HS kablovska
Moderator: anex
-
mr.smith sa
#3826 Re: HS kablovska
Jesu li sve Arene sad u osnovnoj digitalnoj ponudi? Ili i dalje poseban paket?
- shlauf
#3827 Re: HS kablovska
Jesu u osnovnoj do 31.12.2011. godinemr.smith sa wrote:Jesu li sve Arene sad u osnovnoj digitalnoj ponudi? Ili i dalje poseban paket?
-
showman
#3828 Re: HS kablovska
Šta je ovo na digitalnoj skoro na svim kanalima mi piše smart card of date. Sve sam preskenirao i ništa.
- dzeno123
#3829 Re: HS kablovska
Kako da resetiram recievier Hema bez da ukucavam nekakve kodove jer mi 1234 kod nesto ne frcera?
Pola mi kanala ne radi a hitno mi trebaju arene...
-
The Realist
#3830 Re: HS kablovska
Tek sada ovo vidim.dzeno123 wrote:Kako da resetiram recievier Hema bez da ukucavam nekakve kodove jer mi 1234 kod nesto ne frcera?
Ne znam kako se to radi, ali ja kada hoću sve prečistiti, izbrišem manuelno sve frekfencije i onda ih ukucam ponovo i na kraju sve pretražim i to funkcioniše.
- lijan
#3831 Re: HS kablovska
Nazovi Hs sluzbu, meni kad se to desilo nazvao ih i rijesili problem.showman wrote:Šta je ovo na digitalnoj skoro na svim kanalima mi piše smart card of date. Sve sam preskenirao i ništa.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3832 Re: HS kablovska
Meni na digitali ne moze vise ona opcija sa paljenjem titlova. Je l' to nesto do mene ili....??
- chakany
#3833 Re: HS kablovska
OBAVJEŠTENJE O PREKIDU EMITOVANJA KANALA B92
Obavještavamo poštovane korisnike da se kanal b92 na području Bosne I Hercegovine više ne emituje.Svi kablovski operateri u BiH ugasili su signal zbog dopisa Radiodifuznog preduzeca B92 a.d. u kojem se navodi da "kablovski operateri van Srbije nemaju saglasnost za emitovanje ovog kanala".
Za ponovno izdavanja saglasnosti za emitovanje kanala B92 na području Bosne I Hercegovine nadležna je Asocijacija kablovskih operatera BiH.
Obavještavamo poštovane korisnike da se kanal b92 na području Bosne I Hercegovine više ne emituje.Svi kablovski operateri u BiH ugasili su signal zbog dopisa Radiodifuznog preduzeca B92 a.d. u kojem se navodi da "kablovski operateri van Srbije nemaju saglasnost za emitovanje ovog kanala".
Za ponovno izdavanja saglasnosti za emitovanje kanala B92 na području Bosne I Hercegovine nadležna je Asocijacija kablovskih operatera BiH.
-
The Realist
#3834 Re: HS kablovska
Meni ne može na natgeowild, na ostalim može.-LIBERO- wrote:Meni na digitali ne moze vise ona opcija sa paljenjem titlova. Je l' to nesto do mene ili....??
Stvarno ljudi, pišite na onoj temi u RAČUNARI I TEHNOLOGIJA podforumu, tamo se puno prije vide ove stvari.
- lijan
#3835 Re: HS kablovska
u sklopu Digitalne TV novi muzički kanal. U pitanju je četvrti kanal Hayat TV-a pod nazivom Hayat FOLK TV. Korisnici DTV HS novi kanal za sada mogu pronaći na frekvenciji 466 MHz, modulacija 256 QAM, FEC 6875.
- chakany
#3836 Re: HS kablovska
Ja bih vise volio da su stavili HAYAT MUSIC, ali eto sta se moze sad.
Mozda stave i taj kanal.
Mozda stave i taj kanal.
-
Akibh
#3837 Re: HS kablovska
Jel bolji ovaj HEMA digitalni riciver od DALVI-ja?
Moze li se to uopste zamijeniti u HS-u?
Hvala,
Hvala,
-
AdrianMole
#3838 Re: HS kablovska
Puštena je i FaceTV HD.Program kreće 15.1.2012.Frekevencija-466 MHz.Slučajno sam natrapao na HS-ov letak sa kraja prošle godine.Reklamiraju se sa shemom od 50 digitalnih kanala.Godinu dan poslije taj broj je oko 100 SD i 13 HD kanala.Napredak je očit ,a da li je to dovoljno ili ne u odnosu na konkurenciju na svakome od nas je odluka.
Update:Hayat Folk je prebačen sa testne frekvencije na 362 Mhz.Pojavila su se i dva njemačka kanala: PRO 7 na 362 Mhz i SAT 1 na 338 Mhz.Top Music je izbačen iz sheme pošto više ne emitira na satelitu.Koliko vidim izbacili su i ZDF?!
Update:Hayat Folk je prebačen sa testne frekvencije na 362 Mhz.Pojavila su se i dva njemačka kanala: PRO 7 na 362 Mhz i SAT 1 na 338 Mhz.Top Music je izbačen iz sheme pošto više ne emitira na satelitu.Koliko vidim izbacili su i ZDF?!
-
ravaneli
#3839 Re: HS kablovska
Tek kad puste HBO u osnovnom paketu možemo pričati ovako 
- Adriatic
#3840 Re: HS kablovska
I Sport Klub.ravaneli wrote:Tek kad puste HBO u osnovnom paketu možemo pričati ovako
- ElRe
-
cancel
#3842 Re: HS kablovska
Piše ti već odgovor dole "Arenasport 1 Hrvatska, između ostalog, vrši prijenose utakmice MAXtv Prve lige i ostala sportska takmičenja iz Hrvatske. "
Razlikuje se i po komentatorima kojih ima dosta dobrih sa HRT-a i RTL-a.
