Nemoj bacati novce na te Doogee i OUKITEL, a pogotovo sto jos nisu ni izasli i nije ih jos nitko testirao, moja preporuka je isto MEIZU M2 NOTE, i već kad kupuješ traži INTERNATIONAL verziju , jer imas redovan update , ne trebaš ništa flešati, niti ubacivati play store, niti brisati kineske aplikacije.JoseMujica wrote:hvala
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
-
geekmanijak
#3826 Re: Kineski mobiteli
- hekaton
#3827 Re: Kineski mobiteli
Isao je novi BUG u kojem je obradjena ova tema pa mozda bude nekom zanimljiv:
https://www.facebook.com/video.php?v=10153649164586257
https://www.facebook.com/video.php?v=10153649164586257
- derion
#3828 Re: Kineski mobiteli
Na International-u imaš veći izbor jezika i nema kineskih aplikacija, ali najčešća i najbrža ažuriranja su na tzv. A verziji (kineska). Znam dosta raje na jednom forumu za Meizu koji su kupili internacionalnu verziju (I), ali su se prebacili na kinesku (A) iz više razloga. Probao sam obje verzije i obje su odlične. Ali kineska verzija je čak i jeftinija (nekih 100-ak KM). Mislim da se bolje isplati kupiti nju, a nekoliko kineskih aplikacija se vrlo lako mogu izbrisati. Ali ako baš hoćeš da si rahat i da ne koristiš dodatnih sat-dva na čišćenje, stavljanje Google Play-a i drugih aplikacija, onda je internacionalna verzija za tebe.geekmanijak wrote:Nemoj bacati novce na te Doogee i OUKITEL, a pogotovo sto jos nisu ni izasli i nije ih jos nitko testirao, moja preporuka je isto MEIZU M2 NOTE, i već kad kupuješ traži INTERNATIONAL verziju , jer imas redovan update , ne trebaš ništa flešati, niti ubacivati play store, niti brisati kineske aplikacije.JoseMujica wrote:hvala
-
geekmanijak
#3829 Re: Kineski mobiteli
Nemoze se uopce instalirati International ROM na kinesku verziju MEIZu M2 NOTE; mozes samo MULTILANGUAGE ROM, i javljaju se problemu prilikom pokusaja instalacije, i sve da može svaki update koji izade za international verziju bi trebao ručno flešati , tako da čemu zajebacnija ako je ovaj skuplji 20-30KM, a plus negdje sam pročitao da kineska verzija zbog njihovih frekvencija 3G SCDMA, zna praviti probleme na nasim mrezama.
https://meizufans.eu/forum/topic/3109/c ... -m2-note/7
- derion
#3830 Re: Kineski mobiteli
Može se instalirati internacionalni ROM na kinesku verziju, a tutorijal se nalazi na istoj stranici koju si postavio.geekmanijak wrote:Nemoze se uopce instalirati International ROM na kinesku verziju MEIZu M2 NOTE; mozes samo MULTILANGUAGE ROM, i javljaju se problemu prilikom pokusaja instalacije, i sve da može svaki update koji izade za international verziju bi trebao ručno flešati , tako da čemu zajebacnija ako je ovaj skuplji 20-30KM, a plus negdje sam pročitao da kineska verzija zbog njihovih frekvencija 3G SCDMA, zna praviti probleme na nasim mrezama.
http://forum.xda-developers.com/android ... s-t3174496
A kineska verzija podržava ove frekvencije:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz
-
geekmanijak
#3831 Re: Kineski mobiteli
A brate procedure za staviti International verziju
, i opet ne radi OTA tj update i svaki put se jebavat.
