Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3826 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

neam pojma
meni stoji da ispitam
možda je okačim na listu
emmahill

#3827 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by emmahill »

Dexter, Breaking Bad, Game of Thrones, BBC-jev Sherlock, mislim da su već i ptice na grani čule, pogledale i nahvalile.

Imam i još koji prijedlog za neke koje malo odskaču od ovih gore navedenih.

Doctor Who - britanski klasik, inače ne gledam scifi uopće, no tek sam je nedavno počela pratiti i nije mi nimalo loša kao što su to jednako razvikane serije. Ima dobru okvirnu priču i uspijeva svaku epizodu predstaviti kao manju priču za sebe i opet je povezati sa onom većom. I ima prekomičnih momenata :)

The Following - serija koju sam počela pratiti prije jedno mjesec dana nakon što sam je ugledala u izboru za najbolju dramu na TV Guide FB stranici i nisam očekivala ništa posebno, a ništa posebno sam i dobila. Misleći da je neka bezvezna suhoparna prije guglanja, nakon istog su mi očekivanja očigledno i suviše porasla nakon saznanja da je riječ o psiho-triler drami koja govori o kultu serijskih ubica kojeg vodi karizmatički prof. književnosti, i to iz pritvora. Prvih nekoliko epizoda mi je bilo jako dobro, krvavo, nasilno i domišljato, no kasnije se radnja dosta usporava i cijeli faktor straha se sve manje i manje bazira na mentalitetu kulta i prilagodljivosti članova istog kao običnih građana u određene svrhe, a serija se više koncetrira na Ryana, FBI agenta koji je ulovio i i dalje lovi Carolla, i njegov odnos sa Claire, Carollovom bivšom ženom. Pored svih mana, i dalje je gledam jer je Caroll super karizmatičan i dobro odglumljen lik i jedna od svijetlih tačaka serije, i jer me zanima kako će se nadalje razvijati Jacobov lik koji se dosta razvio iz pekmezaste kukavice sa početka. A opet, bolje i ovo (i to mnogo bolje) od već istrošenih krimi serija poput Bones, CSI-a i Criminal Minds i kojih već ne.

I još jedna koja dosta kontrira i žanrom i kvalitetom gore navedenim preporukama, a to je Pretty Little Liars. Inače, ako niste žensko i ispod 20, prestanite čitati jer sumnjam da će se ikom drugom svidjeti (barem prema dosadašnjem iskustvu i zapažanjima). Serija čije sam prve 2 sezone pogledala u roku od 10-ak dana nakon što sam poželjela nešto tipa Gossip Girl s manje fancy faktora i mijenjanja ljubavi života u roku od 10 minuta što ću moći gledati bez previše razmišljanja. Za divno čudo, jer to nije žanr koji inače pratim, nisam ostala previše razočarana. Budimo iskreni, serija ima dosta mana, od neumoljivog otezanja radnje i komplikovanja iste, preko slinavih srceslamajućih scena za 13-godišnjakinje, do tip top frizure, šminke i odjeće glavnih junakinja u odnosu na druge, no vremenom se razvila tako da je A tim u glavnom fokusu (me gusta :D), pa samim time dobiva i jednu dosta zanimljiviju dimenziju primjereniju žanru misteruje, a pored toga mi se dosta sviđa što je mnogo bolja i realističnija od knjiga i što likovi nisu do zla Boga razmažene bogatašice kojima je pojavljivanje na naslovnicama, ili barem u pričama širih krugova društva, zbog nekog skandala svakodnevnica, već se malo približava i običnim smrtnicima smještenim u mali gradić još uvijek nekih moralnih vrijednosti.
emmahill

#3828 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by emmahill »

emmahill wrote:Dexter, Breaking Bad, Game of Thrones, BBC-jev Sherlock, mislim da su već i ptice na grani čule, pogledale i nahvalile.

Imam i još koji prijedlog za neke koje malo odskaču od ovih gore navedenih.

