Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
oldplague

#3826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oldplague »

vee-jay wrote:
dallton wrote: pa mi ih ne biramo sigurno, al nesto kontamo ovom logikom - ako sdp ucestvuje u tim razgovorima moze komotno komsica poslati (a lagumdzija nek poslije nek odrzi govor da je sve to njegova zasluga)
dogovoreno, brzi smo. gdje se potpisuje? :D
Odoh se prvo isplakat, pa ako mi ne lakne, idem se ubit. :angry:
vee-jay

#3827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

oldplague wrote:Dalltone, ponavljam se jer je to, u suštini, dovoljno reći. Možeš otvoriti dvadeset tema tipa: Neka nam Željko bude jedini Predsjednik, Neka nam Željko bude vođa pregovaračkog tima, Neka nam Željko bude, Neka... Neka... Neka bude jedinstvena BiH sa državnim i opštinskim nivoom, Hajde ljudi da uđemo preko reda u EU...
Kome se zapravo obraćate? Ko donosi takve odluke, raja na forumima? Postoji samo jedno mjesto na kojem nešto možete učiniti ako to želite, a to je biralište. Cijenim tvoj optimizam i žar, ali džaba jarane, džaba.
a) sebi samima
b) tebi
ili
c) placeni smo od sa-x, da im dizemo rejting na guglu
dallton

#3828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:
oldplague wrote:Dalltone, ponavljam se jer je to, u suštini, dovoljno reći. Možeš otvoriti dvadeset tema tipa: Neka nam Željko bude jedini Predsjednik, Neka nam Željko bude vođa pregovaračkog tima, Neka nam Željko bude, Neka... Neka... Neka bude jedinstvena BiH sa državnim i opštinskim nivoom, Hajde ljudi da uđemo preko reda u EU...
Kome se zapravo obraćate? Ko donosi takve odluke, raja na forumima? Postoji samo jedno mjesto na kojem nešto možete učiniti ako to želite, a to je biralište. Cijenim tvoj optimizam i žar, ali džaba jarane, džaba.
a) sebi samima
b) tebi
ili
c) placeni smo od sa-x, da im dizemo rejting na guglu
:lol:
Maraschino

#3829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

to je vec uradjeno...daklem, komso nas predstavlja... :-)
dallton

#3830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

konacno ce stvari krenuti nabolje - dosli smo u polje geopolitickog interesovanja velikih sila - tj. slovacke :D

Zapadni Balkan spada među ključne geopolitičke prioritete Slovačke
Govor ministra vanjskih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka
:lol: :lol: :lol: :lol: e sad ce dejton verzija 309, s obzirom na jak geopoliticki utjecaj slovacke u regionu :D
Socijalista

#3831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

juce u dnevniku D

Babić: Ili će Dodik otići ili ćemo ja i Vasković biti ubijeni

SARAJEVO - Novi napad na Slobodana Vaskovića, urednika magazina Stav i novinara magazina 60 minuta dogodio se na putu za Sarajevo.
On i Dragomir Babić bili su žrtve klasične policijske dočekuše. Ovaj put dok su putovali za Sarajevo, negdje ispred Kneževa. Policajac bez oznaka verbalno je vrijeđao, prijetio i čak krenuo fizički napasti Vaskovića.

Babić kaže kako je za njega i Vaskovića već postalo opasno da žive u RS-u. Njemu već stižu savjeti kako bi najbolje bilo da se iseli iz Banje Luke. Ovakvo stanje, procjene su, može završiti na dva načina - ili će Dodik završiti u zatvoru ili će netko, Babić ili Vasković biti ubijen. Trka vlada s vremenom, smatra Babić. Dodik je svjestan da pada i da će morati odgovarati, rečeno je u Dnevniku D FTV-a.

U RS-u vlada medijski mrak. Mediji prenose ono što ima narede Dodikovi savjetnici. Vlasnik svih medija u Banjoj Luci je Željko Kopanja. Tu je i Dragan Davidović, diretktor RTRS-a, zadužen za vršenje mutnih radnji u vezi s izgradnjom RTV doma u Banjoj Luci. Dodik je moćan i to ljude plaši. Iz njega stoje Mladićevi i Karadžićevi ljudi, on nije raščistio s kriminalcima, ratnom desnom rukom SDS-a, moglo se čuti sinoć.

