NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mikelandjelo

#3826 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by mikelandjelo »

zasluzena titula lakersa
ubjedljivo su bili najjaci tim u NBA. Orlando je dosta dobar i to vidimo po tome sto lakersi nisu mogli kalkulisati i ici na pobjedu u staples centru
LSD

#3827 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Lakersi sasvim zasluženo do 15 titule...od pocetka do kraja su suvereno gazili...Kobe je dokazao da može i bez Shaqa uzeti titulu...mislio sam da ce biti 4-2 u finalu, ali sad je nebitno.
musac

#3828 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by musac »

Bravo Lakersi!

Image
Sayid

#3829 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Sayid »

sesalmir wrote:Cestitam jezerasima kojih znam da je puno na ovom forumu, i ciju ekipu ne volim ni malo, ali stvarno zasluzena titula.
Identicno razmisljanje... :D
mikelandjelo

#3831 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by mikelandjelo »

cudno je to da su navijaci LAL poceli unistavat grad dok su slavili. Ko bi reko da ce amerikanci tako slaviti :D
MaroonBrigade

#3832 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by MaroonBrigade »

Art-Vandaley wrote:vise sile su uticale na to da lakersi osvoje titulu!
"If Kobe Bryant comes back to at least human status, then the Magic have a shot to win the game." komentator na poluvremenu :D

Kobe Bryant i jeste visa sila!
Art-Vandaley

#3833 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Art-Vandaley »

sve je ovo sternovo maslo!
hidrant

#3834 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Art-Vandaley wrote:sve je ovo sternovo maslo!
Ma znalo se da moraju osvojiti.
Sad, posto su osvojili, nadam se regularnom takmicenju slj. sezone pa da se vidi koliko su stvarno jaki.
cevapcinica

#3835 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote:
Art-Vandaley wrote:sve je ovo sternovo maslo!
Ma znalo se da moraju osvojiti.
Sad, posto su osvojili, nadam se regularnom takmicenju slj. sezone pa da se vidi koliko su stvarno jaki.
A pod regularnim takmicenjem podrazumijevas da od jedno deseta ekipa, koje ti sa tvojim izuzetnim znanjem odredis za potencijalnog sampiona (naravo uz pravo da sve te ekipe promijenis tokom sezone zavisno od stanja na tabelama), barem jedna uspije stvarno osvojiti prvenstvo. Sve u svrhu da se sljedece godine ne provaljujes kao sto si to uradio ove sezone sto se tice svih sportova koje si do sada prognozirao i oko kojih si pametovao. Gori si od corave koke, ona barem nesto ubode.

Ko ne voli hidranta/cikcangu, zna barem nesto o sportu.
hidrant

#3836 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

cevapcinica wrote: A pod regularnim takmicenjem podrazumijevas da od jedno deseta ekipa, koje ti sa tvojim izuzetnim znanjem odredis za potencijalnog sampiona (naravo uz pravo da sve te ekipe promijenis tokom sezone zavisno od stanja na tabelama), barem jedna uspije stvarno osvojiti prvenstvo. Sve u svrhu da se sljedece godine ne provaljujes kao sto si to uradio ove sezone sto se tice svih sportova koje si do sada prognozirao i oko kojih si pametovao. Gori si od corave koke, ona barem nesto ubode.
Ko ne voli hidranta/cikcangu, zna barem nesto o sportu.
Ja biram ekipe u odnosu na stanje na tabelama?
Budi normalan.
Mislim da je svima jasno da navijam za Denver.
Ja samo volim kosarku i objektivno komentarisem i predvidam pojedine utakmice.
Kad sam na pocetku playoffa rekao da bi CHI mogao proci, proglasen sam budaom.
Kad sam govorio da Rakete mogu proci LAL, proglasen sam budalom.
Ovdje sam usao u zanimljive polemike sa Neletom i co. i oni su sami uvidjeli da sam bio u pravu i da su Lakersi
u toj seriji imali vise srece nego znanja, ali necemo se vracati na to.
Denvera necu komentirati jer je to bila nevidena krada.
Orlanda sam predvidjeo u finalu.
Ako ima nesto sto sam netacno iznjeo u svojim analizama, slobodno prijavi pa cu te uvjeriti u suprotno
svojom nadaleko poznatom snagom argumenata.
Neelix

#3837 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

:lol: sto ne navedes da si predvidio i da ce rocketsi osvojit prvenstvo. i da ce nuggetsi osvojit prvenstvo. pa da ce orlando osvojit prvenstvo. sve to snagom argumenata :D
hidrant

#3838 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote::lol: sto ne navedes da si predvidio i da ce rocketsi osvojit prvenstvo. i da ce nuggetsi osvojit prvenstvo. pa da ce orlando osvojit prvenstvo. sve to snagom argumenata :D
Nisam nekao da ce Rakete osvojiti.
Rekao sam da ce proci Lakerse.
primus-1