Da skratimo, a to sam već rekao , neznam zašto bi MEIZU radio kineske ili international verzije da je to SVE ISTO. njima bi bilo lakše sve skupa proizvoditi , zar ne? I opet ponavljam ja sam ga osobno kupio jer nisam htio ćing ćang slova na mobitelu, niti spajanje kineskog punjača sa euroepskim nastavkom utičnice a zbog 20USD skupljeg uređaja. I mislim da vrijedi garancija u EUROPI za international verziju jer vidim MOBIS ga ima u ponudi ( i da sigurno nije kineska verzija)
Da skratimo, a to sam već rekao , neznam zašto bi MEIZU radio kineske ili international verzije da je to SVE ISTO. njima bi bilo lakše sve skupa proizvoditi , zar ne? I opet ponavljam ja sam ga osobno kupio jer nisam htio ćing ćang slova na mobitelu, niti spajanje kineskog punjača sa euroepskim nastavkom utičnice a zbog 20USD skupljeg uređaja. I mislim da vrijedi garancija u EUROPI za international verziju jer vidim MOBIS ga ima u ponudi ( i da sigurno nije kineska verzija)
- SONY_91
#3832 Re: Kineski mobiteli
@geekmanijak - Nije razlika u 30 KM između internacionalne i kineske verzije nego je ista puno veća, pisao sam to već. Razlika jeste možda oko 50 KM u EU, ali, kod nas je druga situacija. Što se tiče updatea nema nikakvih problema, isti idu redovno na kineskoj verziji, čak su i češći. Što se tiče kineskih app one se lako deinstaliraju, nije potreban ni root. Što se gappsa tiče isti se također lako instalira, znači samo skineš sa kineskog storea app i to je to. A, što se tiče Internacionalne verzije i jezika, mnogi se žale jer pola jezika nije do kraja prevedeno. Znači imaš pr. pola na njemačkom a pola na engleskom i tako. Problema sa 3G ne smije biti jer su podržane sve frekvencije tako da je to šuplja priča. I, ja bih baš zbog razlike u cijeni uvijek prije preporučio kinesku verziju
.
- derion
#3833 Re: Kineski mobiteli
Ma naravno da je zajebancija i da je najbolje uzeti ili jednu ili drugu verziju i ostati na njoj. Prednost I verzije nad A je ta što je lakše postaviti kinesku verziju, dok je to lakša patnja ukoliko hoćeš sa kineske na internacionalnu.geekmanijak wrote:A brate procedure za staviti International verziju![]()
, i opet ne radi OTA tj update i svaki put se jebavat.
-
geekmanijak
#3834 Re: Kineski mobiteli
Da češći su update ali baš zbog tih ĆING ĆANG džidža unutra, i onda opet svaki put briši ĆING ĆANG dzidze. I onda uvijek bode u oči ono KINESKO slovo na weatheru na početnom zaslonu, i plus toga slučajno malo držiš duže home dugme i onda ti KINESKINJA počne pričat na kineskom.
Ja opet ponavljam nećemo se prepucavat ovdje ali znam o čemu pričam jer sam imao jednu verziju i prodao i kupio ovu verziju , a zašto sam to uradio , vjerovatno od dosade ili neznam čega već
. nemozeš govoriti nešto dok ne probaš obje verzije.
I još jedno pitanje: zašto je skuplja INTERNATIONAL verzija?
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_ ... wwod7HEH1A
184USD international
155 USD kineska
Ja opet ponavljam nećemo se prepucavat ovdje ali znam o čemu pričam jer sam imao jednu verziju i prodao i kupio ovu verziju , a zašto sam to uradio , vjerovatno od dosade ili neznam čega već
184USD international
155 USD kineska
- derion
#3835 Re: Kineski mobiteli
Vidi se da onda nisi baš temeljito ispitao kinesku verziju, jer da jesi onda bi u roku od 30 sekundi isključio Kineskinju pod Settings.geekmanijak wrote:Da češći su update ali baš zbog tih ĆING ĆANG džidža unutra, i onda opet svaki put briši ĆING ĆANG dzidze. I onda uvijek bode u oči ono KINESKO slovo na weatheru na početnom zaslonu, i plus toga slučajno malo držiš duže home dugme i onda ti KINESKINJA počne pričat na kineskom.
Ja opet ponavljam nećemo se prepucavat ovdje ali znam o čemu pričam jer sam imao jednu verziju i prodao i kupio ovu verziju , a zašto sam to uradio , vjerovatno od dosade ili neznam čega već. nemozeš govoriti nešto dok ne probaš obje verzije.
184USD international
155 USD kineska
A ja sam imao obje verziju u rukama VIŠE dana (preko sedmice) i ispitao sam ih podobro. Kineska verzija mi je nekako malo solidnije tehnički urađena kada je riječ o samom fizičkom doživljaju telefona i nema škripe oklopa. Sam OS je u potpunosti identičan, s tim što kineska verzija ima za mnoge vrlo bitnu prednost - možeš koristiti Music program koji funkcioniše kao neka vrsta Spotify-a i možeš skidati i ćing ćang pjesme i Justin Biebera i Motorhead, ako hoćeš.