Strani sport je isti na oba kanala, samo što nekad primeru Srbi prenose na AS1 dok Hrvati primeru prenose na AS3 a Franzuze na AS1, i obratno, ovisno o danu, rasporedu .. tako da ako imaš srpsku i hrvatsku AS1 (a ne i ostale AS kanale) - dobivaš veći izbor live prijenosa.
Iako ja sumnjam da će AS1 HR doći u BiH jer su to kanali pod čizmom Hrvatskog Telekoma i ne možeš ih nigdje drugdje gledat osim u MAX TV-u.
Razlikuje se i po komentatorima kojih ima dosta dobrih sa HRT-a i RTL-a.
Strani sport je isti na oba kanala, samo što nekad primeru Srbi prenose na AS1 dok Hrvati primeru prenose na AS3 a Franzuze na AS1, i obratno, ovisno o danu, rasporedu .. tako da ako imaš srpsku i hrvatsku AS1 (a ne i ostale AS kanale) - dobivaš veći izbor live prijenosa.
Iako ja sumnjam da će AS1 HR doći u BiH jer su to kanali pod čizmom Hrvatskog Telekoma i ne možeš ih nigdje drugdje gledat osim u MAX TV-u.
-
mp4
#3843 Re: HS kablovska
ODNESI HEMU U HS UGRADE TI NOVI SOFTWARE I NEMAS PROBLEMAAkibh wrote:Jel bolji ovaj HEMA digitalni riciver od DALVI-ja?
Hvala,
-
mp4
#3844 Re: HS kablovska
TO TI JE SIGURNO STARI SOFTWARE ODNESI U HS ONI TO ZAVRSE ZA 2 MINUTE POSLIJE SVE OK JA VISE NEMAM TAJ PROBLEMLuigi wrote:Radi tako, hvala puno na pomoći.chakany wrote:Kad imas taj problem ja uradim sljedece:Luigi wrote:Iz nekog razloga Arena 1 i 4 su u Radio grupi nakon skeniranja. Zna li neko može li se to kako korigovati/prebaciti na tv na Dalvi receiveru?
Poslije skeniranja kanala, Arene Sport se pojave ponekad u radio programima.Pojave mi se opcije Save all or cancel, kliknem na cancel.Ugasim zatim resiver, poslije ga upalim ponovo, idem na skeniranje i onda su mi Arene Sport na TV kanalima.
Nadam se da mi se necete smijati, mozda ima i laksi nacin, ali ja ovako uvijek uradim.
Nadam se da sam pomogao.
Što ti je ova moderna tehnologija...
- ismethd
#3845 Re: HS kablovska
1222 PROBAJdzeno123 wrote:Kako da resetiram recievier Hema bez da ukucavam nekakve kodove jer mi 1234 kod nesto ne frcera?
- mirnisan
#3846 Re: HS kablovska
he,he,he, da glasamo.ravaneli wrote:Tek kad puste HBO u osnovnom paketu možemo pričati ovako
2 : 0
-
AdrianMole
#3847 Re: HS kablovska
Nema nikakve šanse da HBO bude u osnovnom analognom paketu.Nigdje nije tako ,pa čak ni u Americi.Takva je politika HBO-a i gotova stvar.Čak i kad bi pretplata bila 30 KM, HBO bi se dodatno plaćao.mirnisan wrote:he,he,he, da glasamo.ravaneli wrote:Tek kad puste HBO u osnovnom paketu možemo pričati ovakoupiši i moj glas
2 : 0
-
Animal
#3848 Re: HS kablovska
Ima li iko info hoce li HD kanali i Arene (obicne i HD) ostati i dalje u osnovnom DTV paketu i nakon NG? Sa prelaskom Primere na SK naredne godine ne kontam za sta ce Arena naplacivati 10 KM.. Mozda za njemacki rukomet ili ABA ligu 
- Acheron
#3849 Re: HS kablovska
Najgori su u svakom pogledu.
Imaju jednu arenu u analognom paketu na kojoj mozemo pratiti derbije, tipa cesena-lece, dok konkurencija omugucuje gledanja najjacih utakmica engleske premier lige i NBA, takodjer u analognom paketu.
Zaostaju takodjer i u muzickoj i filmskoj ponudi.
Ljudi su se pomirili da nikad nece biti bolje, tako da se vise i ne pise o ovom odronu.
Imaju jednu arenu u analognom paketu na kojoj mozemo pratiti derbije, tipa cesena-lece, dok konkurencija omugucuje gledanja najjacih utakmica engleske premier lige i NBA, takodjer u analognom paketu.
Ljudi su se pomirili da nikad nece biti bolje, tako da se vise i ne pise o ovom odronu.
- Harry Lime
#3850 Re: HS kablovska
Ne znam sta bih rekao na ovo, samo da sam zadnji el Clasico gledao u HD-u, kao i finale LP, a to sam mogao samo na Arenama i gledati.Acheron wrote:Najgori su u svakom pogledu.
Sto se tice Premier League, znam da sam jedan od rijetkih, ali je meni zanimljivija Seria A, jer navijam za Juve, a i od ove sezone imamo i Pjanića i Lulića u Italiji, a uvijek ostaje jedna utakmice Premiershipa i na BHT-u.
Mozda imaju samo jednu arenu u analogiji, ali iskreno analogne kanale i ne gledam. Sve dok u standardnom digitalnom paketu imaju sve arene (i SD i HD) ja zadovoljan.