#3839 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by primus-1 »

slicne komente imao je svojevremeno mirza vilic,na obn-u,kako je nerviraaaaaaaaaaaaao :evil: :evil: :evil:
cevapcinica

#3840 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote: Ja biram ekipe u odnosu na stanje na tabelama?
Denvera necu komentirati jer je to bila nevidena krada.
Orlanda sam predvidjeo u finalu.
Ako ima nesto sto sam netacno iznjeo u svojim analizama, slobodno prijavi pa cu te uvjeriti u suprotno
svojom nadaleko poznatom snagom argumenata.
Pod tabelama sam mislio na to kako se situacija razvija i kako ti u odnosu na taj razvoj situacije "gradis argumente" a ne bukvalno na tabele, izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan.

Ja, jasta je to bila krada, za sve navijace Denvera. A to sto je tvoj "najbolji strelac lige" potpuno podbacio u kljucnim momentima je potpuno nebitno, samo su sudije krive, sudije koje su dopustale da se jadni igraci Denvera sluze stupicama kada im nista drugo nije preostalo. Smijesno i zalosno.

Kojih tvojih argumenata? Da je Lee vec sada odlican igrac ili da je K. Martin ponajbolja odbrambena "cetvorka" ili da ce Houston izbaciti Lakers:e? Mozda izjave da ce Andy Murray, koji se barem za sada ne zna cestito kretati po zemljanim terenima, osvojiti Roland Garros i da je Arsenal najveci sportski kolektiv na svijetu?

Ko ne voli hidranta/cikcangu, barem nesto zna o sportu.
hidrant

#3841 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

cevapcinica wrote: Pod tabelama sam mislio na to kako se situacija razvija i kako ti u odnosu na taj razvoj situacije "gradis argumente" a ne bukvalno na tabele, izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan.

Ja, jasta je to bila krada, za sve navijace Denvera. A to sto je tvoj "najbolji strelac lige" potpuno podbacio u kljucnim momentima je potpuno nebitno, samo su sudije krive, sudije koje su dopustale da se jadni igraci Denvera sluze stupicama kada im nista drugo nije preostalo. Smijesno i zalosno.

Kojih tvojih argumenata? Da je Lee vec sada odlican igrac ili da je K. Martin ponajbolja odbrambena "cetvorka" ili da ce Houston izbaciti Lakers:e? Mozda izjave da ce Andy Murray, koji se barem za sada ne zna cestito kretati po zemljanim terenima, osvojiti Roland Garros i da je Arsenal najveci sportski kolektiv na svijetu?
Ko ne voli hidranta/cikcangu, barem nesto zna o sportu.
Normalno da je bila krada.Sijaset prekrsaja nad Melom nije svirano u reketu, a "Kobeta" nisi smio mrko pogledati kao
ni Gasola, ali ne zelim da se vracam na to.
Cinjenica je da je Melo jedan od najboljih ofanzivnih igraca lige i da moze poentirati na raznovrsne nacine,tj.
sa visokog i niskog posta, sut za dva, sut za tri i ulaz.To su cinnjenice i nisam ja to izmislio.
Opet napadate K-Marta.Cinjenice su da je jedan od najboljih odbrambenih cvrki lige.
Eto nabroj bolje.Priznajem da je mozda bolji samo Garnett.Covjek je Westa(citaj All-Star igrac) ustopao u potpunosti.
Predlozio bih ti da se vratis na raspravu o Raketama i vidjet ces da sam bio u pravu i samo su nesretne okolnosti,tj.
povreda Yaoa dovele do ispadanja Raketa.Naravno ne treba ni spominjati nezainteresovanost za "Kobetovo" laktanje.
cevapcinica

#3842 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote: Normalno da je bila krada.Sijaset prekrsaja nad Melom nije svirano u reketu, a "Kobeta" nisi smio mrko pogledati kao
ni Gasola, ali ne zelim da se vracam na to.
Cinjenica je da je Melo jedan od najboljih ofanzivnih igraca lige i da moze poentirati na raznovrsne nacine,tj.
sa visokog i niskog posta, sut za dva, sut za tri i ulaz.To su cinnjenice i nisam ja to izmislio.
Opet napadate K-Marta.Cinjenice su da je jedan od najboljih odbrambenih cvrki lige.
Eto nabroj bolje.Priznajem da je mozda bolji samo Garnett.Covjek je Westa(citaj All-Star igrac) ustopao u potpunosti.
Predlozio bih ti da se vratis na raspravu o Raketama i vidjet ces da sam bio u pravu i samo su nesretne okolnosti,tj.
povreda Yaoa dovele do ispadanja Raketa.Naravno ne treba ni spominjati nezainteresovanost za "Kobetovo" laktanje.
Subjektivno gledanje stvari i diskusija sa objektivnim argumentima nisu iste stvari.

