Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

cellisto

#3826 Re: Šta trenutno čitate?

Post by cellisto »

BSn wrote:danas kontam uzet malo ovo u ruke:

Image

neki dan sam kont'o kupit "hiljadu sjajnih sunaca", al' nesto nisam...
Ja sam je prije dva dana uzela u ruke :D Sad ce ispasti da citam samo Dostojevskog :lol: ali stvarno sam mu odani fan :D
Knjiga je divna, kao i svaka njegova, samo sam ja imala tu nesrecu da me zapadne los prevod i tekst koji ocito nije vidio lektora :( Nadam se da ti imas vise srece, cije je to izdanje? Uzivaj!! :)
bez_ideje

#3827 Re: Šta trenutno čitate?

Post by bez_ideje »

Ko se to zali na prijevod i izdanje Kockara.......
Ja imam jedno s trafike iz 76......Kockar i neki vestern roman stampani ko novine,sa suprotnih strana :oops: :oops:
BSn

#3828 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BSn »

kod mene je upravo ovo sa slike, prijevod zlatko crnkovic, a lektor nije ni potpisan (ako ga i ima uopce :D ).
Šizika

#3829 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Šizika »

NeyDan wrote:
minjonja wrote:imal iko kakvu knjigu preporuciti gdje je radnja smjestena u kini, japanu, indiji i zemljama centralne azije? :D jes da sam htjela da pocnem citati sve klasike, ipak ovim ne mogu odoliti. previse me zanimaju te kulture, pogotovo one o kojima pojma nemam kao uzbekistan, mongolija... :D
Kupi "Norveska suma" od Murakamija, radnja se odvija u Japanu. :D

ja sam malo dosadna s gejšom ali preporučujem ti je ako nisi čitala. znači "sjećanja jedne gejše"

psydelija wrote:@naatasha, dobar ti Bajramski poklon :-D samo investiraj u knjige, vratice ti se duplo.
ma ne pitaj. imam oko 200 knjiga što sam sve sama kupila od džeparca i raznih malih poslića što sam obavljala (kucanje seminarskih i maturskih za druge) . počela sam ih kupovati kad su izlazile uz razne novine (baš i onog rahatluka onda--cijena im bješe od 5km do 7), al sad bogme naručujem preko interneta. dobila sam 100km al kad sam sabrala cijene i 6 km za fedex ispali mi 103 km :lol:

al hajde isplati se
Ja nisam najbolje upoznat koje su cene knjiga i romana dole, ali smatram da 21 KM za Lovac na Zmajeve (inace obe su Kaledove H. knjige jako dobre...lik pise sa velikom lakocom) realna cena dole.., ja sam istu platio 13 eura. Od Jergovica Buick Rivera 8,95 eura, od Pamuka Sneg 11,95 eura...inace, mislim da su cene slicne ili iste.
da, otprilike su iste
cellisto

#3830 Re: Šta trenutno čitate?

Post by cellisto »

@bez_ideje: ma ja se zalim... Kod mene evo vec pola knjige nikako da se odluce zove li se zena Polina, Plina ili Palina Aleksandrovna :( manje gresaka ja pravim kad pisem na ovom forumu :-?
A sto se samog jezika tice, @BSn, nisam nikad citala ta izdanja od Jutarnjeg lista, ali lako ces prepoznati Dostojevskog, tj. je li ili nije njegova recenica.

@minjonja, mozda da razmislis o npr. Pearl Buck, tu imas sve u jednom, i klasik i orijent :)
minjonja

#3831 Re: Šta trenutno čitate?

Post by minjonja »

nataasha, nisi dosadna sa gejsom :D razumijem te zasto je preporucujes. procitala sam je u jednom dahu.

cellisto, neydan, bez_ideje, hvala na prijedlozima :D spisak knjiga je sve duzi i duzi :D trebace mi tri zivota da procitam sve sto sam naumila :D
BSn

#3832 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BSn »

ne znam gdje bih drugo postavio pitanje: nekad u srednjoj sam citao roman cija se radnja odvijala u maglaju, cini mi se. smjesten je u doba povlacenj turaka i dolaska austrougara. obradjeno je sve, od odlaska jednih, borbe protiv drugih i konacno zivota pod drugim. kako se narod ponasao spram ponudjenih mogucnosti u obrazovanju, kako su se kulture sukobljavale i imale nepoznanice jedna o drugoj itd.

ne sjecam se ni autora, ni naziva djela, pa ako se kome lampica upali - hvala. :)
Eborg

#3833 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Eborg »

Edhem Mulabdić - "Zeleno Busenje"
wewa

#3834 Re: Šta trenutno čitate?

Post by wewa »

a ja citam avanture nevaljale djevojcice, mario vargas llosa
2407

#3835 Re: Šta trenutno čitate?

Post by 2407 »

Eborg wrote:Imam namjeru svratiti na onaj beogradski sajam knjiga ako mi obaveze dozvole, jesu li cijene tamo bolje nego na sarajevskom sajmu?
Obavezno otidji na taj sajam. Knjige su onako odokativno jeftinije za oko 50% plus sto se mozes cjenkati i voljni su dati dobre popuste ukoliko kupis koju knjigu vise.

