UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Fajcion

#3826 Re: Champions league 15/16

Post by Fajcion »

Zidane će imati ispred sebe novu kompletnu sezonu da pokaže šta je i od čega je. Ovo do sada kako je ispalo otvara mu mnoga vrata i podebljao je svoje ime, a sad niko normalan ni sa strane niti od madridista ne misli kako je Zizou sad neki trenerski mag. Budućnost je pred njim da pokaže od čega je, ali isto tako on je donio jednu veliku pozitivu u ekipu i vidjelo se da tim funkcionira drugačije pod njegovom palicom.
Što se tiče pehara, navijač sam Reala i imali su lagan put i dosta sreće do finala, ali Atletico gledajući ga sinoć nije zaslužio trofej. Džaba ti što izbaciš jednu Barcu i Bayern i misliš da si zaslužio trofej. Lopta je okrugla , mora se igrati do kraja..
Edit:
Za ovu gospodu na infuzijama balerine uzeše klempu i balerina (plačljivko, peder...) prvi strijelac LP jbggg :-D ,a za Pepea sam mislio da je došao pameti kako je popravio igru ,ali ono sinoć sramota stvarno i ne možeš biti sav svoj nakon onoga. iako nije ranio nikoga sada ili tako nešto da se pravi preveliki skandal oko toga, pun nogomet glumaca :)
Last edited by Fajcion on 29/05/2016 09:19, edited 1 time in total.
jethro

#3827 Re: Champions league 15/16

Post by jethro »

Osvojise klempu golom iz offsidea. :zoka:

Image
golman

#3828 Re: Champions league 15/16

Post by golman »

Ja da sam sudija,ja bi onom PepeTu dao žuti karton,čim istrči na teren..onako kao preventivu. :D
shake69

#3829 Re: Champions league 15/16

Post by shake69 »

Meni Atletico sve vise lici na Valenciju iz zlatnoga doba pod Hectorom Cuperom. Igrali dva finala, nesretno ispali drugi put na penale (Bayern) i raspali se. Atletico vjerovatno nece toliko grohnuti, ali su dotakli svoj zenit, po meni, posebno ako Simeone razguli, a vjerovatno hoce poslije sinocnjeg teskog poraza. Predobar je da zbog emocija ostane u Madridu a cekaju ga milioni funti u Engleskoj.
jethro

#3830 Re: Champions league 15/16

Post by jethro »

golman wrote:Ja da sam sudija,ja bi onom PepeTu dao žuti karton,čim istrči na teren..onako kao preventivu. :D
:lol:

Trebalo bi uvesti ovde na forum "Like" dugme. :mrgreen:
Point.

#3831 Re: Champions league 15/16

Post by Point. »

shake69 wrote:Meni Atletico sve vise lici na Valenciju iz zlatnoga doba pod Hectorom Cuperom. Igrali dva finala, nesretno ispali drugi put na penale (Bayern) i raspali se. Atletico vjerovatno nece toliko grohnuti, ali su dotakli svoj zenit, po meni, posebno ako Simeone razguli, a vjerovatno hoce poslije sinocnjeg teskog poraza. Predobar je da zbog emocija ostane u Madridu a cekaju ga milioni funti u Engleskoj.
Ne moze Diego sad u Englesku, sve dobre ekipe imaju menagere, jedinon ako mu nije u cilju da preuzme Hull ili Sunderland.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3832 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:Dobro neko ocjeni Zidana ko novog Di Mattea. Nema u njemu kuveta, dzaba sto realovci nazor hoce od njega da naprave novog Pepa, ko biva imamo i mi sad "svog" trenera.
Sinocnje balerinske predstave Ronalda, Balea i Pepea je bilo pateticno.
Jeste, sve je tako. I opet 11. titula prvaka Evrope. Sta ces, zivot je surov. Neko se cijelog zivota smije, neko place. :maca: Bice bolje. Ili nece :mrgreen:
Ako ce ti biti lakse, Ronaldo je igrao povrijedjen.
mO k3

#3833 Re: Champions league 15/16

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
Point. wrote:Dobro neko ocjeni Zidana ko novog Di Mattea. Nema u njemu kuveta, dzaba sto realovci nazor hoce od njega da naprave novog Pepa, ko biva imamo i mi sad "svog" trenera.
Jeste, sve je tako. I opet 11. titula prvaka Evrope. Sta ces, zivot je surov. Neko se cijelog zivota smije, neko place. :maca: Bice bolje. Ili nece :mrgreen:
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3834 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Novinare je zanimalo da li je Cristiano Ronaldo igrao ozlijeđen.

