Zadnji "argument" nesposobnih je da on nema jer drugi kradu ili da drugi ima iskljucivo jer je krao.prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
Mohamad Sissoko
#3826 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- nosara
#3827 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mi ne vodimo svoju monetarnu politiku, o cemu ti...?Leons wrote:
Ako je ova drzava nesto napravila kako treba to je monetarna politika. Srbija, recimo, bi sebe postedila krize da je vodila istu poput nas.
I ne postoji valuta koja ima trzisnu vrijednost, apsolutno svugdje postoji intervencija.
Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Last edited by nosara on 29/09/2015 11:24, edited 1 time in total.
-
united bosnae
#3828 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne znam jeli video koji sam postavio vec ranije neko objavio ali ako jeste nema veze jer on sasvim lijepo prikazuje neke od zabluda yugonostalgicara i neradnika koji se "nisu snasli" u novom periodu okrivljujuci sve druge samo ne sebe i ocekujuci od drzave da im nakon sto ih je skolovala, nadje posao u struci, obezbjedi stan i posalje barem mjesec dana na more.
Naravno svi drugi koji su se "snasli" i koji i dalje idu povremeno na more, u Austriju na skijanje i ne moraju ici u Trst po farmerke jer se iste prodaju u radnji pored njegove kuce su lopovi i nista drugo.
https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... OWmQxXtCyI
Naravno svi drugi koji su se "snasli" i koji i dalje idu povremeno na more, u Austriju na skijanje i ne moraju ici u Trst po farmerke jer se iste prodaju u radnji pored njegove kuce su lopovi i nista drugo.
https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... OWmQxXtCyI
Last edited by united bosnae on 29/09/2015 11:28, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#3829 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zanemari obraz, de malo za promjenu koristi mozak.zateznistub wrote:Obraz prijatelju, obraz!prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
Ono sto danasnji "snalazljivi" nemaju ni u tragovima...
- nosara
#3830 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Emisija pravljena za vas, osvjestene... Da ne dizete glavu slucajno, jer je sve potaman...united bosnae wrote:Ne znam jeli video koji sam postavio vec ranije neko objavio ali ako jeste nema veze jer on sasvim lijepo prikazuje neke od zabluda yugonostalgicara i neradnika koji se "nisu snasli" u novom periodu okrivljujuci sve druge samo ne sebe i ocekujuci od drzave da im nakon sto ih je skolovala, nadje posao u struci, obezbjedi stan i posalje barem mjesec dana na more.
Naravno svi drugi koji su se "snasli" i koji i dalje idu povremeno na more, u Austriju na skijanje i koji ne moraju ici u Trst po farmerke jer se iste prodaju u radnji pored njegove kuce su lopovi i nista drugo.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... OWmQxXtCyI[/youtube]
-
prog321
#3831 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
zateznistub wrote:Obraz prijatelju, obraz!prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
Ne budi smjesan.
To mi zvuci kao izgovor i nista vise. Jednostavno, tesko ti zapeti.
Last edited by prog321 on 29/09/2015 11:28, edited 1 time in total.
- zateznistub
#3832 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Citas li ti portale, kupujes li novine? Pa pobogu, zatvorskih celija nedostaje ko kafe '80.-ih i onda se uhvatite teze o "nedostatku argumenata"...Mohamad Sissoko wrote:Zadnji "argument" nesposobnih je da on nema jer drugi kradu ili da drugi ima iskljucivo jer je krao.prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
koji ste vi cirkus...
Ti probaj biti malo obazriviji u pisanjiu, demokrato...Fudo387 wrote:Zanemari obraz, de malo za promjenu koristi mozak.zateznistub wrote:Obraz prijatelju, obraz!prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
- nosara
#3833 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
dofu naucnik...Fudo387 wrote:Zanemari obraz, de malo za promjenu koristi mozak.zateznistub wrote:Obraz prijatelju, obraz!prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
- zateznistub
#3834 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Aha, on pa sirot Albert...nosara wrote:
dofu naucnik...
-
Fudo387
#3835 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa kad vidim vas, ekipu iz prve proleterske, kako razmisljate, vase poglede na zivot...fakat osjetim potrebu da vam pomognem.nosara wrote:dofu naucnik...
-
prog321
#3836 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Upravo to.
U momentima su drugovi izgledali kao pijani narko dileri.
Dopustiti da ti valuta pada na nivou bezvrijednosti i samo slegnuti ramenima. I onda cista obraza reci da su bili pravi drzavnici ?
Dodje Svabo sa 100 maraka i kupi pola drzave.
