Referendum(i) u RS-u

Locked
mirsek

#3826 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

TLR wrote: Kod Dodika po defaultu ništa ne može, dok se ne utvrdi dobar pazar.
Dodik je u biti pravi Bosanac! Tipična bosanska seljačina.

Ja govorim da treba pričati sa ljudima koji su normalni, a sa seljačinom se ne pregovara već izbjegavaš budalu dok ti ne dopizdi, a onda ga zabiješ u 3 pm, pa za par mjeseci hrakneš u čelenku. Sa prozora. :lol:
... i svakako izbjeći da pogodiš komšiju.
Pa on je biran od stanovnika RS-a evo vec deceniju na osnovu takvog svog ponasanja i retorike.
Sa kojim normalnim ljudima da pricas ???
Jel kad su bile poplave i kad je narod sam od sebe skocio da pomogne komsijama kod Doboja poslao onog ratnog oficira Lisicu da sprijeci svako jedinstvo i zblizavanje ?
ABH017

#3827 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

TLR wrote:
ABH017 wrote::shock:
TLR wrote:svuda isto ...

:run:
Mah... Sve si ti u pravu i tako to... Ali...
Isto to se pričalo sa ove strane i '92.. Mi smo Titovi, tito je naš.. Koncerti za mir.. Šetnje građana protiv rata... Svašta nešta..
Ali... Znamo šta bi.. Da se ne podsjećamo.
Ne vidim ni 1% podrške toj priči s druge strane.. Ni dan danas. Nema popuštanja ni 1 mikron. Nek su penzije najmanje u evropi, nek se jede korjenje, ali Bosna i Hercegovina im je takozvana. Koga god da sretneš na ulici isti ćeš odgovor dobiti. Šta mi tu imamo bulazniti?
Ovdje postoje samo dvije opcije.
Jedna je rat (ned'o Bog). Pa kom obojci, kom opanci.
Druga je razilaženje, u kojoj Bošnjaci ostaju u getu, gdje možemo očekivati samo džamahiriju, s obzirom ko nam redovno dobija izbore. Ne zato što su to muslimani, već zato što i oni znaju da u takvom sistemu mogu da rade šta god hoće.
Postoji i treća opcija, a to je postojeće stanje, pa dokle ko izdrži. U toj opciji ko bude izlazio zadnji nek' ugasi svijetlo.
Evo da se sve složim, samo mi odgovori za koga ginuti? Zbog koga ili čega?
Za potomke? Djeca bi nam lovila gelere umjesto pokemona...
Zbog budućnosti? Ako sada ljudi ne učine da se zaustave sranje za 50 godina će djeca djece koja prežive ... opet brojati gelere i jer će opet započeti krhanje zbog prethodnog sranja...

Ne znam šta će biti, ali znam da će se uskoro saznati jesmo li mi kao ljudi, društvo, narodi spremni da sarađujemo i živimo ljudski na istim prostorima.

of topic

Najveća mi ubleha, ka'e ne mere Bosna, jer nije mogla Jugoslavija!
A što se dvadeset godina kasnije ne ljube Srbija i Hrvatska? Eto him plaho, sloboda! svak svoju muriju ima ... i vojsku pride.
Šta je onda problem? Očito da nije međa rješenje i da se ovo podijeli, svi bi bili u kontinuiranom ratnom stanju.
Zato ne treba Bosnu dijeliti...
Ma gdje si u mom postu pročitao ikakvu želju za ratom? Još sam naglasio ned'o Bog. Kakav rat, daleko mu kuća bila. Samo ti kažem kakvi su nam izgledi.
Tek sa uništenjem velikosrpskih i velikohrvatskih snova i aspiracija na tuđu teritoriju, možemo očekivati da se i umovi običnih ljudi, pripadnika tih naroda dekontaminiraju i shvate napokon da treba živjeti ovo malo što imamo od života i stvarati djeci sigurniju i prosperitetniju budućnost. A do tad... Valja nam slušati ista ona sranja, koja slušamo zadnjih 25 godina.
tlr

#3828 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

mirsek wrote:

Ja govorim da treba pričati sa ljudima koji su normalni, a sa seljačinom se ne pregovara već izbjegavaš budalu dok ti ne dopizdi, a onda ga zabiješ u 3 pm, pa za par mjeseci hrakneš u čelenku. Sa prozora. :lol:
Pa on je biran od stanovnika RS-a evo vec deceniju na osnovu takvog svog ponasanja i retorike.
Jel kad su bile poplave i kad je narod sam od sebe skocio da pomogne komsijama kod Doboja poslao onog ratnog oficira Lisicu da sprijeci svako jedinstvo i zblizavanje ?
Je li to hoćeš reći da kod njih nema normalnih?