Prosle dvije godine sam isao i odusevljen sam i cijenama i izborom. Namjeravam ici i ove, vala jedan dan se moze izvojiti a izvodljivo je i sto se tice prevoza.

Na knjizara[dot]com mozes pronaci ono sto te interesuje od srpskih izdavaca. Prije pocetka sajma na sajamskom sajtu moze se naci lista svih izlagaca i gdje se nalazi njihov stand.

Pretprosle godine sam bio u subotu(predzadnji dan sajma) i bila je nenormalna guzva, jednostavno nisi mogao razgledati sve kako treba. Ostao sam na sajmu nekih 5-6 sati i nisam uspio razlgedati sve niti pronaci sve ono sto me interesuje.
Prosle godine sam isao na sajam u cetvrtak i usao sam na samom otvaranju ujutro, guzva je neuporedivo manja ali i dalje je bilo puno svijeta. Posto sam unaprijed imao spisak onoga sta mi treba i znao sam lokacije standova, pronsao sam sve sa spiska pazario nesto sa strane i uz to obisao cijeli sajam za neka 3-4 sata.
minjonja

#3836 Re: Šta trenutno čitate?

Post by minjonja »

koliko si potrosio? :D
BSn

#3837 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BSn »

Eborg wrote:Edhem Mulabdić - "Zeleno Busenje"

danke. :)
JThomas

#3838 Re: Šta trenutno čitate?

Post by JThomas »

u beogradu na sajmu je drama jeftino. odeš, provedeš se i još uštediš. hala gori, ja idem svake godine.
Saray_li

#3839 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Saray_li »

bez_ideje wrote:Imas -Dok zora ne svane,Han Suyin.........zabranjena ljubav ,amerikanka i kinez ,imperijalizam-komunizam...Fini opisi Pekinga

@saray_li.Andric,Selimovic,Kundera i naravno sav opus bez kojeg jedna prava komunisticka kuca ne moze Cehov,Dostojevski,Jesenjin,Marks :mrgreen: ....onda Zilahi ,Bronte,Miler......ne pitaj dalje ,ni gdje se drze :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Of korss :D

Nije lako odrastati uz 'tvrde korice' tih knjiga :)
callmethebreeeze

#3840 Re: Šta trenutno čitate?

Post by callmethebreeeze »

mozda sam vec pitao, ali da ponovim. kako ide narucivanje knjiga preko neta kod nas. ja sve kupujem na taj nacin. jeftino, pregledno, izbor ogrooooooooooooooooooooooman.
mondo bizarro

#3841 Re: Šta trenutno čitate?

Post by mondo bizarro »

zemlja ljudi od egziperija :thumbup:
Šizika

#3842 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Šizika »

callmethebreeeze wrote:mozda sam vec pitao, ali da ponovim. kako ide narucivanje knjiga preko neta kod nas. ja sve kupujem na taj nacin. jeftino, pregledno, izbor ogrooooooooooooooooooooooman.

otvori stranicu

http://www.knjiga.ba/index.php

na lijevoj strani imaš

napredno traženje
grupa proizvoda
šta je novo
informacije

e ispod informacije pročitaj

pomoć za korisnike
plaćanja i cijene
dostava i vraćanje

tako ti je otprilike na svim stranicama
mofo33

#3843 Re: Šta trenutno čitate?

Post by mofo33 »

Naatasha wrote:
callmethebreeeze wrote:mozda sam vec pitao, ali da ponovim. kako ide narucivanje knjiga preko neta kod nas. ja sve kupujem na taj nacin. jeftino, pregledno, izbor ogrooooooooooooooooooooooman.

otvori stranicu

na lijevoj strani imaš

napredno traženje
grupa proizvoda
šta je novo
informacije

pomoć za korisnike
plaćanja i cijene
dostava i vraćanje

nema ive andrica :twisted:
Šizika

#3844 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Šizika »

taman 17 andrićevih knjiga
Šizika

#3845 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Šizika »

ko voli mešu možda bi ga ovo zanimalo

mislim da se isplati

http://www.knjiga.ba/Knjizevnost/Romani ... K5170.html
callmethebreeeze

#3846 Re: Šta trenutno čitate?

Post by callmethebreeeze »

Naatasha wrote:

otvori stranicu

na lijevoj strani imaš

napredno traženje
grupa proizvoda
šta je novo
informacije

pomoć za korisnike
plaćanja i cijene
dostava i vraćanje

ne treba meni, vec pitam za one koji su u bih i zale se na visoke cijene knjiga.
Šizika

#3847 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Šizika »

džaba se mučih :D

možemo napisati par naslova pa uporediti cijene al ni u komšija nisu nimalo jeftinije (a mislila sam da jesu)
2407

#3848 Re: Šta trenutno čitate?

Post by 2407 »

minjonja wrote:koliko si potrosio? :D
Uhhhh pravo da ti kazem ne sjecam se sad bas tacno, al mislim da je bilo nekih 250-300KM za 13-14 knjiga :-D
Eborg

#3849 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Eborg »

@2407: Tnx! :thumbup:
Post Reply