OS

Post by valter.ba »

valter.ba wrote:Zelio sam instalirati ovaj Avast ali nesta trazi root telefona. E sada me interesuje je li ga samo treba instalirati na root telefona ili on nacini neke izmjene na rootu zbog kojih bi mogao izgubiti telekomovu garanciju za telefon? Hajmo carobnjaci odgovor :grin:. Hvalas

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Iko išta o ovome ???
adis.p

#3831 Re: Android OS

Post by adis.p »

valter.ba wrote:
valter.ba wrote:Zelio sam instalirati ovaj Avast ali nesta trazi root telefona. E sada me interesuje je li ga samo treba instalirati na root telefona ili on nacini neke izmjene na rootu zbog kojih bi mogao izgubiti telekomovu garanciju za telefon? Hajmo carobnjaci odgovor :grin:. Hvalas

Iko išta o ovome ???
Ja davno istalirao Avast, a nikad nisam radio root ;-)
_Reds_

#3832 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:
valter.ba wrote:

Iko išta o ovome ???
Ja davno istalirao Avast, a nikad nisam radio root ;-)
Lahko se moze unroot, sto se tice ganracije. Sto se tice avasta, on ne trazi root, ali trazi onaj dodtak protiv kradje.
Nermin_BH

#3833 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

adis.p wrote:Lafo popunio sam karticu od 16gb, a nemam haman pa nista na njoj.. imam 3 jace igrice koje zauzimaju 2gb, onda par filmova 3gb, muzika 1gb i slike 1gb.. gdje je preostalih 7-8? xd :D jel mogu nekako formatirat karticu, a da ostavim ove bolje igre i da ne brisem neke dodatne fileove od po 300-400mb? ;-)
Kartica je 16gb ali ti mozes iskoristiti 14 gb.
valter.ba

#3834 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Iko išta o ovome ???[/quote]
Ja davno istalirao Avast, a nikad nisam radio root ;-)[/quote]

Lahko se moze unroot, sto se tice ganracije. Sto se tice avasta, on ne trazi root, ali trazi onaj dodtak protiv kradje.[/quote]

Hvala obadvojici :thumbup:
E upravo sam zelio instalirati to protiv kradje (a ne antivirus) i onda spominje root a telefon mi pod garanancijom! Necu ga nista dirati jbg prezivjecu i bez toga :D . Spominjao je jos neko Cerberus ali on se placa pa nisam skidao da vidim trazi li takodjer rootovanje. Pozzzzz
zLatk0

#3835 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

I on ti trazi root cini mi se.
@ tapatalk upaljen preko noci - ugasi ga pod manage app (pod uslovom da si kako treba prikljucio telefon na punjac :P)
_Reds_

#3836 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Pa kazem ti, ako ti zatreba garanacija moze se lagano odrootati telefon, tako da nema sanse da oni u tamo ista skontaju.
valter.ba

#3837 Re: Android OS

Post by valter.ba »

_Reds_ wrote:Pa kazem ti, ako ti zatreba garanacija moze se lagano odrootati telefon, tako da nema sanse da oni u tamo ista skontaju.
Ma procitao sam ali da ti samo znas kako sam ja qurate srece ne bi se ni ti upustao u to :lol: :lol: :lol: .
Ipak hvala :thumbup:
BadBoy

#3838 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Jelly Bean port za SGS 2

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1739763

Ako se ko želi okušati :)
Quaresma

#3839 Re: Android OS

Post by Quaresma »

brazzo19 wrote:i9000 a neznam verzija koja je xxjvt jel to ??
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1570488
probaj sa ovim

a koji trenutno imas custom rom?
Nermin_BH

#3840 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

_Reds_ wrote:Pa kazem ti, ako ti zatreba garanacija moze se lagano odrootati telefon, tako da nema sanse da oni u tamo ista skontaju.
Samo ne kontam kako ces ga unroot ako mu crkne neki čip u njemu pa se mobitel ne da nikako upaliti ?
adis.p

#3841 Re: Android OS

Post by adis.p »

Nermin_BH wrote:
adis.p wrote:Lafo popunio sam karticu od 16gb, a nemam haman pa nista na njoj.. imam 3 jace igrice koje zauzimaju 2gb, onda par filmova 3gb, muzika 1gb i slike 1gb.. gdje je preostalih 7-8? xd :D jel mogu nekako formatirat karticu, a da ostavim ove bolje igre i da ne brisem neke dodatne fileove od po 300-400mb? ;-)
Al dobro, opet mi ostane 6-7 koji su iskoristeni 'negdje'? ;-)
Eborg

#3842 Re: Android OS

Post by Eborg »

Zadnji Google Maps update je map pre-caching iz Labsa prebacio u standardne opcije. Taman kada sam se ponadao da ce omoguciti pre-caching i satelitskih snimaka - uradili su potpuno suprotno. Sada nije moguce sve snimiti iako je citav grad mapiran i to prilicno dobro, npr. Zagreb. Sve se kroji samo prema vecim zemljama.
brazzo19

