Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
edys
#3826 Re: Xiaomi mobiteli
Ako ste vlasnik Xiaomieva Mi A1 ili to namjeravate postati, znajte da je Xiaomi upravo povukao nedavno puštenu Oreo nadogradnju za taj inače vrlo zanimljiv uređaj. Razlog: neočekivana hrpa bugova.
Nedavno je Mi A1 dobio Oreo, a upravo je taj mnogima slastan keksić, mnogima pokvario korisničko iskustvo. Prijavljivani su bugovi po pitanju performansi, rušenja aplikacije Telefon, nestanak gesti preko čitača otisaka i nekontrolirano curenje baterije s Bluetooth vezom.
Zbog te silne količine problema, Xiaomi je odlučio zasad povući Oreo nadogradnju za taj uređaj
smartphonehrvatska
Nedavno je Mi A1 dobio Oreo, a upravo je taj mnogima slastan keksić, mnogima pokvario korisničko iskustvo. Prijavljivani su bugovi po pitanju performansi, rušenja aplikacije Telefon, nestanak gesti preko čitača otisaka i nekontrolirano curenje baterije s Bluetooth vezom.
Zbog te silne količine problema, Xiaomi je odlučio zasad povući Oreo nadogradnju za taj uređaj
smartphonehrvatska
- Quaresma
#3827 Re: Xiaomi mobiteli
Android One projekat je takva podvala
po pravilu bi tu trebao direktno Google da vodi racuna o softweru, medjutim, sve to ide preko Xiaomija, kako naodgradnje, tako i slanje one statistike.
I još izbaciti onakav bugovit Oreo, smiješno.
po pravilu bi tu trebao direktno Google da vodi racuna o softweru, medjutim, sve to ide preko Xiaomija, kako naodgradnje, tako i slanje one statistike.
I još izbaciti onakav bugovit Oreo, smiješno.
- nagibSA
#3828 Re: Xiaomi mobiteli
Dodje kao neka blijeda kopija Nexus/Pixel programa za indijsku, bosansku i sl. sirotinju...

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3829 Re: Xiaomi mobiteli
nema na čemu...teško je za ove pare naći bolje, al baš da si siguran da valjaBosGrad wrote:Da se zahvalim na preporuci za ovaj telefon, juce sam kupio i odlican je za moje potrebe. Doduše kod mene na kutiji pise Redmi Note 4 x, a kad udjem u opcije o telefonu pise samo Redmi Note 4, al' necu gledati sitniceJoseMujica wrote:Redmi note 4x 3/16GB 270 KM u Hustel-u na Čaršiji , a 3/32 GB 310KMBosGrad wrote:Moze preporuka za kakav Xiaomi do 300-330 km.Vidim da ih dosta hvale a nemam iskustva sa tom markom,pa pomozite![]()
Uglavnom, odlican i hvala jos jednom
-
tnt-tunja
#3830 Re: Xiaomi mobiteli
Record item customs information (Inb)
ovo je informacija da uređaj ide na carinu? Malo mi čudno u petak im stiglo u Sarajevo, tek danas otišlo na carinu, pa šta su radili 3dana???
ovo je informacija da uređaj ide na carinu? Malo mi čudno u petak im stiglo u Sarajevo, tek danas otišlo na carinu, pa šta su radili 3dana???
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3831 Re: Xiaomi mobiteli
Telefon vraćen sa servisa, kažu sad je sve uredu. problem sa softverom. Dodjem u kahvic,O'zone wrote:Imaš/imao si ga pravo reklamirati u tih prvih sedam dana bez problema.konektovan wrote:![]()
Čak i u vezi baterije jer nije normalno da baterija drži tako kratko i da tako brzo spušta kapacitet napunjenosti posebno kad je mobitel ugašen. To nije normalan rad uređaja. Član 18 zakona o Zaštiti potrošača
- O'zone
- Globalni moderator
#3832 Re: Xiaomi mobiteli
konektovan wrote:
Telefon vraćen sa servisa, kažu sad je sve uredu. problem sa softverom. Dodjem u kahvic,upalim i baterija na 60,%, za 15 minuta na 41%?! Uradili Factory, i haj Jovo na novo.