- nosara
#3837 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sto si ti utekao kad je ovdje sve potaman...? Da nisi politicki azilant...?Fudo387 wrote:Pa kad vidim vas, ekipu iz prve proleterske, kako razmisljate, vase poglede na zivot...fakat osjetim potrebu da vam pomognem.nosara wrote:dofu naucnik...
- nosara
#3838 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Rece meklaren...prog321 wrote:Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Upravo to.
Dopustiti da ti valuta pada na nivou bezvrijednosti i samo slegnuti ramenima. I onda cista obraza reci da su bili pravi drzavnici ?![]()
- zateznistub
#3839 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Koliko se ja razumim, svabo i slicni DANAS dolaze i kupuju drzavu i ono sto je bilo drzavno jer se strucnjaci dosjetili da sve zivo rasprodaju..prog321 wrote:Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Upravo to.
Dopustiti da ti valuta pada na nivou bezvrijednosti i samo slegnuti ramenima. I onda cista obraza reci da su bili pravi drzavnici ?![]()
U titino doba, svabo je mogao kupiti samo suvenire i nista vise...
-
Fudo387
#3840 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kad sam ja rekao da je tu sve potaman?nosara wrote:Sto si ti utekao kad je ovdje sve potaman...? Da nisi politicki azilant...?Fudo387 wrote:Pa kad vidim vas, ekipu iz prve proleterske, kako razmisljate, vase poglede na zivot...fakat osjetim potrebu da vam pomognem.nosara wrote:dofu naucnik...
- nosara
#3841 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sta bi ti falilo da se vratis...? Tanki smo s intelektualcima...Fudo387 wrote:Kad sam ja rekao da je tu sve potaman?nosara wrote:Sto si ti utekao kad je ovdje sve potaman...? Da nisi politicki azilant...?Fudo387 wrote:
Pa kad vidim vas, ekipu iz prve proleterske, kako razmisljate, vase poglede na zivot...fakat osjetim potrebu da vam pomognem.
-
prog321
#3842 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
zateznistub wrote:Koliko se ja razumim, svabo i slicni DANAS dolaze i kupuju drzavu i ono sto je bilo drzavno jer se strucnjaci dosjetili da sve zivo rasprodaju..prog321 wrote:Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Upravo to.
De ti proracunaj 20 milijardi dolara duga sa vrijednosti tadasnjeg dinara od 2500 Din = 1 $.
Primjetit ces da je sve vec bilo rasprodano. Juga je bila mrtva prije nego je prvi metak ispaljen.
Last edited by prog321 on 29/09/2015 11:40, edited 1 time in total.
- Altsa
- nosara
#3844 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne kupuju nego nose dzaba... I ne svabe nego oni sto ih je Juga naucila hodat na dvije noge...zateznistub wrote:Koliko se ja razumim, svabo i slicni DANAS dolaze i kupuju drzavu i ono sto je bilo drzavno jer se strucnjaci dosjetili da sve zivo rasprodaju..prog321 wrote:Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Upravo to.
-
Fudo387
#3845 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
A to?nosara wrote:Sta bi ti falilo da se vratis...? Tanki smo s intelektualcima...
Sto, to se ti mene k'o biva pozelio?
Naravno da bi moj eventualni povratak bio veliki plus za Bosnu, medjutim i pored silne volje za tim, momentalno sam okupiran nekim drugim
prioritetima.
- nosara
#3846 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Razumijem te potpuno, zelis ali nisi lud...Fudo387 wrote:A to?nosara wrote:Sta bi ti falilo da se vratis...? Tanki smo s intelektualcima...
Sto, to se ti mene k'o biva pozelio?![]()
Naravno da bi moj eventualni povratak bio veliki plus za Bosnu, medjutim i pored silne volje za tim, momentalno sam okupiran nekim drugim
prioritetima.
- zateznistub
#3847 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ovo ja sa dijasporom o Jugi?
O mea culpa...
O mea culpa...
-
Fudo387
#3848 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa nisam ja dijaspora od 1945.zateznistub wrote:Ovo ja sa dijasporom o Jugi?
O mea culpa...
- nosara
#3849 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Naravno kad ti je bilo dobro u Jugi... Zdusio si od ovog rahatluka danas... dofu...Fudo387 wrote:Pa nisam ja dijaspora od 1945.zateznistub wrote:Ovo ja sa dijasporom o Jugi?
O mea culpa...
- zateznistub
#3850 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bolan ne bio...Fudo387 wrote:Pa nisam ja dijaspora od 1945.zateznistub wrote:Ovo ja sa dijasporom o Jugi?
O mea culpa...