Nije, ali kao sto rekoh, kod nih bi trebala biti drugacija politicka situacija. Mi imamo 70% vlasti koja koci napredak drzave.aratet wrote: ↑15/12/2024 22:54Iz 91-e da. Ali je tada zbog rata već počeo padati. Početna tačka treba biti 90-ta kojeg smo dostigli 2003-e.Dugarry wrote: ↑15/12/2024 22:22Kod nas je politicka situacija, kao sto znas, veoma komplikovana. Da neprijatelja BiH nije bilo nakon 1995, mi bi mnogo prije dostigli nivo o kojem pricas. Druge stvar, mi smo bili mnogo napredniji od Sirije, tako da je nama bilo teze da se vratimo na prijeratni nivo.aratet wrote: ↑15/12/2024 22:03
Nama je trebalo 8 godina (2003.) poslije rata da stignemo predratni nivo. S tim da treba reći kako su za taj vremenski period druge države napredovale. Mi smo mozda stigli prijeratni standard, ali nismo na svjetskoj ljestvici na istom mjestu kao tada.
Oni ako misle da dostignu za 10 godina isti standard što je bio kao i kod Asada (poređeno sa ostalim zemljama Svijeta). To mora biti pravo ekonomsko čudo, sa genijalnim ekonomskim rješenjima.
PS: Koliko vidim, mi smo GDP iz 1991. dostigli vec 2002.
Govorimo o GDP-u koji nije prilagođen za inflaciju, naravno.
Mi nismo najbolji primjer.
Ali bezveze pricamo. Samo govorim sta ja ocekujem i cemu se nadam.