Vidis, dobra te sreca srela, negdje si sadaku podijelio...muha_sa wrote:papak veze nije imo da je hidraulicno kvaciloauto mi stade a ne mogu da prešaltam
sreca bilo neko proširenje--dignem haubu i ko blecak blehnem
naidje jedan ciko, pita me šta je bilo---velim da mi je pukla sajla kvacila
![]()
kaže cOjk--bježa ba--nema ovo auto sajlu vec ti ovako radipumpaj papucicom i prešaltaj--kad hoceš da prešaltaš lagano rucicom--ako ne ide ti opet pumpaj i furaj
![]()
tako i bi--mašala
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#3826 Re: cilindar kvacila
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3827 Re: cilindar kvacila
muha nemoj vise ic na more pa ti se nece to desavati 
- Danguba
#3828 Re: cilindar kvacila
Bit ce cilindara samo neka je ziva glava, nego
Sretna vam Nova godina

Sretna vam Nova godina
-
nedims
#3830 Re: cilindar kvacila
Pridruzujem se...muha_sa wrote:
-
Ublehas
#3831 Re: cilindar kvacila
Hidraulicko kvacilo se neozracuje kao kocnica pumpanjem, postoji sprava tzv. bleeder koji to radi a posto ga vecina servisa nema onda se radi "slobodnim padom" ulja, bez (mnogo) pumpanja pedale, otvori se ventil za ozracivanje i pusti se da izadje zrak, naravno i manja kolicina ulja.lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3832 Re: cilindar kvacila
ozracio sam stotine kvacila i imam bleeder,ali s njim uspio jedno desetak.ostalo sve seljackom metodom noge i okastog kljuca.....
-
lorente
#3833 Re: cilindar kvacila
djaba to sve, izgleda da uopste nije bilo do cilindra,danas su mi u drugom servisu odzracivali i rekli da nije do toga nego do nekakve viljuske kvacila...u ponedjeljak ce nabaviti tu viljusku 10-15km i zamjeniti...kazu mozemo do sutra odzracivati opet nece vracati do kraja,i stvarno kvacilo opet ostane 1-2cm ne vratiUblehas wrote:Hidraulicko kvacilo se neozracuje kao kocnica pumpanjem, postoji sprava tzv. bleeder koji to radi a posto ga vecina servisa nema onda se radi "slobodnim padom" ulja, bez (mnogo) pumpanja pedale, otvori se ventil za ozracivanje i pusti se da izadje zrak, naravno i manja kolicina ulja.lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
-
direstraits0078
#3834 Re: cilindar kvacila
Mogucnosti za desavanje kvara su neiscrpne. Da sve bude ispravno, mogucnost je mnogo manja. 
-
Ublehas
#3835 Re: cilindar kvacila
Ta zamjena viljuske podrazumjeva skidanje mjenjaca sto je povelik posao, kako radom tako i cijenom, a kad to skinu to sve ocekuj jos kojesta od majstora da ce naci. Potrazi jos gdje neko misljenje i nezuri s tom viljuskom, bice to ok.lorente wrote:djaba to sve, izgleda da uopste nije bilo do cilindra,danas su mi u drugom servisu odzracivali i rekli da nije do toga nego do nekakve viljuske kvacila...u ponedjeljak ce nabaviti tu viljusku 10-15km i zamjeniti...kazu mozemo do sutra odzracivati opet nece vracati do kraja,i stvarno kvacilo opet ostane 1-2cm ne vratiUblehas wrote:Hidraulicko kvacilo se neozracuje kao kocnica pumpanjem, postoji sprava tzv. bleeder koji to radi a posto ga vecina servisa nema onda se radi "slobodnim padom" ulja, bez (mnogo) pumpanja pedale, otvori se ventil za ozracivanje i pusti se da izadje zrak, naravno i manja kolicina ulja.lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
-
lorente
#3836 Re: cilindar kvacila
rekli su mi polovna viljuska 10-20km i da treba majstoru pola sata,da ga digne na dizalicu i zamjeni to...rekli su mi da sam djaba mijenjao cilindar koji je bio 125km plus ruke 20...tako da ne mogu proci gore od toga nema sanse 
-
dgL_
#3837 Re: Pitamo Mehanicare ?
pitanje malo glupo pitanje ali me muci... imao sam starije auto i nakon sto dostigne temperaturu zaledjena hauba popusti i otopi led i snijeg sa nje... sad sam uzeo drugo auto i desava mi se da nakon dostizanja temperature 90 C hauba ostane upotpunosti zaledjena... auto puse vruce... sve je ok ali je kompletno zaledjeno... nece da otopi snijeg sa haube... kao da je motor hladan :S glupost al me zanima zasto se to desava? Hvala
- amar1994
#3838 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bolja kako zvucna tako i toplotna izolacija izdmedju motora i same haube,isto se i meni desava na trojcidgL_ wrote:pitanje malo glupo pitanje ali me muci... imao sam starije auto i nakon sto dostigne temperaturu zaledjena hauba popusti i otopi led i snijeg sa nje... sad sam uzeo drugo auto i desava mi se da nakon dostizanja temperature 90 C hauba ostane upotpunosti zaledjena... auto puse vruce... sve je ok ali je kompletno zaledjeno... nece da otopi snijeg sa haube... kao da je motor hladan :S glupost al me zanima zasto se to desava? Hvala
-
dgL_
#3839 Re: Pitamo Mehanicare ?
