REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Acid25

#3826 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Malo mi je glupo da traže očitovanja nakon isteka roka. :-)
Valjda su to trebali tražiti 30 dana prije. Ali nikad se ne zna.
Nemam neka očekivanja od suda i od MZ, pa me ništa neće iznenaditi.
Još šalju tri pisma :?: :?
Čemu onda onaj rok nakon što se pokrene revizija, u kojem sud treba odlučiti da li će prihvatiti reviziju; gdje bi se ispitalo da li Sakib ima legitimitet itd. :?: :?

Uz mutavog Bakira, dobro je i da smo pokrenuli reviziju. Barem smo pokazali zube.
Srbi na čelu sa Dodikom svakako žele da unište BiH, pa eto da im damo malo brzine.
Da i to čudo vidimo. :sabur:
Nama iz NVZ pokreta je puna kapa politike... :-D
Maraschino

#3827 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

bh.tornjak wrote:OK...´ajmo ovako...

Stigla pisma (tri komada :shock: ) u ambasadu...pisma su u ambasadi ali mediji i dobro upuceni novinari vec znaju sta je u tim pismima.

Ivanic kaze da je zabranio ambasadorki da otvara "njegovo" pismo....tako sad prosipa pricu da sud trazi ocitovanje ona tri konja.
ako Ivanic zabranjuje mozda neko drugi ne zabranjuje....moze narediti da otvori "njegovo" pismo...zar ne....?

na kraju ce ispasti da je to (jedno pismo trojici konja) poslala neka salterusa da obavijesti da je zahtjev za reviziju primljen.
ako iko ima iskustva da je bar jednom isao na sud iz bilo kojeg razloga zna da to ovom brzinom nije moguce....

Ivanic & Co ovim zamajavaju narod (svoj prvenstveno) iz samo njima poznatih razloga.
Upravo tako. O legitimnosti zahtjeva, vazenja punomoci za punomocnika i druge formalnosti ce se raspravljati poslije u nekom predpretresnom postupku iliti prvoj fazi postupka.

To Ivanic sanja da ce ga neko u ovo vrijeme nesto pitati.
Maraschino

#3828 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
daddy-kool wrote:
vivaldi wrote: vrlo je teska bila odluka za baketa ko i bilo koga druga na njegovom mjestu - s jedne strane pravda za zrtve, a sa druge potecnijalne posljedice za zive.

trenutno najmanje lose rjesenje je trenutno da se sud oglasi sto je moguce prije i da se ne ceka godinu, dvije koliko rekose da im treba inace
Odluka je bila relativno laka.
Znao je on šta treba, ali je pokušao malo spina da skine sa sebe politički trošak (Sakib će odlučiti da li treba pokretati reviziju i sl.).
Realno je situacija ista kao i prije mjesec dana, a za 2-3 sedmice dok izađe iz dnevnih naslova, potpuno će se normalizovati.
pa mislim da bas i nije lako prelomio. jedan razlog je ovo sto si ti napisao - trazio je nacina da podjeli odgovornost sa ostalim sarajevskim politickim subjektima, a mucilo ga je vise stvari - politicka situacija u kojoj se nalazi sda je vrlo slozena i zapravo jedina velika stranka sa kojom imaju/imali ok odnose je bio sds sto je garantovalo vlast na drzavnom nivou. njemu je bilo jasno da kada on povuce prvi potez, ostale poteze ce vuci drugi.

sds se vec oglasio i fakticki sada imas tehnicko VM. drugo pitanje je sada kako ce se postavit fahro i covic jer je i s njima na ratnoj nozi jer i oni mogu sacekat malo da prodje vremena da ne ispadne da je zbog tuzbe, a onda da sruse i federalnu vladu zbog "blokada, nefunkcionalnosti itd".

