Desavanja u Hrvatskoj
-
Black111
#3826 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mojih sunarodnjaka je manje, nazalost, sto su ubijani i protjerivani, sto se nazalost vidi po grobnicama, a ne zbog mene.
Ovo ostalo ti je vec odgovoreno. Pa mislim da ragovor nema vise smisla. Ja sam samo jos sigurniji da nikakav zajednicki zivot nije moguc... te opet dolazim do svog prvog posta, sto je BiH tu gdje je.
Ovo ostalo ti je vec odgovoreno. Pa mislim da ragovor nema vise smisla. Ja sam samo jos sigurniji da nikakav zajednicki zivot nije moguc... te opet dolazim do svog prvog posta, sto je BiH tu gdje je.
- Comrad
#3827 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@Black111, ili si mlad pa nemas pojma sta pricas ili si neko stariji sa veoma ogranicenim razmisljanjem.
U svakom slucaju ne zelim se raspravljati sa osobom koja tako plitko razmislja.
Sretno sa hrvatskim kanalom. Inace svi poznati ekonomisti svijeta su potvrdili da uvodjenjem kanala za jedan narod znaci prosperitet i bolju buducnost, zaposlenost i gdp naglo rastu i do 50%.
Ugodan dan.
Sretno sa hrvatskim kanalom. Inace svi poznati ekonomisti svijeta su potvrdili da uvodjenjem kanala za jedan narod znaci prosperitet i bolju buducnost, zaposlenost i gdp naglo rastu i do 50%.
Ugodan dan.
- nosara
#3828 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Imamo fiskalizaciju
Od rata je prošlo dvadesetak i nešto godina pa sam zavirila u Wikipediju da obnovim gradivo. Vjerojatno ste i vi zaboravili da je u borbi za “samostalnu”, “demokratsku” i “jedinu nam Hrvatsku” u kojoj ćemo biti “najzad svoj na svome” poginulo preko 20 000 ljudi. Prognano oko milijun. Uništeno je 180.000 domova. Počinjena je šteta u visini od 27 milijardi dolara. Veliki ulog.
Danas bismo morali bar otprilike znati za što su dali živote, kuće, ruke, noge, zdravlje i zadnju paru svi oni koji su svojom voljom branili Hrvatsku a protiv svoje volje ostali bez svega. Nema brojki. Nitko još nije u Wikipediji pobrojio koliko danas evropska Hrvatska ima sretnih ljudi, novosagrađenih domova, invalida koji misle da je imalo smisla na “oltar Domovine” položiti ruke, noge, oči, um.
Kako to da znamo što smo izgubili a pojma nemamo što smo dobili? Što smo dobili mi, ne “oni”. “Oni” koji su na krvavoj Hrvatskoj zaradili milijarde nisu ni “Srbi” ni “četnici”, to su naši dragi todorići, tedeskiji…Ne želim nizati više imena jer mi se od toga zaista diže želudac. Mrtvom smo djecom i unucima sirotanima platili dvorac u kome živi Padre i Famiglia, helikoptere i privatne avione, automobile veće od kuća, glisere, brodove, ljetnikovce, zimske dvorce, tvornice, heliodrome…Još kad u raskošnoj tiskovini pročitamo kako je majka jednog u našoj krvi okupanog dečka u svojoj sedamdeset i devetoj “seksi” čovjeku dođe da si puca u glavu.
Jebote! Da li je ovaj narod normalan?
Jesu li svi oni ljudi izginuli da bi nam se ušminkani razbojnici i njihove “seksi” mame cerili sa stranica raskošnih magazina? Jučer su oni, kako to lijepo reče Boris Buden u Nedjeljom u dva, koji nas predstavljaju ali ne zastupaju potrošili na nepotreban dernek, prema zvaničnim podacima u koje nitko ne vjeruje, milijun eura. Koliko je bolesnih moglo dobiti kemoterapiju da se nije slavilo? Koliko se za to moglo sagraditi montažnih vrtića? Koliko se štakora za te pare moglo pobiti u hrvatskim bolnicama i staračkim domovima?
