Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
tap3ah75
#3827 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imam jednu kuju lutalicu/avlijanera
Okotila se neki dan pa je koliko mogu obilazim i hranim.
Sad vidim da pravo šepa na zadnju šapu - kontam da ju je auto spucalo.
Ono može se osloniti ali je većimom drži u zraku. Od veterinara nema ništa + nema šansi da joj se može nešto omotati/učvrstiti. Zanima me ima li šta da joj se može u ishranu ubaciti da joj pomogne da to brže i bolje zaraste.
+ Od ranije ima povremeno pravo krmeljive oči. Vidio sam par puta da ona to šapom poskida i bude ok ali se pojavi opet. Ima li tu nešto šta se može uraditi sa moje strane?
Ono može se osloniti ali je većimom drži u zraku. Od veterinara nema ništa + nema šansi da joj se može nešto omotati/učvrstiti. Zanima me ima li šta da joj se može u ishranu ubaciti da joj pomogne da to brže i bolje zaraste.
+ Od ranije ima povremeno pravo krmeljive oči. Vidio sam par puta da ona to šapom poskida i bude ok ali se pojavi opet. Ima li tu nešto šta se može uraditi sa moje strane?
-
splinter
#3828 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma proći će to, a ako noga nije otekla možda je samo posjekla jastučić.tap3ah75 wrote: ↑31/10/2024 08:27 Imam jednu kuju lutalicu/avlijanera
Možeš joj dati MELOXORAL za pse, ali ona doji štence pa je to problem. Uvjek je s tim uličnim cukama neki belaj i sikirancija.
-
tap3ah75
#3829 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Da doji ih još
Bilo 8 komada pa je za sada 5 preživjelo
OK ne bih joj onda ništa davao.
A za oči imaju li neke kapi ili šta?
Bilo 8 komada pa je za sada 5 preživjelo
OK ne bih joj onda ništa davao.
A za oči imaju li neke kapi ili šta?
-
triple mama
#3830 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ukljestenje zivca kod psa. Zadnje noge. Ima li lijeka? Od srijede malinoa zenka. Dobila terapiju na fakultetu veterinarskom. Podigne se malo sada i opet padne. Ima li neko iskustvo ili lijek koji je po.ogao, da podijeli. Hvala.
-
John Cleese
#3831 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Je li sigurno da je ukljestenje zivca u pitanju?triple mama wrote: ↑14/12/2024 20:15 Ukljestenje zivca kod psa. Zadnje noge. Ima li lijeka? Od srijede malinoa zenka. Dobila terapiju na fakultetu veterinarskom. Podigne se malo sada i opet padne. Ima li neko iskustvo ili lijek koji je po.ogao, da podijeli. Hvala.
Slicnu klinicku sliku daje i teska avitaminoza, konkretno: nedostatak vitamina iz B skupine koje psi ne mogu sintetizirati, pa ih moraju unijeti ishranom.
Simptomi, srecom, nestaju vec nakon prve injekcije kakvog B-kompleksa.
-
triple mama
#3832 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Vodili smo ga na veterinarski fax na ptegled i oni nas poslali neurologu. Dobio terapiju i vitamin B.... suprug je isao sa drugom jer sam ja bila van zemlje, ali znam da je receno kao ukljestenje zivca, tako nesto. I da u BG i ZH tek ima najblizi CT i magnet da bi se snimilo i tacno odredio uzrok. Ona sad ustane na zadnje noge, ali brzo i padne.John Cleese wrote: ↑14/12/2024 21:24Je li sigurno da je ukljestenje zivca u pitanju?triple mama wrote: ↑14/12/2024 20:15 Ukljestenje zivca kod psa. Zadnje noge. Ima li lijeka? Od srijede malinoa zenka. Dobila terapiju na fakultetu veterinarskom. Podigne se malo sada i opet padne. Ima li neko iskustvo ili lijek koji je po.ogao, da podijeli. Hvala.