treca stvar je sto je poslije toliko godina dodik po prvi put nije generator krize jer je bakir sam sebe nominovao. ameri baketa vec odavno ne mirisu, a jos pred izbore 2014 hill je na blogu ambasade u isti negativni paragraf stavio mileta zbog (tada) negativne retorike, a baketa zbog precestih odlazaka u tursku. od tada je nastavio jos cesce ici, a sada je isao kontra moora koji se oglasio prije odluke i pritom rekao da je to stav i nekoliko ambasada. nije tesko pogoditi koja je medju njima.

sve ovo gore navedeno je prije svega problem bakira i sda, ali posto su oni stranka na vlasti onda je to samim tim problem za sve oni kojima oni vladaju, a to je narod. ono sto je za narod jos jedna dodatna otezavajuca okolnost je totalno rasulo opozicije koja je nesposobna da sacuva samu sebe, a kamoli da osovji vlast i evenatualno napravi neki pozitivan iskorak.

jebeno
Sve si okrenuo ali nisi jedini.
Sada zbog prezivjelih i buducih generacija treba ovaj postupak privesti kraju i prihvatiti odluku suda kakva je takva je.
Ne moze se tu praviti kompromis ''radi mira u kuci'' i propustiti rok za podnosenje zahtjeva za reviziju.

U ovom konkretnom slucaju(revizija) mnogo se znacaja daje Bakiru i SDA ako znamo da su u Vijecnici bili ''svi'' i dali svoju saglasnost.

Nije Bakir i SDA generator trenutnih problema nego naprotiv SVI ovi sto pjene da zastite drugu drzavu.
Ne treba obrtati teze.
Drvosjeca iz Dejcica

#3829 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bh.tornjak wrote:OK...´ajmo ovako...

Stigla pisma (tri komada :shock: ) u ambasadu...pisma su u ambasadi ali mediji i dobro upuceni novinari vec znaju sta je u tim pismima.

Ivanic kaze da je zabranio ambasadorki da otvara "njegovo" pismo....tako sad prosipa pricu da sud trazi ocitovanje ona tri konja.
ako Ivanic zabranjuje mozda neko drugi ne zabranjuje....moze narediti da otvori "njegovo" pismo...zar ne....?

na kraju ce ispasti da je to (jedno pismo trojici konja) poslala neka salterusa da obavijesti da je zahtjev za reviziju primljen.
ako iko ima iskustva da je bar jednom isao na sud iz bilo kojeg razloga zna da to ovom brzinom nije moguce....

Ivanic & Co ovim zamajavaju narod (svoj prvenstveno) iz samo njima poznatih razloga.
Znaš šta je meni ovdje čudno. Čudno je to što su poslata tri pisma, umjesto jednog jer je predsjedništvo BiH kolektivni šef države. Ovo je navodno prvi put da šalju pisma odvojeno te faktički suverenitet BiH je ovdje jasno podjeljen sa tri i to me iskreno govoreći brine. Čisto sumnjam da je to puka obavijest, volio bih da jeste, ali ovdje se nešto opasno kuha, Srbija imam dobru diplomatiju, zajebani su politički igrači ma koliko mi osobno mislili ovo ili ono.
Sara03

#3830 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Imal ko kakav broj od Mirsade. Da je priupitamo kolko hin je došlo i dal nam se crno piše. :D
vivaldi

#3831 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

Maraschino wrote: Sve si okrenuo ali nisi jedini. Sada zbog prezivjelih i buducih generacija treba ovaj postupak privesti kraju i prihvatiti odluku suda kakva je takva je. Ne moze se tu praviti kompromis ''radi mira u kuci'' i propustiti rok za podnosenje zahtjeva za reviziju. U ovom konkretnom slucaju(revizija) mnogo se znacaja daje Bakiru i SDA ako znamo da su u Vijecnici bili ''svi'' i dali svoju saglasnost. Nije Bakir i SDA generator trenutnih problema nego naprotiv SVI ovi sto pjene da zastite drugu drzavu. Ne treba obrtati teze.
nema tu zamjene teza. to su dva razlicita aspekta koje je arzulah spomenuo - pravo i pravda.

zrtve traze pravdu. zrtve su uvijek u pravu. sta god da pricaju, sta god da traze, bice u pravu do kraja zivota.

