Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mohamad Sissoko

#3826 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

prog321 wrote:A ko tebi brani da uradis isto kao i oni, ako je tako lako ?
Zadnji "argument" nesposobnih je da on nema jer drugi kradu ili da drugi ima iskljucivo jer je krao.
nosara

#3827 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Leons wrote:
Ako je ova drzava nesto napravila kako treba to je monetarna politika. Srbija, recimo, bi sebe postedila krize da je vodila istu poput nas.

I ne postoji valuta koja ima trzisnu vrijednost, apsolutno svugdje postoji intervencija.

Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.
Mi ne vodimo svoju monetarnu politiku, o cemu ti...? :roll:
Last edited by nosara on 29/09/2015 11:24, edited 1 time in total.
united bosnae

#3828 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by united bosnae »

Ne znam jeli video koji sam postavio vec ranije neko objavio ali ako jeste nema veze jer on sasvim lijepo prikazuje neke od zabluda yugonostalgicara i neradnika koji se "nisu snasli" u novom periodu okrivljujuci sve druge samo ne sebe i ocekujuci od drzave da im nakon sto ih je skolovala, nadje posao u struci, obezbjedi stan i posalje barem mjesec dana na more.
Naravno svi drugi koji su se "snasli" i koji i dalje idu povremeno na more, u Austriju na skijanje i ne moraju ici u Trst po farmerke jer se iste prodaju u radnji pored njegove kuce su lopovi i nista drugo.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... OWmQxXtCyI
Last edited by united bosnae on 29/09/2015 11:28, edited 1 time in total.
Fudo387

#3829 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:
Obraz prijatelju, obraz!

Ono sto danasnji "snalazljivi" nemaju ni u tragovima...
Zanemari obraz, de malo za promjenu koristi mozak.
:D
nosara

#3830 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

united bosnae wrote:Ne znam jeli video koji sam postavio vec ranije neko objavio ali ako jeste nema veze jer on sasvim lijepo prikazuje neke od zabluda yugonostalgicara i neradnika koji se "nisu snasli" u novom periodu okrivljujuci sve druge samo ne sebe i ocekujuci od drzave da im nakon sto ih je skolovala, nadje posao u struci, obezbjedi stan i posalje barem mjesec dana na more.
Naravno svi drugi koji su se "snasli" i koji i dalje idu povremeno na more, u Austriju na skijanje i koji ne moraju ici u Trst po farmerke jer se iste prodaju u radnji pored njegove kuce su lopovi i nista drugo.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... OWmQxXtCyI[/youtube]
Emisija pravljena za vas, osvjestene... Da ne dizete glavu slucajno, jer je sve potaman...
prog321

#3831 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

zateznistub wrote:
Obraz prijatelju, obraz!

Ne budi smjesan.
To mi zvuci kao izgovor i nista vise. Jednostavno, tesko ti zapeti.
Last edited by prog321 on 29/09/2015 11:28, edited 1 time in total.
zateznistub

#3832 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Mohamad Sissoko wrote:
Zadnji "argument" nesposobnih je da on nema jer drugi kradu ili da drugi ima iskljucivo jer je krao.
Citas li ti portale, kupujes li novine? Pa pobogu, zatvorskih celija nedostaje ko kafe '80.-ih i onda se uhvatite teze o "nedostatku argumenata"...

koji ste vi cirkus...
Fudo387 wrote:
zateznistub wrote:
Obraz prijatelju, obraz!

Ti probaj biti malo obazriviji u pisanjiu, demokrato...
nosara

#3833 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
zateznistub wrote:
Obraz prijatelju, obraz!

dofu naucnik... :lol:
zateznistub

#3834 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

nosara wrote:
dofu naucnik... :lol:
Aha, on pa sirot Albert...
Fudo387

#3835 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:dofu naucnik...
Pa kad vidim vas, ekipu iz prve proleterske, kako razmisljate, vase poglede na zivot...fakat osjetim potrebu da vam pomognem. :D
prog321

#3836 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.