Dodik ima dobre informante u Tužiteljstvu BiH i OHR-u i svjestan je da protiv njega mora podići optužnica. Svojim izjavama on nastoji pokrenuti kaos i izazvati svoju smjenu, koja će od njega napraviti mučenika. Ipak, narod počinje shvatati što se događa. Nakon saznanja o dodjeli kredita od tri milijuna maraka njegovom sinu, čini se, narod mu okreće leđa. Dodik je na vlast došao uz pomoć međunarodne zajednice i ona ne može preko noći da ga smijeni i tako prizna svoju grešku.

Image
oldplague

#3832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oldplague »

Maraschino wrote:

to je vec uradjeno...daklem, komso nas predstavlja... :-)
Ne predstavlja te jarane. Svidjelo se to nama i njemu ili ne, on predstavlja samo Hrvate i samo u Predsjedništvu BiH. Ma kako se on osjećao i ma kako javno istupao.
Ovoliko sam zapela samo zato što su se ljudi uljuljali u činjenicu da su glasali za Komšića kao da su, aman, zbacili nacionaliste s vlasti. A pritom zaboravljaju da su ga stavili na paradnu poziciju koja jedva da ima ikakvog osim simboličkog značaja i da mu nisu izglasali podršku u tijelima koja se fakat za nešto pitaju. Zato sam taj stav nazvala licemjernim: hajde ti Željko viči iz sveg grla, drmni šakom o stol, priprijeti im i pojedi govno, kad već ovi "naši" neće, diži nam malo samopouzdanje i potenciju, a mi ćemo "naše" i dalje u skupštinske klupe i vladu. Ma bravo, sve za pet. :thumbup:
dallton

#3833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

SARAJEVO - Novi napad na Slobodana Vaskovića, urednika magazina Stav i novinara magazina 60 minuta dogodio se na putu za Sarajevo.

On i Dragomir Babić bili su žrtve klasične policijske dočekuše. Ovaj put dok su putovali za Sarajevo, negdje ispred Kneževa. Policajac bez oznaka verbalno je vrijeđao, prijetio i čak krenuo fizički napasti Vaskovića, javila je Federalna televizija.

Babić kaže kako je za njega i Vaskovića već postalo opasno živjeti u RS-u. Njemu već stižu savjeti kako bi najbolje bilo da se iseli iz Banje Luke. Ovakvo stanje, procjene su, može završiti na dva načina - ili će Dodik završiti u zatvoru ili će netko, Babić ili Vasković biti ubijen. Trka vlada s vremenom, smatra Babić. Dodik je svjestan da pada i da će morati odgovarati, rečeno je u Dnevniku D FTV-a.

U RS-u vlada medijski mrak. Mediji prenose ono što ima narede Dodikovi savjetnici. Vlasnik svih medija u Banjoj Luci je Željko Kopanja. Tu je i Dragan Davidović, diretktor RTRS-a, zadužen za vršenje mutnih radnji u vezi s izgradnjom RTV doma u Banjoj Luci. Dodik je moćan i to ljude plaši. Iz njega stoje Mladićevi i Karadžićevi ljudi, on nije raščistio s kriminalcima, ratnom desnom rukom SDS-a, moglo se čuti sinoć.

-Dodik ima dobre informatore u Tužiteljstvu BiH i OHR-u i svjestan je da se protiv njega mora podići optužnica. Svojim izjavama on nastoji pokrenuti kaos i izazvati svoju smjenu, koja će od njega napraviti mučenika. Ipak, narod počinje shvaćati što se događa. Nakon saznanja o dodjeli kredita od tri milijuna maraka njegovom sinu, čini se, narod mu okreće leđa. Dodik je na vlast došao uz pomoć međunarodne zajednice i ona ga ne može preko noći smijeniti i tako priznati svoju grešku, rečeno je u Dnevniku D FTV-a.
ovo s banja lukom, dodikom, medijskom kontrolom itd. meni sve izgleda bas kao milosevic - ista meta, ista odstojanje, isto ponasanje...ovo je interesantna tema za politicku psihologiju - zasto srpski narod toliko voli autokrate, diktatore i sve ostalo sto je povezano sa nekom vrstom fasizma, al svaki put demokratski nicim izazvan?