u ovom konkretnom slucaju tu njihovu volju i zelju je sticajem okolnosti morao formalisat bakir.

drugi aspket je pravo koje je kako praksa pokazuje bazirano na politici, a ne na pravdi.

znaci s jedne strnae imas zrtve koje traze pravdu, a sa druge imas zrtve (i ostatak naroda) koji traze penzije, invalidnine, plate...

i za jedno i za drugo je odgvoran bakir i zato njegova odluka nije bila laka.

revizija je aposlutno razumljiv potez, ali je vijecnica koju si spomenuo strasna fula. to je teski politicki kiks. nije trebao napustati sistem ni po koju cijenu jer je ovako konkretnim primjerom pokazao da su drzavne insitucije tu samo dok ti odgovoraju, a cim ti ne odgovoraju na svoju ruku.

to je nesto sto radi dodik jer je njemu cilj da razjebe drzavu, ali neko ko se zalaze za jacanje drzave ovo nije smio uraditi
daddy-kool

#3832 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Znaš šta je meni ovdje čudno. Čudno je to što su poslata tri pisma, umjesto jednog jer je predsjedništvo BiH kolektivni šef države. Ovo je navodno prvi put da šalju pisma odvojeno te faktički suverenitet BiH je ovdje jasno podjeljen sa tri i to me iskreno govoreći brine. Čisto sumnjam da je to puka obavijest, volio bih da jeste, ali ovdje se nešto opasno kuha, Srbija imam dobru diplomatiju, zajebani su politički igrači ma koliko mi osobno mislili ovo ili ono.
Da je čudno, čudno je.
Oficijelna međunarodna korespodencija sa BiH ima ovdje samo jednu adresu - kolektivno predsjedništvo BiH.
Maraschino

#3833 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
Maraschino wrote: Sve si okrenuo ali nisi jedini. Sada zbog prezivjelih i buducih generacija treba ovaj postupak privesti kraju i prihvatiti odluku suda kakva je takva je. Ne moze se tu praviti kompromis ''radi mira u kuci'' i propustiti rok za podnosenje zahtjeva za reviziju. U ovom konkretnom slucaju(revizija) mnogo se znacaja daje Bakiru i SDA ako znamo da su u Vijecnici bili ''svi'' i dali svoju saglasnost. Nije Bakir i SDA generator trenutnih problema nego naprotiv SVI ovi sto pjene da zastite drugu drzavu. Ne treba obrtati teze.
nema tu zamjene teza. to su dva razlicita aspekta koje je arzulah spomenuo - pravo i pravda.

zrtve traze pravdu. zrtve su uvijek u pravu. sta god da pricaju, sta god da traze, bice u pravu do kraja zivota.

u ovom konkretnom slucaju tu njihovu volju i zelju je sticajem okolnosti morao formalisat bakir.

drugi aspket je pravo koje je kako praksa pokazuje bazirano na politici, a ne na pravdi.

znaci s jedne strnae imas zrtve koje traze pravdu, a sa druge imas zrtve (i ostatak naroda) koji traze penzije, invalidnine, plate...

revizija je aposlutno razumljiv potez, ali je vijecnica koju si spomenuo strasna fula. to je teski politicki kiks. nije trebao napustati sistem ni po koju cijenu jer je ovako konkretnim primjerom pokazao da su drzavne insitucije tu samo dok ti odgovoraju, a cim ti ne odgovoraju na svoju ruku.

to je nesto sto radi dodik jer je njemu cilj da razjebe drzavu, ali neko ko se zalaze za jacanje drzave ovo nije smio uraditi
Teska fula moj vivaldi ali imas pravo na svoje misljenje koje te svrstava na ''drugu stranu''.