Ako to misliš, onda ja mislim da ti nisi normalan - jer to bi značilo da ti ne možeš niti zamisliti da može postojati normalna osoba koja je Srbin.

Ja mislim da si ti normalan. Možda si lijen, a vjerovatno je ugodnije biti sa svoje strane zida ... ukopan, siguran.
Probaj preći zid i popričati sa tim normalnim...
Dobro će doći i tebi i njima. Vjerujem da i oni jedva čekaju da vide normalne sa druge strane.
Bosanski_kralj

#3829 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bosanski_kralj »

SkyLimit wrote:Meni ne gine karijera ratnog zločinca ako pukne, već se vidim u Haagu :| Uh kad bi mi kakav Grk, Rus, Rumun, Bugarin...koj bi došao u BiH da se bori za pravoslavnu stvar živ došao u ruke, jao šta bi mu radio, iz odreda "El Mudžahid" bi rekli da sam okrutan :lol:
:thumbup: :thumbup:
mirsek

#3830 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

TLR wrote:
mirsek wrote:

Je li to hoćeš reći da kod njih nema normalnih?

Ako to misliš, onda ja mislim da ti nisi normalan - jer to bi značilo da ti ne možeš niti zamisliti da može postojati normalna osoba koja je Srbin.

Ja mislim da si ti normalan. Možda si lijen, a vjerovatno je ugodnije biti sa svoje strane zida ... ukopan, siguran.
Probaj preći zid i popričati sa tim normalnim...
Dobro će doći i tebi i njima. Vjerujem da i oni jedva čekaju da vide normalne sa druge strane.
Mediji, internet svuda oko nas a nekom treba dokazivati da si ti normalan i da nisi ubica, zlocinac, genocidas i da zelis da ides naprijed ??
Vala ja sam lijen a i ne da mi se da ja njih ganjam da se zblizavamo kao da smo sa dvije planete, imaju opste norme ljudskosti koje svaki dobronamjeran i iskren covjek prihvata i njeguje.
Kod nas takve norme moras izvlaciti klijestima i to trazis uslovno receno da zrtva ima tu inicijativu dok joj izabrani predstavnici suprotne strane negiraju pogrom i genocid koji je dozivjela.
Nema niti je bilo realnih argumenata da se neko boji Bosnjaka i njihovog agresivnog napadanja i ubijanja Srba ili zlocinackog plana da im to naprave kako u proslosti tako i u buducnosti.
To je izvrtanje teza i paranoja da je nema vece.
Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum pridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
Ponavljam nikoga moliti i ganjati preko zida ali svakome dati podrsku i ruku ako je on iskreno pruzi ili zatrazi.
tlr

#3831 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

mirsek wrote:Mediji, internet svuda oko nas a nekom treba dokazivati da si ti normalan i da nisi ubica, zlocinac, genocidas i da zelis da ides naprijed ??
Mediji? Pa mediji pokazuju samo nenormalne stvari i ljude. Od toga žive, jer mi želimo takve da gledamo.
mirsek wrote: Vala ja sam lijen a i ne da mi se da ja njih ganjam da se zblizavamo kao da smo sa dvije planete, imaju opste norme ljudskosti koje svaki dobronamjeran i iskren covjek prihvata i njeguje.
Kod nas takve norme moras izvlaciti klijestima i to trazis uslovno receno da zrtva ima tu inicijativu dok joj izabrani predstavnici suprotne strane negiraju pogrom i genocid koji je dozivjela.
Nema niti je bilo realnih argumenata da se neko boji Bosnjaka i njihovog agresivnog napadanja i ubijanja Srba ili zlocinackog plana da im to naprave kako u proslosti tako i u buducnosti.
To je izvrtanje teza i paranoja da je nema vece.
Mediji drugačije govore. Ne bih volio da Bošnjaci skrenu u tom smjeru, mada ne bi bili prvi koji su od žrtve postali krvnik...
mirsek wrote: Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum piridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
Ponavljam nikoga moliti i ganjati preko zida ali svakome dati podrsku i ruku ako je on iskreno pruzi ili zatrazi.
Fol je samo ko će prvi...
Sad skontah da pored Buridanovog magarca postoji još zeznutija vrsta: Balkanski magarac. Taj se neće pomiriti, dok drugi ne pruži ruku. A naš, Bosanski magarac ima još dodatnu vrlinu - prihvatiće samo iskrenu ruku pomirenja - mada u to, u principu, ne vjeruje.

:lol:
Ne pišem ja ovo o tebi. Ima nas takvih tona. :lol: možda je više za plakati...
mirsek

#3832 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

TLR wrote: Fol je samo ko će prvi...
Sad skontah da pored Buridanovog magarca postoji još zeznutija vrsta: Balkanski magarac. Taj se neće pomiriti, dok drugi ne pruži ruku. A naš, Bosanski magarac ima još dodatnu vrlinu - prihvatiće samo iskrenu ruku pomirenja - mada u to, u principu, ne vjeruje.

