koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
KB9

#3826 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ipak nista od lapidusa, moze ga nabavit preko drugog dobavljaca al onda izadje skoro ko kouros kojem ipak ruku na srce lapidus nije ni do koljena na kraju krajeva :mrgreen:
Dr Baltazar

#3827 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote:ipak nista od lapidusa, moze ga nabavit preko drugog dobavljaca al onda izadje skoro ko kouros kojem ipak ruku na srce lapidus nije ni do koljena na kraju krajeva :mrgreen:
http://www.ekupi.ba/Ted-Lapidus-Men-edt ... 08219.aspx

Može li ovo :) ?

Ima dosta boljih, a i dosta gorih ponuda nego na piku. Samo treba malo razgledati. Ekupi ima sve bolju i bolju ponudu muških parfema :)
KB9

#3828 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Dr Baltazar wrote:
KB9 wrote:ipak nista od lapidusa, moze ga nabavit preko drugog dobavljaca al onda izadje skoro ko kouros kojem ipak ruku na srce lapidus nije ni do koljena na kraju krajeva :mrgreen:

Ima dosta boljih, a i dosta gorih ponuda nego na piku. Samo treba malo razgledati. Ekupi ima sve bolju i bolju ponudu muških parfema :)
pa vidis moglo bi, kako ide ovo oko isporuke sto pise datum? nema fiksno nego kad odluce da dodje onda i dodje? :-)
Dr Baltazar

#3829 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote:
Dr Baltazar wrote:

pa vidis moglo bi, kako ide ovo oko isporuke sto pise datum? nema fiksno nego kad odluce da dodje onda i dodje? :-)
Ja sam samo jednom naručivao i bilo je sve korektno (inače imaju neko skladište u Vitezu i tamo im je sva ta roba). Čim ti naručiš oni će te nazvati da još jednom potvrdiš narudžbu i onda ih upitaj i za termin isporuke. Koliko se sjećam, meni su malo i poranili u odnosu na ovo što piše "Dostavljamo već od.." :D

Ted Lapidus nisam probao, ali kažu da je užasno jak i mislim da će ovih 30 ml potrajati.
KB9

#3830 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

hvala puno, narucit cu ovo od njih pa da vidimo 8)
N.N.

#3831 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by N.N. »

Valja li ovo cemu, nudi mi se za 30 KM, a nemam pojma sta i kako je :D

https://fimgs.net/images/perfume/nd.31403.jpg
KB9

#3832 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ne bi ja to kupovo

kod njih ako je sta i valjalo (a jest) bilo je prije solidnog broja godina :mrgreen:
KB9

#3833 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

http://www.fragrantica.com/perfume/Thie ... 16043.html

narucen i ovaj uz ted lapidusa i encre noire :lol:

do proljeca kapak, nema smisla + su svi teski heavy hitteri po svemu sudeci :skoljka:
lexington1

#3834 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by lexington1 »

moze li neko preporuciti neki parfem slican ovom:
http://img.fragrancex.com/images/produc ... m/583m.jpg

uglavnom nesto mladalacko, fino i prijatno, nista prejako
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3835 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

lexington1 wrote:moze li neko preporuciti neki parfem slican ovom:

Ovaj nema konkurenciju a nesto slicno ne postoji. Ne znam kakav ti je budzet, al' ovaj se moze naci za 60-65 maraka i to u pakovanju od 125 ml, i da se prsces po cijeli dan.[emoji6]

poslano sa Sonija Ze
lexington1

#3836 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by lexington1 »

Ma znam :lol: ali mi je dosadio, pa bih probao neki drugi, jer kad se zalijepim za jedno ne umijem promijeniti :-)
konektovan

#3837 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

lexington1 wrote:Ma znam [emoji38] ali mi je dosadio, pa bih probao neki drugi, jer kad se zalijepim za jedno ne umijem promijeniti :-)
Joop je bas nekako pogodjen za zimu, jesen, pa mozda da ides opet na neku klasiku tipa zino davidoff, body kouros, JPG le male.

poslano sa Sonija Ze
Mibej

#3838 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mibej »