Internacionalna verzija je skuplja jer imaš sve Google aplikacije servirane, nemaš kineske ćimićange i čini mi se da malo bolje podržava 4G u Evropi (ovisno od države).
Last edited by derion on 27/10/2015 21:18, edited 1 time in total.
- SONY_91
#3836 Re: Kineski mobiteli
Pa, valjda je skuplja zbog tog asistenta koji razgovara na kraju sa tobom na eng umjesto na kineskom,geekmanijak wrote:Da češći su update ali baš zbog tih ĆING ĆANG džidža unutra, i onda opet svaki put briši ĆING ĆANG dzidze. I onda uvijek bode u oči ono KINESKO slovo na weatheru na početnom zaslonu, i plus toga slučajno malo držiš duže home dugme i onda ti KINESKINJA počne pričat na kineskom.
Ja opet ponavljam nećemo se prepucavat ovdje ali znam o čemu pričam jer sam imao jednu verziju i prodao i kupio ovu verziju , a zašto sam to uradio , vjerovatno od dosade ili neznam čega već. nemozeš govoriti nešto dok ne probaš obje verzije.
184USD international
155 USD kineska
- derion
#3837 Re: Kineski mobiteli
Upravo tako. A taj Weather app se samo izbriše, kao i kineska asistentica, instaliraš šta hoćeš i idemo dalje!SONY_91 wrote: Pa, valjda je skuplja zbog tog asistenta koji razgovara na kraju sa tobom na eng umjesto na kineskom,malo šale nije na odmet. Naravno da ima prednosti kupnja Internacionalne verzije, ali, ja ju nikad ne bih preporučio jer evo ti primjer MX5 koji ja koristim. Ušteda je ako se isti uređaj naruči direknto na BiH adresu preko 150 KM! Zar da dam 150 KM više samo zbog toga da mogu koristiti default weather widget? Nadam se da i ti razumiješ o čemu ja pričam. Ja tebe razumijem i znam sa ima prednosti I verzija, ali, mene niko neće moći uvjeriti da platim 'asistenta' i weather widget preko 150 KM.
- SONY_91
#3838 Re: Kineski mobiteli
Riješio sam ja odmah weather widget. Također, na duži pritisak home tipke sam postavio da se zaključava ekran, a, instalacijom gappsa sam dobio 'Google' asistentaderion wrote:Upravo tako. A taj Weather app se samo izbriše, kao i kineska asistentica, instaliraš šta hoćeš i idemo dalje!Sat vremena čišćenja ukupno na kineskoj verziji i ušteda je makar 100 KM.
-
geekmanijak
#3840 Re: Kineski mobiteli
Ta tvoja izjava da international verzija ŠKRIPI je prijatelju za
Da bolje je kupiti kinesku verziju ako želiš uštediti, i ako imaš vremena fleshati uređaj ( jer ipak nije jednostavno flešati) , ako se netko slabije kuži u flešanje i želi imati uređaj kojeg izvadi iz kutije i samo ubaci SIM karticu onda obavezno INTERNATIONAL. I da na INTERNATIONAL verziji nema tog što priča samnom na engleskom jer na INTERNATIONAL verziji uopće nema asistenta. i onda sigurno nije skuplji zbog toga .
MA nećemo se prepucavati, jer onda možemo temu nazvati MEIZU M2 note.
Da bolje je kupiti kinesku verziju ako želiš uštediti, i ako imaš vremena fleshati uređaj ( jer ipak nije jednostavno flešati) , ako se netko slabije kuži u flešanje i želi imati uređaj kojeg izvadi iz kutije i samo ubaci SIM karticu onda obavezno INTERNATIONAL. I da na INTERNATIONAL verziji nema tog što priča samnom na engleskom jer na INTERNATIONAL verziji uopće nema asistenta. i onda sigurno nije skuplji zbog toga .