Niko ne napada K. Marta, nemoj izvrtati moje rijeci kao tipican balkanac koji ne moze da prizna da nije u pravu. Ti si ga digao u zvijezde bez ikakvih argumenata iza toga. Po kojim statistikama ili videnjima osim tvojih je jedan od najboljih odbrambenih "cetvrtica" lige?

Pa rekao si da ce Rockets:i proci Lakers:e, prema tome bio si u krivu. Po tebi bi kladionice trebale imati obzira prema "nesretnim okolnostima". Da su babi ....

Kakva nezainteresovanost, ja sam ranije rekao da se u play-off:u dosta puta radi o "muskoj" borbi sa obadvije strane. Nekada se jedna ekipa osjeca pogodena sudenjem a vec sljedece kolo to moze slucaj sa protivnickom ekipom. Kada se sve sabere, konacan rezultat je u rukama igraca i donekle trenera a nikako u rukama sudija. Ti si taj koji uvijek kada "tvoja" ekipa izgubi povlacis pitanja sudija. Takode si ti taj koji je poceo govoriti o "kradi" u slucaju Denvera a ja ti samo odgovorio sa primjerom postavljanja stupice Kobe:u da ti pokazem da je vadenje na sudije i izmisljanje nekakvih zavjera na nivou diskusije izmedu djece iz vrtica.

Sta bi sa Arsenalom, Murray:om? "Moc" da ne spominjemo. Razumljivo od tebe da tu ne pokazujes svoju "nadaleko poznatu snagu argumenata" i izbjegavas da nas "zaspes argumentima" sto se tice tih slucajeva tvog pametovanja.
hidrant

#3843 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Pa eto , ako K-Mart nije medu najboljim, reci ko je bolji.
Kako sam ja mogao predvidjeti povredu Yaoa? Nisam vidovit.
Muska borba? Pa covjek lakta Artesta bez posljedica.Da je Artest ono uradio, dobio bi jedno dvije utakmice suspenzije.
Neelix

#3844 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

nemoj tako, on je asistent stan van gundya ba, djes mu to rec. zaboravili ste na bergkampa, najboljeg fudbalera svih vremena :lol:
hidrant

#3845 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hidrant wrote:Pa eto , ako K-Mart nije medu najboljim, reci ko je bolji.
Kako sam ja mogao predvidjeti povredu Yaoa? Nisam vidovit.
Muska borba? Pa covjek lakta Artesta bez posljedica.Da je Artest ono uradio, dobio bi jedno dvije utakmice suspenzije.

već sam pisao o martinu,pogledaj glasanje nba trenera,oni su odredili 40-tak najboljih defanzivnih igrača nba lige,martina tu nema,je li tebi treba više puta ponavljati ili ti misliš da znaš bolje od na trenera,slobodno to reci,znaš bolje od nba trenera.
Ja tebi ponavljam da ondje imaju 2-3 PF-a, a ostatak su vecinom bekovi.
hidrant

#3846 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Taj izbor je glupost.
Haj reci koja je to bolja cetvrtica od K-Marta!
-danTe-

#3847 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by -danTe- »

a meni smijesno... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dajte ba,kako vam se da raspravljat sa njim...vidite da decko ima jedno tlinest godina pa se fura malo po forumu ;-)
hidrant

#3848 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Ocigledno se ne mozemo dogovoriti,tako da predlazem da raspravljamo o drugim stvarima.
@and1medvjed
Posto si ti veliki strucnjak, reci nam molim te, volje defanzivne cetvorke od Martina.
hidrant

#3849 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hidrant wrote:Ocigledno se ne mozemo dogovoriti,tako da predlazem da raspravljamo o drugim stvarima.
@and1medvjed
Posto si ti veliki strucnjak, reci nam molim te, volje defanzivne cetvorke od Martina.

pa nemamo se šta dogovarati o činjenici da su nba treneri izabrali najbolje defanzivce lige,čak ni 2007. martina nema među igračima koji su dobili bar jedan glas u tom izboru,ni jedan glas,haloooo.

koga god da spomene ti ćeš reći da nije,je li tako.
Ako ima argumente, priznat cu.
Npr. da kaze Garnett, priznao bih da jest.
Njegova defanzivna igra nije bila toliko izrazena prosle sezone, zbog kolektivnog zabusavanja u odbrani ekipe Denvera.
Ove godine je to dosta disciplinovanije i mislim da treneri ga ne biraju prvenstveno zbog predrasuda.
Birdman je takoder dobio izuzetno malo glasova, a covjek je najbolji bloker lige, ne kazem da je to jedino faktor, ali
se isti ne smije zanemariti.
mikelandjelo

#3850 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by mikelandjelo »

Slijedece godine Blake Griffin u Clippersima pa bi mogli mozda daleko dogurati LAC, koji je jedan od meni najdrazih timova.
Post Reply