Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
stari grad Visegrad

#3826 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by stari grad Visegrad »

Ima mnogo razloga sto ljudi ulaze u politiku. Pogadjati zasto Fahro ulazi u politiku ostje na pogadjanju.
Iznad novca, imetka i svega jeste slava.
Murisno1

#3827 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:
Na vrhu uvijek ima mjestaaa :-) 8)
kad je Dino prešo u SBB?
Ko je reko da je prešo u SBB? :)
Al mogu mislit i da jes' 8) ... koja bi ludorija ovdje bila :)

On, za razliku od Fahre koji je pare zaradio s naših leđa :-) , zaradio je pare na našem jadu, jele? 8)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3828 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote:

On, za razliku od Fahre koji je pare zaradio s naših leđa :-) , zaradio je pare na našem jadu, jele? 8)
koja bi ludorija bila?
Murisno1

#3829 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:

koja bi ludorija bila?
Ma ista ko i za fahru ... propo Dino, izgubio pare, baca se u politiku, kakav je on ekspert, kakve je ono ljude okupio, kojem je on Aliji ustvari pjevo onu pjesmu, itd :-) ... sreća pa nije :)
Chmoljo

#3830 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote:
Ma ista ko i za fahru ... propo Dino, izgubio pare, baca se u politiku, kakav je on ekspert, kakve je ono ljude okupio, kojem je on Aliji ustvari pjevo onu pjesmu, itd :-) ... sreća pa nije :)
a što Fahro ide u politiku? filantrop?
Murisno1

#3831 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:
a što Fahro ide u politiku? filantrop?
Što ide Zlatko Lagumdžija, opet?
Chmoljo

#3832 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote:
duhovito, ne znaš odgovoriti pa pokušavaš biti dovitljiv kontrapitanjem... Zlatko je bio u politici dok je Fahro još mislio da će biti slikar :)

next :)
joeaziz

#3833 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:
duhovito, ne znaš odgovoriti pa pokušavaš biti dovitljiv kontrapitanjem... Zlatko je bio u politici dok je Fahro još mislio da će biti slikar :)

a intimno strahovao da ce biti soboslikar
Murisno1

#3834 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:

hahahah :)
Ne znam odgovoriti? 8) Pa kakvo je to pitanje? Zašto se Zlatko počeo baviti biznisom dok je bio političar? :)
Evo da ti dam odgovor na ovo moje pitanje o Zlatku, ispod, pa ti skontaj, ako možeš, kakav bi mi odgovor bio i za FahrA :)

A zašto ne bi? :-)
Been

#3835 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Pored što im je sadržajno, programski, vizuelno i u svakom drugom smislu, kampanja jedna velika nula, zanimljiva činjenica da Fahrini mačići sa svih nivoa sve hrabrije frkću na pošten i kulturan svijet koji nije u savezu s njima. Stoga se nameće zaključak da voda ulazi u uši i da je i samom utemeljitelju jasno da će izborni rezultati biti jedan veliki podbačaj.
Murisno1

#3836 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Been wrote:Pored što im je sadržajno, programski, vizuelno i u svakom drugom smislu, kampanja jedna velika nula, zanimljiva činjenica da Fahrini mačići sa svih nivoa sve hrabrije frkću na pošten i kulturan svijet koji nije u savezu s njima. Stoga se nameće zaključak da voda ulazi u uši i da je i samom utemeljitelju jasno da će izborni rezultati biti jedan veliki podbačaj.
šta je nenormalno u tome ako čojk izgubi izbore. ima normalne šanse da se i to desi ... možda da doživi potpuni krah. šta je tu nenormalno? :)

Pa jel to SDP nije ispušio makar 2 puta pošteno? :)
I šta? Idu dalje ... :-) ... ili ima neka posebna logika koja pravda kada SDP izgubi izbore i samo tako :-)
Been

#3837 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Murisno1 wrote:
Been wrote:Pored što im je sadržajno, programski, vizuelno i u svakom drugom smislu, kampanja jedna velika nula, zanimljiva činjenica da Fahrini mačići sa svih nivoa sve hrabrije frkću na pošten i kulturan svijet koji nije u savezu s njima. Stoga se nameće zaključak da voda ulazi u uši i da je i samom utemeljitelju jasno da će izborni rezultati biti jedan veliki podbačaj.
šta je nenormalno u tome ako čojk izgubi izbore. ima normalne šanse da se i to desi ... možda da doživi potpuni krah. šta je tu nenormalno? :)

