iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Vertig0

#3826 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ako imas sb settings onda samo iskljuci 3g i EDGE. Ako nemas sb settings onda uradi slijedece: Settings>general>network>celuar data network i tu bi ti trebalo pisati active.bhmobile.ba ?
Mozes samo izbrisati to i nece ti vise skidati kredit. ako zelis opet da ti radi net samo ponovo to napisi.
amidzazeher

#3827 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

shin wrote:
Nije apple kriv sto se niko nije sjetio prije njih da patentiraju te stvari.

Evo jedan fin video na tu temu,

http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg

krece na 7:30min

''and boy had we patented it'' :lol:

Znamo da sada te stvari zvuce trivijalno, ali je bitno sjetiti se na vrijeme.
Ali ovo kad je rekao mislilo se opcenito na Multi Touch! To im jos nije odobreno

http://www.macrumors.com/2011/09/26/app ... lti-touch/

....ali znaci krenulo je :dance:

Ne znam sta se brinu ovi za Android pa imaju i oni foru za otkljucavanje telefona "facial recognition" :run:
Lady Saray

#3828 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

milicija wrote:Nego da upitam konketno ? da li ima redsnow ili koji bilo drugi koji podrzava IOS 5 untethered ? ako nema kad izlazi, da li ce izaci :P ? i da li radi gevey na ios5 regulara :)

Trenutno mi je na cetvorki 4.3.3 pa me interesuje isplati li se upgrade...jer neTju bas betu IOS da imam...interesuje me samo untethered, neda mi se zivcirat sa racunarom oko paljenja...
nije ios5 beta vise.. ja sam sa 4.3.3. presla na ios5 ali zadrzala stari bb tako da mi gevey radi i to sa compom je vezano za thethered jb ne za ios5 tj mozes ti njega normalno upaliti bez compa samo nece raditi jb aplikacije
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 08/09/2015 06:35, edited 2 times in total.
amidzazeher

#3830 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Suti dobro da ih nisu predstavili kao iPhone killere :-)
DYD666

#3831 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

dzemmo wrote:da nije zalosno bilo bi smjesno

http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /111026089
Jao kraljeva!! :lol: :lol: U eri toucha oni kao da se takmice kako nabacati vise pravih tipki na tel :)
febo_acm

#3832 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Watch out, Nokia is baaaaack!!!! :D
amidzazeher

#3833 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Evo o cemu ja pricam samo pojedinci ne razumiju bas dobro!
Kako ono kazu sacuvaj me boze .......... i ovakvih inovatora! Po meni je bolje da se ostalo na Nokia3110 ili kojem vec, nego da su gotovi proizvodi bili ovako "jednostavni"
I hvala Bogu za Apple i S.J.

Mada da su bili pametniji pa patentirali "slide to unlock" mogli su se para naklepati :D
Quaresma

#3834 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

DYD666 wrote:
dzemmo wrote:da nije zalosno bilo bi smjesno

http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /111026089
Jao kraljeva!! :lol: :lol: U eri toucha oni kao da se takmice kako nabacati vise pravih tipki na tel :)
pa jos uvjek ima onih koji vole mobitele s fizickom tastaturom, lakse im je poruke pisati ;-)

a i uglavnom, ovo nisu high end mobiteli, vec med i low-end tako da je bilo i glupost pomisliti nazvati ih iphone killerom :lol:

btw, postavio te mobitele, a o wp7 sutis?
Qler

#3835 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Nasao porediti dumb phone sa iphone klasom?! I ti bas ne znas sta ces od sebe.

To je S40 serija telefona, za sire narodne mase. Nije svima touchscreen bogom dat. Prvi moj stari nece ni da cuje za touchscreen telefon, samo fizicka tastaura, a ima ih jos milioni i milioni takvih... Drugo ovo je dumb telefon, koliko to danas moze biti, i nije namjenjen zahtjevnim korisnicima koji znajua JB-ovati telefon, tj namjenjen je onima koje to ne interesuje, samim time i ja i ti i dosta nas sa ove teme necemo ni pogledati taj telefon, a raspravljati o njemu je besmisleno...
shin

#3836 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Nokia Lumia 800

Memory card slot removed
No front camera
No file explorer
No BT file transfer
Need Zune to sync with computer
No flash support
Nije pravi multitasking (ovaj pojam je qler patentirao)

Karma is a bitch :D

edit:

zaboravio sam dodati da je sve zakljucano na zune i bing servise. I sve to za 430eur bez poreza i lokalne zarade.

edit 2:

Evo slikica kako kod svakog vendora isto izgleda,

http://www.microsoft.com/windowsphone/e ... fault.aspx

Nokia se treba dobro napregnuti da proda telefon koji ima kupiti kod ostalih wp7 vendora.
Qler

#3837 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

WP7 je isti sada kao i iOS, samo GUI drugaciji. Isto nemaju nista. MeeGo/Maemo mi ostaje zadnja nada.