Doctor Who - britanski klasik, inače ne gledam scifi uopće, no tek sam je nedavno počela pratiti i nije mi nimalo loša kao što su to jednako razvikane serije. Ima dobru okvirnu priču i uspijeva svaku epizodu predstaviti kao manju priču za sebe i opet je povezati sa onom većom. I ima prekomičnih momenata :)

The Following - serija koju sam počela pratiti prije jedno mjesec dana nakon što sam je ugledala u izboru za najbolju dramu na TV Guide FB stranici i nisam očekivala ništa posebno, a ništa posebno sam i dobila. Misleći da je neka bezvezna suhoparna prije guglanja, nakon istog su mi očekivanja očigledno i suviše porasla nakon saznanja da je riječ o psiho-triler drami koja govori o kultu serijskih ubica kojeg vodi karizmatički prof. književnosti, i to iz pritvora. Prvih nekoliko epizoda mi je bilo jako dobro, krvavo, nasilno i domišljato, no kasnije se radnja dosta usporava i cijeli faktor straha se sve manje i manje bazira na mentalitetu kulta i prilagodljivosti članova istog kao običnih građana u određene svrhe, a serija se više koncetrira na Ryana, FBI agenta koji je ulovio i i dalje lovi Carolla, i njegov odnos sa Claire, Carollovom bivšom ženom. Pored svih mana, i dalje je gledam jer je Caroll super karizmatičan i dobro odglumljen lik i jedna od svijetlih tačaka serije, i jer me zanima kako će se nadalje razvijati Jacobov lik koji se dosta razvio iz pekmezaste kukavice sa početka. A opet, bolje i ovo (i to mnogo bolje) od već istrošenih krimi serija poput Bones, CSI-a i Criminal Minds i kojih već ne.

I još jedna koja dosta kontrira i žanrom i kvalitetom gore navedenim preporukama, a to je Pretty Little Liars. Inače, ako niste žensko i ispod 20, prestanite čitati jer sumnjam da će se ikom drugom svidjeti (barem prema dosadašnjem iskustvu i zapažanjima). Serija čije sam prve 2 sezone pogledala u roku od 10-ak dana nakon što sam poželjela nešto tipa Gossip Girl s manje fancy faktora i mijenjanja ljubavi života u roku od 10 minuta što ću moći gledati bez previše razmišljanja. Za divno čudo, jer to nije žanr koji inače pratim, nisam ostala previše razočarana. Budimo iskreni, serija ima dosta mana, od neumoljivog otezanja radnje i komplikovanja iste, preko slinavih srceslamajućih scena za 13-godišnjakinje, do tip top frizure, šminke i odjeće glavnih junakinja u odnosu na druge, no vremenom se razvila tako da je A tim u glavnom fokusu (me gusta :D), pa samim time dobiva i jednu dosta zanimljiviju dimenziju primjereniju žanru misteruje, a pored toga mi se dosta sviđa što je mnogo bolja i realističnija od knjiga i što likovi nisu do zla Boga razmažene bogatašice kojima je pojavljivanje na naslovnicama, ili barem u pričama širih krugova društva, zbog nekog skandala svakodnevnica, već se malo približava i običnim smrtnicima smještenim u mali gradić još uvijek nekih moralnih vrijednosti.
I zaboravih nahvaliti The Following genijalni soundtrack :)
edD

#3829 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by edD »

Eh sada, ovo ce znati samo oni koji bas prate vise serija.

Postoji stranica na koju se ti registrujes i oznacis serije koje gledas i on ti napravi kao podsjetnik kada svaka epizoda izlazi.

Npr na svom profilu selektiram 5 serija i on mi ih poreda po datumima kada izlaze i imam detlaljno kada koja ide.
Nekad sam znao naziv stranice no otislo u zaborav
Da nije mozda ovo http://eztv.it/
emmahill

#3830 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by emmahill »

edD wrote:
Eh sada, ovo ce znati samo oni koji bas prate vise serija.

Postoji stranica na koju se ti registrujes i oznacis serije koje gledas i on ti napravi kao podsjetnik kada svaka epizoda izlazi.

