Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
madesa

#3826 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

SanskiBiser wrote:automatski transfer prosao bez problema maloprije :thumbup:
Meni nije još, hoće li biti u toku dana ?
maida95

#3827 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Meni je prošao prije nekih pola sata, znao je nekad biti tamo oko 3-4.
samo pozitiva

#3828 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by samo pozitiva »

za par mjeseci mi istice RF VISA kartica koja se koristi samo za placanje putem net-a (koliko uplatis toliko i imas na njoj :D ) i sad procitam na njihovoj temi da uvaljuju MasterCard umjesto VISE pa me interesuje hoce li biti kakvih problema sto se tice paypal-a, placanje i povlacenje novca ili kakva druga kartica ako je ko mijenjao u zadnje vrijeme a da je VISA :)
BadSanta

#3829 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

I meni automatski jeeeeeeeeee!! :-D :-D :)

Samo pitanje, na ovom paypal balanceu nemam ništa nakon transfera. A ako me sjećanje služi uvijek ostane 1,90bla bla eura vako nešto. Jel griješim?
SanskiBiser

#3830 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

BadSanta wrote:I meni automatski jeeeeeeeeee!! :-D :-D :)

Samo pitanje, na ovom paypal balanceu nemam ništa nakon transfera. A ako me sjećanje služi uvijek ostane 1,90bla bla eura vako nešto. Jel griješim?
ostane samo ono sto je Pending tj. sto nije Available, inace treba da prebaci sve sto je na Available Balance.
SanskiBiser

#3831 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

samo pozitiva wrote:za par mjeseci mi istice RF VISA kartica koja se koristi samo za placanje putem net-a (koliko uplatis toliko i imas na njoj :D ) i sad procitam na njihovoj temi da uvaljuju MasterCard umjesto VISE pa me interesuje hoce li biti kakvih problema sto se tice paypal-a, placanje i povlacenje novca ili kakva druga kartica ako je ko mijenjao u zadnje vrijeme a da je VISA :)
Sta i oni prelaze na Mastercard? :o

Sa Mastercard mozes placati ali nema povlacenja novca na racun koliko ja znam. Isti problem je kod UniCredit banke...
Samo koliko ja znam kod RF mozes birati koju hoces karticu...
Last December

#3832 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Last December »

Evo meni maloprije leglo automatski za februar. Znači proradilo, nadam se da i ostali dobiju svoje u toku sljedećih par dana.
free_too

#3833 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Automatski prolazi redovno,

zakasnio mi jedan klijent na vrijeme uplatit prije automatskog, evo sad pokusavam manuelno, trazi bank account. PRobam ovo s starim interfejsom, kaze ima problem neki s comunication (ona njihova generic message). JBt koristim paypal vec godinama i Visa Electron karticu iz UC banke i radi sve bez beda i sad nasli nesto srati. Cak sam se svadjao prije s njima pa su mi skinuli limit povlacenja kao gestu. Poslao sam mail, cekam odgovor ako nista, moram ih zvati.

Novi dizajn malo reci retardiran i ne pregledan. Isto da dizajnirao moj komso u jeb* paintu
_Reds_

#3834 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Povuklo mi je dio novca, dio nije.

Radi se o nekom novcu koji mi ja poslao prijatelj iz ino, a ja to dao njegovim ovdje.

Poslato jos pocetkom januara.

Image

Zna li neko sto ovo nije povuklo ??
sizifinho

#3835 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sizifinho »

šta par dana?
Pa do kad to trebam čekat ovu automatsku transakciju? koliko dana?
madesa

#3836 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

meni nije proslo znaci moram rucno :evil:
maida95

#3837 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Ako ne prođe do 3. pošalji im mail, oni će da ti vrate tih 5$ nazad na paypal. Tako su barem drugima radili :mrgreen:
SanskiBiser

#3838 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

_Reds_ wrote:Povuklo mi je dio novca, dio nije.

