Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
TheProfessional

#3826 Re: Horde Zla

Post by TheProfessional »

jalijas74 wrote:Kako ba ne kritikujes citaj ponovo sto si napisao da oni izvlace iz steka nesto sto ste ima kao ostavili u amanet, sta li vec ?

Momci su kupili platno, skrojili ga, sasili ga, nabavili koplja (mozda su iskoristili i stara) vukli ih kroz cijeli grad i mahali zastavama cijeli derbi.
Ako si ti ikada sasio samo jednu zastavu znas tu proceduru.
Kao ostavili u amanet??? To govoris da nisu (nismo)?

Izvini al ti si napisao sljedece:

"Zasto je pao marketin grupe.
Zasto vise nema buseva za gostovanje
Zasto nema koreografija ...
Nisu krivi momci sa tribine vec svi vi koji ste ih napustili i otisli a pravdajuci se razno raznim razlozima i isprikama."

Nisi napisao zasto nikad nije bilo marketinga, zasto nikad nije bilo ovog ili onog. Svega toga je bilo a sada vise nema. Ja ti ne mogu dopustiti da krivis ove koji su zbog ovog ili onog razloga otisli bilo na zapad bilo na istok (ja nisam jedan od tih ako mislis da sebe branim). Kao primjer si naveo samo jednu utakmicu u sezonu u kojoj se slavila titula i kad je trebalo sve da gori. Ja ti onda mogu samo preporuciti da pogledas fotografije od 2009 pa do prije 2 godine kada nije bilo ni titula ni kupova pa da pogledas koliko je bilo koreografija i koliko zastava i sl. I to su obje koreografije na Kosevu bile produkt jedne od podgrupa (finale kupa i derbi protiv Zeljeznicara).

Mislim da meni ne mozes pricati o tome kako je napraviti zastavu ili transparent. O tome mozemo diskutovati samo face to face. Napominjem da se tzv zapad odrekao svih onih zastava i barjaka koji su se do tada pojavljivali na sjeveru (cerade i sl.) i da se moralo krenuti od 0. Od udarnog transparenta, zastava, majica, salova... Vec 2 godine se nije pojavio niti jedan novi sal, niti jedan novi transparent, niti jedna nova navijacka akcija bilo kojeg tipa (iste majice na gostovanju, svi sa sesiricima na gostovanju, humanitarna akcija...), niti bubanj, niti megafon.. I onda ti kazes da im je "KAO" nesto ostavljeno u amanet. Navedi mi nesto novo bitno u grupi u posljednje 2 godine, osim vec navedenih barjaka za derbi (trans STRAH za derbi na Grbavici ne racunam jer nije nista novo).

Ne mozes i nemas pravo da pljujes po momcima koji Sarajevo sada gledaju sa zapada ili istoka a do prije par godina su sve sto su imali davali za grupu. Ja i dan danas kad sam upitan dajem i savjete i ideje al slabo se tu ista konkretno uradi. Opet o svemu tome mozemo face to face jer te skice i sl stvari necu iznositi javno. Zivio.
jalijas74

#3827 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Da razjasnimo jedno nisam nikog pljuvao a ponajmanje momke sa kojima sam djelio dobro i zlo i to bi bilo kao da pljujem samog sebe i da tu stavimo (.)

Napisao sam samo da ste ih napustili i otisli i u takvom stanju se onda oni sami snalaze najbolje kako mogu i znaju i sa ekipom koju imaju. Koliko je to dobro i lose pokazace vrijeme i da li ce nadoci u hodu sto bi rekao nas narod.

Sivanje zastave sam nabacio eto tek tako da vidis tezinu necijeg rada i truda i to ne trebas minimizirati. Nije to tako sjajno i neki maksimum koji se moze izvuci iz grupe jer smo zaista za ovo podrucje podigli dosta visoko tu letvicu ali je sasvim solidno.

Dojmili su me dimovi na Grbavici sa Let s GO... pa i nova pjesma je bila OK.
Parola TORNADO me je vratila u neka prekrasna vremena a bila je dosta zahtjevna usrali su je samo zastitari koji su se nabili preblizu ograde.
Koreografija za titulu sjever i istok (i nikada za nikada vise na tu tribinu ne bih postavio vise nista).
Baloni na finala Kupa.

