BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3826 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

ala7 wrote:
Entropio wrote:
neo7 wrote: Pa valjda je to i ADSL modem jer ja imam isti od telecoma na kojem je mojaTV ? Koliko sam ja shvatio on hoce router za mojaTV i taj bi radio (dobar nacin da smanjis cekanje ako imas svoj router).
Sad imam neko smeće koje jedva radi.

Dakle, taj TP Link (ima li neki naziv modela ili slično?) radi sigurno na MojaTV Full? Samo prikopčam kablove, upalim ga i radi sve -- internet, telefon, televizija? Veoma mi je bitno da je Wireless, da se mogu kačiti s telefona.
Postavio sam sliku TP Link W8901G sto dolazi uz mojaTV uslugu.. To je adsl modem,wireless router - sve u jednom
Imam 2 racunara koja imaju pristup internetu (jedan preko mreznog kabla a drugi wireless), prikljucen stb za tv i voip adapter za telefon.. Modem je u pppoe nacinu rada (za internet) i ukljucen je "sharing" izmedju dva racunara.. da kucnem odlicno sve radi.. nisam pokusao preko mobitela se nakaciti na wireless signal modema zbog toga ne mogu ti tvrditi da to moze tj. surfanje netom preko mobitela..
Sad vidim da si postavio sliku, hvala.

Da li ga je teško konfigurisati?

Pa ako se može jedan kompjuter kačiti preko wirelessa, onda može i mobitel.

Trenutno imam 3 racunara laptopa u kuci i svi pristupaju preko wirelessa, mrezni kabal se uopste ne koristi (osim kad treba konfigurisati modem nesto). Ali je sranje neko smece koje sad radi sad ne radi, pa bih da zamjenim.
Tiger 033

#3827 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Tiger 033 »

link wrote:tekst je jos jedan u nizu niskointeligentnih kleveta koje avaz sedmicno upucuje na racun telecoma. Nista novo, svake sedmice imas slican tekst. nisu te banovali jer zele nesto sakriti, internet je cudo, nista se ne moze sakriti, ali vjerovatno ne dozvoljavaju kopiranje kojekakvih nebuloza. Cudi me da je to i ovdje dozvoljeno. A skontaj i sam, cuj mtel porazio telecom, LOL, koliko ljudi znas da koristi 065? pa 061 postaje popularan cak i u banjaluci, a avaz nam servira ovakve tekstove politika je cudo, a ti se primio.
Hallo ba mene APSOLUTNO NE interesuje ko je koga porazio...mene interesuju usluge i koliko to kosta...ja sam na netFlat2 i zadovoljan sam...a to ko sta đe APSOLUTNO me NE interesuje niti sam se "PRIMIO" na bilo sta...a sto se bana tice bas me briga, po meni je "kazna" banovanje za text koji sam copy-paste NEBULOZA...mogli su jednostavno izbrisat' (kao i sto su uradili) text eventualno opomenut i to je to.
okean

#3828 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

Da li je moguce (stvarno nisam upoznata s tim) :shock: da kao korisnik adsl bihnet-a ne mogu koristiti bezicni net...
Naime, do sada mi nije trebao koristila sam samo net preko PC-a ali neki dan postavim wlan modem,konfigurisem ga,nakacim se na mrezu sa mob i sve je ok ali nece na net (nema konekcije) :?
Mob je ok jer sam se kacila na druge mreze i sve je ok...stvarno bezzzzveze
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#3829 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Koji modem/ruter koji paket je li ukljucen DHCP je li se do sada automatski konektovao na internet ili "preko ikonice ADSL na desktopu"
okean

#3830 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

e ovako s obzirom da se ne kuzim najbolje u sve hmmm...modem je kasda...preko njega se sa PC-a spajam preko one ikone adsl gdje ukucajes sifru znaci nije stavljen na routed nacin rada (ako se to tako zove)...
Modem sam postavila na bezicni nacin rada po upustvima i gori mu ona lampica wlan...preko mob se spojim i pise fino SPOJENO i odlican signal ali kada idem na net kaze nema konekcije...
A na PC radi OK... Ne kontam da li je do mene problem ili do linije (ili cega vec) :cry:
neki

#3831 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

do tebe je :D moras staviti modem da radi u router nacinu..upute postoje na bihnet stranici
okean

#3832 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

e super ako je do mene to se da odma ispraviti...idem probati...
hvala
nadam se da ce uspjeti :-D
okean

#3833 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

eee hvala vam uspjela sam...stavila sam na routed nacin rada i sad je sve ok...takva sitnica a ja se mucim par dana jos htjela optuziti bihnet :D
pozzzz :thumbup:
Skream

#3834 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

woohoo happy end! :D
okean

#3835 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

:-? nije happy end grrr
kad sam na netu i na PC i na mob konekcija ne traje ni 5 min a kad samo na mob samo, traje izmedju 5-10 min.
To znaci da je linija losa??? haa? joojj ne mozes dva dobra spojiti ali nikako...
da naglasim da mi je na ovom njihovom modemu starom adsl 2/2 + router takodje namjesten routed nacin rada ali mi konekcija nikada bas nikada ne puca...
okean

#3836 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

ja sam i musko i zensko :-D
pa namjestila sam modem ok sve po uputstvu (valjda znam citati) :-)
i konektovan je on ok ali brzo pukne konekcija...i ako nesto skidam zna da zatreperi i ona inet i wlan lampica...i onda se ugasi na inet a ona na dsl blinka i moram ugasit modem pa upalit da sve opet bude OK
okean