Najveca mi je glupost kod OS-a ta ogranicenost na iTunes/Zune. To sto nema mass storage mode. To je veoma prakticna i korisna stvar.

Image
DYD666

#3838 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote: Najveca mi je glupost kod OS-a ta ogranicenost na iTunes/Zune. To sto nema mass storage mode. To je veoma prakticna i korisna stvar.
Stvar ugla gledanja. Meni je to opet najveca boljka Androida.

Kao prvo, vizuelno/dizajnerski - jako je neuredno, svaki file vidim na 2 mjesta. U memoriji i u aplikaciji koga ga otvara (i konfuzno za nemali dio korisnika).
To sto Android useri misle da je prirodno za vecinu opcija vezanih za neki file imati root pristup jer su same aplikacije nerijetko sakate po pitanju tih opcija...stvar je loseg dizajna aplikacija.
(Tipa, imam slike sa vikendice ali ih ne mogu iz preglednika u kojem ih gledam poslati jaranu na mail (ili cak BT) vec moram otici u root, naci ih na kartici, e otamo ih mogu slati gdje hocu). Mislim... :?

Mozda sam blesav, ali mnogo vise mi se svidja nacin; 1 aplikacija / preglednik slika, jedino mjesto gdje ih mogu i vidjeti i odakle ih i saljem, editujem itd itd...

Drugo, funkcionalno (pored problema kompatibilnosti odredjenih memory kartica sa raznim modelima telefona) pristup root-u direkt kroz OS ...zaista nije stvar koja je od presudnog znacaja ni u kojem smislu hem je nesto sto ce kad tad izumrijeti.

Konkretno, navedi mi bilo koju aplikaciju ili mogucnost telefona sa Androidom a da joj je vrlo neophodan/krucijalno potreban "mass storage" kako kazes, a da se ista ne moze uraditi na iPhoneu sa aplikacijama koje sluze za istu svrhu.
I jos ti garantujem da kad bi sjeli jedan do drugog, sve jednu stvar koju uradis sa Androidom (od prebacivanja slika preko dodavanja muzike, postavljanja i skidanja stvari sa DropBox i slicnih servisa, stimanja FTP servera, brisanja nezeljenih sistemskih aplikacija tipa Stocks, do vracanja save game progresa u igre itd) ja cu je zavrsiti u 90% slucajeva brze na Macu/iPhoneu, ili ako nista - za isto vrijeme.
Tako da, slicniji je i Android iOS - u mnogo vise nego mislis, uostalom kao i sto svaki rip off jeste :)

Ta famozna otvorenost je cisti mit i ubleha.
Qler

#3839 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Nisam ni mislio na Android neko na Symbian.

Ja dodjem kod tebe, preko stanradtnog mini USB kabla spojim telefon i kao na stick prebacim sebi muziku, slike, dokumente, filmove, sta hocu, kao na klasican stick i to imam u telefonu. Muzika je odmah u music player-u, slike u galeriji, video u videos, dokumenti u documents, sve se uredno tu vidi i svime mogu baratati odatle, slati, editovati, kopirati, brisati... znaci ne moze jednostavnije.

Sto se tice roota, ni symbian-u ne mozes pristupiti root-u tako lako. Taj dio telefona dodje nekako kao "hidden" znaci ne mozes tako lako cackati po njemu i za to ti trebaju posebne aplikacije.

A ne kontam kako ti je neuredno ako vidis u my pictures, u i file browseru? Nikad ti nisu otvoreni u isto vrijeme.
Mozda sam blesav, ali mnogo vise mi se svidja nacin; 1 aplikacija / preglednik slika, jedino mjesto gdje ih mogu i vidjeti i odakle ih i saljem, editujem itd itd...
Ovo je sve moguce na Symbianu, iz hajmo je nazvati aplikacijom, galerije.
Drugo, funkcionalno (pored problema kompatibilnosti odredjenih memory kartica sa raznim modelima telefona) pristup root-u direkt kroz OS ...zaista nije stvar koja je od presudnog znacaja ni u kojem smislu hem je nesto sto ce kad tad izumrijeti.
Ja jos nisam naisao na problem sa kompatibilnosti na relaciji tel/mem kartica, a promijenio sam ih ne mali broj... Pristup root-u sam rekao da nije omogucem is sistemskog browsera, nego moras posebno snimiti aplikaciju za to.
I jos ti garantujem da kad bi sjeli jedan do drugog, sve jednu stvar koju uradis sa Androidom (od prebacivanja slika preko dodavanja muzike, postavljanja i skidanja stvari sa DropBox i slicnih servisa, stimanja FTP servera, brisanja nezeljenih sistemskih aplikacija tipa Stocks, do vracanja save game progresa u igre itd) ja cu je zavrsiti u 90% slucajeva brze na Macu/iPhoneu, ili ako nista - za isto vrijeme.
Tako da, slicniji je i Android iOS - u mnogo vise nego mislis, uostalom kao i sto svaki rip off jeste :)
Opet, nije Android u igri, a ti dodji kod mene, sjednes za komp, i prebaci muziku na iphone, a ja cu kod tebe na Syimbian pa da vidimo ko ce brze to odraditi.
Brisanje aplikacija, na Symbianu je to uradjeno long press na ikonu i delete izaberes. I to je to...