Kome je jučer bio sretan dan ako već danas sirotinja koja sebe i svoje drži na životu prodavajući na tržnici blitvu, kupus, kelj i poneki cvijet urla na cesti i traži pravdu? Pravdu? Od ovih koji su zaradili i zarađuju milijune eura na propasti upravo malih ljudi? Dok se sinoć u Zagrebu elita oblokavala šampanjcem plešući na krvavom piru sirotinja danas preklinje ministra Linića da joj se smiluje.
Jedva živi nesretnici mole onoga gore da pogleda svoj dom. Kao da je dom Hrvatskog Građanina Običnog dom bilo kojeg našeg ministra ili tajkuna. Ne žive oni u Hrvatskoj, nikakve veze oni nemaju s nama. Žive u posebnim kvartovima, voze se specijalnim limuzinama, liječe se izvan Hrvatske, djeca im se školuju daleko od zemlje nastale na krvi budala.
Što me potaklo da opet pišem tekst koga sam već sto puta napisala?
Žao mi je ove sirotinje kojoj naši bezdušni vladari žele uvaliti fiskalne kase ma koliko se to kosilo sa zdravim razumom. Naravno da Linić zna da nije pravedno narod umlaćivati kasom dok se vladari Hrvatske, koji su prije rata bili sitni kokošari a danas su milijarderi, razmeću svojim ratnim plijenom. Linić zna pa ipak trenira strogoću. Diže mu se na nemoćne jer se samo rijetkima diže na moćne. Moćni imaju načina da u svakom ljudskom biću ubiju erekciju već na startu.
Živimo u paklu ali, eto, meni se čini da se ipak kreće. Sirotinja, bar ona sa tržnica, najzad kuži da nema što izgubiti osim života koga nema. Pa kad je tako, zatvaraj štand, kreni na cestu, urlaj, nosi transparente, traži pravdu…Ako ne danas upali sutra zapali. Za o v o je preko dvadeset tisuća ljudi dalo život? Zbog ovoga je prognano milijun ljudi i uništeno 180.000 domova…
Da li je moguće da u nečemu što se zove Hrvatska samo prodavači sa tržnica vide kako nam goli car pokazuje kurac?
Vedrana Rudan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3829 Re: Desavanja u Hrvatskoj
stoka đavolskaBlack111 wrote:Ja se isto nadam. Ne vjerujem da ce Njemci to pustiti. A ovo u RH sto rade za zastite jednog udbaskog ubojicu je stvarno gadljivo. Citavu zemlju deskreditiraju zbog jednog monstruma i ubojice. Al vjerovatno zna dosta i o danasnjim velikim figurama.Black swan wrote:šta će sad bit s desetinama udbaša i ubojstava po njemačkoj
joj da ih oće sve pofatati
štite ubice i zločince
kad se glasalo za neovisnu hrvatsku sjede skrštenih ruku
sad pod krinkom brige za branitelje proturaju zakone koji štite sumnjive ljude
jebaće vam nijemci majku
-
Black111
#3830 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ne znam sto si onda uopce odgovarao. Osim ad hominema.Comrad wrote:@Black111, ili si mlad pa nemas pojma sta pricas ili si neko stariji sa veoma ogranicenim razmisljanjem.
Ugodan dan.
Kanal nema veze s ekonomijom, al ti si prvi potegao pricu o kanalu, tako da....
Ugodan dan i tebi u svakom slucaju.
Last edited by Black111 on 01/07/2013 16:15, edited 1 time in total.
-
cindrlimindrli
#3831 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ako nije moguc sta ti je alternativa?Black111 wrote:Mojih sunarodnjaka je manje, nazalost, sto su ubijani i protjerivani, sto se nazalost vidi po grobnicama, a ne zbog mene.
-
Black111
#3832 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Alternativu imas vec sad, na terenu, duboka podijeljenost koja je sve veca (ili ti torovi kako vi volite reci), te sve sto s tim dolazi... nezaposlenost, siromastvo i sveopci neprosperitet.cindrlimindrli wrote:Pa ako nije moguc sta ti je alternativa?Black111 wrote:Mojih sunarodnjaka je manje, nazalost, sto su ubijani i protjerivani, sto se nazalost vidi po grobnicama, a ne zbog mene.