Bila je i humanitarna akcija za dom u Pofalicima.
Za sal tu se vec moze diskutovati, sve podgrupe ih vec imaju, imas klupske salove u fan shopu, mozda puci neki retro fazon sa kockicama posto su linije vec bile.
FGR je imao ovo ljeto odlicne nove majice.
Poradti jos samo na udarnom jer mu je potreba restauracija i mozda pokusati sa nekom kvalitetnijom farbom,

Jedino sto mene nervira na vecim tekmama je sto brate ne navijamo kako treba, raja jednostavno nece da navija i to je stvarno neki fenomen. Znaci sve pripremis a ono nece da pusti glas nikako. Nije sad to problem ni coskova vec recimo sredine kopa. Jebote ja se proderem i bukvalno 50 ljudi se okrene i pogleda u mene a sute ili stede grlo pa navijau ko tetkice :)

Ovo gore su samo moja neka glasna razmisljanja i nemaju veze sa radom grupe. Zivi bili :evil:
TheProfessional

#3828 Re: Horde Zla

Ajmo redom:

- Napisao sam samo da ste ih napustili i otisli i u takvom stanju se onda oni sami snalaze najbolje kako mogu i znaju i sa ekipom koju imaju. Koliko je to dobro i lose pokazace vrijeme i da li ce nadoci u hodu sto bi rekao nas narod.

Niko nikoga nije napustio. Samo u trenucima kad se slavio prvo kup a onda i titula i igranje euro utakmica misljenje svih ovih momaka je marginalizirano i svi su se u ekstazi opijenosti uspjehom kluba kontali da su dovoljno stasali da mogu sve sami. I dobro znas da im je ostavljena kompletna logisitka grupe koju ovi prvi nisu imali i morali su stvarati. Nisu imali ni na koga da se ugledaju ako cemo i mak na konac za razliku od generacije danas.

- Dojmili su me dimovi na Grbavici sa Let s GO... pa i nova pjesma je bila OK.
Parola TORNADO me je vratila u neka prekrasna vremena a bila je dosta zahtjevna usrali su je samo zastitari koji su se nabili preblizu ograde.
Koreografija za titulu sjever i istok (i nikada za nikada vise na tu tribinu ne bih postavio vise nista).
Baloni na finala Kupa.

Na Grbavici su se radile i bolje stvari; Sjesti se samo HZ :srce: SARAJEVO preko sjevera i istoka :) pa i one trake najlonske. Mada i meni se svidjelo sve sto je bilo tu tekmu. Odlicno. Al to je jedan od derbija :) Opet spominjes koreo za titulu i koreo za finale kupa (koji je odradila podgrupa). Derbiji i finale kupa i proslava titule ne mogu nikako biti mjerilo sezone.

- Bila je i humanitarna akcija za dom u Pofalicima.

Znam. Koliko je uopce poznato bilo sta o tome ostalima? Kao sto su BP otisli porodicama rudara iz Kaknja poginulih u nesreci.

- Za sal tu se vec moze diskutovati, sve podgrupe ih vec imaju, imas klupske salove u fan shopu, mozda puci neki retro fazon sa kockicama posto su linije vec bile. FGR je imao ovo ljeto odlicne nove majice. Poradti jos samo na udarnom jer mu je potreba restauracija i mozda pokusati sa nekom kvalitetnijom farbom,

Da, salove imaju ekipe ali sta je sa ostalima? Sa novim momcima koji dolaze na tribinu i trebaju da budu dio te grupe i da nauce vrijednost navijackog sala. Klipski sal i nas nije to isto da se ne lazemo. I sve ekipe imaju majice ali opet sta je sa ostalima. Jesmo to zadovoljni sa klupskim. Zato nam tribina i izgleda tako kako izgleda: SARENO. Zato ostali van ekipa i nemaju osjecaj pripadnosti grupi. Zato i nemaju tzv "mentalitet".
Sto se transparenta tice nisi mi naveo da je bilo koji uradjen vec 2 godine. Ja sam poslao skice za novi trans da napravimo novi pa ajde reci identitet grupe, da se malo odmaknemo i od army fonta medjutim... ni ovaj nisu u stanju da poprave od zadnjeg puta prije 3 godine kada je zasiven i dodana mu traka na vrh da se ljepse okaci. Cak i kad se kaci nekad to izgleda ko da je na striku.

NAVIJANJE?!
Ne znam. Ja sam da popravimo ove iznad stvari koje mozemo pa da onda gledamo sta je sa time. Kako sam se malo izmakao sa strane frapiran sam koliko ljudi pogresno pjevaju pjesme pa mi onaj prijedlog C*kije da to sve snimimo i stavimo na youtube vise ne izgleda smijesan.

- Nije to tako sjajno i neki maksimum koji se moze izvuci iz grupe jer smo zaista za ovo podrucje podigli dosta visoko tu letvicu ali je sasvim solidno.

Sa ovim se ja potpuno slazem, medjutim pogledaj koliko mladje raje jednostavno ne zeli da bude ukljuceno u grupu jer im se nesto ne svidja. Dakle nije tu kriv neko ko je otisao vec atmosfera u grupi koja odbija ljude da se identificiraju kao kolektiv.