- konektovan
#3833 Re: Xiaomi mobiteli
Ma komedija zaista. Najvjerovatnije da ću preko telekoma sad ići, pa nek se hebu i jedni i drugi.O'zone wrote:konektovan wrote:
Telefon vraćen sa servisa, kažu sad je sve uredu. problem sa softverom. Dodjem u kahvic,upalim i baterija na 60,%, za 15 minuta na 41%?! Uradili Factory, i haj Jovo na novo.
![]()
![]()
![]()
Izvini znam da nije smiješno al to je na žalost realnost naših servisa. Nije mi se to jednom desilo. Ništa opet sve pod ruku i nazad u BHTelekom sa rečenicom "al su ga opravili, alal vera" normalno ako imaš vremena, znam kakva je stiska...
Sorry, ovo je tema xiaomi, al' eto morao sam negdje.
- valjuga
#3834 Re: Xiaomi mobiteli
Imaš moj savjet na prošloj stranici,i ja sam imao iskustvo slično tvom.O'zone wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
![]()
Izvini znam da nije smiješno al to je na žalost realnost naših servisa. Nije mi se to jednom desilo. Ništa opet sve pod ruku i nazad u BHTelekom sa rečenicom "al su ga opravili, alal vera" normalno ako imaš vremena, znam kakva je stiska...
- konektovan
#3835 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam bas najbolje shvatio tvoj savjet, predlazes da ga sprzim ili ??????valjuga wrote:Imaš moj savjet na prošloj stranici,i ja sam imao iskustvo slično tvom.O'zone wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
![]()
- Quaresma
#3837 Re: Xiaomi mobiteli
ja sam tako svoj nosio od 6. mjeseci na servis, sad me čeka u Bihaću da ga podigne,O'zone wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
![]()
najjace kad kazu mi tu nista ne mozemo, mozemo samo proslijediti servisu da ga poprave i to je to.
a u medjuvremenu placas pokvaren telefon.
- konektovan
#3838 Re: Xiaomi mobiteli
Ma naravno, placam neispravan mobitel. Ali sad cu ici preko bht direktno, pa cemo se ganjati. Ovdje je baterija došla sa hendikepom izgleda, a servis se bas ono potrudio, uradio factory reset i zdravo djaci, još im trebalo 3 dana za to. Sad citam prijemni list, uocena je greska sa telefonom, tj. sa praznjenjem bazerije i kvar je otklonjen. još naveli da je izgreban touch panel, sto nije tacno i da telefon na sebi ima manje ogrebotine. Tel od prvog dana u bumperu sa zastitnim staklom. Ne kontam sta hoce da postignu?!Quaresma wrote:ja sam tako svoj nosio od 6. mjeseci na servis, sad me čeka u Bihaću da ga podigne,O'zone wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
![]()
najjace kad kazu mi tu nista ne mozemo, mozemo samo proslijediti servisu da ga poprave i to je to.
a u medjuvremenu placas pokvaren telefon.
- Quaresma
#3839 Re: Xiaomi mobiteli
brate, sretno tebi, ja sam pravno lice, hodao sam od ureda do ureda, i samo su me saltali, moj menadzer slao emailove ovima iz ´vrha´ da poprate situaciju, medjutim nista
sta da ti kazem, nedavno je situacija bila da su mi vratili telefon sa servisa xperiu z5, nisau staklo zalijepili pozadi. vratim isti dan, nakon 10ak dana dobijem ponovo telefon nije zaljepljeno staklo, plus zamjenili maticnu plocu i zamjenili bateriju.
ali sta ces, nema ovde zastita kupaca, tako da me mogu handriti, a i evo istice mi ugovor, pa im je svakako to dobro doslo.
sta da ti kazem, nedavno je situacija bila da su mi vratili telefon sa servisa xperiu z5, nisau staklo zalijepili pozadi. vratim isti dan, nakon 10ak dana dobijem ponovo telefon nije zaljepljeno staklo, plus zamjenili maticnu plocu i zamjenili bateriju.
ali sta ces, nema ovde zastita kupaca, tako da me mogu handriti, a i evo istice mi ugovor, pa im je svakako to dobro doslo.
- konektovan
#3840 Re: Xiaomi mobiteli
Ma nista onda, lagano stediti i kupiti xiaomi.
Bht-u halaliti novac.
Bht-u halaliti novac.
-
zrakomlat
#3841 Re: Xiaomi mobiteli
Sestra imala sličan, iako skroz različit problemkonektovan wrote:Ma nista onda, lagano stediti i kupiti xiaomi.![]()
Bht-u halaliti novac.