I šta? Idu dalje ... :-) ... ili ima neka posebna logika koja pravda kada SDP izgubi izbore i samo tako :-)
I opet ništaa. I dalje tvoji odgovori nemaju baš neke veze sa mojim pitanjima :D :D

Dakle, zašto SBB agresivnom i napadačkom retorikom udara na sve živo i neživo, a kampanju započeste onim slatkim smješkanjem i pričama o toleranciji ?
Chmoljo

#3838 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote: hahahah :)
Ne znam odgovoriti? 8) Pa kakvo je to pitanje? Zašto se Zlatko počeo baviti biznisom dok je bio političar? :)
Evo da ti dam odgovor na ovo moje pitanje o Zlatku, ispod, pa ti skontaj, ako možeš, kakav bi mi odgovor bio i za FahrA :)

prvo, tem nije Zlatko :) a svi mi znamo zašto je Fahro "ušao" u politiku. on je tu uvijek i bio, jer bez toga bi bio piljar, baš kao i Šaja. sada je samo malo konkretniji...

ovo samo pitam da vidim kako su vas naučili da odgovarate... očito nikako bez spominjanja Zlatka... :roll:
Murisno1

#3839 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Been wrote:
Murisno1 wrote:

I opet ništaa. I dalje tvoji odgovori nemaju baš neke veze sa mojim pitanjima :D :D

Dakle, zašto SBB agresivnom i napadačkom retorikom udara na sve živo i neživo, a kampanju započeste onim slatkim smješkanjem i pričama o toleranciji ?
Ja gledam gdje si ti to postavio pitanje, zagubi se... al ne kontam ja baš najbolje, ja sam fahrin mačić, ne hatori :-)
DakleM ...

Sve što ti smeta kod fahre, bilo bi realno, jel, da ti zasmeta i kod SDP-a pa i dalje .. al hajd da se držimo socijaldemokratskog lafca ... jer ta njegova raja najviše propagira njegov skriveni motiv za ulazak u poljitiku. Ja inače nemam to gađenje ni prema kojem političaru. Mislim da svi oni imaju neko publiku koju žele da zadovolje. :)

Naravno, ti ne vidiš da i drugi, možda tvoji simpatizeri rade isto to, koriste se istim niskim udarcima i to čak i duže vrijeme. Ali, nekako je to građanska zajebancija pa ono .. hajd, čuj molim te --- što se nebi tek tako nazvo neki imam pedofilom pa nekada i imamI pedofilimA ... plural jarane, plural ... tada je to nekako, demokratija, neko istraživačko novinarstvo :-)

i tako dalje ...dosta ti je :)
BSn

#3840 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by BSn »

zanimljivo je da fahrini biraci na svako pitanje upuceno direktno o fahri ili savezu, odgovaraju sa protupitanjem o zlatku i sdp-u. i to bez obzira da li postavljac pitanja ima ikakve veze s sdp-om i zlatkom, al su u centrali rekli da je ovo sdp forum i nema tu razmisljanja - 'nako je kako je utemeljitelj rek'o.
ne treba ni nampominjati da su to dugogodisnji citatelji avaza i da su navikli da se na pitanja "odgovara" skretanjem s teme, pa tako na pitanja o fahrinom neboderu, prvom milioncetu, saji, reisu..., se odgovara satro-protupitanjima o zlaji, sdp-u, zivotu na marsu i sl.
Murisno1

#3841 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote: hahahah :)

prvo, tem nije Zlatko :) a svi mi znamo zašto je Fahro "ušao" u politiku. on je tu uvijek i bio, jer bez toga bi bio piljar, baš kao i Šaja. sada je samo malo konkretniji...

ovo samo pitam da vidim kako su vas naučili da odgovarate... očito nikako bez spominjanja Zlatka... :roll:
Uh, zaboravi molim te na Zlatka :) .. neću ga više pominjati. Naravno, svi mi/vi znate što je on ušo u politiku. Znate vi 101 ... narod zna, zna SDA da narod zna :-) .. vidiš :)