Opet mi supljiramo; Nemam ja nista ni protiv onih koji su otisli ni protiv onih koji su ostali. Medjutim kad je bilo dobro, titula, kup, euro tekme onda ti niko nije trebao. Kad je zaskripalo onda su krivi oni kojih nema. Malo mi je to glupa logika al et, ako vecina tako razmislja ja cu se povuci i sa foruma :-D
Reglan

#3829 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3830 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Svega u ovim fotkama iznad. Dobar posmatrac bas moze primjetiti raslojavanje u stavu i mentalitetu, tada neke nove generacije, u odnosu na aktuelnu postavu na tribini. A ajo budemo ostali zaroblheni u nostalgiji, i razmislhanjima kako je nekada bilo bolje, a jeste, i kako sada ne valja nista...sasmo cemo tonuti i tesko se dici.
Reglan

#3831 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Pa jeste bilo bolje, nikad nije bilo gore nego sad. Smijesno je vidjeti kop ako se moze ono nazvati uopste kopom od 200 ljudi a borimo se za titulu i osvojili smo 2 trofeja zadnje dvije godine. U Kakanj nas ode haman 2 hiljade a na domacim utakmicama 200. To je valjda jasan pokazatelj ljudima koji vode tribinu da ne rade nesto kako treba.
TheProfessional

#3832 Re: Horde Zla

Reglan wrote:Pa jeste bilo bolje, nikad nije bilo gore nego sad. Smijesno je vidjeti kop ako se moze ono nazvati uopste kopom od 200 ljudi a borimo se za titulu i osvojili smo 2 trofeja zadnje dvije godine. U Kakanj nas ode haman 2 hiljade a na domacim utakmicama 200. To je valjda jasan pokazatelj ljudima koji vode tribinu da ne rade nesto kako treba.
Ne bih se slozio sa ovom tvrdnjom. Mozda samo nikad nije bilo manje volje, htjenja, zelje, zara i sl. da se nesto napravi. Meni izgleda kao da se svi ponasaju prema utakmici da je to nesto poput neobaveznog drzenja koje mora da se odradi. Ali to nije problem jezgra uopce to je problem svih navijaca koji dolaze na sjever. Svi zele maksimalno da ih se pita al ne i odgovornost da nesto sprovedu u djelo. Jezgro je samo odraz takve tribine i tu smo krivi svi. Medjutim svi imamo svoje razloge zasto jesmo ili nismo u jezgru i o tome je bezveze polemisati. U Kakanj na gostovanje ides sa istim ljudima koji idu na sjever pa ja ne kontam zasto je onda na sjeveru 300 a u Kaknju 2000 navijaca. Vjerovatno se radi o istom problemu "hocu da me se pita i da odlucujem al necu da znam za posljedice".
Reglan

#3833 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

TheProfessional wrote:
Reglan wrote:Pa jeste bilo bolje, nikad nije bilo gore nego sad. Smijesno je vidjeti kop ako se moze ono nazvati uopste kopom od 200 ljudi a borimo se za titulu i osvojili smo 2 trofeja zadnje dvije godine. U Kakanj nas ode haman 2 hiljade a na domacim utakmicama 200. To je valjda jasan pokazatelj ljudima koji vode tribinu da ne rade nesto kako treba.
Ne bih se slozio sa ovom tvrdnjom. Mozda samo nikad nije bilo manje volje, htjenja, zelje, zara i sl. da se nesto napravi. Meni izgleda kao da se svi ponasaju prema utakmici da je to nesto poput neobaveznog drzenja koje mora da se odradi. Ali to nije problem jezgra uopce to je problem svih navijaca koji dolaze na sjever. Svi zele maksimalno da ih se pita al ne i odgovornost da nesto sprovedu u djelo. Jezgro je samo odraz takve tribine i tu smo krivi svi. Medjutim svi imamo svoje razloge zasto jesmo ili nismo u jezgru i o tome je bezveze polemisati. U Kakanj na gostovanje ides sa istim ljudima koji idu na sjever pa ja ne kontam zasto je onda na sjeveru 300 a u Kaknju 2000 navijaca. Vjerovatno se radi o istom problemu "hocu da me se pita i da odlucujem al necu da znam za posljedice".
Ne idem na sjever vec 5 godina. Samo kazem da meni kao nekom ko to gleda sa strane sad izgleda daleko najgore u zadnjih 10-ak godina. Nikakvih koreografija, nikakve brojke, i onaj trans sto se doense donese se sa zakasnjenjem 10-ak minuta. Razumijem, smjena generacija i sve al se moze valjda trans donjeti na vrijeme i formirati kop?