:lol:
Ne pišem ja ovo o tebi. Ima nas takvih tona. :lol: možda je više za plakati...
Pa realno prvi su korak Bosnjaci vec napravili u smislu ok ajmo sad da se rukujemo i u ime zajednickog napretka prema EU pregrmimo neslaganja i ogromne zlocine i potrudimo se da izgradimo modernu demokratsku drzavu sa svim pravima i slobodama koja postoje u EU medjutim izgleda da druga strana ima drugacije planove i nije dobronamjerna prema viziji zajednicke nam drzave u kojoj smo svi na svome gdje god se u njoj nalazili vec konstantno hoce dio BIH samo za sebe gdje su oni glavni po mogucnosti cak i da se otcijepe.
Ali onda ne kontam, zasto toliki kukturocid, urbicid, nevidjeni zlocini, etnicko ciscenje i genocid u proslom ratu ako je bilo samo do paranoje i zastite svojih prava, kao da je tu ipak bilo nesto vise, nesto sto i sad struji manjim entitetom i sto izaziva jezu kod svakog normalnog covjeka.
L u c i f e r

#3833 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Samo zlonamjernom ili glupom mogu "svi biti isti".

Jedni ruše pravni poredak organizujući referendum protiv konačnih odluka najvišeg državnog suda, na dijelu teritorije države koji su privremeno zauzeli užasnim zločinima i genocidom, pri čemu već deset godina koče sav progres kako bi se država mogla nazvati neodrživom te konstantno provociraju npr nazivajući studentski dom krunskim ratnim zločincem osuđenim na 40g zbog počinjenog genocida.

Drugi kažu da će po svaku cijenu spriječiti razaranje svoje jedine države prvenstveno pravnim i političkim putem, ali da su, kao i svi ostali narodi na svijetu, ako to bude neophodno spremni domovinu braniti i oružjem kao zadnjim sredstvom.
Hadzi Lojo

#3834 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Hadzi Lojo »

zunazu wrote:
Izgleda ovo niko nije ni pogledo!
Ja se imbretim sta Sarajlije izjavljuju!
Paul F.

#3835 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

Ja se ibretim što Bijeljina a ne Banja Luka.
The BEN10

#3836 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by The BEN10 »

.
shbc

#3837 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by shbc »

Ja se ibretim kako niste skontali da je ono zajebancija.
The 51st State

#3838 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by The 51st State »

Iznenadjujuci odgovori, od bijeljinjaca posebno, a ove sarajlije sve go glupan mada je poduzetnik ivan ko iz nadrealista :)
E jbg. Ne upali se lampica
Last edited by The 51st State on 27/08/2016 10:42, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#3839 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

shbc wrote:Ja se ibretim kako niste skontali da je ono zajebancija.
I ja. Očiti fejk.
statixx

#3840 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

shbc wrote:Ja se ibretim kako niste skontali da je ono zajebancija.
Fakat, losa gluma do bola... :D :D

Stranci su prije dvije godine radili anketu na uzorku od 1.500 osoba, i rezulltati su pokazali da Srbi najvecim dijelom podrzavaju Dayton.
pustopoljina

#3841 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pustopoljina »

zunazu wrote:
ja ne mogu vjerovati, ali definitivno ne mogu vjerovati da ovo nije isjeceno.
Raja u rs protiv entiteta i za centralizaciju (pusti boga, majke ti :lol: ),
bosnjacima dobro sto je sve na 20 minuta, a i rodjak mu radi u federalnom ministarstvu :lol:
ahmet glumac ne razumije pitanje, ali njemu je dobro, on je na budzetu...
Ivan poduzetnik ima 160 prilika za tender (legenda)
onaj bosnjak u mostaru bi dao da i hrvati imaju entitet.

prvo, svi su me odusevili, ako je omladina takva, nije tako lose.
drugo, ne vjerujem da ovo nije montirano prema zeljama ovih koji su radili anketu.
edit: ok, sad vidim da je fejk. pa hbg...fejk je.
Juliuscezar

#3842 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Ama ljudi Karakter je portal satiričnog karaktera, ne palite se bezveze
ze kalanga

#3843 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

mirsek wrote: Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum pridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
To se baš vidi u ovih 20 godina. Naprijed sa svim svojim "vrijednostima", a druge baciti u kantu za otpatke... vješto koristeći termin većine. Popisna farsa koju smo imali priliku vidjeti samo zapravo govori da cilj ne bira sredstvo. E sad, što podaci o broju rođenih beba duboko osporavaju sve što se dobilo popisnom farsom, koga briga, zadovoljen psihološki cilj.

