Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
haharVKL

#3826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by haharVKL »

Kojim slučcjem da smo dobili Francucku , Safet Sušić bi bio knez, vitez, don, predsjednik, madjioničar i sta sve vec ne....ili mozda da se zapitamo sta je trulo u drzavi Danskoj??

Cijela drzava je u banani zasto bi repka bila iznimka....
psydelija

#3827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

Safet je trenerski laik! Nejgove su analize protivnika i same igre u rangu osnovaca (5 i 6 razred). :D
Tuga je gledati njegovu formaciju. Tri gotovo ista igraca na terenu (Miralem, Zvezdan, Senahid), jedna takozvana 6ica , i to vremesna (Rahimic), sto je malo za iole ozbiljnog protivnika. Hvali Sead iz Hofenhajma. Vedad ko tele, a Edin je ladno mogao sah sa Lorisom da odigra, obojica bezposlena. Emir jako neobicno los (krivac za prvi gol) i jedine svetle tacke, najsvetliji Kenan i dvojica novajlija (Senad i onaj iz Frajburga).
Navijaci su posebna prica, malo-malo "bosna je sampion oooo", 20tak min. stanka i opet isto, i pred kraj malo "napolje, savez!" :lol:

Ako Safet sutra podnese ostavku, mozda i bude nesto od ovih kval., ovako, sledeca sansa za veliko takmicenje je SP 2014
Dead Man Walking

#3828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Ja nikako ne kontam kako neko moze naci ijednu rijec opravdanja za covjeka kome je 3/4 utakmice taktika bila da Keno nabija loptu i uposli Dzeku. :? Cuj kriv Miske sto ne proigrava, kriv Miralem, itd itd. Pa kako ce ljudi ista uraditi kad je Hasagic svaku loptu slao u 16erac Francuza? :-) Safet je postavio igru ko zadnja koka i jos smo dobro i prosli.
raskoljknikov

#3829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by raskoljknikov »

elSaik wrote:Ma vi samo pljujete po njemu jer je pitar. Zapravo se radi o vrsnom stručnjaku koji zna šta radi. :( Tugo, kad se samo sjetim koliko su me pljuvali ovdje zbog guranja Cocalića. Ne vidjeh genijalnost ne isprobavanja novih igrača sve do noćas. Pjana defanzvini odigrao neviđeno. :thumbup:
Sad ce on Cocu u oktobru. iskristalisace se ekipa do ciklusa za svjetsko, siguran sam 8-) ... Samo treba podrsku covjeku dati, da ga slucajno ne povrijedimo i otjeramo. Jalovost protiv Katara je ipak samo prijateljska utakmica....
Pokeemon

#3830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pokeemon »

Zao mi je sto ovo moram reci ali ovo je bila vise nego katastrofa nocas, pa ko je gledao Lux mogao je shvatiti da se nije radilo o tome da u ostalih 70 minuta nece da se trude jer odmaraju za francusku vec da ne znaju stace sa loptom bezidejonst nevjerovatna, ne znam brate sve vise gubim strpljene u papeta, kod cire nismo imali odbranu ali imali smo napad,i kakvu takvu igru pa mi ni jednog pasa nismo napravili pa to je nevjerovatno,
Pepe je dobar covjek, miran, povucen, bas tebecelija sve fino sa igracima tapsa ih po ramenu,ali nama to nereba, nama treba stoka od selektrora koji ce imati kandziju i smjeti hebati Dzeki temelje kad zasere tako i ostalima....
psydelija

#3831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

raskoljknikov wrote:
elSaik wrote:Ma vi samo pljujete po njemu jer je pitar. Zapravo se radi o vrsnom stručnjaku koji zna šta radi. :( Tugo, kad se samo sjetim koliko su me pljuvali ovdje zbog guranja Cocalića. Ne vidjeh genijalnost ne isprobavanja novih igrača sve do noćas. Pjana defanzvini odigrao neviđeno. :thumbup:
Sad ce on Cocu u oktobru. iskristalisace se ekipa do ciklusa za svjetsko, siguran sam 8-) ... Samo treba podrsku covjeku dati, da ga slucajno ne povrijedimo i otjeramo. Jalovost protiv Katara je ipak samo prijateljska utakmica....
Nije valjda toliko bezobrazan da ostane do Oktobra selektor?!
raskoljknikov

#3832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by raskoljknikov »

psydelija wrote:
raskoljknikov wrote:
Nije valjda toliko bezobrazan da ostane do Oktobra selektor?!
Ako je obeco 4 boda u prve dvije utakmice, onda su stvari jasne. On je nakon Katara treba biti smjenjen, sada je vec kasno...Protiv Albanije trebamo pobjedu, ali uz onakvog takticara i moralistu, daj boze sceri... :roll:
haharVKL

#3833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by haharVKL »

Mi cemo da odemo na neko od prvenstava jedino ako :

1. organizujemo to prvenstvo ( vjerovatnoca 0 )
2. ako FIFA ili UEFA postupi isto kao i FIBA tj pozove sve moguce i nemoguce reprezentacije direktno ( kao sto su nashi prejadni kosharkashi otishli )
3. nema trece opcije :D
Dammme