Upravo to.

U momentima su drugovi izgledali kao pijani narko dileri.
Dopustiti da ti valuta pada na nivou bezvrijednosti i samo slegnuti ramenima. I onda cista obraza reci da su bili pravi drzavnici ? :-)
Dodje Svabo sa 100 maraka i kupi pola drzave. :lol:
nosara

#3837 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
Pa kad vidim vas, ekipu iz prve proleterske, kako razmisljate, vase poglede na zivot...fakat osjetim potrebu da vam pomognem. :D
Sto si ti utekao kad je ovdje sve potaman...? Da nisi politicki azilant...? :lol:
nosara

#3838 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

prog321 wrote:
Leons wrote: Uglavnom, da su drugovi imali iole NORMALNU ekonomsku politiku i normalno trziste ne bi im novac takav bio.

Upravo to.

Dopustiti da ti valuta pada na nivou bezvrijednosti i samo slegnuti ramenima. I onda cista obraza reci da su bili pravi drzavnici ? :-)
Rece meklaren...
zateznistub

#3839 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

prog321 wrote:

Upravo to.

Koliko se ja razumim, svabo i slicni DANAS dolaze i kupuju drzavu i ono sto je bilo drzavno jer se strucnjaci dosjetili da sve zivo rasprodaju..

U titino doba, svabo je mogao kupiti samo suvenire i nista vise...
Fudo387

#3840 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
Fudo387 wrote:
Sto si ti utekao kad je ovdje sve potaman...? Da nisi politicki azilant...? :lol:
Kad sam ja rekao da je tu sve potaman?
nosara

#3841 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
nosara wrote:
Fudo387 wrote:
Kad sam ja rekao da je tu sve potaman?
Sta bi ti falilo da se vratis...? Tanki smo s intelektualcima...
prog321

#3842 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

zateznistub wrote:
prog321 wrote:

Upravo to.

Koliko se ja razumim, svabo i slicni DANAS dolaze i kupuju drzavu i ono sto je bilo drzavno jer se strucnjaci dosjetili da sve zivo rasprodaju..

De ti proracunaj 20 milijardi dolara duga sa vrijednosti tadasnjeg dinara od 2500 Din = 1 $.
Primjetit ces da je sve vec bilo rasprodano. Juga je bila mrtva prije nego je prvi metak ispaljen. :-D
Last edited by prog321 on 29/09/2015 11:40, edited 1 time in total.
nosara

#3844 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

zateznistub wrote:
prog321 wrote:

Upravo to.

Ne kupuju nego nose dzaba... I ne svabe nego oni sto ih je Juga naucila hodat na dvije noge...
Fudo387

#3845 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:Sta bi ti falilo da se vratis...? Tanki smo s intelektualcima...
A to?
Sto, to se ti mene k'o biva pozelio? :lol:

Naravno da bi moj eventualni povratak bio veliki plus za Bosnu, medjutim i pored silne volje za tim, momentalno sam okupiran nekim drugim
prioritetima. :D
nosara

#3846 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
nosara wrote:Sta bi ti falilo da se vratis...? Tanki smo s intelektualcima...
A to?
Sto, to se ti mene k'o biva pozelio? :lol:

Naravno da bi moj eventualni povratak bio veliki plus za Bosnu, medjutim i pored silne volje za tim, momentalno sam okupiran nekim drugim
prioritetima. :D
Razumijem te potpuno, zelis ali nisi lud...
zateznistub

#3847 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Ovo ja sa dijasporom o Jugi?

O mea culpa... :-)
Fudo387

#3848 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:Ovo ja sa dijasporom o Jugi?

Pa nisam ja dijaspora od 1945. :lol:
nosara

#3849 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:

Naravno kad ti je bilo dobro u Jugi... Zdusio si od ovog rahatluka danas... dofu...
zateznistub

#3850 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

Fudo387 wrote:

Bolan ne bio...
Post Reply