Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- fosil
#3826 Re: Bundesliga
Slusao sam u autu prenos, kad nisam skreno autobus u provaliju kod Ključa. 
- MOSALJOZE
#3827 Re: Bundesliga
Ovaj HanoFer simpatična ekipa,ali ništa više od toga 0:5
Nego Vella koliko igraju rudari
.
Nego Vella koliko igraju rudari
-
groove
#3828 Re: Bundesliga
partijaner sad beli pjeva: smejem se a place mi se... 
- Partijaner
#3829 Re: Bundesliga
groove wrote:partijaner sad beli pjeva: smejem se a place mi se...
Jbg, kako god da je zavrsilo bilo bi mi drago.
- El_Duderino
#3830 Re: Bundesliga
Postoji Bayern i 17 klubica u njegovom haremu. Izvukli su stari recept za unistenje konkurencije. (kupis najboljeg igraca od rivala)
Samo u novije vrijeme : Gomez, Lahm (Stut), Neur (Schalke) Gotze (Dortmund).
Zanimljivost lige, otprilike kao u hrvatskoj. Primera barem ima dva kluba.
Samo u novije vrijeme : Gomez, Lahm (Stut), Neur (Schalke) Gotze (Dortmund).
Zanimljivost lige, otprilike kao u hrvatskoj. Primera barem ima dva kluba.
- ledeni_caj
#3831 Re: Bundesliga
Ho's da kazes da je Bayern razbio sampionske ekipe Stuttgarta, Wolfsburga i Dortmunda? (u to novije vrijeme) Mada ovi zadnji nisu razbijeni, nisu oni ko ova ostala buranija. A malo se informisati odakle je Lahm, gdje rodjen, gdje na posudbama bio ha hu. 
- El_Duderino
#3832 Re: Bundesliga
Da dovedu sad Isca i Dzeku, ne bi se puno osjetilo. Ali tesko...BVB je mali klub. Zadovoljni su lovom od makroa i time sto su podsjetili Evropu da postoje, i sad se vracaju u zaborav.
Klopp ako ima ista u glavi, fatat ce se noge. Sljedecih 10-15 g. niko nece moci ni primac Bayernu. Ovu sezonu mora iskoristit kao trampolinu i otici.
Klopp ako ima ista u glavi, fatat ce se noge. Sljedecih 10-15 g. niko nece moci ni primac Bayernu. Ovu sezonu mora iskoristit kao trampolinu i otici.
Last edited by El_Duderino on 23/04/2013 17:07, edited 1 time in total.
- El_Duderino
#3833 Re: Bundesliga
Nije bio u sampionskoj ekipi Stutgarta?ledeni_caj wrote:Ho's da kazes da je Bayern razbio sampionske ekipe Stuttgarta, Wolfsburga i Dortmunda? (u to novije vrijeme) Mada ovi zadnji nisu razbijeni, nisu oni ko ova ostala buranija. A malo se informisati odakle je Lahm, gdje rodjen, gdje na posudbama bio ha hu.
Jel se trebam vracat na Elbera, Ballacka i kompaniju? Na Hitzfelda , mozda?
Pa evo uzeli su i ikonu BVB-a, Samera.
Poenta je da je to liga jednog kluba i to je neporecivo.
Nikad Gerrad ili Lampard nisu mogli zavrsiti u ManU. Mali Gotze je ispao govno.
-
LSD
#3834 Re: Bundesliga
Imaju li oni para da dovedu njih dvojicu?....ili bolje receno, jesu li spremni potrošiti lovu na njih dvojicu?El_Duderino wrote:Da dovedu sad Isca i Dzeku, ne bi se puno osjetilo. Ali tesko...BVB je mali klub. Zadovoljni su lovom od makroa i time sto su podsjetili Evropu da postoje, i sad se vracaju se u zaborav.
Isco je taj Golden Boy za 2012 godinu (zvanicno najbolji mladi igrac evrope), upravo je Gotze bio to isto za 2011....i španac bi sigurno bio extra pojacanje, no pitanje koliko bi koštao Borusiju, ako bi ga htjela uopšte dovoditi.
Džeko bi bio isto vrlo dobro pojacanje...kompletan igrac u najboljim godinama, sa vec stecenim iskustvom igranja u Bundesu, ukratko nadomjestio bi golove Lewandowskog....ali i Džeko košta.
Nešto nisam siguran da Borusija hoce napraviti takve transfere.
- Gandalf
#3835 Re: Bundesliga
Kao i svaki mali podanički klub Bayernlige i Borussija će završiti nigdje - ovim su pokazali koliko sami sebe doživljavaju kao mali klub koji ispunjava sve što im Bayern zaišće - čini mi se i guzice bi dali za šaku para iz Minhena - protekle 3 sezone u Dortmundu dobro nek upamte, doživjeće ih ponovo za nekih 50-60 godina. Bayernu svaka čast, pokazali su se gadnijim i pokvarenijim od bilo kojeg novokomponovanog tajkunsko - šeičkog kluba - nadam se da će oba njemačka kluba doživjeti potpuni krah u duelu sa Špancima, jedni zbog potkupljivosti, drugi zbog podlosti
- El_Duderino
#3836 Re: Bundesliga
Dilema 'hoce' ili 'nece' je ustvari lakmus papir za velicinu kluba.