Ti ne možeš razmišljati drugačije i uredu je to, jes Boga mi :)
Naravno, bilo koji odgovor zašto se on bavi politikom tebe ne bi zadovoljio. I to je OK, jes Boga mi :-)

Ustvari zadovoljio bi te tvoj odgovor samo ... ii raje tvoje ..., joj zbunjen san :roll:
Ti njeg ne voliš :) a to je taj trend .. nemoj od raje odskakat' :)
Chmoljo

#3842 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote:
Uh, zaboravi molim te na Zlatka :) .. neću ga više pominjati. Naravno, svi mi/vi znate što je on ušo u politiku. Znate vi 101 ... narod zna, zna SDA da narod zna :-) .. vidiš :)

Naravno, bilo koji odgovor zašto se on bavi politikom tebe ne bi zadovoljio. I to je OK, jes Boga mi :-)

Ustvari zadovoljio bi te tvoj odgovor samo ... ii raje tvoje ..., joj zbunjen san :roll:
ja evo odgovor čekam a ti nikako da ga kažeš... samo neke verbalne vratolomije kojima ništa ne kažeš... i otkud znaš šta bi mene zadovoljilo?

znamo se odnekud šećeru?
Murisno1

#3843 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

BSn wrote:zanimljivo je da fahrini biraci na svako pitanje upuceno direktno o fahri ili savezu, odgovaraju sa protupitanjem o zlatku i sdp-u. i to bez obzira da li postavljac pitanja ima ikakve veze s sdp-om i zlatkom, al su u centrali rekli da je ovo sdp forum i nema tu razmisljanja - 'nako je kako je utemeljitelj rek'o.
ne treba ni nampominjati da su to dugogodisnji citatelji avaza i da su navikli da se na pitanja "odgovara" skretanjem s teme, pa tako na pitanja o fahrinom neboderu, prvom milioncetu, saji, reisu..., se odgovara satro-protupitanjima o zlaji, sdp-u, zivotu na marsu i sl.
Ja tetke mi odem svako jutro na forum, ovaj, i procaprkam teme o avazu i avazovcima .. vidim kako raja odvoji vrijeme da iskruzi tekst, i istakne gresku ... posveti minute, heeej ,, na dokazivanje da je to kretenluk itd ... ma više ga ovi sdp-ovci čitaju, vjeruj mi :-)

Neka vas ba .. vi se toliko umorite na forumu, da vam kasnije bude mrsko na izbore izać :-) . Onda SDP izgubi izbore :-) a onda zato opet krivite Fahru ili SDA ili Harisa ili reisa :)
ultima_palabra

#3844 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Murisno1 wrote:Ja tetke mi odem svako jutro na forum, ovaj, i procaprkam teme o avazu i avazovcima .. vidim kako raja odvoji vrijeme da iskruzi tekst, i istakne gresku ... posveti minute, heeej ,, na dokazivanje da je to kretenluk itd ... ma više ga ovi sdp-ovci čitaju, vjeruj mi :-)

Neka vas ba .. vi se toliko umorite na forumu, da vam kasnije bude mrsko na izbore izać :-) . Onda SDP izgubi izbore :-) a onda zato opet krivite Fahru ili SDA ili Harisa ili reisa :)
Image
Murisno1

#3845 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:

ja evo odgovor čekam a ti nikako da ga kažeš... samo neke verbalne vratolomije kojima ništa ne kažeš... i otkud znaš šta bi mene zadovoljilo?

znamo se odnekud šećeru?
Čovjek ide u politiku zato što misli da zna riješiti probleme ove države. :)
Ili ide zbog ovog što ti i ovi ovdje fanovi tvrde :)

Ja vjerujem u ovo prvo, i naravno sam, po vama neinteligentan ili ograničen, kako god :-)
Imam svoje razloge zašto vjerujem u to što vjerujem. Možda ću se zajebat. Ali sam spreman na rizik :)

