Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
travar

#3826 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by travar »

Pošto već ima par tema na isti fazon, halalite ako je ovo u pogrešnoj. :mrgreen:

Kasni li još kome pošiljka iz UK-a?
Naručio 8., poslali 12., paketa/pisma ni na mapi do sad (nažalost ne šalju s tracking brojem, pa ne znam ni gdje je). :-?

Prije par mjeseci iz kine mi stigao za manje od dvije sedmice, tako da ne razumijem u čemu je fazon s ovim jer je ovo drugi put da se dešava.

Pošta naravno ne odgovara na mail-ove.

EDIT:
Dobih mail od prodavača, dao mi tracking broj, zadnji put pošiljka skenirana 14. u Londonu. WTF.
BadBoy

#3827 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BadBoy »

travar wrote:Pošto već ima par tema na isti fazon, halalite ako je ovo u pogrešnoj. :mrgreen:

Kasni li još kome pošiljka iz UK-a?
Naručio 8., poslali 12., paketa/pisma ni na mapi do sad (nažalost ne šalju s tracking brojem, pa ne znam ni gdje je). :-?

Prije par mjeseci iz kine mi stigao za manje od dvije sedmice, tako da ne razumijem u čemu je fazon s ovim jer je ovo drugi put da se dešava.

Pošta naravno ne odgovara na mail-ove.

EDIT:
Dobih mail od prodavača, dao mi tracking broj, zadnji put pošiljka skenirana 14. u Londonu. WTF.
Meni nikada ništa iz UK-a što sam naručio (putem Ebaya) nije došlo.

Iz Kine, Honk Konga uredno dolazi sve čak su sad i smanjili vrijeme dostave. Prije trebalo mjesec-dva sad bude za 2-3 sedmice.
travar

#3828 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by travar »

Evo sad bio u pošti/carini.
Kaže pošiljke iz UK došle, ali još nisu skenirane.
Znači minimalno dvije sedmice se kisele na carini. :roll:
VladaFBiH

#3829 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by VladaFBiH »

un1ted wrote:Postoji mali problem pri tim narudžbama u par kf ili KM. Carina može obračunati "neku poštarinu", iako je besplatna, jer po njihovom, nijedna poštarina nije besplatna.

Ako imaju odvojene stavke, cijena + poštarina < 300KM onda nema naplate. Zaboravio sam koji kurs gledaju, pa samo vodite računa i o tome, jer neće priznati kurs banke.
logično, mogu samo priznati zvanični kurs na dan CBBiH

Edit: vidim da si već odgovorio na ovo :)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3830 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by gentoo »

Jel se ikom desilo da naruci nesto iz Kine (aliexp) a da dobije Turski (TR) tracking broj ? Cisto da vidim da me ne levati seler..
Mehemed
Vozim: automobil

#3831 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

gentoo wrote:Jel se ikom desilo da naruci nesto iz Kine (aliexp) a da dobije Turski (TR) tracking broj ? Cisto da vidim da me ne levati seler..
Jest meni jednom bio turski TR tracking iz Kine, tako da je vjerovatno uredno.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3832 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by gentoo »

Mehemed wrote:
gentoo wrote:Jel se ikom desilo da naruci nesto iz Kine (aliexp) a da dobije Turski (TR) tracking broj ? Cisto da vidim da me ne levati seler..
Jest meni jednom bio turski TR tracking iz Kine, tako da je vjerovatno uredno.

Hvala, jel ista brze dodje ili je isto ? S obzirom da dnevno ima 4-5 aviona is Istanbula..
Mehemed

#3833 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Čini mi se da je više od mjeseca bilo, tako da nije ništa brže.
IcedFlame

#3834 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by IcedFlame »

Narucivao neke baterije sa Aliexpress, i jedino Turkish Post mogao. Doslo za 9 dana, sve uredno i sa trackingom :shock:
undefined007

#3835 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by undefined007 »

Koliko iznosi poštarina za BiH sa ovog sajta i koliko se čeka na isporuku ?

https://www.sportsdirect.com/
luxferre

#3836 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by luxferre »

undefined007 wrote:Koliko iznosi poštarina za BiH sa ovog sajta i koliko se čeka na isporuku ?

