Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#3826 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Je li ovo izvidnica slavne minhenske brdsko-internetske 
- spreca
#3827 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Teska Sirokobrjeska

-
Hafis
#3828 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dobi li paket od Svetog Nikole 
- mO k3
#3829 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
kada ces ponovo u ribu ?Hafis wrote:Dobi li paket od Svetog Nikole
- It_is_a_Leclerc
#3830 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hrvatski predstavnici nameću Bošnjacima članove kolegija parlamentarne skupštine.Hafis wrote:A to ti je kao i u životu.
Recimo primjer prostitutke. Spavat će s kim hoće i kako hoće. Hoće li besplatno ili za pare, to je njena stvar.
Ali i ona može biti silovana (Komšo, Fejzić, Arifhodžić i sl.) i ima puno pravo da se buni protiv toga.
To je, uz već slavni slučaj Gorana Opsenice, intenzivan primjer nametanja nelegitimnih predstavnika narodima u BiH od strane nekolicine Hrvata koji su članovi jedne od stranaka za koje glasaju bh. Hrvati - HDZ-a.
-
Hafis
#3831 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatski predstavnici nameću Bošnjacima članove kolegija parlamentarne skupštine.Hafis wrote:A to ti je kao i u životu.
Recimo primjer prostitutke. Spavat će s kim hoće i kako hoće. Hoće li besplatno ili za pare, to je njena stvar.
Ali i ona može biti silovana (Komšo, Fejzić, Arifhodžić i sl.) i ima puno pravo da se buni protiv toga.
To je, uz već slavni slučaj Gorana Opsenice, intenzivan primjer nametanja nelegitimnih predstavnika narodima u BiH od strane nekolicine Hrvata koji su članovi jedne od stranaka za koje glasaju bh. Hrvati - HDZ-a.
Po toj logici i bošnjački predstavnici nameću Hrvatima članove kolegija parlamentarne skupštine.
Ne vjerujem da se mogla nametnuti Krišto na čelo doma bez jakog nametanja od strane bošnjačkih predstavnika.
- 512MB
#3832 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Moke zaboravio si mi na pm odgovoritmO k3 wrote:Mislim da je sada na koljenima a rado je dolazio na ovu temu “ super Šime “
- BHCluster
#3833 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Eh ako tebi da link prebaci ga necu niTkome reci.512MB wrote:Moke zaboravio si mi na pm odgovoritmO k3 wrote:Mislim da je sada na koljenima a rado je dolazio na ovu temu “ super Šime “
- Point.
#3834 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
2. Dublinska Gardijska Brigada "Dragan Čović Legitimni "spreca wrote:Teska Sirokobrjeska
- spreca
-
ernestalic
#3836 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ovaj Knezović koji rata nije vidio laže kao pas da smo u vrijeme rata dobijali hranu iz Hrvatske. Ko je god proveo rat u Sarajevu zna šta je bilo na svakodnevnom jelovniku. Nikakve hrane iz Hrvatske, mi očima nismo vidjeli. Makaroni, leća, grah i konzerve haringe iz boga pitaj kojih ratnih rezervi sa zapada. Sjećam se američkog keksa od zaliha iz vijetnamskog rata! Svi smo bili lakši za 20 do 30 kilograma. Voćku nisam vidi tri godine, ni ja ni moja djeca! Zapadni Hercegovci su u potpunosti preuzeli srpski model laganja i lažu, lažu, lažu. Na "Poskoku" su više fascinirani Karadzićem i Mladićem nego Praljkom, Prlićem i ostalim vitezovima!
- Bloo
- Globalna šefica
#3837 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Caritas u Sarajevu je dijelio hranu iz skladista u Kiseljaku. Hrana je dolazila iz Hrvatske.ernestalic wrote:Ovaj Knezović koji rata nije vidio laže kao pas da smo u vrijeme rata dobijali hranu iz Hrvatske. Ko je god proveo rat u Sarajevu zna šta je bilo na svakodnevnom jelovniku. Nikakve hrane iz Hrvatske, mi očima nismo vidjeli. Makaroni, leća, grah i konzerve haringe iz boga pitaj kojih ratnih rezervi sa zapada. Sjećam se američkog keksa od zaliha iz vijetnamskog rata! Svi smo bili lakši za 20 do 30 kilograma. Voćku nisam vidi tri godine, ni ja ni moja djeca! Zapadni Hercegovci su u potpunosti preuzeli srpski model laganja i lažu, lažu, lažu. Na "Poskoku" su više fascinirani Karadzićem i Mladićem nego Praljkom, Prlićem i ostalim vitezovima!
Ne dopusti da te mrznja zaslijepi do te granice da negiras dobra djela odredenih pojedinaca i grupa.
Hrvatska je primila i nase izbjeglice.
Adra u Bosni je dopremala pakete preko Hrvatske takode.
- Sanjarko
#3838 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Lanch pakete jeli iz Korejskog rata i slicno. Naravno da laze.
- Sanjarko
#3839 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dolazila preko HR a ne iz HR, ima Blo razlike.Bloo wrote: Caritas u Sarajevu je dijelio hranu iz skladista u Kiseljaku. Hrana je dolazila iz Hrvatske.
Ne dopusti da te mrznja zaslijepi do te granice da negiras dobra djela odredenih pojedinaca i grupa.