Ti ako imaš razloge, volio bih da znam koji su. Bi Boga mi :-)
Matere mi, volim ovu zemlju i želim joj dobro :-) ... ako ću glasanjem za fahru oštetit državu, de mi samo recita zašto i kako... ali da nije mahala i ono.. on je dokazani kriminalac .. al bez dokaza :)

Još jedan razlog je što imam babu kojeg jedan čiko tereti za jedan propust, a moj babo nije kriv. I mene boli kada čujem neargumentovan atak. Oči bi mu isčupo ... A moj babo ne može fahru smislit' :)

Zato se ja držim šerijata - ako ćeš da optužiš, daj 4 svjedoka :D
Karabaja

#3846 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Karabaja »

Gledaj ti gdje se ono infiltriralo :-)

Image
Chmoljo

#3847 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote: Čovjek ide u politiku zato što misli da zna riješiti probleme ove države. :)

Ja vjerujem u ovo prvo, i naravno sam, po vama neinteligentan ili ograničen, kako god :-)
Imam svoje razloge zašto vjerujem u to što vjerujem. Možda ću se zajebat. Ali sam spreman na rizik :)

Matere mi, volim ovu zemlju i želim joj dobro :-) ... ako ću glasanjem za fahru oštetit državu, de mi samo recita zašto i kako... ali da nije mahala i ono.. on je dokazani kriminalac .. al bez dokaza :)

Još jedan razlog je što imam babu kojeg jedan čiko tereti za jedan propust, a moj babo nije kriv. I mene boli kada čujem neargumentovan atak. Oči bi mu isčupo ... A moj babo ne može fahru smislit' :)

da ti se šef drži šerijata pitanje je bi li imao glavu, a ne ruke.

ide da riješi zato što voli ovu zemlju... zato recimo onako sa ljubavnim zanosom kaže Duški Jurišić da nije poželjna, jer nije odgovarajuće vjere, a Bečiću da je četnik?

ljubavni zanos tu ne prestaje nego čovjek smisli kako je Avdić silovao neku Romkinju...

ah da, to tako u Avazu stoji. Utemeljitelj nema veze sa tim... on je rekao da će se boriti za naklonost Avaza. toliko se izborio da će umjesto osmrtnica početi nicati glave kandidata za zastupnička tijela raznoraznih nivoa vlasti jedne i jedine nam.

i Hadžić je dokazani reketaš, bez dokaza, pa se nisi ni počešao na spot svog jarana :) ni na njegove opaske o krmetini i sličnim baljezganjima. :)

interesantno je kako se tako grlato pozivaš na pravnu državu i načelo da niko nije kriv dok mu se suprotno ne dokaže, ali samo kad vama to odgovara. prozvati nekoga četnikom, kriminalcem, islamofobom bez konkretnih dokaza nije ni najmanji problem kad ste vi kojima to odgovara. :-) :-) :-)

tako je odjednom Dervišević kriminalac, baš nekako kad je malo došao u sukob sa Utemeljiteljem...

šta li bi tek bilo kad bi imao jednog ministra policije...
MrMaliJoe

#3848 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MrMaliJoe »

Fahrudin Radončić uplatio zekat od 50.000KM!
Ured za zekat Rijaseta Isalmske zajednice moli Boga da svima, koji su uplatili svoj zekat u Bejtu-l-mal bude kabul kod Boga, dž.š
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
MINA 07/09/2010 18:43:00
image Poziv i drugima da se ugledaju na primjer Fahrudina Radončića

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice redovno educira muslimane i objavljuje sve relevantne podatke oko zekata i sadekatu-l-fitra. Iako se zekat može dati tokom cijele godine, ramazan je vrijeme kad se obično obračunavaju zekatske obaveze.

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice je tokom cijele godine, a posebno u ramazanu, na usluzi svima kojima treba pomoć u obračunu zekata, kojeg su, prema zvaničnoj fetvi vrhovnog muftije i reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini svi muslimani i muslimanke dužni uplatiti u Bejtu-l-mal Islamske zajednice.

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice objavljuje da je ove godine na račun Bejtul-l-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zekat uplatilo više lica, a najveći iznos zekata koji je ove godine uplaćen u Bejtu-l-mal, zekat od 50.000KM (pedeset hiljada) Fahrudina Radoćića, kojeg je izdvojio iz svoje lične imovine kao zekat - četvrti šart islama.