- Sarajevski-Seljak
- derion
#3842 Re: Kineski mobiteli
Ali, majstore, zašto cijelo vrijeme potenciraš to flešanje?! Pa to uopšte nije potrebno raditi ni na kineskoj verziji! Samo se mogu izbrisati nekoliko kineskih aplikacija za minut vremena, podesiti nekoliko stvarčica u Settingsima, staviš sim karticu i idemo naprijed! Ne mora se ništa flešati. Evo, ja koristim tu A verziju i telefon odlično radi. Ne moraš imati internacionalnu verziju na svom telefonu u npr. Bosni, Njemačkoj. Kažem ti, dosta raje na XDA-Developers forumu su uglavnom iz Evrope i mnogi od njih koriste A - kinesku verziju i nema nikakvih problema.geekmanijak wrote:Ta tvoja izjava da international verzija ŠKRIPI je prijatelju za![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
djetezla
#3844 Re: Kineski mobiteli
da li je neko se susreo sa ovim telefonom:
DOOGEE X5 Pro 5-inch 4G LTE Android 5.1 MTK6735 64Bit Quad-core Smartphone US80$
pozz
DOOGEE X5 Pro 5-inch 4G LTE Android 5.1 MTK6735 64Bit Quad-core Smartphone US80$
pozz
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3845 Re: Kineski mobiteli
Sarajevski-Seljak wrote:za manje od 3 sata Umi Iron na akciji, pa sretno svima![]()
http://www.coolicool.com/Promotions/umi.html
Ako moze neko od ovih strucnjaka za mobitele i Kineze, da kaze nesto vise o ovo umi ironu, u poredjenju sa sony z?! Imam sony z, pa je li ovaj iron bolji ili losiji??? Hvala
-
geekmanijak
#3846 Re: Kineski mobiteli
Vec sam spominjao ovaj mobitel nekoliko postova iza, da vrlo jeftin mobitel za 2GB RAM, prejeftin izgled, preplastičan ekran, pogotovo na suncu, kamera stvarnih 2-3MP interpolirana na 5MP. ja bi radije kupio nesto drugo ili dodao za bolji uređajdjetezla wrote:da li je neko se susreo sa ovim telefonom:
pozz
-
geekmanijak
#3847 Re: Kineski mobiteli
Z1 stari dobri uređaj, vrlo dobar mobitel. prednost ovog UMI, veći ekran, aluminij kuciste, DUAL SIM, 64-bitni procesor i naravno 3GB RAM.konektovan wrote:Sarajevski-Seljak wrote:za manje od 3 sata Umi Iron na akciji, pa sretno svima![]()
Ako moze neko od ovih strucnjaka za mobitele i Kineze, da kaze nesto vise o ovo umi ironu, u poredjenju sa sony z?! Imam sony z, pa je li ovaj iron bolji ili losiji??? Hvala
Z1 također ima dobar procesor, dovoljno 2GB RAM, predobra kamera, iako je i kod UMI sony-eva IMX214 kamera.
E sad SONY je extra uređaj, ako ga koristiš dugo i želiš promjeniti iskreno nije loš UMI za promjenu, s obzirom na cijenu, dok da prelaziš na nove generacije SONY Z serije ti treba oko 800KM i vise
- vicious
#3848 Re: Kineski mobiteli
Nije bilo tada, nego nekako u 3 ujutro po našemSarajevski-Seljak wrote:za manje od 3 sata Umi Iron na akciji, pa sretno svima![]()
Elem, je li iko ovdje dočekao onu cijenu od 89 dolara?
-
djetezla
#3849 Re: Kineski mobiteli
geekmanijak wrote:Vec sam spominjao ovaj mobitel nekoliko postova iza, da vrlo jeftin mobitel za 2GB RAM, prejeftin izgled, preplastičan ekran, pogotovo na suncu, kamera stvarnih 2-3MP interpolirana na 5MP. ja bi radije kupio nesto drugo ili dodao za bolji uređajdjetezla wrote:da li je neko se susreo sa ovim telefonom:
pozz
ok hvala
- Sarajevski-Seljak
#3850 Re: Kineski mobiteli
vicious wrote:Nije bilo tada, nego nekako u 3 ujutro po našemSarajevski-Seljak wrote:za manje od 3 sata Umi Iron na akciji, pa sretno svima![]()
http://www.coolicool.com/Promotions/umi.html![]()
Elem, je li iko ovdje dočekao onu cijenu od 89 dolara?
Znam samo da @Geekmanijak nije