Nije bošnjački problem proslava nekog dana, već komšiluk koji nikada neće prihvatiti da mu se nameće, zabranjuje i osporava pravo na vjeru, jezik, običaje i tradiciju. Jer Bosna nikada nije bila samo bošnjačka, niti će to ikada biti.
Drvosjeca iz Dejcica

#3844 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ze kalanga wrote:
mirsek wrote: Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum pridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
To se baš vidi u ovih 20 godina. Naprijed sa svim svojim "vrijednostima", a druge baciti u kantu za otpatke... vješto koristeći termin većine. Popisna farsa koju smo imali priliku vidjeti samo zapravo govori da cilj ne bira sredstvo. E sad, što podaci o broju rođenih beba duboko osporavaju sve što se dobilo popisnom farsom, koga briga, zadovoljen psihološki cilj.

Nije bošnjački problem proslava nekog dana, već komšiluk koji nikada neće prihvatiti da mu se nameće, zabranjuje i osporava pravo na vjeru, jezik, običaje i tradiciju. Jer Bosna nikada nije bila samo bošnjačka, niti će to ikada biti.
Pa Srbi su ti koji najmanje imaju pravo prigovarati Bošnjacima za osporavanje bilo čega. RS je danas jedan rigidno unitaran dio BiH, centralizovan do *izde materine, sva vlast skoncentrisana na jednu osobu (fotelju)...to ni ona R.BiH nije bila tako rigidno unitarna. Da ne pominjem negiranje jezika najbrojnijem narodu u BiH. Interesantno je međutim da Srbi Bošnjacima zamjeraju pokušaj te iste centralizacije i unitarizacije iako Bošnjaci pretežno žive u dijelu kojeg dijele sa drugim narodom, u entitetu F.BiH koja ima desetak ustava, policijskih uprava, sudova, zdravstvenih zavoda...potpuno decentralizovan i uređen entitet. Naravno ne kažem da je F.BiH idealno uređena, ima tu dosta toga za popravku i nadogradnju ali komparirajući ga sa RS koja je sušta suprotnost trendova u svijetu F.BiH zaista izgleda modernije i bolje uređenija sredina.
ze kalanga

#3845 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Baš si dobro stvar naveo, Bošnjaci su većina u dijelu u kojem ima 10 ustava i gdje svako selo ima svoju vladu, sjajan primjer napredka nečega što zovemo BiH. I tu se Srbi ne pitaju ni 1%. I zašto svako selo ima svoju vladu? Bojim se da svi znamo odgovor. Ali ipak je to napredniji dio većinskog shvatanja...
benjen

#3846 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

I opet kanton Sarajevo sam jaci od cijelog entiteta rs.
Sa svim tim zayebancijama plus blokade iz entiteta.
BIH je fenomenalna zemlja sa neunistivom nafakom.
Sa ovoliko kocenja,namjernih opstruiranja i svega ovog sto vidimo da se radi Westfalija bi u ovih 20 godina otisla u 3 lijepe..
moa

#3847 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

ze kalanga wrote:

Dajete imena studentskim domovina po ratnom zlocincu, osporovate bosanski jezik, silujete historiju mjenjajuci imena gradova.. Ma poljubi me u pisu.
dogtag

#3848 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dogtag »

Samo još ove budale iz manjeg entiteta misle da će putem referenduma doći do "mirnog razlaza", poslje genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, i da će neko srušiti državu a da ne bude rat gori i krvaviji od predhodnog! :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#3849 Re: Referendum(i) u RS-u

ze kalanga wrote:Baš si dobro stvar naveo, Bošnjaci su većina u dijelu u kojem ima 10 ustava i gdje svako selo ima svoju vladu, sjajan primjer napredka nečega što zovemo BiH. I tu se Srbi ne pitaju ni 1%. I zašto svako selo ima svoju vladu? Bojim se da svi znamo odgovor. Ali ipak je to napredniji dio većinskog shvatanja...
Ovakvo uređenje u BiH je rezultat znamo dobro čega i ne pravi se mutav. Upravo je RS priznata i danas postoji zahvaljujući tom mirovnom sporazumu. Sva nakaradnost tog sistema se ogleda i kroz RS kao i kroz F.BiH. Ustavni sud BiH je jasno svojom odlukom o konstitutivnosti svih naroda na cijelom teritoriju rekao kakva bi to BiH trebala biti. Problem je što politike koje se vode u BiH takva BiH ne odgovara već upravo ovakva gdje su Bošnjaci donji u RS-u a Srbi u F.BiH dok Hrvati pokušavaju izvući maksimum iz jednog takvog sistema. Mogu o ovome diskutovati danima jer argumenti su neoborivi. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#3850 Re: Referendum(i) u RS-u

Evo Bake kod Erde na kaHvi u Stambolu muhabete nešta iza zatvorenih vrata, opet će biti neka otomanska ujdruma protiv nas Srba. :mrgreen: :lol:
Locked