Kad priupitam ove sto ide tamo sta je sa sjeverom svi kazu da se raja zasitila, da fali autoritetan vodja i da nece niko da slusa kako neki omladinci psuju i glume neku silu ne postujuci starije. Iskreno se nadam da ce se ova kriza prebroditi da ce sjever biti onaj star. To je zelja svih iskrenih navijaca Sarajeva, jer ne moze Sarajevo bez sjevera i obrnuto. Pa i protiv Galate se vidjelo koliko fali navijanje a i meni samom neobicno pratiti utakmicu a da ne cujem pjesmu sa sjevera.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3834 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Nije sada najgore u zadnjih 10 god. Jer u tih 10 god.ide i period kada su 'vladali' Pitici i slicni. Kada se navijalo za dnevnicu pojedinaca, i kada su buseve placale strukture, tadasnje, kluba...a 'vodje' uzimale lovu na ulazu u bus, kao lafo za kartu, il' sramotne price sa tadasnjim strukturama kk Bosna itd.itd.

Moze bolje. Treba malo vise truda i organizacije u trenutnom jezgru. Sto bi dovelo do dodatnih sadrzaja na tribini....kasnije i vecem broju stalnih ljudi u kopu...itd...da ne pametujem vise. Ali, ni sada, koliko god da je u padu, nije najgore u zadnjih 10god.
north

#3835 Re: Horde Zla

Post by north »

Naravno da se stvari daju popraviti....ali za to je potrebno barem novih 10-ak mladih entuzijazista, ako se oni koji su se sklonili više ne misle vraćati...dakle novi koji znaju jako dobro šta je tribina, kakva pravila treba da vladaju na tribini, kako se radi organizacija, ko se za šta pita itd....To se može srediti relativno brzo, ne vjerujem da nema barem 10-20 novih mladih momaka koji bi mogli tu da zasuču rukave i ufate se posla, a onda kad se vide pomaci sjever će iz utakmice u utakmicu biti puniji i bolji... zimska pauza je dovoljna da se stvari pokrenu naprijed, ali neće ništa samo od sebe...Ako se bude razmišljalo, ne mogu ja, haj ti, i tako prebacivanje loptice, ako nekim koji su tu je važnije srediti logistiku za vlastiti organizam, nego logistiku za uljepšavanje tribine, onda stvari neće biti kako treba....Hoću reći, na proljeće bi sjever mogao biti opet pravi ako se krene raditi, a s druge strane ako nema konkretne akcije, ovako sablasno može biti i godinu-dvije, pet...Ne daj bože :oops:
Butmiran

#3836 Re: Horde Zla

Post by Butmiran »

Treba iz ljubavi prema klubu dolaziti na utakmice prije svega.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3837 Re: Horde Zla

Post by Velkoski »

Butmiran wrote:Treba iz ljubavi prema klubu dolaziti na utakmice prije svega.
e jebiga sad i ti, ne pretjeruj
Butmiran

#3838 Re: Horde Zla

Post by Butmiran »

Što brat moj?
Reglan

#3839 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Gostovanje u subotu ispit za sve

Image
Pacijenti nalozeni drama, pamet u glavu.
Maharadza

#3840 Re: Horde Zla

Post by Maharadza »

Reglan wrote:Gostovanje u subotu ispit za sve

Image
Pacijenti nalozeni drama, pamet u glavu.
Znači u subotu po svaku cijenu unijeti Ljiljane i piši 3 boda za nas! :mrgreen:
Last edited by Maharadza on 20/11/2015 00:45, edited 1 time in total.
Logovan

#3841 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

Maharadza wrote: Znači u subotu po svaku cijenu unijeti Ljiljane i piši 3 boda za nas! :mrgreen:
Prije da će biti tri boda za njih. :oops:
Anestezija

#3842 Re: Horde Zla

Post by Anestezija »

:D 8-)
Reglan

#3843 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

haha, kako su poremeceni, ljudi vise pricaju o zastavi nego o utakmici.

http://samodrina.freeforums.org/topic-t4-2265.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lijek-za-sve

#3844 Re: Horde Zla

Post by lijek-za-sve »

:thumbup: svaka casta momcima koji su otisli danas u zvornik,i navijanje i brojnost za respect :thumbup: jos jednom svaka cast
Logovan

#3845 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

Danas je grmilo.

Svaka čast Hordama. :thumbup:
Reglan

#3846 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3847 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Po onakvoj kisi i hladnoci, jako dobro navijanje Hz u Zvorniku. :thumbup:
Reglan

#3848 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Dobro je sto jest, jest. Samo steta sto nema Ljiljana na tribini, mora da je policija zabranila unosenje.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3849 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Bila je i zastava sa ljiljanima. Samo sto je dizana i drzana u rukama, negdje na sredini kopa. Iskustvo je iskustvo. :D
jalijas74

#3850 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Respekt za sve koji su bili u Bjeljini.

A za nas malo starije... Every go... Saraj `vo

https://www.youtube.com/watch?v=glzfjcVPC7Q

ma sad bih polomio jos jednu stolicu u Skenderiji :) :evil: i bacao petarde
Post Reply