Kunem ti se da nikada nisam dao podrsku SDA a pogotovu Bakiru ali ovaj put je u pravu. Sud ce odluciti da li Sakibu treba nova punomoc a ne Dodik i dodikovci. Oni su isforsirali problem iako ih niko i nizasta ne pita ali se oni zele da nametnu kao zastitnici Srbije. I prosli proces bi isto zavrsio da se oni pitali(Arzo objasnio i postirao dopise i procedure koje su zloupotrebljavali)

Izriciti krivci za ovu krizu su politicari iz manjeg entiteta.
vivaldi

#3834 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:Kunem ti se da nikada nisam dao podrsku SDA a pogotovu Bakiru ali ovaj put je u pravu.
pogresno si me razumio

nema ovo veze za koga si ti glasao, niti se trebas bilo kome pravdat zbog toga, jer je to tvoje licno pravo.

bakir je ovdje samo neko ko je u ovom trenutku bio nadlezan za to kao clan predsjednistva, predsjednik vladajuce i predsjednik najjace strane u bosnjaka. to nema veze s njim licno vec sa funkcijom/funkcijama
belfy

#3835 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by belfy »

Dozer wrote:Leclerc je u pravu.
Ovdje se ne radi o reviziji tuzbe, nego o reviziji presude. Tuzba je ista.
ja sam samo zabacio da vidim ko ce se uhvatiti (pogledaj sta sam ranije pisao na ovoj temi pa ces vidjeti da mi je sasvim jasno). ;-) a vidi ko se javlja:
dragan.s wrote:
belfy wrote: valjda po reviziji tuzbe. presuda je tu i ona je takva-kakva je. ne ulaze se nista na oslobadjajuci dio, jer nije rijec o presudi, nego o tuzbi.

bilo bi lijepo da koristis tu istu prostu logiku. jer u nastavku pricas nesuvislo.
Revizija presude, a ne tužbe. Član 61. Stav 1. Statuta Suda:
An application for revision of a judgment may be made only when it is based upon the discovery of some fact of such a nature as to be a decisive factor, which fact was, when the judgment was given, unknown to the Court and also to the party claiming revision, always provided that such ignorance was not due to negligence.
It_is_a_Leclerc wrote:
belfy wrote: valjda po reviziji tuzbe. presuda je tu i ona je takva-kakva je. ne ulaze se nista na oslobadjajuci dio, jer nije rijec o presudi, nego o tuzbi.

bilo bi lijepo da koristis tu istu prostu logiku. jer u nastavku pricas nesuvislo.
Teško da možete biti više u krivu.

Čuj - revizija TUŽBE.

O moj milostivi Bože, s kim ja diskutujem.
sada je jasno da Leclerc i ne cita temu cijelim tokom, nego ide i grlom u jagode. 8-)
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#3836 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

vivaldi wrote:

pa sta je trebao? da saziva sastanak pod satorom? sazivao je jedan drzavnik sastanke pod satrima pa je zavrsio sa klipom u supku i metkom medju rogovima, znaci mjesto sastanka nije vazno, vazna je poruka sa sastanka.... nije revizija ni bakirova ni muslimanska, revizija je pravna...
vivaldi

#3837 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

wonkaw wrote:revizija je pravna...
a pravnik rece:
Softić u Predsjedništvu BiH: Odluku o reviziji tužbe donijet će Izetbegović nakon širih konsultacija
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=32979
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#3838 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

Zipa slike ispod sa ''Pogledajte budući izgled Pozorišnog trga Susan Sontag u srcu Sarajeva,, trojka podjeljena, ono buduci Dodik i Covic sjede zajedno a ta trane pozira buduci u Bosnjaka, na jarbolima nema zastava jer trojka nije dosla do konsenzusa s koje strane treba da se krene s vjesanjem zastava. Udarne vijesti na klixu: nova kriza na vidiku, novi ruski ambasador saziva PIC, a novi visoki predstavnik izrazio svoju zabrinutost... :zjev:

Image
Maraschino

#3839 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
wonkaw wrote:revizija je pravna...
a pravnik rece:
Softić u Predsjedništvu BiH: Odluku o reviziji tužbe donijet će Izetbegović nakon širih konsultacija
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=32979
Revizija je nesto sto je trebalo privesti kraju. Niko nema pravo da to sprijeci a o ishodu istog cemo pricati poslije.
Licno mislim da od toga nema nista a u najgorem slucaju ostat ce stara presuda.