Od 12,50 f na do naviše....meni su zadnji put uzeli nešto više ali je bio je paket veličine mozda dvije kutije cipela ako ne i veći.

Čekaš tri do 5 dana u zavisnosti dali pada na vikend. Sportdirect ima ugovor sa DHL om i preko njih isporučuju robu.
Ja platio u Nedelju roba stigla u Četvrtak (Jakne, cipele, sorcevi, termos boce po 2,5 F Alumunijske :) odlična.
Uzima nas više pa se malo pokusuramo od za poštarinu ovo ostalo manje više.
kazo

#3837 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kazo »

@luxferre Kakva je kvaliteta robe?
luxferre

#3838 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by luxferre »

kazo wrote:@luxferre Kakva je kvaliteta robe?
Pa kakave su cijene i nije toliko loša. Nije neki extra kvalitet jer sva ova roba Karrimor, Piere Cardin, Lee Cooper. sve je to to negdje neka sredina ....ova Muddflox je dobra za bajkere. 20 f snizeno sa 80, odlican 2 postave, rastezljiv, jak. Nisu loši oni paketi čarapa po 3-4 f. Pakovanja po 12 kom.
Isto tako imas dosta skuplje i kvalitetnije robe pa u zavisnosti od budzeta mozes uzeti i dosta kvalitetniju robu. Sve zavisi sta zelis.
Ukoliko ne raspolazes sa nekim budzetom pogledaj sa nekim prijateljima da i oni nesto odaberu pa da podijelite troskove prevoza.

Tamo bude dobrih akcija i cijena posebno na kraju sezone i pred novu godinu. Za bagatelu se recimo mozes opremiti za ljeto/Zima u zavisnosti od perioda.
Dobro obrati paznju na veličine.
edinjeko

#3839 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by edinjeko »

luxferre wrote:
undefined007 wrote:Koliko iznosi poštarina za BiH sa ovog sajta i koliko se čeka na isporuku ?

Od 12,50 f na do naviše....meni su zadnji put uzeli nešto više ali je bio je paket veličine mozda dvije kutije cipela ako ne i veći.

Čekaš tri do 5 dana u zavisnosti dali pada na vikend. Sportdirect ima ugovor sa DHL om i preko njih isporučuju robu.
Ja platio u Nedelju roba stigla u Četvrtak (Jakne, cipele, sorcevi, termos boce po 2,5 F Alumunijske :) odlična.
Uzima nas više pa se malo pokusuramo od za poštarinu ovo ostalo manje više.
Prave li probleme na carini ako je više različitih proizvoda? Recimo više od 4-5?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3840 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Vise razlicith ne bi trebalo da prave problem. Problem bi bio ako ima 30 istih majica (samo razlicit brojevi), odnosno roba sa više komada.
rtldanas

#3841 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by rtldanas »

je li se nešto mijenjalo u vezi poštarine i sl. Meni u petak dosao obicni mali paketić iz Hong Konga (magnetni drzac za mob...nekoliko grama tezine), i na koverti nalijepljena obavijest - Poštarinu od 1,80 KM, plaća primatelj. Naravno to je poštar i uredno naplatio kad je donio. Nije sad da se žalim zbog 1,80 KM :D (iako me poštarina došla skuplje od robe, jer j naručena stvar vrijedila oko 1,50 KM), ali me zanima je li to neka nova praksa, jer do sada su ove poštarine dolazile samo za robu veće vrijednosti i veće težine?
kazo