nece se ovo s dodom zavrsiti bez sukoba niskog intenziteta, nema sanse
Last edited by dallton on 10/05/2009 21:08, edited 1 time in total.
vodja

#3834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vodja »

@dalton
idi kupi kartu za brenin koncert
opusti de malo :zjev:
dallton

#3835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vodja wrote:@dalton
idi kupi kartu za brenin koncert
opusti de malo :zjev:
hvala, ne furam narodnjake - uzmi moju kartu pa slobodno razguli i opustaj se do besvijesti
kiky

#3836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

đaba svi trubimo da je dodo to što jeste .....
to svako zna ... od vašingtona do moskve ....
samo što ameri neznaju šta če a rusima je to kec ko kuča ... oni ponovo uspostavlaju neke odnose u svijeu, prave come back ali su fulali kalendar i vratili se u srednji vijek .... :shock:
a tu je sad i novi svjetski igrač koji ima vitalne ( biti ili nebiti ) interese na balkanu - slovačka ... :-)
jedino je sigurno da če biti veselo narednih mjeseci ...
nokia6170

#3837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

dallton wrote:novi prilog historiji pravne nauke i originalnosti pravnickih argumenata u reziji pca
Pravobranioci RS: Muslimani su sami srušili džamije
Pravni zastupnik IZBiH kaže da svi znaju šta se u BiH dešavalo u ratu...
08.05.2009. 07:44
U žalbi koju su pravobranioci Republike Srpske i Grada Banje Luke uložili na presudu kojom su dužni platiti 64.762.347 maraka za 16 porušenih banjalučkih džamija, odgovornost RS za zločine minimizira se do te mjere da se čak aludira na to da su "muslimani mogući rušitelji Ferhadije i Arnaudije".

Tako se u žalbi tužena strana brani izjavom da su "tokom rata u BiH korištena sva političko-propagandna sredstva da se jedna strana prikaže gorom kod međunarodne zajednice". Kao primjer navode masakre u sarajevskoj ulici Ferhadija i na pijaci Markale, odnosno citate iz knjige francuskog publiciste Žaka Melina (Jacques).

Pozivajući se na analize takozvanih izraelskih stručnjaka i tvrdnju da su masakr na
Markalama počinili muslimani, odbacuju odgovornost za rušenje dvije najznačajnije banjalučke džamije i idu do te krajnosti da čak navode pripadnike Hezbolaha i Afganistance kao moguće izvršioce.

U reakciji na ovakve navode žalbe iz RS, pravni zastupnik Islamske zajednice u BiH Esad Hrvačić izjavio je za naš list da cijeli svijet zna šta se dogodilo u BiH u ratu.

- Navodi iz žalbe za mene nemaju apsolutno nikakvu pravnu utemeljenost da bi ih uopće mogao komentirati. Mi smo na žalbu odgovorili protivargumentima i zaista smo uvjereni da ćemo uskoro imati potvrdu prvostepene presude - izjavio je Hrvačić.

Pravobranilac RS Slobodan Radulj izjavio je za "Dnevni avaz" da iznošenje žalbe u
javnosti smatra pritiskom na sud.

- Terorizam je krivično djelo za koje odgovara pojedinac, a ne država, i mi smo naveli
teroriste Hezbolaha kao primjer. Nismo rekli da su oni srušili Ferhadiju i Arnaudiju - rekao
je Radulj.