Revizija mora ici dalje a o ishodi MI ne odlucujemo.

Neko je prizeljkivao ili isticanje roka ili blokade za samo podnosenje zahtjeva. Posto je to neko odradio, stvorio se problem nicim izazvan. Htjeli su Bakira na lomacu, Srbiji poslati poruku ''mirno spavajte dok imate nas''.
vivaldi

#3840 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:a o ishodi MI ne odlucujemo.
zato sam i napisao da je sada najbitnije da procedura bude sto kraca, da se ne otegne godinama ko sto rekose da moze
palermo

#3841 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

vivaldi wrote:
zato sam i napisao da je sada najbitnije da procedura bude sto kraca, da se ne otegne godinama ko sto rekose da moze
Zapravo obrnuto, bilo bi jako dobro da procedura potraje makar dvije-tri godine.....
Maraschino

#3842 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

palermo wrote:
Zapravo obrnuto, bilo bi jako dobro da procedura potraje makar dvije-tri godine.....
Mislis, da svaka zvjerka pokaze trag.
TheMule

#3843 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

Vidite jednu stvar, pravda se mora traziti, iako su sanse male da se dobije -ne zbog spremnosti ili nespremnosti naseg tima, vec zbog politike koja vlada svijetom. Malo ste naivni misleci da se stvari na najvisem nivou svjetske politike rijesavaju "spremnosti" nekog pravnog tima. Ako politika bude nama naklonjena, pobjedjujemo i vice versa.

Ali, iako je bitka 80% izgubljena, nasi ljudi koji su padali po Zuci, Trebevicu, Igmanu, Visegradu, Srebrenici, Zvorniku, Krajini, Hercegovini i drugim mjestima ne smiju biti izdati. Njihove sanse da izgube su bile jos vece, a oni su se borili, a vidite neke od vas, bojite se Srbije i da ce se na vas naljutiti, a ovi iz MZ-e ce vas mrko pogledati....ccccc

A oni se nisu bojali da ce te se vi naljutiti kad su slavili 9. januar? Nisu se bojali da zaostravaju situaciju referendumom i najavom novog 2018-te? Kad nisu dozvolili bosanski jezik?

Mislim da ovo nema nikakve veze sa Bakirom, u ostalom i ja i citava moja porodica smo bili zrtve agresije, valjda obicni narod ima nesto reci na ovu temu, ne samo vodeci ljudi? i ja licno mislim da su Bakir i SDA previse mlaki prema Srbiji, ali pogotovo prema RS-u.
desni

#3844 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by desni »

vivaldi wrote:
    A zašto?
      Je li hoćeš da kažeš da je narodu i političarima iz rs od njihovih plata i penzija važnije da Srbija ostane čista po pitanju zločina i genocida iz devedesetih?
      palermo

#3845 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Maraschino wrote:
      palermo wrote:
      ne baš. mislim pragmatičnije.....

odbacivanje postupka u ovom trenutku bi za Bošnjake značilo poraz koji bi ih dugoročno sasvim sigurno dodatno radikalizovao, plus bi se postavilo pitanje vođstva i bojim se zapravo i potpunog obezglavljivanja Bošnjaka u kontekstu njihovih političkih predstavnika....

što se tiče Srba, bilokoja odluka u ovom trenutku ide na ruku Dodiku i radikalnim srpskim elementima.....

tako, da, najbolje bi bilo da proces potraje dovolkno vremena da se naviknemo na njega
      vivaldi

#3846 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

desni wrote:A zašto?Je li hoćeš da kažeš da je narodu i političarima iz rs od njihovih plata i penzija važnije da Srbija ostane čista po pitanju zločina i genocida iz devedesetih?
      revizija u rs je pokusaj dodika da dotuce sds, a sds-ova galama nacin da se odbrane.
      animus

#3847 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by animus »