pada jak snijeg i ja svakih kilometar izlazim da ocistim haubu? hmm.. stakla odlede brisaci sve ok al hauba...amar1994 wrote:Bolja kako zvucna tako i toplotna izolacija izdmedju motora i same haube,isto se i meni desava na trojcidgL_ wrote:pitanje malo glupo pitanje ali me muci... imao sam starije auto i nakon sto dostigne temperaturu zaledjena hauba popusti i otopi led i snijeg sa nje... sad sam uzeo drugo auto i desava mi se da nakon dostizanja temperature 90 C hauba ostane upotpunosti zaledjena... auto puse vruce... sve je ok ali je kompletno zaledjeno... nece da otopi snijeg sa haube... kao da je motor hladan :S glupost al me zanima zasto se to desava? Hvala,izolacija mi je na onoj plastici sto se skida,tako je ja mislim na vecini novijih auta
-
dgL_
#3840 Re: Pitamo Mehanicare ?
btw. jel moguce da se to desava zbog plasticnog poklopca motora koji zadrzava toplotu? Da li je to normalno neko od iskusnijih ?
-
direstraits0078
#3841 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koje vozilo je u pitanju? Koji motor?dgL_ wrote:btw. jel moguce da se to desava zbog plasticnog poklopca motora koji zadrzava toplotu? Da li je to normalno neko od iskusnijih ?
-
530i
#3842 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neće biti radi plastike preko motora, nego prije do zaštite ispod haube. To obično imaju dizeli, možda je neko i kod tebe stavio (ako sam upratio benzinac je u pitanju).
-
dgL_
#3843 Re: Pitamo Mehanicare ?
ibiza 1.4 16v faceliftdirestraits0078 wrote:Koje vozilo je u pitanju? Koji motor?dgL_ wrote:btw. jel moguce da se to desava zbog plasticnog poklopca motora koji zadrzava toplotu? Da li je to normalno neko od iskusnijih ?
-
NediM17
#3844 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vozi cetvrtom recimo, pritisni kvacilo i pun gas skupa, i onda naglo spusti nogu s kvacila, nogu s gasa ne dizi. Ako auto trzne i obrtaji se naglo spuste lamela ti je dobra.Leon16v wrote:Ima li neki nacin da se testira kvacilo tj. lamela, cuo sam nesto pod rucnom, ubacim u veci 4 ili 5 brzinu i pustim kvacilo, ako se ugasi auto ok je, tako nekako? Koliko je to uopste sigurno
- undefined007
#3845 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li ko kakav dobar akumulator preporucit? Ovaj trenutni evo taman istekle 2 godine garancije i riknuo, a dok sam imao Black horse 5 godina je trajao ... Ima li kakva radnja u Sa sa novim akumulatorima ali da valjaju nije bitna cijena. 75Ah može i 60
- sve na kvadrat
#3846 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam uzeo Bosch prije dva mjeseca haman, pali ko mina, 74Ah..,Bosch, Varta, nećeš pogriješiti.undefined007 wrote:Ima li ko kakav dobar akumulator preporucit? Ovaj trenutni evo taman istekle 2 godine garancije i riknuo, a dok sam imao Black horse 5 godina je trajao ... Ima li kakva radnja u Sa sa novim akumulatorima ali da valjaju nije bitna cijena. 75Ah može i 60
- undefined007
#3847 Re: Pitamo Mehanicare ?
sve na kvadrat wrote:Ja sam uzeo Bosch prije dva mjeseca haman, pali ko mina, 74Ah..,Bosch, Varta, nećeš pogriješiti.undefined007 wrote:Ima li ko kakav dobar akumulator preporucit? Ovaj trenutni evo taman istekle 2 godine garancije i riknuo, a dok sam imao Black horse 5 godina je trajao ... Ima li kakva radnja u Sa sa novim akumulatorima ali da valjaju nije bitna cijena. 75Ah može i 60
gdje sta? cijena? moze i na pm
- sve na kvadrat
#3848 Re: Pitamo Mehanicare ?
Poslao sam ti na pm...undefined007 wrote:sve na kvadrat wrote:Ja sam uzeo Bosch prije dva mjeseca haman, pali ko mina, 74Ah..,Bosch, Varta, nećeš pogriješiti.undefined007 wrote:Ima li ko kakav dobar akumulator preporucit? Ovaj trenutni evo taman istekle 2 godine garancije i riknuo, a dok sam imao Black horse 5 godina je trajao ... Ima li kakva radnja u Sa sa novim akumulatorima ali da valjaju nije bitna cijena. 75Ah može i 60
gdje sta? cijena? moze i na pm
- amar1994
#3849 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na to sam i mislio,kod mene tacno gdje su turbina i izduvne grane pojacana toplotna izolacija azbestom ili je neki drugi materijal,uglavnom ima530i wrote:Neće biti radi plastike preko motora, nego prije do zaštite ispod haube. To obično imaju dizeli, možda je neko i kod tebe stavio (ako sam upratio benzinac je u pitanju).

Kako na ovoj plastici tako i na haubi
-
direstraits0078
#3850 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas li sve plastike ispod blatobrana i ispod motora? Ako fali zastite ispod i oko motora, u kombinaciji sa ovim zastitnim na haubi, onda imas taj efekat.dgL_ wrote:ibiza 1.4 16v faceliftdirestraits0078 wrote:Koje vozilo je u pitanju? Koji motor?dgL_ wrote:btw. jel moguce da se to desava zbog plasticnog poklopca motora koji zadrzava toplotu? Da li je to normalno neko od iskusnijih ?