-
Black111
#3833 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Neka.Black swan wrote:stoka đavolskaBlack111 wrote:Ja se isto nadam. Ne vjerujem da ce Njemci to pustiti. A ovo u RH sto rade za zastite jednog udbaskog ubojicu je stvarno gadljivo. Citavu zemlju deskreditiraju zbog jednog monstruma i ubojice. Al vjerovatno zna dosta i o danasnjim velikim figurama.Black swan wrote:šta će sad bit s desetinama udbaša i ubojstava po njemačkoj
joj da ih oće sve pofatati
štite ubice i zločince
kad se glasalo za neovisnu hrvatsku sjede skrštenih ruku
sad pod krinkom brige za branitelje proturaju zakone koji štite sumnjive ljude
jebaće vam nijemci majku
Bila ti ozbiljna ili ne.
-
Basvod
#3834 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cijena rahat patnje.muha_sa wrote:pa vec su se zaduzili da ce ove omladine, koja se ni ozenila i udala nije, praunucad otplacivatPrpa.ba wrote:Iako sam licno protivnik EU i cetvrtog rajha (Fudo Bosna wrote:Imamo li mi sa Balkana izbora, naravno da ne, jer imaš ili totalnu izolaciju, ako ne uđeš, što je katastrofa ili kao manju katastrofu kad te poklope, zaduže te da ti ni čukununuk ne može otplatiti dugove i pokupuju sva prirodna bogatstva, dakle izbora ionako NEMAŠ, a Hrvatska neka slavi, čestitke i od susjeda !!!), ovo sto kazes za dugove je smijesno. Pa vec sad se zaduzujemo preko mjere, a i to je mala maca u odnosu na to sta ce se desavati u narednih 5-10 godina kada komunisticka infrastruktura propadne, a konstitutivne narodnosti pocnu zivjeti na sistemu i infrastrukturi koju im je ostavila demokratska vlast (shopping centri i par km autoputa
). Tj. kada se svedemo na nivo neke africke vukojebine, a uz to dug prema MMF poraste na nekih par desetaka milijardi KM koje ce se bezbel potrositi na odrzavanje Sadakalenda
-
Basvod
#3835 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Al rahat izolovan.Comrad wrote:Zalosno je sto se omladina truje ovakvim stvarima i kojekakvim zavjerasima.
Zalosno jer i sam slusam omladinu kako konta da u EU nema buducnosti. A to je uradjeno upravo iz tog razloga kako bi ovdasnje stanovnistvo lakse prebolilo cinjenicu da nikad nece biti clan te zajednice - nece zato sto nema mali milion zakona koje stite tog covjeka.
Raspitajte se malo u EU kakva prava imaju radnici, raspitajte se malo kolike su plate njihovih politicara, koliko kod njih ima korupcije, birokratije...
Naravno da nasim politicarima nije u cilju da budu dio te zajednice, jer automatski bi ih pola zavrsilo u zatvorima.
Ali eto, za koju godinu Srbi i CG ulaze, a mi cemo ostati rupa pa cemo vidjeti kako je lijepo biti izolovan.