Radi se o nekom novcu koji mi ja poslao prijatelj iz ino, a ja to dao njegovim ovdje.

Image

zbog bugova, meni kad imam USD i Euro available znalo se desiti nekada povuce samo USD prvog na automatskom a Euro ostane ili obrnuto, danas mi je proslo i sa Euro i sa USD bez problema. :lol:
darsii

#3839 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by darsii »

Ni meni još nije prošao automatski, još su novci na PP :sad: Doduše, sad sam se zapitala da nije možda do mene, je li trebalo nešto posebno postaviti, promijeniti da liježu novci automatski na povezanu karticu jer ja nisam uradila ništa osim što sam povezala i verifikovala karticu sa PP, i namjestila da mi se vrši konverrzija prema banci.. :?:
Saka

#3840 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ne trebaš ništa, do njih je, šalji mail, zovi, žali se.
madesa

#3841 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

darsii wrote:Ni meni još nije prošao automatski, još su novci na PP :sad: Doduše, sad sam se zapitala da nije možda do mene, je li trebalo nešto posebno postaviti, promijeniti da liježu novci automatski na povezanu karticu jer ja nisam uradila ništa osim što sam povezala i verifikovala karticu sa PP, i namjestila da mi se vrši konverrzija prema banci.. :?:
kako namjestiti dase vrsi konverzija prema banci ?
_Reds_

#3842 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

SanskiBiser wrote:
_Reds_ wrote:Povuklo mi je dio novca, dio nije.

Image

zbog bugova, meni kad imam USD i Euro available znalo se desiti nekada povuce samo USD prvog na automatskom a Euro ostane ili obrnuto, danas mi je proslo i sa Euro i sa USD bez problema. :lol:
Upravo to, dolare mi je povuklo, euro nije.

Pa nisu oni piljarska firma a toliko bagova imaju, nikako mi nisu jasni.
Saka

#3843 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

_Reds_ wrote:Pa nisu oni piljarska firma a toliko bagova imaju, nikako mi nisu jasni.
Način na koji rade sa BiH je potpuno drugačiji od onog koji radi u USA ili zapadnoj Evropi. Oni nemaju tih "bugova". Za nas nikad nisu uspjeli srediti ove "bugove" otkad je počelo funkcionisati povlačenje novca, a nešto se ni ne trude. Nije sve do njih, ima i do VISE koja ima svoje limite. Ali mislim da neće nikad ni raditi kako treba sve dok ne uvedu direktno povlačenje novca na žiro račune banaka u BiH.
SanskiBiser

#3844 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

proradilo je i povlacenje sa novog interface, radi sad bez problema. :-)
encony

#3845 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by encony »

Ovog mjeseca mi se prvi put desilo da nije prosao Automatic withdraw. Da li da uradim manuelno povlacenje novca pa da kontaktiram paypal ili je sigurnije da prvo kontaktiram paypal pa da onda zatrazim manuelno povlacenje zbog onih 5$ provizije.
free_too

#3846 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:proradilo je i povlacenje sa novog interface, radi sad bez problema. :-)
Sanski za mustuluka si, i meni proradilo. Mora da se puno bosanaca zalilo juce pa su skontali gresku :D
maida95

#3847 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

encony wrote:Ovog mjeseca mi se prvi put desilo da nije prosao Automatic withdraw. Da li da uradim manuelno povlacenje novca pa da kontaktiram paypal ili je sigurnije da prvo kontaktiram paypal pa da onda zatrazim manuelno povlacenje zbog onih 5$ provizije.
Prvo kontaktiraj paypal i čekaj odgovor. Ja koliko znam oni urade refund tih 5$ u ovakvim slučajevima :)
hava123

#3848 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

Ni meni juče nije prošao automatic withdraw.
prelivoda

#3849 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by prelivoda »

Ni meni ne dolazi automatski zadnja dva mjeseca. Sad sam im pisao, vidimo šta odgovore. Visa electron je u pitanju kod Unicredit banke.
madesa

#3850 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

.
Post Reply