#3837 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

pa da imam...a tako ce i biti...po potrebi ovaj ukljuciti :|
Samo kad bi jos bila sigurna da je do modema da nije nes do linije ili sl... al eto ne bitno...
hvala jos jednom ;-)
ala7

#3838 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Za povezivanje wifi mobitel - modem/router treba dhcp biti ukljucen sto bi vjerovatno ometalo rad tv-a i telefona..
Jedino ne znam da li se moze konfigurisati modem tako da dhcp bude ukljucen samo za port 1 i wireless a da za ostale portove bude iskljucen (port 2,3,4) tj. za portove na kojima su tv i telefon
escobar__

#3839 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by escobar__ »

okean wrote:ja sam i musko i zensko :-D
pa namjestila sam modem ok sve po uputstvu (valjda znam citati) :-)
i konektovan je on ok ali brzo pukne konekcija...i ako nesto skidam zna da zatreperi i ona inet i wlan lampica...i onda se ugasi na inet a ona na dsl blinka i moram ugasit modem pa upalit da sve opet bude OK
Ček, ček, kažeš da ti lampica DSL blinka?

Provjeri kućnu telefonsku instalaciju, moguće je i da te splitter zeza (ona mala kutijica iz koje su ti priključeni modem i telefon).
žuti

#3840 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by žuti »

mala digresija , jel iko probao googlati ultra dopuna online ili mtel dopuna online... ?? :-) :D
okean

#3841 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by okean »

ma nije to...net savrseno funkcionira na ovom paradigm adsl 2/2 + router ali na kasda ne radi najbolje...nekad konekcija traje 5 min pa pukni pa moram ga iskljuciti pa ponovo ukljuciti da bi se konektovo ponovo a nekada ni to ne uspije jednostavno poslije samo blinka ta lampica... uglavnom konekcija mi je znala najvise trajati oko sat vremena...
A sa ovim starim je sve savresno nikada mi nije pukla konekcija al je eto on problem sto nije wlan :-)
emcha13

#3842 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by emcha13 »

i ja ovaj imam paradigm adsl 2/2 + router stvarno rijetko imam problema iako se ne mogu spojiti na 2 kompa odjednom svasta sam pokusavao , nego ima li neko problema pri otvaranju stranica na FB ili youtube kada otvorim neku sliku krenem na drugu i nece samo bijela slika , a onda stranicu refresh na pocetnu pa radi 2 minute pa isto zastopa i na netu isto svaka stranica ..
iPod

#3843 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iPod »

BH Telecom ucestvuje na DISCOP u Budimpesti, sto znaci da kupuju neki materijal, e sada pitanje da li je na pomolu neki interni filmski, serijski ili dokumentarni kanal na Moja TV?
MyCore

#3844 Re: MojaTV BHtelecom

Post by MyCore »

Ma ja se nadam da će kupiti neke osnovne opreme. Juče sam prijavio ADSL i rekli su mi da ec zbog nedostatka opreme biti spojen u narednih mjesec, mjesec i pol. U septembru sam prijavljivao moja TV, da bi mi se javili u aprilu da to spoje.Sad kontam mozda sam u aprilu bio neprostojan !
eldin_995

#3845 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldin_995 »

Zna li neko kako da odjavim hosting od bihneta, ovaj besplatni od 5GB? Ae plz pomazite hitnooo je ! :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3846 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bobi »

Kako mislis da odjavis?Mozes ga koristiti a mozes ne koristiti :D.Kad ne koristis kao da i nemas.Vecina korisnika ni ne zna da ima :D.Obrisi podatke(naziv domene i tako to ).
eldin_995

#3847 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldin_995 »

Ok , uradio sam sve to , nije im neki host! :D
emcha13

#3848 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by emcha13 »

Bobi wrote:Kako mislis da odjavis?Mozes ga koristiti a mozes ne koristiti :D.Kad ne koristis kao da i nemas.Vecina korisnika ni ne zna da ima :D.Obrisi podatke(naziv domene i tako to ).
kakav bolan hosting :DD mozes li mi reci kako do njega doci molim te
P.S. upravu si nisam imao pojma da imam
,

evo uspio sam aktivirati ali mi ne dolazi mail sa onim podatcima znas li kako da ga dobijem ili da udjem na host. bez njega
Last edited by emcha13 on 22/06/2011 18:48, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3849 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bobi »

Pa cuj, ona njihova forum podrska(zaposlenici Bihneta, ne oni amateri moderatori) banovala me do vijek vjekova :lol: , tako da...:D.

Loguj se na njihovom portalu(bih.net.ba), pa onda klikni na postavke---> Hostin Postavke i to je to...samo pratis upustva :D.
emcha13

#3850 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by emcha13 »

Bobi wrote:Pa cuj, ona njihova forum podrska(zaposlenici Bihneta, ne oni amateri moderatori) banovala me do vijek vjekova :lol: , tako da...:D.

Loguj se na njihovom portalu(bih.net.ba), pa onda klikni na postavke---> Hostin Postavke i to je to...samo pratis upustva :D.

hv brate uspio sam imas li msn , da te pitam nesto , a tesko mi ovdje objasniti
Locked