-
kakavdanakneiskustvu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- Havatar
#3838 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Brat 33-godišnjaka koji se potukao s predsjednikom HHO-a: Čičak je njega udario prvi štakom po nosu!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/brat ... 86473.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/brat ... 86473.aspx
-
pantelija33
#3839 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisam siguran smiju li se stavljati ove pozitivne vijesti iz RH ali evo da riskiram
http://zdravobudi.hr/Default.aspx?sid=8782
-
pantelija33
-
pantelija33
#3841 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovu stavljam posto ce nam uskoro trebati, kada nas opet iznenade pozaripantelija33 wrote:evo jos jedna
http://www.057info.hr/vijesti/2013-03-3 ... zi-zemunik
- Havatar
#3842 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Policija o eksplozivu u automobilu nađenom uoči proslave ulaska u EU: Naprava je bila spremna za uporabu!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 86550.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 86550.aspx
-
Bodkin
#3843 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sherbett wrote:na ovoj se temi strogo sankcioniraju pozitivne vijesti iz RH...sad sjedi i čekaj!pantelija33 wrote:Nisam siguran smiju li se stavljati ove pozitivne vijesti iz RH ali evo da riskiram![]()
p.s. presao juce prvi put granicu hrvatske kao clanice. malo ste usporili
- agnostic_front
#3844 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A šta im je problem sa fiskalizacijom konkretno?sherbett wrote:ne zna čovjek dal da plače, da se lupa po glavi ili šta...užas!!!kakavdanakneiskustvu wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/lini ... 92949.html
sad ćemo vidjeti što će Linić sa tom fiskalizacijom na tržnicama. Jučer, a mislim i danas su tržnice prazne..par štandova radi...bune se svi i traže neko drugo riješenje. Ajde bar nema kažnjavanja za one koji nemaju fiskalnu kasu.
Ako sam dobro shvatio, ljudi koji proizvode ne moraju imati fiskalne kase niti izdavati račune, a trgovci se mogu cjenkati i dalje, samo što sad moraju da plaćaju i porez?
Hoće svi socijalnu državu, besplatno školstvo, zdravstvo, a neće da plaća poreze. I ja sam protiv fiskalizacije, ali sam i za privatno zdravstvo, penzije itd. Ali mi ovi ljudi nisu jasni. I još napadnu čovjeka u Zadru zato što ima fisklanu kasu i hoće da zaradi.
-
pantelija33
#3845 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja mislim da ce prihodi u drzavnu blagajnu od turizma biti bar 30% veci zahvaljujuci fiskalizaciji, dakle bar 9 mlrd eura.
Jos ova legalizacija bespravne gradnje, pa dogodine porez na nekretnine. Zna Slavko sta radi.
Jos ova legalizacija bespravne gradnje, pa dogodine porez na nekretnine. Zna Slavko sta radi.
-
miki.ba
#3846 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema šanse, to bi znacilo da trgovac svaki dan mora ažurirati cijene na kasi, a nekada i dva tri puta na dan.kakavdanakneiskustvu wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/lini ... 92949.html
Pored toga ne bi imao varijantu da spusti cijenu stalnim mušterijam ili onima koji kupuju vece kolicine, a po tome je pijaca poznata u suprotnom to više nije pijaca.
Podržavam pobunjenike u potpunosti.
- agnostic_front
#3847 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čekaj, ako trgovci na pijaci traže da ih se oslobodi fiskalizacije, onda ne trebaju ni obične radnje da imaju te kase. Zašto bi preprodavač na pijaci bio izuzet, a trgovac u radnji ne bi bio izuzet?sherbett wrote:Radi se o tome da OPG (Obiteljsko Privatno Gopspodarstvo) proizvođači ne moraju imati fiskalnu blagajnu, jer prodaju iz vlastitog uzgoja. Ovi koji preprodaju robu, odnosno kupuju na velikm tržnicama proizvode, moraju plaćati porez i imati fiskalnu blagajnu. I oni traže da budu izuzeti iz toga. To je jedan vid sukoba, jer onda ti šta preprodaju robu optužuju ove OPG da ni oni nemaju u prodaji samo vlastitu proizvodnju već dio robe također preprodaju.agnostic_front wrote:A šta im je problem sa fiskalizacijom konkretno?
Ako sam dobro shvatio, ljudi koji proizvode ne moraju imati fiskalne kase niti izdavati račune, a trgovci se mogu cjenkati i dalje, samo što sad moraju da plaćaju i porez?
Hoće svi socijalnu državu, besplatno školstvo, zdravstvo, a neće da plaća poreze. I ja sam protiv fiskalizacije, ali sam i za privatno zdravstvo, penzije itd. Ali mi ovi ljudi nisu jasni. I još napadnu čovjeka u Zadru zato što ima fisklanu kasu i hoće da zaradi.