Slicnu klinicku sliku daje i teska avitaminoza, konkretno: nedostatak vitamina iz B skupine koje psi ne mogu sintetizirati, pa ih moraju unijeti ishranom.
Simptomi, srecom, nestaju vec nakon prve injekcije kakvog B-kompleksa.
- petunija
#3833 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I moja je imala to, kupila sam u apoteci ravinol kapi, (prave ih na licu mjesta) stavljala na tufer i mazala joj svaki dan 2-3 puta. Prošlo tek nakon mjesec dana
-
tap3ah75
#3834 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma belaj
U pitanju je lokalna lutalica
Ta kuja se okotila i preživjelo je 5 od 8 cuka
I neki dan je nju auto spucalo i krepala je.
Cuke su srećom počele same njupati pa kontam da će preživjeti zimu.
Smjestili smo ih u jednu baraku na livadi + vidim paze ih svi koliko mogu
- petunija
#3835 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Baš mi je žao, čovjek se veže za njih, bez obzira koliko dugo ih imaš (hraniš)
Ako ih planiraš zadržati ne bi bilo loše da se streilizuju, bilo mužjaci ili ženke.
Ako ih planiraš zadržati ne bi bilo loše da se streilizuju, bilo mužjaci ili ženke.
-
Make_Sa
#3836 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pozdrav svima, planiram nabaviti patuljastog šnaucera u sljedecih godinu dana, pa me interesuje da li znate neke odgajivace šnaucera u BiH, da bi ih mogao kontaktirati. Nekada davno sam imao srednjeg šnaucera, a sada bih išli na patuljastog cisto iz razloga drzanja u stanu.
Ako ima ko kakav savjet ili sugestiju bio bih zahvalan,
pozz
Ako ima ko kakav savjet ili sugestiju bio bih zahvalan,
pozz
- holowey
#3837 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
na olx ima neki ruzicka iz sarajeva koji s vremena na vrijeme ima leglo na prodaju... potrazi ga na olx i pitaj kada ce imati sljedece leglo
-
Make_Sa
#3838 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala, pogledacu svakako , a ako ima još kakva preporuka , bilo bi super 
- Riddle
#3839 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Od danas sam vlasnik bijelog labradora. Pametno štene, prvi dan već počinje da reaguje na ime.
Jako sam ozbiljan oko vlasništva, ali i malo nervozan. Stvarno hoću da bude miran i lijepo i uspješno istreniran pas.
Jako sam ozbiljan oko vlasništva, ali i malo nervozan. Stvarno hoću da bude miran i lijepo i uspješno istreniran pas.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Edin H.
-
made_in_sarajevo
#3842 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zivimo u stanu, mali ima 3,5 godine i nasli smo da kupimo njemackog ovcara, zenka, 7 mjeseci stara i prema rijecima trenutnog vlasnika prosla je osnovnu obuku i vec je u kontaktu sa njegovom djecom. Radi komsija najgore vrste stoke koja prijeti supruzi i sto dijete vec kopca neke stvari oko tih prijetnji, pored sto bi se mali igrao sa cukom, treba i da bude tu kao zastita. Hocemo li se zajebati nesto oko ovog izbora radi stana ili necega drugog? Zena je imala cuku nekad davno, meni je prvi kucni ljubimac macka koju imamo 
- Peacean
#3843 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Velik je to pas nije baš za stana. Često ćete morati da ga izvodite jer vole da se kreću dosta.
-
made_in_sarajevo
#3844 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ma sve uredu, jasne su obaveze ali treba nam zastita supruge i djeteta prvenstveno od majmuna najgore vrste koji zagadjuju ovaj zrak tako sto disu ikako.
- kabal1337
#3845 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ovcari imaju problema sa kukovima tako da i to znas
Ako mu pruzis ljubav i paznju neces imati problema.
Ako mu pruzis ljubav i paznju neces imati problema.