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice moli Boga da svima, koji su uplatili svoj zekat u Bejtu-l-mal bude kabul kod Boga, dž.š.

Ured za zekat poziva da se i drugi privrednici ugledaju na primjer Fahrudina Radončića kako bi ciljevi zekata, odnosno institucije Bejtu-l-mala bili ostvareni, a to je borba protiv siromaštva i nepismenosti, kao osnovna islamska obaveza svakog muslimana i muslimanke - kaže se u saopćenju iz Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Image

Tako Fahro kupuje političke govore u vjerskim institucijama gdje je mjesto samo za molitvu.
Murisno1

#3849 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote: Čovjek ide u politiku zato što misli da zna riješiti probleme ove države. :)

da ti se šef drži šerijata pitanje je bi li imao glavu, a ne ruke.

ide da riješi zato što voli ovu zemlju... zato recimo onako sa ljubavnim zanosom kaže Duški Jurišić da nije poželjna, jer nije odgovarajuće vjere, a Bečiću da je četnik?

ljubavni zanos tu ne prestaje nego čovjek smisli kako je Avdić silovao neku Romkinju...

ah da, to tako u Avazu stoji. Utemeljitelj nema veze sa tim... on je rekao da će se boriti za naklonost Avaza. toliko se izborio da će umjesto osmrtnica početi nicati glave kandidata za zastupnička tijela raznoraznih nivoa vlasti jedne i jedine nam.

i Hadžić je dokazani reketaš, bez dokaza, pa se nisi ni počešao na spot svog jarana :) ni na njegove opaske o krmetini i sličnim baljezganjima. :)

interesantno je kako se tako grlato pozivaš na pravnu državu i načelo da niko nije kriv dok mu se suprotno ne dokaže, ali samo kad vama to odgovara. prozvati nekoga četnikom, kriminalcem, islamofobom bez konkretnih dokaza nije ni najmanji problem kad ste vi kojima to odgovara. :-) :-) :-)

tako je odjednom Dervišević kriminalac, baš nekako kad je malo došao u sukob sa Utemeljiteljem...

šta li bi tek bilo kad bi imao jednog ministra policije...
Ma ima tu propuha koliko hoćeš, na sve strane :-)
de da idemo radom, pa nećemo višee :-)

za dušku nisi upravu .. kontekst je bitan za tu priču i ne možeš tek tako reći da je on mislio ovo ili ono .. ja sam to čito i pratio i znam šta se htjelo reć. :-) ... nema govora o nacionalnoj netrpeljivosti ... ako ništa, barem ne od duškine netrpeljivosti prema fahri (ne vjerske) ,,,

za koga sam ja reko ovdje da je kriv, uključujući i hadžića? hadžić dobar momak, znam Ćojka :)
pa što tako kretenski mislite da ako si za SBB moraš da tačno misliš sve onako kako u avazu stoji :?

što se tiče debilnog klipa o 10 razloga zašto ne glasati za sdp, dovoljno sam reko ... a da sam tamo napiso štogod, bilo bi .. evo fahrin se mačić žetonira i sl :) ..

nisam ja kritičan toliko prema strankama i njihovim liderima i igrama ... načinimma manipulacije. smatram to rezultatom odnosno posljedicom mentaliteta većine ljudi koji žive ovdje ..

svi su oni bara bara kada je u pitanju ljaganje po novinama i tv-u. tu niko ne prednjači nit zaostaje. negdje sam to prokomentariso pa mrsko mi opet :)

znam ja sdp-ovaca koje sad odma treba strpat u zatvor. Znam tita mi :)
znam i jednog glavonju sbb-a u mojoj rodnoj grudvi koji se uglavi u vrh, jebo sebe ...

ali kad bi ja matematiku slušo toliko u životu ... jebo i život ondaR :)
more se čojk utohat
Been

#3850 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Šta ćemo saradnjom utemeljitelja i Miroslava Miškovića, odanog Miloševićevog slijedbenika i finansijera njegovih krstaških pohoda ?

Jesmo i to izmislili ili ćemo dobiti odgovor u kojem se obavezno spominje Damir Hadžić ?
Post Reply