#3834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

charvel. wrote:
Dammme wrote:
AMD wrote:Kada bi se udružile ove vodeće navijačke skupine(HZ, Manijaci, Robijaši, Rođeni- RA, Fukare...) i uzele jednu tribinu vjeruj da bi se do Mostara čulo :)
Eh jest. A kako bi se odlučilo ko bi bio glavni i vodio navijanje?
To je najmanji problem.
Nek po jedan predstavnik iz svake grupe uzme po jednu pjesmu/parolu i nek se rotiraju. Jedan nek uzme ''Bosna, Bosna!'', drugi ''Svez napolje'', treci ''Bosnom behar...'' itd :lol:
Ko da je to problem posjest vodje navijaca na cevape i nek se dogovore.
Sto jes jes, treba neke ogranizacije i medju navijacima, a ne samo ono sporadicno i spontano navijanje, a ostala polovina vremena tisina.
Lijepo bi bilo da ne postoje raznorazni animoziteti među grupama. Ja bih vjeruj mi bio najsretniji kada bi se takvo nešto moglo organizovati, ali šanse za to nisu veće od 0,1%
JBT

#3835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

PAPE (zao mi je sto ovo moram reci ali....) ODLAZI!!
zecko_kupuz

#3836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ja lično i dalje stojim iza toga da Pape ostane, jer igrači najbolje znaju ko im odgovara.

Ipaaak, moram reći da je selektor sam sebe večerašnjom izjavom nakon utakmice - pokopao. Izveo je preofanzivan sastav i držao se toga 70 minuta, a poslije meča je izjavio da je znao da su Francuzi opasni i jaki itd itd.
Dakle, Sušić nije ostao dosljedan svojim ranijim najavama da će izvesti nešto defanzivniji tim i sam sebi počinje kontrirati. Čudi me da je on podlegao cijeloj euforiji i na kraju promijenio odluku, te krenuo (fol) u napad.

Iako je napravio skoro amatersku grešku i dalje smatram da se sa njim može do EP-a, jer mu je ovo ipak najjača utakmica u karijeri kao treneru. Izgubio se malo.

I ubuduće više šanse definitivno treba dobiti Zec i možda Štilić. Zašto Jahić ode na klupu, to nikada neću shvatiti. :?
Last edited by zecko_kupuz on 08/09/2010 03:57, edited 2 times in total.
USAblues

#3837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

A ko ce ga zamjeniti, ako on sutra da otkaz
jeza u ledja

#3838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

psydelija wrote: (Miralem, Zvezdan, Senahid), jedna takozvana 6ica ,
Mislis, Miralem, Zvjezdan i Senijad?
psydelija wrote: Hvali Sead iz Hofenhajma.
Mislis Sejad?
psydelija wrote:i dvojica novajlija (Senad i onaj iz Frajburga).
Mislis Senad i Mensur?
psydelija wrote:i to vremesna (Rahimic)
Mislis Elvir? (posto si sve druge po imenu prozvao)

Odjednom vas je hrpa tek registrovanih dosla da pametujete, a ne znate ni ko igra za repreStaciju.

------------
Last edited by jeza u ledja on 08/09/2010 04:22, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#3839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

zecko_kupuz wrote:Ja lično i dalje stojim iza toga da Pape ostane, jer igrači najbolje znaju ko im odgovara.

Ipaaak, moram reći da je selektor sam sebe večerašnjom izjavom nakon utakmice - pokopao. Izveo je preofanzivan sastav i držao se toga 70 minuta, a poslije meča je izjavio da je znao da su Francuzi opasni i jaki itd itd.
Dakle, Sušić nije ostao dosljedan svojim ranijim najavama da će izvesti nešto defanzivniji tim i sam sebi počinje kontrirati. Čudi me da je on podlegao cijeloj euforiji i na kraju promijenio odluku, te krenuo (fol) u napad.

Iako je napravio skoro amatersku grešku i dalje smatram da se sa njim može do EP-a, jer mu je ovo ipak najjača utakmica u karijeri kao treneru. Izgubio se malo.

I ubuduće više šanse definitivno treba dobiti Zec i možda Štilić. Zašto Jahić ode na klupu, to nikada neću shvatiti. :?
Normalno, pa necemo selektora mijenjati svako malo.
Raja ne shvata da ne biramo i ne placamo mi selektora, vec kriminalci u Savezu. Da to shvacaju znali bi da ne kormilo ne moze doci neko kvalitetan, a moze samo doci neko u rangu Susica ili losiji. (Barbarez sta god da je sigurno se ne moze nazvati strucnjakom, a sve i da jeste, nema sanse da ga ovi iz Saveza pozovu).