Npr na svom profilu selektiram 5 serija i on mi ih poreda po datumima kada izlaze i imam detlaljno kada koja ide.
Nekad sam znao naziv stranice no otislo u zaborav
Da nije mozda ovo http://eztv.it/
I mene zanima odgovor na pitanje dotičnog, ali sumnjam da je ovo, jer koliko vidim, ovo je samo popis torrenata koje eztv dodaje, ima ih i na TPB :(
edD

#3831 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by edD »

I mene zanima odgovor na pitanje dotičnog, ali sumnjam da je ovo, jer koliko vidim, ovo je samo popis torrenata koje eztv dodaje, ima ih i na TPB
Kad se registrujes u meniju dobijes opciju My Page gdje mozes dodati popise serija za pracenje sa datumom prikazivanja. Trenutno na popisu imam 20 serija :D

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3832 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by un1ted »

To je najblize mom odgoovru :) Ova stranica je vise slikovita i nije torent stranica u jednom :)
NO i ovo ce pomoci!
:thumbup:
madFlava

#3833 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Sons of Anarchy cini mi se pocinje s prikazivanjem u septembru.
A suits na ljeto sad nekad :)

Jel zna ko kad se vraca Luther na ekrane? :D
omar little

#3834 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

madFlava wrote:Sons of Anarchy cini mi se pocinje s prikazivanjem u septembru.
A suits na ljeto sad nekad :)

Jel zna ko kad se vraca Luther na ekrane? :D
ma, ne zna se jos. svi vicu sometime in 2013. sto je od pomoci, ono... :D
Bodkin

#3835 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

hoce neko gledati da vinci's demons?
emmahill

#3836 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by emmahill »

Bodkin wrote:hoce neko gledati da vinci's demons?
I ako budem, jedino zbog Lare Pulver :D
thanatos10

#3837 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by thanatos10 »

w w w .p o g d e s i g n . c o . u k / c a t / evo jedna lijepa stranica za praćenje serija :-D
vicious2

#3838 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

Black swan wrote:kakva je eureka :D
uhvatila par epizoda ... nije lose, gledljivo
Joker88

#3839 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

vala danas su pretjerali sa The Following ...
on sebi uzima za pravo da ugrozi zivot one cure ... pobogu
madFlava

#3840 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Joker88 wrote:vala danas su pretjerali sa The Following ...
baš.

Meni se zadnje dvije epizode nikako ne svidaju, od prvih par top epizoda do ovakvih nebuloza.
emmahill

#3841 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by emmahill »

Joker88 wrote:vala danas su pretjerali sa The Following ...
A uvijek pretjeruju i prave policiju ili totalno nadmoćnom ili totalno naivnom, zavisno od rezultata koje trebaju da postignu -.-' Jedino pjesma na kraju i ovaj put dobra :) (When Under Ether)
ćiribiribela

#3842 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Gleda li ko The Vampire Diaries, da malo pljujemo Elenu? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3843 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ciribiribelaa wrote:Gleda li ko The Vampire Diaries, da malo pljujemo Elenu? :D
pa prelistaj malo unazad :P :lol:

ne znam je l' mi gora bila k'o 'human' il' k'o vampir :@

Katherine je barem seksEpilna. :D
ćiribiribela

#3844 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Ne da mi se listati :D

Uglavnom, zgadila mi je seriju, sta uradise ljudi boze sacuvaj, al' hajd sad bar ne cmizdri onoliko. :D

Da nema Damona i Klausa davno bih ja to prestala gledati. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3845 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ma i od Klausa prave pizdu, najstariji/najjači a nije nikoga pošteno sjeb'o, osim onih hibrida :(
honky tonk

#3846 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by honky tonk »

KB24 wrote:ma i od Klausa prave pizdu, najstariji/najjači a nije nikoga pošteno sjeb'o, osim onih hibrida :(
eto ti him reci. 8)
ćiribiribela

#3847 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

evo da te jos iznervira http://www.youtube.com/watch?v=dj8JZE9guYU

A nemoj tako o Klausu, napokon lik poceo malo sa osjecajima. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3848 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ne gledam trailere nikada.

zajeb'o se što sam gled'o za TDKR i od tada više ništa unaprijed :D
ćiribiribela

#3849 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Steta, pogledas promo i dodje ti da razbijes comp. :D
Sanchez22

#3850 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

Damon je car :D
Pogotovo izraz u zadnjoj epizodi kada rece :
"Ja sam kraljevski bijesan"
Zao mi prestati gledati sada,izgubio sam volju za tom serijom :)
Post Reply