Nova tužba u pripremi

Islamska zajednica u BiH priprema još jednu historijsku tužbu protiv RS zbog rušenja svih džamija na području BiH, i to na terenu gdje nije bilo ratnih djelovanja. To su džamije u Foči, Prnjavoru, Prijedoru, Trebinju...
cccc, al su ti muslici pokvareni, sve sami ruse pa poslije nevin narod nabjedjuju
zanimljivo ce biti citanje zapisnika sa zasjedanja skupstine rs-a u Zvorniku 9. maja 1993. godine gdje gospodin osudjeni ratni zlocinac Radoslav Brdjanin rece sljedece:

Radoslav Brđanin: 0215-0209 – 0215-0211
“Još nešto, nemojte bude veći katolici od pape. Ja predlažem da se zabrani satanizovanje Srba od Srba. Molim vas glavna je tema u Banja Luci 24 sata o džamiji, ja ne kažem da ih treba hvaliti što su srušene, ali nemojte toliko plakati, barem na našim sredstvima informisanja. Ja ću svima oni koji kukaju, uvećati razglednicu u boji i neka je nose sa sobom.
nokia6170

#3838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

ili recimo kada izvjesni gospodin Miroslav Vještica na zasjedanju skupstine rs-a 27. avgust – 1. oktobar 1993. na Jahorini izjavi sljedece:

: “ a mi ćemo im morati sve tamo nadoknaditi što smo im srušili i popalili i 17 džamija s temeljom sravnili.”

zanimljivo ce biti sve ovo....samo ja ne mogu da vjerujem da su debili iz IZ-a cekali 15 i vise godina da svoja prava stvare na sudu.
dallton

#3839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

pa naravno cim kazes "e ovo se uradilo vise manje kroz neku formu kolektivne akcije ili precutne saglasnosti stanovnistva" slijedi odgovor "aha, evo ga satanizacija, predrasude, fobija, treba se okrenuti buducnosti, itd..." ...interesantno je da su i ratni zlocinci vec bili dovoljno svijesni te taktike

a za cekanje - ni ja isto ne mogu da vjerujem da su toliko cekali (ko sto ne mogu da vjerujem da je masa obicnih ljudi cekala i jos ceka da tuzi za naknadu stete), jedino objasnjenje koje imam jeste (moje pravnicko mimo politike) da su cekali dokazivanje instituticionalne krivicne odgovornosti (citaj pc) da bi stvorili dovoljan pravni osnov za naknadu stete uperenu prema entitetu...da presude koje potvrdjuju instituticionalnu odgovornost nisu postojale, tuzbe uperene prema pojedincima koji su bili direktno izvrsioci ili ne bi uspjele nikako ili bi eventualno uspjele s mrsavim ili nikakvim rezultatima u smislu visine naknade...medjutim, po mojoj racunici sad - s obzirom da je rusenje dzamija u banja luci izaslo na 64 miliona, trebalo bi ovaj broj pomnoziti sa ukupnim brojem vjerskih objekata srusenih kao rezultat instituticionalne akcije naseg karadzicevog entiteta (znaci vrijednost srusenih dzamija i katolickih ckrvi, plus steta nastala radi 15 godisnjeg instituticionalnog sprecavanja koristenja istih objekata od strane vjerskih institucija)...po nekim podacima u pcu je sruseno nekih 900-1000 dzamija (nekih podaci kazu 1100), zatim oko 284 katolicke crkve, tu je i nekoliko desetina manastira i samostana, te pripadajuca groblja (koja su tehnicki bila pod upravom vjerskih zajednica) i prateci objekti...cudi me sto franjevci i katolicka crkva jos nisu pokrenuli ni jedan spor
nokia6170

#3840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

dallton wrote:pa naravno cim kazes "e ovo se uradilo vise manje kroz neku formu kolektivne akcije ili precutne saglasnosti stanovnistva" slijedi odgovor "aha, evo ga satanizacija, predrasude, fobija, treba se okrenuti buducnosti, itd..." ...interesantno je da su i ratni zlocinci vec bili dovoljno svijesni te taktike

