Kao ostavili u amanet??? To govoris da nisu (nismo)?jalijas74 wrote:Kako ba ne kritikujes citaj ponovo sto si napisao da oni izvlace iz steka nesto sto ste ima kao ostavili u amanet, sta li vec ?
Momci su kupili platno, skrojili ga, sasili ga, nabavili koplja (mozda su iskoristili i stara) vukli ih kroz cijeli grad i mahali zastavama cijeli derbi.
Ako si ti ikada sasio samo jednu zastavu znas tu proceduru.
Izvini al ti si napisao sljedece:
"Zasto je pao marketin grupe.
Zasto vise nema buseva za gostovanje
Zasto nema koreografija ...
Nisu krivi momci sa tribine vec svi vi koji ste ih napustili i otisli a pravdajuci se razno raznim razlozima i isprikama."
Nisi napisao zasto nikad nije bilo marketinga, zasto nikad nije bilo ovog ili onog. Svega toga je bilo a sada vise nema. Ja ti ne mogu dopustiti da krivis ove koji su zbog ovog ili onog razloga otisli bilo na zapad bilo na istok (ja nisam jedan od tih ako mislis da sebe branim). Kao primjer si naveo samo jednu utakmicu u sezonu u kojoj se slavila titula i kad je trebalo sve da gori. Ja ti onda mogu samo preporuciti da pogledas fotografije od 2009 pa do prije 2 godine kada nije bilo ni titula ni kupova pa da pogledas koliko je bilo koreografija i koliko zastava i sl. I to su obje koreografije na Kosevu bile produkt jedne od podgrupa (finale kupa i derbi protiv Zeljeznicara).
Mislim da meni ne mozes pricati o tome kako je napraviti zastavu ili transparent. O tome mozemo diskutovati samo face to face. Napominjem da se tzv zapad odrekao svih onih zastava i barjaka koji su se do tada pojavljivali na sjeveru (cerade i sl.) i da se moralo krenuti od 0. Od udarnog transparenta, zastava, majica, salova... Vec 2 godine se nije pojavio niti jedan novi sal, niti jedan novi transparent, niti jedna nova navijacka akcija bilo kojeg tipa (iste majice na gostovanju, svi sa sesiricima na gostovanju, humanitarna akcija...), niti bubanj, niti megafon.. I onda ti kazes da im je "KAO" nesto ostavljeno u amanet. Navedi mi nesto novo bitno u grupi u posljednje 2 godine, osim vec navedenih barjaka za derbi (trans STRAH za derbi na Grbavici ne racunam jer nije nista novo).
Ne mozes i nemas pravo da pljujes po momcima koji Sarajevo sada gledaju sa zapada ili istoka a do prije par godina su sve sto su imali davali za grupu. Ja i dan danas kad sam upitan dajem i savjete i ideje al slabo se tu ista konkretno uradi. Opet o svemu tome mozemo face to face jer te skice i sl stvari necu iznositi javno. Zivio.