I samo da se ogradim, ne govorim da iOS ne valja, super je on, cak sta vise, iPhone 4 nije los telefon, samo govorim, nije ni kod njega sve rijeseno najbolje. Symbian ima neke stvari malo bolje rijesene cisto zbog godina na trzistu i nekog iskustva. Ali eto, i njemu dodje kraj :( sad ono smece od WP7, za koje je iOS svijet izmislio...
Quaresma

#3840 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

pa symbian ce imati podrsku do 2016. godine?

glupo bi bilo da ga skroz zapuste, posebno sad nakon anna i belle updatea
DYD666

#3841 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

@Qler;
Ma nije frka, nisam ni rekao da nuzno mislis na Android, nego sam i ja malo zaoftopicao po Androidu :) Sa aspekta da kako neki pricaju o iPhoneovoj komplikovanosti ispada da bi mi trebalo 10x vise vremena za iste elementarne stvari kao na Androidu...za sta znam da fakat nije.

Sad ulaziti u svaki feature kako je tacno gdje rijesen i kome sta vise pase...stvar sto vidim file na 2 mjesta je kako rekoh usputno onako dizajnerski neuredna, ali je fokus na tome da je to nacin koji nece jos dugo i ja tu postujem Apple sto na tome i slicnim kontovima prvi rizikuje, pa normalno da nece ni uvjek ispasti u pravu, ali cijenim hrabrost.

Voljeli ga mi ili ne objektivno u srzi Android je fakat rip off iOSa i nema tu neke pameti...s te strane mi je i Symbian drazi.

Nije Android sam kao OS taj koji nuzno ima root pristup onako sto bas treba i ne moze se, vec sto ga rade za telefone drugih firmi i gdje moras kupiti dodatnu memoriju sa kojom se tako mora ici.
Dok neko sebi ode i nadje karticu kakva mu pase, iPhone se moze stici i jailbreakovati i setupovati skroz, da ne govorimo o iOS5 gdje ga samo upalis i povuces svoje stvari sa iClouda prije nego napustis store u kojem si ga kupio :run:
sorge_sa

#3842 Re: iPhone - All about

Post by sorge_sa »

U pitanju je kupovina iPhone-a i iPad-a u Hong Kongu, neko poznato mjesto, preporuka gdje otici, gdje pogledati, hvala svima na podjeli iskustva i savjetu.
shin

#3843 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Imas Apple store, znaci najbolje je direktno otici.

http://store.apple.com/hk
bager

#3844 Re: iPhone - All about

Post by bager »

AMD wrote:
HRossi wrote:Pozdrav,inace novi sam ovdje, skoro sam dobio iphone 4 bijeli 16gb, jest na gevey i 4.3.5 tathered jailbreak al slusa ko ista :-D nego vidio sam da imate linkove za IGO my way balkan pa moze neko poslati link i malo pojasniti kako se prebacuje na telefon. Inace tek sam pohvatao folove prebacivanja i ostalih folova jutjub izvor jedini,
toliko sad za sad :kravata:
Instaliraš cydiu(to već imaš), onda dodaš repo cydia.hackulo.us i instaliraš Installous(on povuče app sync). Potom skineš navigaciju i klikneš dva puta nju(otvoriš sa itunes) i onda samo uradiš sync. To je to.

Link ćeš dobiti na pm.

Imal šanse da i ja dobijem link za tu navigaciju:)
Unaprijed zahvalan
sorge_sa

#3845 Re: iPhone - All about

Post by sorge_sa »

Hvala shin, znao sam za Apple store, mislio sam vise na neko pouzdano mjesto gdje se moze nabaviti po nekoj jeftinoj varijanti od ove oficijelne, u svakom slucaju hvala na odgovoru, i to je jedna od opcija.
Last edited by sorge_sa on 28/10/2011 12:27, edited 1 time in total.
new_york

#3847 Re: iPhone - All about

Post by new_york »

Imao sam juce priliku da slikam sa Iphone 4s i slike su iste kao kod ostalih osam megapikselasa kao SGS2 i Arc ali sam primijetio da po noci sliku vise osvijetli ali izgubi na detaljima slicno kao kod Arc.
Vertig0

#3848 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ja mislim da se prava razlika vidi tek kad se prebaci na pc
VeDooo1gim

#3850 Re: iPhone - All about

Post by VeDooo1gim »

Zanima me kako mogu namjestiti kada udjem na fb sa iphonea da mi pise ono via iphone ako nesto objavim il stavim :mrgreen:
Post Reply