a za cekanje - ni ja isto ne mogu da vjerujem da su toliko cekali (ko sto ne mogu da vjerujem da je masa obicnih ljudi cekala i jos ceka da tuzi za naknadu stete), jedino objasnjenje koje imam jeste (moje pravnicko mimo politike) da su cekali dokazivanje instituticionalne krivicne odgovornosti (citaj pc) da bi stvorili dovoljan pravni osnov za naknadu stete uperenu prema entitetu...da presude koje potvrdjuju instituticionalnu odgovornost nisu postojale, tuzbe uperene prema pojedincima koji su bili direktno izvrsioci ili ne bi uspjele nikako ili bi eventualno uspjele s mrsavim ili nikakvim rezultatima u smislu visine naknade...medjutim, po mojoj racunici sad - s obzirom da je rusenje dzamija u banja luci izaslo na 64 miliona, trebalo bi ovaj broj pomnoziti sa ukupnim brojem vjerskih objekata srusenih kao rezultat instituticionalne akcije naseg karadzicevog entiteta (znaci vrijednost srusenih dzamija i katolickih ckrvi, plus steta nastala radi 15 godisnjeg instituticionalnog sprecavanja koristenja istih objekata od strane vjerskih institucija)...po nekim podacima u pcu je sruseno nekih 900-1000 dzamija (nekih podaci kazu 1100), zatim oko 284 katolicke crkve, tu je i nekoliko desetina manastira i samostana, te pripadajuca groblja (koja su tehnicki bila pod upravom vjerskih zajednica) i prateci objekti...cudi me sto franjevci i katolicka crkva jos nisu pokrenuli ni jedan spor
ok, evo i da prihvatim da je to razlog sto ti kazes...sta je sa ostalim tuzbama...eto okonacni su postupci protiv milosevica i galica za granatiranje sarajeva, dokazana krivicna odgovornost nekoga ko je predstavljao vojsku, bio general...njegova odgovornost je odgovornost i vrs-a i automatski rs-a. danasnji rs pravni sljednik ratne rs. znaci krug zatvoren.

zasto onda niti kanton sarajevo, niti ijedno preduzece, niti jedna opstina, niti sam grad nisu tuzili danasnju rs za sve unisteno sto se spominje u presudi milosevic i galic..od vijecnice, do elekrotroprivrede, stambenih jedinica, mostova, saobracajnica itd itd...

zasto same zrtve tih granatiranja (osteceni, porodice ubijenih itd) nisu tuzile rs po gore navedenom osnovu...eto milion zasto, a nijedno zato.
dallton

#3841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

to milion zasto se slazem, to ti je samo generalno jos jedan dokaz da je pravna kultura u BiH nepostojeci pojam, sto je samo nasa krivica a krivica i onih koji su fola za to zaduzeni ....jedan kontra primjer je recimo nadoknada od 4 miliona koju je crna gora platila na osnovu nagodbe nakon tuzbe za zatvaranje i mucenje bih gradjana izbjeglih iz pca...medjutim, takvih primjera bi trebalo da bude mali milion s obzirom na broj dokaza i s obzirom na to da su generalno glavne kockice rata u BiH poslozene
nokia6170

#3842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

dallton wrote:to milion zasto se slazem, to ti je samo generalno jos jedan dokaz da je pravna kultura u BiH nepostojeci pojam, sto je samo nasa krivica a krivica i onih koji su fola za to zaduzeni ....jedan kontra primjer je recimo nadoknada od 4 miliona koju je crna gora platila na osnovu nagodbe nakon tuzbe za zatvaranje i mucenje bih gradjana izbjeglih iz pca...medjutim, takvih primjera bi trebalo da bude mali milion s obzirom na broj dokaza i s obzirom na to da su generalno glavne kockice rata u BiH poslozene
pa druze moj da nismo glupi ko sto jesmo i da smo tuzili odmah nakon rata za sve unisteno, ili evo barem u zadnjih 5 godina kada se dosta stvari pravno dokazalo i rpesudilo, pa srbi u rs bi sami htjeli da reorganizuju bosnu i hercegovinu i ukinu rs samo da ne bi morali placati sve te ratne dugove i da skinu taj teret sa grbace.

eto ja sam naveo primjer sarajeva samo..a sta je sa drugim gradovima i mjestima.