"Ronaldo nije bio ozlijeđen, on je OK. Borio se je, puno je trčao, pomagao je suigračima i uvijek je bio pozitivan", istaknuo je trener Reala.

http://www.index.hr/sport/clanak/zidane ... 96208.aspx
Logovan

#3835 Re: Champions league 15/16

Post by Logovan »

jethro wrote:Osvojise klempu golom iz offsidea. :zoka:

Image
Klempo nije osvojen golom iz ofsajda. Da jeste, ostalo bi 1:0 ili bi ovo bio gol za 2:1 ili 3:2, itd.
Distortion

#3836 Re: Champions league 15/16

Post by Distortion »

Svaki trofej LP je trofej kad pobjedis u finalu i broji se kap trofej. Real ga je sinoc uzeo i Barcelona im je zvanicno odmah cestitala i pokazala koliko je velik klub. Nisam upratio nel Real cestitao Barceloni trofeje, mozda jest.
Sta hocu da kazem? Velika je razlika na koji nacin je Barcelona prosle godine uzela titulu LP i Real ove. Barcelona je uzela dominantno trofej pobjedivsi redom prvake svih jacih liga (jak raspored do finala) dok je Real put do finala imao preko Rome, Wolfsburga i Citya. Trebas bit jebeno sretan da imas takav put. Slag na tortu sudija im prizna neregularan gol a pri tom jos Grizman fula penal a lik u zivotnoj formi.

Tomahawk sad brani Ronalda :D a Messi kad se povrijedio protiv PSGa i igrao povrijedjen protiv Bayerna niko nije rekao pa povrijedjen igrao, nije mogao. Svi su odmah pukli po Messiju.
Pa Ronaldo je igrao zadnje dvije utakmice u Primeri i bio je u takmicarskoj formi. Covjeka kad vidis puca od snage, misice redovno pokazuje a jel se treba vratit i pomoc odbrani i trcat vise :D klapna...
Cuvao je snagu da izvede zadnji penal i da ispadne on u centru paznje egoista ;-) tu osobinu ne volim nikako!

Simeone vec dva finala gubi, a gradske rivale dobija u prvenstvu. Kad je najbitnije nema zavrsnice. Mogao je okrenuti sinoc Reala u zadnjih 10 minuta ali nije imao muda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3837 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Novinare je zanimalo da li je Cristiano Ronaldo igrao ozlijeđen.

"Ronaldo nije bio ozlijeđen, on je OK. Borio se je, puno je trčao, pomagao je suigračima i uvijek je bio pozitivan", istaknuo je trener Reala.

http://www.index.hr/sport/clanak/zidane ... 96208.aspx
Ma naravno da nije ''ozlijedjen'' ;-) ko bi i bio nakon titule LP.
Ta informacija je pripremana i prije utakmice, ali se vidjelo da su mu kretnje ogranicene, a vise puta ga je kamera uhvatila sa grimasama.
Borio se koliko je mogao, ali ovo nije bio onaj Ronaldo iz ove polusezone. Ne kazem da bi bas i bio, iz Atletica bi se sigurno potrudili da ga jos vise zatvore, ali sinoc jednostavno nije bilo potrebe za tim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3838 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Ma naravno da nije ''ozlijedjen'' ;-) ko bi i bio nakon titule LP.
Ta informacija je pripremana i prije utakmice, ali se vidjelo da su mu kretnje ogranicene, a vise puta ga je kamera uhvatila sa grimasama.
Borio se koliko je mogao, ali ovo nije bio onaj Ronaldo iz ove polusezone. Ne kazem da bi bas i bio, iz Atletica bi se sigurno potrudili da ga jos vise zatvore, ali sinoc jednostavno nije bilo potrebe za tim.
Ronaldo vrlo cesto zataji u velikim utakmicama i zdrav prav. Veliki je to majstor, nesumnjivo jedan od najvecih fudbalera zadnju dvije decenije i privatno jedan jako pristojan momak, ali po ko zna koji put u velikom finalu na sebe skrece paznju iskljucivo skidanjem dresa.
Logovan