Od plaćanja poreza nisu mogli biti u potpunosti oslobođeni, jer moraju imati prijavljenu djelatnost prodaje kroz obrt ili nešto..a time moraju i prikazati dobit na koju plaćaju porez..u krajnju liniju, plaćaju PDV, osim ako nisu u sustavu istog, a to se posebno regulira.
ovo što se desilo u Zadru je druga stvar.."dogovor" je da svi protestiraju i tržnice budu prazne dok se ne ukine pravilo fiskalizacije tržnica, a ovaj čovjek je nabavio fiskalnu blagajnu i radio..to je kao u školi kad se cijeli razred dogovori za markiranje, a onda par štrebera dođe na ispit..ispadnu poslušni, a ovi drugi naje..
Inače, naravno da bi svi sve besplatno u socijalnoj državi..ali nije, ni zdravstvo ni školstvo, i ima privatnog zdravstva, naravno, turbo skupog
A ako ti OPG preprodaju, valjda zato postoje te inspekcije.
E sad bi država opet trebala da im pojednostavi maksimalno registrovanje obrta i smanjiti im te administrativne troškove, ne znam kakvo je stanje što se toga tiče.
Ovo što se desilo u Zadru je da su debili napali čovjeka koji hoće da radi i zaradi. Čovjek ako neće da štrajkuje, i ako ima uslove da radi, nema mu šta stoka prijetiti i napadati ga. Nek pričaju da je isp'o pakaš, i više mu ništa ne bi smjeli. Ali jok,
kad ne možemo mi, nećeš ni ti. Čini mi se ipak da treba Hrvatskoj vremena da Balkan izađe iz glave.
- agnostic_front
#3848 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Trgovci smiju da mijenjaju cijene i da se cjenkaju. Plaćaju porez na onu cijenu po kojoj su prodali.miki.ba wrote:Nema šanse, to bi znacilo da trgovac svaki dan mora ažurirati cijene na kasi, a nekada i dva tri puta na dan.kakavdanakneiskustvu wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/lini ... 92949.html
Pored toga ne bi imao varijantu da spusti cijenu stalnim mušterijam ili onima koji kupuju vece kolicine, a po tome je pijaca poznata u suprotnom to više nije pijaca.
- agnostic_front
#3849 Re: Desavanja u Hrvatskoj
OK, čovjek koji otvori radnju gdje prodaje voće i povrće treba da plaća, a ovaj ne treba samo zato što je to pijaca? Iskreno me zaboli briga da li je to pijaca i šta ta pijaca predstavlja, da se gubi duh, bla bla.
Šta rade te kumice na pijaci? Da li prodaju svoje ili preprodaju?
Ili će je plaćati svi trgovci, ili neće niko. Pošto mi se čini da je druga opcija dosta nerealnija, ja sam za prvu. Jednaka pravila za sve.
Gdje su ti silni ljudi koji se bore za jednakost?
Šta rade te kumice na pijaci? Da li prodaju svoje ili preprodaju?
Ili će je plaćati svi trgovci, ili neće niko. Pošto mi se čini da je druga opcija dosta nerealnija, ja sam za prvu. Jednaka pravila za sve.
Gdje su ti silni ljudi koji se bore za jednakost?
-
miki.ba
#3850 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako si se nekad susreo sa fis kasom znaš da to nije moguce.agnostic_front wrote:Trgovci smiju da mijenjaju cijene i da se cjenkaju. Plaćaju porez na onu cijenu po kojoj su prodali.miki.ba wrote:Nema šanse, to bi znacilo da trgovac svaki dan mora ažurirati cijene na kasi, a nekada i dva tri puta na dan.kakavdanakneiskustvu wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/lini ... 92949.html
Recimo paradajz 10 KN, to je uneseno u kasi i imaš šifru za paradjz, ako neko želi kupiti 10 kg paradajza i u tom trenutku odluciš da ceš dati po cijeni od 8 KN to ne možeš otkucati.
Nije moguce ni unijeti u kasu jer ceš za sat vremena odluciti da prodaš po 7 KN ili za 9, ili ceš odluciti da sve prodaš po 5 KN jer roba propada.
To je pijaca