ljudi jednostavno nisu ni svjesni kolika prava imaju...nasem covjeku ne padne na pamet da moze da tuzi recimo rs danas ako mu je njiva minirana i ako je ne moze obradjivati...dajem banalne primjere, al me tuga spopa kad vidim koliko se miliona i miliona moglo naplatatiti.

al sam davno jos napisao...jedino logicno objasnjenje mi je bilo....bolje grickati donacije i privatno se bogatiti se na njima, nego prava traziti na sudovima gdje nema licnog bogacenja, vec samo u drustvenu korist.

ali sansa se propustila i sanse vise nema.
zavrzlama

#3843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

nokia6170 wrote:
dallton wrote:pa naravno cim kazes "e ovo se uradilo vise manje kroz neku formu kolektivne akcije ili precutne saglasnosti stanovnistva" slijedi odgovor "aha, evo ga satanizacija, predrasude, fobija, treba se okrenuti buducnosti, itd..." ...interesantno je da su i ratni zlocinci vec bili dovoljno svijesni te taktike

ok, evo i da prihvatim da je to razlog sto ti kazes...sta je sa ostalim tuzbama...eto okonacni su postupci protiv milosevica i galica za granatiranje sarajeva, dokazana krivicna odgovornost nekoga ko je predstavljao vojsku, bio general...njegova odgovornost je odgovornost i vrs-a i automatski rs-a. danasnji rs pravni sljednik ratne rs. znaci krug zatvoren.

zasto onda niti kanton sarajevo, niti ijedno preduzece, niti jedna opstina, niti sam grad nisu tuzili danasnju rs za sve unisteno sto se spominje u presudi milosevic i galic..od vijecnice, do elekrotroprivrede, stambenih jedinica, mostova, saobracajnica itd itd...

zasto same zrtve tih granatiranja (osteceni, porodice ubijenih itd) nisu tuzile rs po gore navedenom osnovu...eto milion zasto, a nijedno zato.
Zato sto se ide linijom podilazenja"nebi li srbi prihvatili BIH kao drzavu" jer srbi po milioniti put naplacuju debelo njihovo kao priznavanje vec 92-e priznate drzave BIH...velikosrbi su toliko zla pocinili u BIH ,kad bi se 20% tog zla ponistilo i kaznilo,pola srba iz BIH bi se automatski iselilo iz BIH...sve ovo ide traljavo jer MZ zna s kim ima posla i zna da su velikosrbi odradili odlican posao da udar na zlocince i rezultate zlocina predstave srpskom narodu kao udar na srpski narod...i tu se zavrsava sva prica...znaju srbi njih 99% sta se desavalo u BIH...ali materijalni dobitak u ratu(pola BIH koje je na cekanju secesije i pripojenja srbiji) jer i previse dobar uloga da se trpe sve kritike MZ-e,Haske presude i zgrozavanje svjetske javnosti na pocinjena zla od strane istih, jer ako se uspije izvrsiti secesija onda se isplatilo sve ove godine biti sljedbenik i zastitnik najvecih zlocina ...medjutim sta ako ne bude secesije A NECE USPJETI...toga se boje svi...na to upozoravaju mnogi vojni i politicki analiticari,jer velikosrbi neznaju priznati poraz posle avanture i idu iz krajnosti u krajnost a tj. na potpuno ubijanje sopstvenog naroda(primjer Hrvatska,Kosovo)

zato pod pritiskom MZ se i ne podnose mnoge tuzbe protiv rs-a ,u nadi da ce isti prihvatiti BIH....ali kasno je za tako sto jer zivot srba u BIH je u rukama srbije a ne njih samih i zdravog razuma,a srbiji ne trebaju srbi u BIH nego teritorija koju su ti srbi uz pomoc srbije okupirali i unistili svaku vezu sa drzavom BIH....trenutno su svi shvatili da dugogodisnje podilazenje velikosrbima je proizvelo kontraefekat i sad se doslo u corsokak iz kojeg nema izlaza..
Last edited by zavrzlama on 11/05/2009 14:47, edited 2 times in total.
nokia6170

#3844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

ma moj zavrzalama, nema tu podilazenja...jer danas se ti isti koji su ubijali i rusili smiju i kazu: ko vas jebe, sto nas niste tuzili ;)

dobro i kazu
shana_majka

#3845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by shana_majka »