#3839 Re: Champions league 15/16

Post by Logovan »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Ma naravno da nije ''ozlijedjen'' ;-) ko bi i bio nakon titule LP.
Ronaldo vrlo cesto zataji u velikim utakmicama i zdrav prav. Veliki je to majstor, nesumnjivo jedan od najvecih fudbalera zadnju dvije decenije i privatno jedan jako pristojan momak, ali po ko zna koji put u velikom finalu na sebe skrece paznju iskljucivo skidanjem dresa.
Pa čovjek se raduje osvajanju novog trofeja LP. Svi vi što ovako pričate, u sekundi bi skinuli dres, kao i Ronaldo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3840 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

Nisi skontao poentu. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3841 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Distortion wrote:Svaki trofej LP je trofej kad pobjedis u finalu i broji se kap trofej. Real ga je sinoc uzeo i Barcelona im je zvanicno odmah cestitala i pokazala koliko je velik klub. Nisam upratio nel Real cestitao Barceloni trofeje, mozda jest.
Sta hocu da kazem? Velika je razlika na koji nacin je Barcelona prosle godine uzela titulu LP i Real ove. Barcelona je uzela dominantno trofej pobjedivsi redom prvake svih jacih liga (jak raspored do finala) dok je Real put do finala imao preko Rome, Wolfsburga i Citya. Trebas bit jebeno sretan da imas takav put. Slag na tortu sudija im prizna neregularan gol a pri tom jos Grizman fula penal a lik u zivotnoj formi.

Tomahawk sad brani Ronalda :D a Messi kad se povrijedio protiv PSGa i igrao povrijedjen protiv Bayerna niko nije rekao pa povrijedjen igrao, nije mogao. Svi su odmah pukli po Messiju.
Pa Ronaldo je igrao zadnje dvije utakmice u Primeri i bio je u takmicarskoj formi. Covjeka kad vidis puca od snage, misice redovno pokazuje a jel se treba vratit i pomoc odbrani i trcat vise :D klapna...
Cuvao je snagu da izvede zadnji penal i da ispadne on u centru paznje egoista ;-) tu osobinu ne volim nikako!

Simeone vec dva finala gubi, a gradske rivale dobija u prvenstvu. Kad je najbitnije nema zavrsnice. Mogao je okrenuti sinoc Reala u zadnjih 10 minuta ali nije imao muda.
Pa i Real je imao tih dominantnih titula, ove godine bio takav zrijeb i sad bi svi prigovarali. Ko garantuje da ce tako biti dogodine? Uostalom, polufinale je bilo sa viceprvakom Engleske, a ne Moldavije :mrgreen:
Pa slazem se ovaj dio za Ronalda i Messija, od njih se ocekuje da i na jednoj nozi igraju ako treba i prigovara im se ako ne pruze vrhunsku partiju.
Ronaldo jeste bio u takmicarskoj formi, ali ni blizu one prije povrede zbog koje je i propustio prvu utakmicu sa Cityjem.
Da ga ne volis, to razumijem i ok.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3842 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Zataje i drugi. Velikim fudbalerima se uvijek spocitava kad ekipa ne ostvari rezultat. Opet, i kad ostvari, a nisu na nivou, ista prica.
Tacno je to da na terenu zna pretjerati sa slavljem. Covjek i sam kaze da voli biti pobjednik i onda ga to ponese.
Logovan

#3843 Re: Champions league 15/16

Post by Logovan »

_BataZiv_0809 wrote:Nisi skontao poentu. :)
Znam ja na šta si ti mislio, Ronaldo opet skida dres, stavlja sebe u prvi plan, niko kao on i slično. Vazda ista priča.
SpecialOffer

#3844 Re: Champions league 15/16

Post by SpecialOffer »