- dr_Evil
#3846 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Vucijaci, pogotovo zenke su fantasticni sa djecom, gledao sam kako moji je zakopaju samo joj njuska i usi vire. Eh sad ne znam jel malo stara da ti pravo kazem, ja sam svoju uzeo nakon nekoliko sedmice.made_in_sarajevo wrote: ↑02/03/2026 23:16 Zivimo u stanu, mali ima 3,5 godine i nasli smo da kupimo njemackog ovcara, zenka, 7 mjeseci stara i prema rijecima trenutnog vlasnika prosla je osnovnu obuku i vec je u kontaktu sa njegovom djecom. Radi komsija najgore vrste stoke koja prijeti supruzi i sto dijete vec kopca neke stvari oko tih prijetnji, pored sto bi se mali igrao sa cukom, treba i da bude tu kao zastita. Hocemo li se zajebati nesto oko ovog izbora radi stana ili necega drugog? Zena je imala cuku nekad davno, meni je prvi kucni ljubimac macka koju imamo![]()
Sta trebas da budes spreman, ti kerovi smrde, sto ih vise kupas oni vise smrde
Odlican pas cuvar, nevjerovatno vjeran. Ne znam, ja ga ne bih drzao u stanu, ali sam ih gledao u stanu... ide to sve. Nego ili ohladi komsiju ili se seli, nema tu hajra bez direktnog sukoba.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#3847 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne znam sta ti je plan ? Da nabavis psa i nakon 3 mjeseca da on ide po komsiluku i ujeda komsije ? Valjda ti je jasno da je na sudu uz dobrog advokata pas = oruzje.. radije nabavi utoku i pucaj mu u koljena, dobit ces 6mj. jer nisi povratnik i to ces da platis a on te nece nikad vise dirati.made_in_sarajevo wrote: ↑03/03/2026 11:31 ma sve uredu, jasne su obaveze ali treba nam zastita supruge i djeteta prvenstveno od majmuna najgore vrste koji zagadjuju ovaj zrak tako sto disu ikako.
Ili ti je plan nabaviti psa i komsije ce se same povuci jer se boje ?
Sta kaze policija kad si prijavio prijetnje ka supruzi ?
-
moimoi
#3848 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Njemacki ovcar i malo dijete u stanu, iskreno ja ne bih. Pogotovo ako zelis psa cuvara a ne mazu. Stan onda nije za takvu zivotinju. U zgradi ne mozes imati psa cuvara. Malo dijete ces zeliti vodati po parkicima da se igra sa ostalom djecom.. kako planiras i psa u toj prici? Velikom psu treba dnevno barem 3h setnje. Gdje ces s njim kada pozelite negdje otici? Sve su to pitanja koja trebas sebi postaviti prije nego sto se uletis u nesto za sta ne bih rekla da si spreman. Pogotovo sto nikada nisi imao psa.. Nj. ovcar nije sega sala, mora znati ko je alfa. Nije pudlica koju uzmes pod ruku.made_in_sarajevo wrote: ↑02/03/2026 23:16 Zivimo u stanu, mali ima 3,5 godine i nasli smo da kupimo njemackog ovcara, zenka, 7 mjeseci stara i prema rijecima trenutnog vlasnika prosla je osnovnu obuku i vec je u kontaktu sa njegovom djecom. Radi komsija najgore vrste stoke koja prijeti supruzi i sto dijete vec kopca neke stvari oko tih prijetnji, pored sto bi se mali igrao sa cukom, treba i da bude tu kao zastita. Hocemo li se zajebati nesto oko ovog izbora radi stana ili necega drugog? Zena je imala cuku nekad davno, meni je prvi kucni ljubimac macka koju imamo![]()
Sta je problem sa komsijom?
-
made_in_sarajevo
#3849 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Stan je na prodaju ipak i rijesiti se stoke. Cuko nekom drugom prilikom i eto, hvala svakako na savjetima i najvise me odbija to sto se linja strasno, sokiro se kad sam vidio na youtube 
- pepeljara
#3850 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mozda razmislit o pasimanama manje kilaze, pudla bison i sl, nit se linaju nit imaju miris... a niko ih se ne plasi itd..