Eternity Aqua. :evil:
KB9

#3839 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:
lexington1 wrote:Ma znam [emoji38] ali mi je dosadio, pa bih probao neki drugi, jer kad se zalijepim za jedno ne umijem promijeniti :-)
Joop je bas nekako pogodjen za zimu, jesen, pa mozda da ides opet na neku klasiku tipa zino davidoff, body kouros, JPG le male.

poslano sa Sonija Ze
http://www.fragrantica.com/perfume/Mont ... -4193.html

ima ovaj ko alternativa joopu, veoma slican (naravno daleko manje postojanosti) al opet dovoljno drugaciji da ti izgleda ko promjena i da nisi stalno vezan za isti parfem

isto tako se moze nac za veoma malu cifru :izet:
Dr Baltazar

#3840 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

lexington1 wrote:moze li neko preporuciti neki parfem slican ovom:

Montblanc Individuel. Nećeš se pokajati !!!

Jako slični, samo je MBI manje sladak, više svježiji. Sličnost ćeš primjetiti. Postojanost dosta dobra. Vjerovatno nisi imao vintage Joop Homme, pa da ti MBI bude puno lošiji u tom segmentu :)

Ako hoćeš skuplju varijantu Joopa, onda Creed Original Santal. Imam trenutno Joop i MBI, Creed sam imao i definitivno je MBI najnosiviji, iako i on me zna nekad gušiti.
lexington1

#3841 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by lexington1 »

Hvala na preporukama. :thumbup:
Probat cu taj Montblanc Individuel.
konahawaii

#3843 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

gdje ima najveci izbor u Sarajevu da se probaju parfemi...ne znam bi li kupovao na slijepo, a volio bih uzeti neki parfem 60-90 KM...kontam makar da isprobam, pa onda mogu preko pika :D ovdje ima jako puno preporuka, fkt ne znam za koji bih se odlucio...trenunto imam samo Nicos Sculputre i neki Oriflame
KB9

#3844 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konahawaii wrote:gdje ima najveci izbor u Sarajevu da se probaju parfemi...ne znam bi li kupovao na slijepo, a volio bih uzeti neki parfem 60-90 KM...kontam makar da isprobam, pa onda mogu preko pika :D ovdje ima jako puno preporuka, fkt ne znam za koji bih se odlucio...trenunto imam samo Nicos Sculputre i neki Oriflame
kakav ti treba? :mrgreen: tj za pocetak koje mirise (mirisne note) volis ? :lol:
KB9

#3846 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

dior homme ti ne bi savjetovo jer je preskup za ono sto nudi (imas parfem zara 9.0 za neke mizerne pare koji dosta vuce na miks ovog i valentina), gucci cisto ok al mi se cini da je ovaj sad prilicno skup, rive gauche odlican, la nuit takodje i jos nisam ljubitelj istog, the one idi na edp zbog postojanosti, tdh mi je ubjedljivo najbolji (i najkvalitetniji) od navedenih al je pitanje da li ce ti se svidit (kod ljudi varira od perfektan do ne mogu da smislit), versace je svjez miris za ljetne dane :-D
konektovan

#3847 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Jesi li narucivao od njih??? Kako ide placanje, dostava??? Ima par interesantnih parfema i pristupacnih. Kakvi su Lagerfeld parfemi, ima li neko iskustva????

poslano sa Sonija Ze
konahawaii

#3848 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

izmedju The one, Dior Homme i Hermes Terre d'Hermes...ne znam taj Hermes hvale, al kazu bolje lezi za nesto starije...Ja sam tek na pola do tridesete :D ima li se kod nas gdje u parfumeriji probati neki od ovih? Ovako se ja uvijek ocu kupit parfem, pa ostanem izmedju 10 izbora i na kraju odustanem :D
konektovan

#3849 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

konahawaii wrote:izmedju The one, Dior Homme i Hermes Terre d'Hermes...ne znam taj Hermes hvale, al kazu bolje lezi za nesto starije...Ja sam tek na pola do tridesete :D ima li se kod nas gdje u parfumeriji probati neki od ovih? Ovako se ja uvijek ocu kupit parfem, pa ostanem izmedju 10 izbora i na kraju odustanem :D
Imas u svakoj jacoj parfumeriji, tipa inoma, plaza sve te nabrojane.

poslano sa Sonija Ze
Kataklinger

#3850 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Dior Sauvage je vrh!
Post Reply