Realno Ronaldo nikad ne moze biti bolji igrac od Messia, i nikad ne pravi prevagu na terenu kao sto to radi Messi. Ronaldo je bik, fizika i veliki ego, i nista vise.
SpecialOffer

#3845 Re: Champions league 15/16

Post by SpecialOffer »

Logovan wrote:
jethro wrote:Osvojise klempu golom iz offsidea. :zoka:

Image
Klempo nije osvojen golom iz ofsajda. Da jeste, ostalo bi 1:0 ili bi ovo bio gol za 2:1 ili 3:2, itd.
Jok nije. Utakmica zavrsila 1:1 sto ce ti reci da je gol iz ofsajda bio presudan ali to nije ni bitno jer se ne moze nista promijeniti ali samo da se zabiljezi, hint: Uefalona.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3846 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

Logovan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nisi skontao poentu. :)
Znam ja na šta si ti mislio, Ronaldo opet skida dres, stavlja sebe u prvi plan, niko kao on i slično. Vazda ista priča.
Opet pogresno. :)
Logovan

#3847 Re: Champions league 15/16

Post by Logovan »

SpecialOffer wrote: Jok nije. Utakmica zavrsila 1:1 sto ce ti reci da je gol iz ofsajda bio presudan ali to nije ni bitno jer se ne moze nista promijeniti ali samo da se zabiljezi, hint: Uefalona.
Ali nije Real izjednačio, nego Atletico. Ko kaže da bi Atletico poveo golom Carrasca? Možda bi se regularni dio završio 0:0.

@Bata, pa eto objasni, da vidim na šta si mislio u vezi skidanja dresa.
SpecialOffer

#3848 Re: Champions league 15/16

Post by SpecialOffer »

Logovan wrote:
SpecialOffer wrote: Jok nije. Utakmica zavrsila 1:1 sto ce ti reci da je gol iz ofsajda bio presudan ali to nije ni bitno jer se ne moze nista promijeniti ali samo da se zabiljezi, hint: Uefalona.
Ali nije Real izjednačio, nego Atletico. Ko kaže da bi Atletico poveo golom Carrasca? Možda bi se regularni dio završio 0:0.

:lol: :lol: :lol:

Daj nemoj me zajebavati pa da trosim svoje dragocjeno vrijeme na ove rasprave. Utakmica je zavrsila 1:1 sa golom iz ofsajda i tu je kraj price sta bi bilo kad bi bilo. Atletico Madrid je ostecen za titulu i to je cinjenica a sve ostalo je stvaranje mita.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3849 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

Sve u svemu, zanimljiva sezona lige prvaka iza nas. Prekinula se trogodisnja tradicija da klempu uzima onaj koji bljesne u polufinalu, a ispostavlja se da je Real u finalima nesto poput Italije kad prodju grupu.

Moze to izgledati traljavo, na jedvite jade, ali rezultat je tu. I mi cemo se jos par dana baviti analizama sta i kako, a onda ide Euro i ova prica logicno pada u drugi plan.

Ko ce se za 5-6 godina sjecati da je Real osvojio Ligu prvaka ne odigravsi skoro nijednu tesku utakmicu? Koliko se nas danas uopste sjeca da je Milan u polufinalu izbacio Inter zbog gola "u gostima" :D

Takve stvari se zaboljavljaju, a titule se pamte i zbog toga Realu treba cestitati.

I na kraju misljenja sam da je doslo vrijeme da se redefinisu neka pravila. Narocito gol u gostima, pa i odlucivanje pobjednika penalima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3850 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

Logovan wrote:
On bi na sebe trebao da skrene paznju igrom, potezima, asistencijama, a ne ISKLJUCIVO teatralnim skidanjem dresa. Znaci nije problem, skini dres, pokazi misice, ali nakon sto na terenu nesto pokazes.

Vidis, npr. za Karaska niko nece reci da je na sebe skrenuo paznju zbog poljupca onoj plavoj kokardi, nego zbog igre, gola i cinjenice da je izludjivao Realovu odbranu.
Last edited by _BataZiv_0809 on 29/05/2016 12:23, edited 1 time in total.
Post Reply