#3842 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kazo »

rtldanas wrote:je li se nešto mijenjalo u vezi poštarine i sl. Meni u petak dosao obicni mali paketić iz Hong Konga (magnetni drzac za mob...nekoliko grama tezine), i na koverti nalijepljena obavijest - Poštarinu od 1,80 KM, plaća primatelj. Naravno to je poštar i uredno naplatio kad je donio. Nije sad da se žalim zbog 1,80 KM :D (iako me poštarina došla skuplje od robe, jer j naručena stvar vrijedila oko 1,50 KM), ali me zanima je li to neka nova praksa, jer do sada su ove poštarine dolazile samo za robu veće vrijednosti i veće težine?
Da, to je nova praksa da sve pakete naplacuju 1,80 KM. Meni tek danas stigao sat iz UK, a narucio ga prije mjesec dana. :-)
channel10

#3843 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

Stigao je on davno samo ga je neko malo pronosao, vratio u kutiju i paket i onda paket zalijepio onom njihovom trakom, naplatio otvaranje i pregled paketa :mrgreen:
rtldanas

#3844 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by rtldanas »

kazo wrote:
rtldanas wrote:je li se nešto mijenjalo u vezi poštarine i sl. Meni u petak dosao obicni mali paketić iz Hong Konga (magnetni drzac za mob...nekoliko grama tezine), i na koverti nalijepljena obavijest - Poštarinu od 1,80 KM, plaća primatelj. Naravno to je poštar i uredno naplatio kad je donio. Nije sad da se žalim zbog 1,80 KM :D (iako me poštarina došla skuplje od robe, jer j naručena stvar vrijedila oko 1,50 KM), ali me zanima je li to neka nova praksa, jer do sada su ove poštarine dolazile samo za robu veće vrijednosti i veće težine?
Da, to je nova praksa da sve pakete naplacuju 1,80 KM. Meni tek danas stigao sat iz UK, a narucio ga prije mjesec dana. :-)
ima li ta "praksa" uporište u nečemu ili je to tek tako? što je se promijenilo, nisam odavno naručivao ništa pa me sad neugodno iznenadilo ovo...
kazo

#3845 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kazo »

channel10 wrote:Stigao je on davno samo ga je neko malo pronosao, vratio u kutiju i paket i onda paket zalijepio onom njihovom trakom, naplatio otvaranje i pregled paketa :mrgreen:
Vjerovatno :D zena svakako govori da je neko nosio sat :lol: :lol: :lol:
Fauja Singh

#3846 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Fauja Singh »

Kupio sam neke preparate sa iherb-a, proslo je 20-ak dana od kupovine a po tracking kodu vidim da je posiljka stigla u Sarajevo prije 5 dana. Posto postar jos nista ne donosi, zanima me da li mogu otici licno u postu i traziti svoju posiljku.
Mehemed

#3847 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Fauja Singh wrote:Kupio sam neke preparate sa iherb-a, proslo je 20-ak dana od kupovine a po tracking kodu vidim da je posiljka stigla u Sarajevo prije 5 dana. Posto postar jos nista ne donosi, zanima me da li mogu otici licno u postu i traziti svoju posiljku.
Šta ti tačno piše na trackingu bh pošte, de nam kopiraj.
blizi

#3848 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by blizi »

Pozz, dali je iko kupio mobitel preko alibabe AliExpressa ili bilo čega nakon novog zakona, zanima me jel se smatra kao i ostalom robom, u prenesenom znacenju hocu li platiti porez na telefon cija je vrijednost ispod 300km? Ili ide regularno 1.8KM hahaha
iOS dev

#3849 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by iOS dev »

Zna li neko prednosti mane izmedju alibabe, aliexpresa i ebaya?
gullegaron

#3850 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by gullegaron »

iOS dev wrote:Zna li neko prednosti mane izmedju alibabe, aliexpresa i ebaya?
Meni se čini da su na ebayu uglavnom polovne stvari korisnika dok su na aliexpres uglavnom nove stvare iz kineskih ducana
Post Reply