Ako nekog interesuje (vezano za gore navedene postove) preporucio bih mu da malo prostudira (ako vec nije) o ADR-u (Alternative Dispute Resolution) .
Literatura:

j Edwards, "ALTERNATIVE DISPUTE RESOLUTION: Panacea or Anathema ?" (1986)99 Harvard Law Review 668.
R Abel, "The Contradictions of Informal Justice" Vol 1 New York, 1982
Vasquez, "Beyond Confrontation: Learning Conflit Resolution in the Post-Cold War Era" University of Michigan Press 1995
dallton

#3846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

shana_majka wrote:Ako nekog interesuje (vezano za gore navedene postove) preporucio bih mu da malo prostudira (ako vec nije) o ADR-u (Alternative Dispute Resolution) .
Literatura:

j Edwards, "ALTERNATIVE DISPUTE RESOLUTION: Panacea or Anathema ?" (1986)99 Harvard Law Review 668.
R Abel, "The Contradictions of Informal Justice" Vol 1 New York, 1982
Vasquez, "Beyond Confrontation: Learning Conflit Resolution in the Post-Cold War Era" University of Michigan Press 1995
citao sve gore navedeno - nazalost tesko primjenljivo na nasu situaciju radi "context specificity" :D
kiky

#3847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

mislim da nikakva šansa za tužbe nije propuštena i može tužit, svako od nas, pojedinačno, ali i lokalne zajednice, rs za počinjenu štetu i duševnu bol. čini mi se da je, neznam koliko hiljada tužbi logoraša, prosljeđeno sudu rs. stim se vjerovatno sprdaju u sudu rs-a ali doči če vrijeme kad če i to doči na red.
tužili su i oni fbih.
samo treba ljudima objasnit da mogu, da smiju i objasnit im kako to da urade ( koja dokumentacija treba i sl. stvari ).
treba otvorit pravna savjetovališta ( besplatna ) po gradovima u rs i to je to.
ali tu sve pada jel ova bošnjačko-hrvatska " nacionalna elita " nit ima volje niti ideje niti znanja za takve stvari.
al, poenta je, da nije kasno !!
dallton

#3848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kiky wrote:mislim da nikakva šansa za tužbe nije propuštena i može tužit, svako od nas, pojedinačno, ali i lokalne zajednice, rs za počinjenu štetu i duševnu bol. čini mi se da je, neznam koliko hiljada tužbi logoraša, prosljeđeno sudu rs. stim se vjerovatno sprdaju u sudu rs-a ali doči če vrijeme kad če i to doči na red.
tužili su i oni fbih.
samo treba ljudima objasnit da mogu, da smiju i objasnit im kako to da urade ( koja dokumentacija treba i sl. stvari ).
treba otvorit pravna savjetovališta ( besplatna ) po gradovima u rs i to je to.
ali tu sve pada jel ova bošnjačko-hrvatska " nacionalna elita " nit ima volje niti ideje niti znanja za takve stvari.
al, poenta je, da nije kasno !!
Kasno nije, naravno da nije, i nece biti kasno jos narednih 50 godina, radi prirode onoga sto je ucinjeno (ne znam zasto je nokia to rekao)...oslanjati se na nekakvu elitu - svi to dosad znamo - je glupost, oni znaju samo sebe i svoj dzep, i ostalo nista...npr. udruzenje logorasa priprema ogroman broj tuzbi koje ce biti podnesene u BiH, srbiji i crnoj gori, kao i u hrvatskoj
kiky

#3849 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

treba tužit i to je to.
dallton

#3850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kiky wrote:treba tužit i to je to.
pa krenulo je sporo al je krenulo..prva faza je zavrsena, dokazan je genocid i etnicko ciscenje u pcu, znaci nista od nezavisnosti...e sad treba naplatiti sve to polako ali sigurno, prva 64 miliona su legla (puta 900), pa 4 iz crne gore, pa onda srbija...sto se tice pca, sreca pa je telekom prodat, da moze budzet izdrzati placanje :D
Locked