Eborg wrote:Imam namjeru svratiti na onaj beogradski sajam knjiga ako mi obaveze dozvole, jesu li cijene tamo bolje nego na sarajevskom sajmu?
Obavezno otidji na taj sajam. Knjige su onako odokativno jeftinije za oko 50% plus sto se mozes cjenkati i voljni su dati dobre popuste ukoliko kupis koju knjigu vise.
Prosle dvije godine sam isao i odusevljen sam i cijenama i izborom. Namjeravam ici i ove, vala jedan dan se moze izvojiti a izvodljivo je i sto se tice prevoza.
Na knjizara[dot]com mozes pronaci ono sto te interesuje od srpskih izdavaca. Prije pocetka sajma na sajamskom sajtu moze se naci lista svih izlagaca i gdje se nalazi njihov stand.
Pretprosle godine sam bio u subotu(predzadnji dan sajma) i bila je nenormalna guzva, jednostavno nisi mogao razgledati sve kako treba. Ostao sam na sajmu nekih 5-6 sati i nisam uspio razlgedati sve niti pronaci sve ono sto me interesuje.
Prosle godine sam isao na sajam u cetvrtak i usao sam na samom otvaranju ujutro, guzva je neuporedivo manja ali i dalje je bilo puno svijeta. Posto sam unaprijed imao spisak onoga sta mi treba i znao sam lokacije standova, pronsao sam sve sa spiska pazario nesto sa strane i uz to obisao cijeli sajam za neka 3-4 sata.