- Bloo
- Globalna šefica
#3840 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da, u pravu si. Nisam to znala. Kao neko ko je proveo rat u Sa.Vizionar 1985 wrote:Dolazila preko HR a ne iz HR, ima Blo razlike.Bloo wrote: Caritas u Sarajevu je dijelio hranu iz skladista u Kiseljaku. Hrana je dolazila iz Hrvatske.
- Sanjarko
#3841 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dolazila 92, 93-94 vec ne, nego preko UN-a i slicno, a opet 95 kad su ih natjerali da stanu sa sukobima sa nama. Ali da su nas oni hranili nisu. I sve je to opet bilo placano vecinom.
- Sanjarko
#3842 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Proveo sam ga i ja u ZE. Ima razlike. Po njemu ispada oni nas hranili. A opet dosta te hrane je placano DM-ovima od strane nas. Zlatom cak itd.Bloo wrote: Da, u pravu si. Nisam to znala. Kao neko ko je proveo rat u Sa.
- Bloo
- Globalna šefica
#3843 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne interesuje me sta nacionalisti bljuju u svrhu skupljanja poena i podizanja tenzija. A narod se lozi na to.Vizionar 1985 wrote:Proveo sam ga i ja u ZE. Ima razlike. Po njemu ispada oni nas hranili. A opet dosta te hrane je placano DM-ovima od strane nas. Zlatom cak itd.Bloo wrote: Da, u pravu si. Nisam to znala. Kao neko ko je proveo rat u Sa.
Reagirah na negiranje da je hrvatski narod pomagao Bosni.
- Sanjarko
#3844 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa pomagali su neki, neki su nam o glavi radili. To je istina. Ne sporim ja da je bilo Hrvata koji su nam pomagali ali bilo je i Hrvata koji su nas ubijali, zatvarali itd. Ne kazem da nije bilo i nasih g*vana koji su cinili zlocine prema drugima.Bloo wrote: Ne interesuje me sta nacionalisti bljuju u svrhu skupljanja poena i podizanja tenzija. A narod se lozi na to.
Reagirah na negiranje da je hrvatski narod pomagao Bosni.
Ali da su nas oni hranili itd., nisu. Placalo se DM-ovima itd., dosta toga, dosta dolazilo kao humanitarna pomoc ko zna kuda i koliko staro itd.
Rekao sam. Mi jeli Lanch pakete iz 1952 ili 50 godine.
- spreca
#3845 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bilo je neke pomoci iz Hr ali ne toliko koliko oni kazu......nase izbjeglice nisu bile na teret Hr jer smjestaj i sve sta je Hr ucinila za izbjeglice je bilo finansirano nekim drugim drzavama i uglavnom arapskim svijetom.....Hr stalno govori kako je ona najveci BiH prijatelj bila i ostala .....jedino mogu reci hvala vam ali nemojte vise ugusi nas to vase prijateljstvo.Netreba zaboraviti da je svaki konvoj koji je isao za bosnjacku stranu je javno pljackan i oni misle da smo mi to zaboravili...oduzimali po desetke hiljada maraka od shofera koji su po njima slali rodbina iz evrope
-
Hafis
#3846 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koliko je hrane u Sarajevo dolazilo iz Srbije, to jest preko Srbije?Vizionar 1985 wrote:Dolazila preko HR a ne iz HR, ima Blo razlike.Bloo wrote: Caritas u Sarajevu je dijelio hranu iz skladista u Kiseljaku. Hrana je dolazila iz Hrvatske.
Koliko je bilo bošnjačkih izbjeglica u Srbiji?
Koliko se ranjenih vojnika ABiH liječilo u bolnicama u Srbiji?
Koliko se bošnjačkih izbjeglica preko Srbije dokopalo zapada?
A ja, zaboravih, sve je to plaćeno u zlatu, a hrvatska ponuda je bila jeftinija od srpske.
- Maraschino
#3847 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kada bi na jedan tas stavili dobra djela koja je Hrvatska uradila za nas i ona losa, ovaj drugi bi pao do zemlje...a nije da nam pojedinci nisu pomagali.
- spreca
#3848 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Za sve ste dobili placeno i vise nego sto je kostalo ....eto iz ljubavi nas pomagaliHafis wrote:Koliko je hrane u Sarajevo dolazilo iz Srbije, to jest preko Srbije?Vizionar 1985 wrote:Dolazila preko HR a ne iz HR, ima Blo razlike.Bloo wrote: Caritas u Sarajevu je dijelio hranu iz skladista u Kiseljaku. Hrana je dolazila iz Hrvatske.
A ja, zaboravih, sve je to plaćeno u zlatu, a hrvatska ponuda je bila jeftinija od srpske.
i ovako ste nam pomagali ...nisi valjda zaboravio
- BHCluster
#3849 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Evo humanitarne.
- BHCluster
#3850 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne samo to a Buško Jezero, kad bi se poravnali ovi rachuni u kakav katalogspreca wrote:Za sve ste dobili placeno i vise nego sto je kostalo ....eto iz ljubavi nas pomagaliHafis wrote:Koliko je hrane u Sarajevo dolazilo iz Srbije, to jest preko Srbije?Vizionar 1985 wrote:
Dolazila preko HR a ne iz HR, ima Blo razlike.
A ja, zaboravih, sve je to plaćeno u zlatu, a hrvatska ponuda je bila jeftinija od srpske.....nije vam guzica mogla da odoli ponudjenom novcu
i ovako ste nam pomagali ...nisi valjda zaboravio