Posto je BVB od jucer i zvanicno kurva iz Bayernovog harema - samim tim mali klubic, naravno (95%) da nece istrest 30-35 mil. za jednog igraca. (Isca)
A para ce definitivno imati. (uzece od Lewe jos 25 milki + sva silna lova od LP)
Sigurno je da ce oni uloziti nesto, u neke talenta ispod radara... I to je to. Vratit ce se Borussia.
Za nekih 20 g., ofkors.
Bayer me je samo podsjetio zasto ih mrzim.
Posto je BVB od jucer i zvanicno kurva iz Bayernovog harema - samim tim mali klubic, naravno (95%) da nece istrest 30-35 mil. za jednog igraca. (Isca)
A para ce definitivno imati. (uzece od Lewe jos 25 milki + sva silna lova od LP)
Sigurno je da ce oni uloziti nesto, u neke talenta ispod radara... I to je to. Vratit ce se Borussia.
- Riddle
#3837 Re: Bundesliga
Iznenađen sam sto ljudi iznenađeni. Bilo je jasno od samog pocetka gdje ce Gotze zavrsiti i sta ce se desiti s Dortmundom. Ima rasprava o tome ovdje stara mozda i 2 godine.
- fatality
#3838 Re: AW: Bundesliga
A likova. Dortmund sa ovim nema nikakve veze i nikad ga bayernu dali ne bi. Ovo je samo izmedju bayerna i gotzea, dortmund se nista ne pita.
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
-
LSD
#3839 Re: Bundesliga
Ja mislim da bi im Isco bio odlicna akvizicija....on ce ici iz Malage svakako (ionako Malaga nece moci naredne godine igrati u Evropi), dosta evropskih timova ga vec traži....a to što andaluzijski instant klub njemu napucava cijenu je smiješno, on vrijedi maximalno 30 miliona....ima 21 godinu, ogroman talent i bila bi šteta da ga pokupi tajkun iz Čelzija ili Citya gdje bi grijao klupu.El_Duderino wrote:Dilema 'hoce' ili 'nece' je ustvari lakmus papir za velicinu kluba.
Sigurno je da ce oni uloziti nesto, u neke talenta ispod radara... I to je to. Vratit ce se Borussia.Za nekih 20 g., ofkors.
Borusija je, po meni, prava sredina za njega gdje bi mogao dodatno napredovati...a igraju i takav fudbal.
Ali bojim se da si u pravu, i da ce radije uložiti pare u nekog "talenta ispod radara".
Last edited by LSD on 23/04/2013 17:33, edited 1 time in total.
- veella
#3840 Re: Bundesliga
BVB bio, jeste i bit ce najvoljeniji klub u Njemackoj.
Nije mi zao Maria, ali neka zna da mu nikada i nigdje nece biti kao sto mu je bilo u BVB-u...
Nije mi zao Maria, ali neka zna da mu nikada i nigdje nece biti kao sto mu je bilo u BVB-u...
- Muhamed Đakmić
#3841 Re: Bundesliga
Lahm je Bayernov igrač koji je bio na posudbi u Stuttgartu, ali nije bio dio šampionske generacije.
Dortmund je sam kriv za ovo, nema to veze sa Bayernom. Kupio bi i United ili Chelsea Silvu da može, ili neko slično ime.
Dortmund je sam kriv za ovo, nema to veze sa Bayernom. Kupio bi i United ili Chelsea Silvu da može, ili neko slično ime.
- El_Duderino
#3842 Re: Bundesliga
Nek mu daju platu vecu nego sto ce imati u Bayernu; obecaju jos par pojacanja (njima je nekakav Šiber rezervni napadac) pa cemo vidjeti.
A mozda su i svi ti svabski igraci odgojeni sa svjescu da je igrati u Bayernu - vrh karijere. To je zato sto u toj ligi ne postoji historijsko rivalstvo. (u vezi velicine kluba) Ono izmedju Bayerna i BVB je nategnuto. Prevelika je disproporcija u domacim i LP titulama, da bi to uzeli za ozbiljno.
U svakom slucaju, Gerrad nikad ne bi presao u ManU. Jer nema te svjesti. A nema je iz objektivnih i cvrstih razloga.
A mozda su i svi ti svabski igraci odgojeni sa svjescu da je igrati u Bayernu - vrh karijere. To je zato sto u toj ligi ne postoji historijsko rivalstvo. (u vezi velicine kluba) Ono izmedju Bayerna i BVB je nategnuto. Prevelika je disproporcija u domacim i LP titulama, da bi to uzeli za ozbiljno.