#3843 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Konacnoooooo konacnoooooo konacnooooooo nakon jucer citav dan mjenjanja romova i ostaloga nakon sto sam ubacio cm-9-20120630-NIGHTLY-galaxysmtd znaci malo stariji par dana napunim mob do kraja i legnem spavat ustanem kad gle cuda za 8 sati u stanju mirovanja skinuo samo 7% baterije a zaslon pao ispod 45% a pojacan gotovo do kraja , ja mislim da je to to , konacno sam nasao ics beton bez trzanja stekanja i ostaloga a da moze drzat bateriju jest da trosi malo vise kad radim s njim kad sam na netu ili tako nesto trosi malo vise nego 2.3.6 al kad je u stanju mirovanja ne trosi nista znaci to je to m konacno sam mu dohako , eh odo sad na bazen ko cojek :D :D :D

nanannanananannanananaanan :)
Quaresma

#3844 Re: Android OS

Post by Quaresma »

da li radi kod tebe kamera na cm9?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
salih88

#3845 AW: Android OS

Post by salih88 »

Ja koristim skoro 3 mjeseca CM9,radim update kad stignem, a sto se tice rada nemam na sto da se pozalim, stvarno je vrh. Nema trzaja, nema iznenadnih prekida, nema problema sa kamerom, baterija traje do 2 dana (zavisi sta radis, i u koju ti svrhu sluzi telefon)

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Nermin_BH

#3846 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

adis.p wrote:
Nermin_BH wrote:
Al dobro, opet mi ostane 6-7 koji su iskoristeni 'negdje'? ;-)
Onda ti ne valja kartica.
brazzo19

#3847 Re: AW: Android OS

Post by brazzo19 »

salih88 wrote:Ja koristim skoro 3 mjeseca CM9,radim update kad stignem, a sto se tice rada nemam na sto da se pozalim, stvarno je vrh. Nema trzaja, nema iznenadnih prekida, nema problema sa kamerom, baterija traje do 2 dana (zavisi sta radis, i u koju ti svrhu sluzi telefon)

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Za ovaj post gore da odgovorim iznad tvoga radi kamera bez problema cak i baterija se stabilizovala radi super i drzi dugo , eh sad imam jedno pitanje ovako primjetio sam kad se javim na mob kad neko zove javim se normala ono povucem slide prema desno ali kad drzim mob u dzepu i neko zove izvadim ga al nemogu nikako povuci slide da se javim dok ne pritisnem tipku ono gdje se gasi da ugasim ekran pa ponovo upalim na sredisnju i tek onda mogu povuci slide da se javim , al dok to sve uradim prekine mi neko ko me zvao :D jel moguce da kad ga izvlacim iz dzepa nesto se pobrka ili dodirne se nesto pa ga blokira jer recimo kad ga drzim u ruci ili na stolu cim zazvoni normalno se javim u sekundi.

p.s isto sam primjetio kad mi stigne poruka da mi se ne pali ekran samo dobijem zvucni signal i to je to ne upali se ekran jel to treba ukljucit u opcijama ili ???
nermin.padez

#3848 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Zadnja 2 dana nisam koristio WiFi na telefonu i baterija dan i 15 casova! Znaci sve je bitno sta radis. Ako je ukljucen internet i cackas ga non stop, baterija nece ni dan! :D

Meni radi sve OK, i kamera i to javljanje! :-D Jedino mi ovaj program NoLED poludi! Nece nekad da se upali ekran...ali sam nasao opciju "Disable touchscreen - If your screen is sometimes not responsive, uncheck this box" Izgleda da je sad OK! Iskljucite Light Notification,mozda ti to braco crpi bateriju kad imas propusten poziv ili sms! Ja sam ga iskljucio za svaki slucaj da se ne sukobljava sa NoLED, nekim slucajem! NoLED je vrhunski program, preporuka! Samo za one sa AMOLED ekranima, besplatan je! :)
Revolucionar ★

#3849 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Gdje se pali light notification, to jos nisam cackao :lol:
brazzo19

#3850 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Ne kontam , sad je dobro ne crpi bateriju de samo ti meni objasni kako kad ga iz dzepa izvucem nemogu se javit a recimo kad mi stoji na stolu odmah se javi da mozda ne pritisnem nesto u dzepu dok ga izvlacim i reci mi jel se moze promjenit ovo za javljanje obicno povucem slide prema desno jel se moze promjenit da se javljam recimo samo da pritisnem na ekranu ili tako nesto pa me mozda nece zezati oko javljanja i kako cu napravit kad dobijem poruku da mi se ono upali odmah ekran a ne samo zvuk i to je to ??? Hvalaaaa :D
Post Reply