Sto se tice ostalog sto si napisao - Susic jeste izveo 'defanzivan tim', ali tako sto je rekao Pjanicu i Ibisevicu da igraju povucenije (ne na svojim pozicijama). Doduse ja ne znam ni sta je Ibisevic trebao igrati - desnog veznog???? :-) Umjesto toga trebao je staviti igrace koji bi se na tim pozicijama bolje snasli - Jahica i Zeca npr.
Helem nejse.
Tarik19

#3840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Sta je safet tu kriv? Ni jedan igrac nije igrao kako treba, osim Hasagica.
jeza u ledja

#3841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pa napisao sam sta je Susiceva greska. Trenutno najbolji veznjak nam je Pjanic a on ga stavlja, prcvoljka, kao 'holding midfieldera'.
Ostavlja Ibisevica u igri, trebao ga je izvaditi jos u prvom.
Dalje nije nasao rjesenje kako odgovoriti ako Misimovica ustopaju (isto kao sto nije znao Ciro protiv Portugala).
To troje.
upaljac

#3842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by upaljac »

Pametnom dosta

sve receno
zecko_kupuz

#3843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Pjanić je valjda uveden da bi rasteretio Misketa, ali sve se više čini da guši vezni red. Kažem "čini", ne mora značiti da je zaista tako. Barem ima dobar šut iz slobodnjaka. :D

Također sam primijetio da pokušavaju igrati "moderno", duplim pasovima i to bi bilo u redu kada ne bi dodavali na "ćoravo". A Ibričić mora shvatiti da nema šalabajzerskih fazona na ovakvim mečevima. On pokušava driblati afro-momka od 1.90 kao da igra protiv Lokomotive Zagreb. :-) Možda žari-pali u Hajduku, ali ovdje prosto skikne za pola sata. Na stranu čak i to što ne igra na svojoj poziciji.

Nadarević je i 100 posto otkrio sve svoje granice. Neko negdje napisa da uvijek kasni 2 koraka. Upravo. Borben je, požrtvovan, ali nekakav pehav i na kraju krajeva, jednostavno spor!
libertyBiH

#3844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by libertyBiH »

JBT wrote:PAPE (zao mi je sto ovo moram reci ali....) ODLAZI!!
Slazem se nek odlazi slijepa ptica kad nevidi sto laik vidi .....
Potvrda da nema pojma kao strucnjak ce izaci na vidjelo vec u sledecem mecu.....
Sivka_Planinc

#3845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sivka_Planinc »

libertyBiH wrote:
Potvrda da nema pojma kao strucnjak ce izaci na vidjelo vec u sledecem mecu.....
Podpisujem ako nije mogao pripremiti taktiku i mobilizirati igrace za jednu Francusku ciji stil igre u dusu zna jer je igrao dugi niz godina tamo a uz to i ocajnu Francusku koja prakticno igra sa drugim timom onda stvarno......
ono je sramotno sto su nasi pokazali na terenu izgledalo je da Francuzi imaju par igraca vise na travnjaku
izgleda da su jos jedne kvalifikacije izgubljene.
SAFETE bio si igracka velicina ali kao trener si nula i sto prije dobijes otkaz ili se sam povuces to ce biti bolje za BIH nogomet!
Crvena Tifoza

#3846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Sivka_Planinc wrote:
libertyBiH wrote:
Podpisujem ako nije mogao pripremiti taktiku i mobilizirati igrace za jednu Francusku ciji stil igre u dusu zna jer je igrao dugi niz godina tamo a uz to i ocajnu Francusku koja prakticno igra sa drugim timom onda stvarno......
ono je sramotno sto su nasi pokazali na terenu izgledalo je da Francuzi imaju par igraca vise na travnjaku
izgleda da su jos jedne kvalifikacije izgubljene.
SAFETE bio si igracka velicina ali kao trener si nula i sto prije dobijes otkaz ili se sam povuces to ce biti bolje za BIH nogomet!
Eto nek sutra ode Pape.
Koga dovesti da vodi reprezentaciju?
Aphex_

#3847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Aphex_ »

Sta ste se odmah na selektora bacili? Jedna bitna utakmica- poraz, i odmah je selektor kriv. A sto se tice taktike, nije valjala. Nervira me i to sto mi igramo na taj nacin da se branimo, da mislimo da se mozemo odbraniti protiv jedne Francuske... Dođe onda da spadamo u isti rang sa Luksemburgom, ili šta ti ja znam... :-)
jefferson

#3848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jefferson »

Ja paeta kao trenera nikad nisam postovao, ai sam tvrdio da treba dati sansu svakome.
medjutim, kada imate selektora koji odise negativnoscu, onda ja ne znam sta treba da se desi pa da se shavti da taj covjek nije za trenera.
Sivka_Planinc

#3849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sivka_Planinc »

Crvena Tifoza wrote:Eto nek sutra ode Pape.
Koga dovesti da vodi reprezentaciju?

Osim stariji ili mladji,Barbarez,Vaha,Ciro ili nekoga iz susjedstva....evo Crnogorci su angazirali Cicu Kranjcara i zapoceli su kvalifikacije sa dvjema pobjedama!!!!
Last edited by Sivka_Planinc on 08/09/2010 07:38, edited 2 times in total.
Sivka_Planinc

#3850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sivka_Planinc »

......
Locked