U svakom slucaju, Gerrad nikad ne bi presao u ManU. Jer nema te svjesti. A nema je iz objektivnih i cvrstih razloga.
- El_Duderino
#3843 Re: Bundesliga
Bi li ManU kupio Gerrada? Lamparda? Wilshera, nekad sutra?Sarajevo1946 wrote:Lahm je Bayernov igrač koji je bio na posudbi u Stuttgartu, ali nije bio dio šampionske generacije.
Drugo je stranac. (RVP)
Dortmund je kriv sto je mali klub koji ne moze utalit svog najboljeg igraca, npr. Realu, za puno vece pare. Ovako su bayernova kujica.
- El_Duderino
#3844 Re: Bundesliga
Ono; uzme Fergie titulu LP '99., i dogodine ode u Liverpool.
- Muhamed Đakmić
#3845 Re: Bundesliga
Misliš da ne bi kupio Wilshere-a, ako im se pruži prilika? Sterlinga, ili slične talente?El_Duderino wrote:Bi li ManU kupio Gerrada? Lamparda? Wilshera, nekad sutra?Sarajevo1946 wrote:Lahm je Bayernov igrač koji je bio na posudbi u Stuttgartu, ali nije bio dio šampionske generacije.
Drugo je stranac. (RVP)
Dortmund je kriv sto je mali klub koji ne moze utalit svog najboljeg igraca, npr. Realu, za puno vece pare. Ovako su bayernova kujica.
- ledeni_caj
#3846 Re: Bundesliga
Svi igraci koje spominjes igraju prvo u bogatim klubovima, bogatijim od Dortmunda i Salkea. I ne igraju za dzaba i za sicu. Da oni primaju tu 2 miliona, a ovaj drugi im nudi 10 vidio bi kako se trci.
Kakva patetika se prosipa konstantno. Ne znaju jade da zadrze igraca, pokupovase im ne samo Bayern nego i stranci za sicu sve. Nisu sposobni da zadrze ekipu koju ocito samo nekom pukom srecom stvore, i samo ide kuknjava, kao ne mozes od Bayerna prnut. A 2 od 3 zadnja sampiona se raspala bez ikakvih transfera u Bayern. Dortmund ce malo kukati kako je ugrozen i onda uraditi ono sto pravi klub treba, reci jebi se Mario i dovesti nekog novog jednako kvalitetnog i nastaviti pobjedjivati.
Kakva patetika se prosipa konstantno. Ne znaju jade da zadrze igraca, pokupovase im ne samo Bayern nego i stranci za sicu sve. Nisu sposobni da zadrze ekipu koju ocito samo nekom pukom srecom stvore, i samo ide kuknjava, kao ne mozes od Bayerna prnut. A 2 od 3 zadnja sampiona se raspala bez ikakvih transfera u Bayern. Dortmund ce malo kukati kako je ugrozen i onda uraditi ono sto pravi klub treba, reci jebi se Mario i dovesti nekog novog jednako kvalitetnog i nastaviti pobjedjivati.
- seoBIH
#3847 Re: Bundesliga
Ovo isto kao kada kazes za bivsu, nikad joj nece biti kao samnom, a na kraju ona nadje 10x boljeg i 10x bolje joj bude.veella wrote:BVB bio, jeste i bit ce najvoljeniji klub u Njemackoj.
- El_Duderino
#3848 Re: Bundesliga
Kako mislis pruzi prilika? Nemaju para? Mislis da bi Wilshere slao signale...dodjite po mene?Sarajevo1946 wrote:Misliš da ne bi kupio Wilshere-a, ako im se pruži prilika? Sterlinga, ili slične talente?El_Duderino wrote:Bi li ManU kupio Gerrada? Lamparda? Wilshera, nekad sutra?Sarajevo1946 wrote:Lahm je Bayernov igrač koji je bio na posudbi u Stuttgartu, ali nije bio dio šampionske generacije.
Drugo je stranac. (RVP)
Pa evo Tottenham nije klub velike cetvorke i opet je veca sansa da ce se Bale ispalit vani nego da predje u ManU. A bilo bi u neku ruku logicno da nasljedi svog zemljaka na istoj poziciji.
- El_Duderino
#3849 Re: Bundesliga
Liga jednog kluba.ledeni_caj wrote:Svi igraci koje spominjes igraju prvo u bogatim klubovima, bogatijim od Dortmunda i Salkea. I ne igraju za dzaba i za sicu. Da oni primaju tu 2 miliona, a ovaj drugi im nudi 10 vidio bi kako se trci.
Ende.
- ledeni_caj
#3850 Re: Bundesliga
Nisam ni rekao da nije. Samo je jedan pravi klub u toj ligi, ostali su jebeno nesposobni.
Ende.
Ende.