Dosta vise ove luzerske politike. Oni bi sada nama da namecu hoce li se ponovo suditi i sad bi kao pritisak pravili zato sto trazimo pravdu. Ma gonite se u picku materinu, dosta vise. Za zlocine ce odgovarati svi koji su ih pocinili, i nema odustajanja. Srecom pa imamo ispravnu politiku i pravdu trazimo putem suda a ne likvidiranjem putem tajnih sluzbi (izrael) ili podmetanjem bombi (palestina). Ipak smo mi civilizovani i vjerujemo u pravni sistem. Zato svi koji misle da nije trebalo ovako neka razmisle sta je altwrnativa jer mi necemo zaboraviti pa sta nas kostalo. Pravda mora biti zadovoljena. I kao sto rece jedan pametan covjek: Dosta smo se mi prilagodjavali neka se sada oni nama prilagodjavaju.
      Dosta su nama drugi diktirali sta cemo reci ili uraditi. Ko da smo malo nesposobno dijete koje svako udari kad prolazi. Pa jedna kurava iz hrvatske dodje i daje nama neke primjedbe. Iz srbije i nema politicara koji nam nije nesto pametovao. Nekakav moor nas opominje. Pa jebat im sve treba kao sto su kolindici uradili. Dobro je onda Komso zaprijetio da ce dobiti po prstima i samo zato ga treba ponovo izabrati. Treba nama agresivnijih političara koji nemaju oraha u džepovima. Ceric, Komsic, gen. Halilovic i slični koji će na svaki napad na drzavu udarati u glavu. I razvijati tajnu politiku borbe protiv izdajica kao sto su i ovo tajno odradili. Vratiti im za one silne optuznice protiv nasih heroja. Njihovi ljudi se slobodno setkaju a imaju hiljade ljudi na dusi.Naravno da treba praviti paralelne institucije jer nemamo na zalost svoj entitet da to radi za nas. Sta je drugo silno lobiranje po svijetu za rs, zar to nije paralelni sistem.
      Samo ostro u kost jer na balkanu je to jedini jezik.
      TheMule

#3849 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

palermo wrote:
      Maraschino wrote:
      palermo wrote:
      ne baš. mislim pragmatičnije.....

odbacivanje postupka u ovom trenutku bi za Bošnjake značilo poraz koji bi ih dugoročno sasvim sigurno dodatno radikalizovao, plus bi se postavilo pitanje vođstva i bojim se zapravo i potpunog obezglavljivanja Bošnjaka u kontekstu njihovih političkih predstavnika....

što se tiče Srba, bilokoja odluka u ovom trenutku ide na ruku Dodiku i radikalnim srpskim elementima.....

tako, da, najbolje bi bilo da proces potraje dovolkno vremena da se naviknemo na njega
      Ama Palermo ti si previse dramatican. Mislis da cu se ja radikalizovati/ deradikalizovati zavisno od rezultata presude? Da ce se cetnici i oni koji ih tajno simpatisu i oni koji ih podrzavaju jos vise radikalizovati? Koji je to visi stepen nego onaj na kojem su sada? Umjesto da se zalazu za unistenjem drzave i unistenjem mog naroda, oni ce sada da se zalazu za _____?

Ovo je srz problema koji se proteze kroz citavu ovu temu. Svi nesto previse kalkulisete, ali vam taj digitron ne daje tacne rezultate!
      desni

#3850 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by desni »

vivaldi wrote:
      desni wrote:A zašto?Je li hoćeš da kažeš da je narodu i političarima iz rs od njihovih plata i penzija važnije da Srbija ostane čista po pitanju zločina i genocida iz devedesetih?
      revizija u rs je pokusaj dodika da dotuce sds, a sds-ova galama nacin da se odbrane.
        Ima ta priča smisla ali ne po cijenu blokade svega mogućeg dok traje revizija.Mislim da budžetlije a i ostali u oba entiteta od revizije ne žive.Ekonomski prostor je jedinstven i svaku veću turbulenciju bi svi osjetili na svojim džepovima.
          Koliko god se voljeli il ne voljeli prinuđeni smo jedni na druge.
            Zar će najbolji ministri Mektić i Šarović obustaviti rad :mrgreen:
            Post Reply