Uzela neki coolpad torino. Eronet je u pitanju, a mislim da je servis bio Mobis. I radio on fino neko vrijeme. I onda odjednom samo zaledi i neće ništa, ne radi tač skrin. Resetuje ga fizički, ono drž ovu tipku, drž onu, i on proradi. Čim se ugasi ekran, ponovo ga moraš resetovati da ekran reaguje na dodir. I odnese na Eronet, oni ga proslijede, servis vrati s porukom, greška nije uočena, vraćen na fabričke postavke, telefon radi. Ona ga donese kući, opet isto, telefon radi dok se ne ugasi ekran. Odnese drugi put, oni vrate s identičnom porukom, iako radnica Eroneta stavi u zapisnik da se lično uvjerila da ne radi. Dakle oni ga resetuju, vide radi, spakuju i pošalju nazad. Da su samo jednom pustili da se ugasi ekran, skontali bi da ne radi, ili su se pravili ludi.
Pošalje treći put, ali ovaj put ih prije nazove i kaže, dobićete treći put isti telefon zbog istog problema, popravite ga ili dajte novi. I popravili ga.
Ja kasnije na googletu nađem da im je vjerovatno bila neka fabrička greška, dešavalo se i po Indiji, naletio na neki forum
Dakle, dosađuj im.
..............................
EDIT: evo i na temu nešto da kažem, naletim na članak gdje se bigbuy.ba iz Širokog predstavlja kao distributer Xiaomia za BiH.
https://www.bljesak.info/gospodarstvo/p ... yba/224022
-
zokislav
#3842 Re: Xiaomi mobiteli
Kasnite sa informacijama. Bagovi su već ispravljeni.edys wrote:Ako ste vlasnik Xiaomieva Mi A1 ili to namjeravate postati, znajte da je Xiaomi upravo povukao nedavno puštenu Oreo nadogradnju za taj inače vrlo zanimljiv uređaj. Razlog: neočekivana hrpa bugova.
smartphonehrvatska
- Quaresma
#3843 Re: Xiaomi mobiteli
nisu baš ispravljeni, january security patch je stigao samo za one koji su vec bili updateovali na Oreo, recimo ja nisam, i za mene jos nema apdejta, cekam da Xiaomi ponovo pusti.
na xda pomješana i dalje iskustva, dakle bolje pričekati za naredni stable update.
brate, 500KM za Xiaomi Mi A1
na xda pomješana i dalje iskustva, dakle bolje pričekati za naredni stable update.
zrakomlat wrote: ..............................
EDIT: evo i na temu nešto da kažem, naletim na članak gdje se bigbuy.ba iz Širokog predstavlja kao distributer Xiaomia za BiH.
- kloniran
#3844 Re: Xiaomi mobiteli
520 KM MI5S
-
zrakomlat
#3845 Re: Xiaomi mobiteli
Koja je realna cijena za taj mob? Vidio sam na piku negdje 2-3 slučaja po 410 KM.Quaresma wrote:nisu baš ispravljeni, january security patch je stigao samo za one koji su vec bili updateovali na Oreo, recimo ja nisam, i za mene jos nema apdejta, cekam da Xiaomi ponovo pusti.
zrakomlat wrote: ..............................
- nagibSA
#3846 Re: Xiaomi mobiteli
Pa to je realna za 32GB, za 64Gb je 440-450...zrakomlat wrote: Koja je realna cijena za taj mob? Vidio sam na piku negdje 2-3 slučaja po 410 KM.
- kloniran
#3847 Re: Xiaomi mobiteli
ima li neko MI NOTE 3?
-
zrakomlat
#3848 Re: Xiaomi mobiteli
Dobro si, nisam ni gledao karakteristike telefona. Samo cijenu onako ovlašnagibSA wrote:Pa to je realna za 32GB, za 64Gb je 440-450...zrakomlat wrote: Koja je realna cijena za taj mob? Vidio sam na piku negdje 2-3 slučaja po 410 KM.
- Quaresma
#3849 Re: Xiaomi mobiteli
ako neko ima mogucnost da zbavi sa interneta, ne znam, honorbuy. gdje Mi A1 64GB model košta 240$ bolje tu uzeti nego sa ovima našima se natezati.
- staje
#3850 Re: Xiaomi mobiteli
Imal kakvih habera, hoćel dolaziti apdejt na android 7 ili 8 kod redmi note 4x modela?